Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mérnöki Szemlélet

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első lépés mindig a legnehezebb. Ezer és egy indokot és érvelést adhatsz valaki más kezébe, de mit sem ér, ha nem használja fel. Az elhatározásnak belülről kell jönnie. Nem kényszeríthetsz senkit, hogy a saját kezébe vegye az életét. De tegyük fel, hogy te, kedves Olvasó már túl vagy ezen.…..
Most, hogy újra az előtérbe kerültek a választások és a különböző politikai kampányok, szeretném megosztani a véleményemet a politikáról. Nem a helyi, éppen esedékes választási helyzetről, bár ehhez is lesz megjegyzésem, hanem általánosságban, messzebbről szemlélve a dolgot. Úgy vettem észre, hogy…..
Életünk során rengeteg különböző eseményt tapasztalunk meg. Némelyik kellemes, mások kevésbé. Ezek között vannak olyanok, melyeket mi hozunk létre, és olyanok, amikre csupán csekély vagy akár semmisnek tekinthető ráhatással rendelkezünk. Viszont élményekből és rájuk adott válaszainkból és…..
Mérnöki Szemlélet 2021.08.16 19:59:58
@cserepfalva:

Üdv!

Először is köszönöm a hozzászólásodat!

Igazad van abban, hogy nem tudom és nem is tudhatom, milyen alacsonyabb értelmi képességekkel élni. Ennek ellenére remélem, hogy a cikk központi üzente, hogy a jó élethez a saját kezedbe kell venned az irányítást, elég egyszerű, hogy mindenkihez elérjen.

Természetesen, ha én lennék ilyen helyzetben, akkor valamilyen egyszerűbb munkaköröm lenne, de ez nem jelenti azt, hogy azzal ne lehetnék boldog és elégedett.

Az IQ (és társainak) eloszlása a népességben egy kényelmetlen téma, amihez nem sokan mernek hozzányúlni. Én még el fogok olvasni egy pár kapcsolódó könyvet, mielőtt írnék róla.
Ettől függetlenül szerintem az élet a nagy többségnek küzdelem és küszködés, csak más-más akadályokkal. Külső megváltásra viszont felesleges várni.

Az utolsó állításoddal viszont nem értek teljes mértékben egyet. Ugyan a "bárki viheti bármire" állítást én is túlzottan idealistának tartom, de, az én olvasatomban, a kapitalizmus jelmondata inkább a "bárki viheti valamire", ami egy sokkal megvalósíthatóbb állítás.
Ebből a szempontból inkább az nyomorítja meg az embereket, hogy a legsikeresebbekhez (és egyben üzletileg legszerencsésebbekhez) hasonlítják magukat. Ez olyan mintha az ókori Római Birodalomban mindenki a Császár élete alapján ítélte volna meg a saját jólétét.
Bár több politikáról, gazdaságról és ezek kapcsolatáról szóló bejegyzést tervezek írni a jövőben, mégis szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezzel a témával kezdjem, mivel kormányunk épp aktuális plakátkampánya felhozza a kérdést.  Gondoljon az ember bármit a jelenleg hatalmon lévőkről, a…..
Mérnöki Szemlélet Bemutatkozás 2021.08.02 18:00:00
Üdvözlök minden kedves Olvasót a Mérnöki Szemlélet blogon!Első bejegyzésemben szeretném kifejteni a blogom céljait és tematikáját. Számos beszédtémát szeretnék majd felfedezni az idő előrehaladtával, de nincs kitűzött útvonala vagy sorrendje a jövőbeli írásaimnak. Egy ideig valószínűleg ugrálni…..