Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tása Blog

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tása Blog A Fekete Halál 2021.07.26 18:00:00
A 430. esztendőben Krisztus előtt hemzsegett a nép Athén városában. Athén hadban állott akkoriban Spárta ellen a görög hegemóniáért: a történetírók csak peloponnézoszi háborúnak nevezik ezt a küzdelmet. Ez a háború 30 éven át tartott, és Athén bukásával ért véget. Amikor még csak egy éve tartott a…..
A történelem alapjában véve is nagyon hasznos az életünkben. Fantasztikus könyvsorozatot találtam, olvastam, aminek csakis itt a helye, mivel egyszerűen megszeretteti az olvasóval a történelmet. A Regényes Történelem nevű könyvsorozat levett a lábamról sokszínűségével és azzal, hogy remek témákat…..
Manapság elég nagy probléma a társadalmunkban, hogy viszonylag kevesen olvasnak. Én hiszek abban hogy mindenki szereti ezt a tevékenységet, csak nem találta meg a megfelelő irodalmi művet, ami tetszett volna neki. Senki nem születik úgy, hogy minden művet utál. Úgy vélem főképp külső tényezők…..
A sorozatom utolsó részében kitérnék az évelő és fás növényekre. Ha esetleg nem olvastad volna az előző két részt, melegen ajánlom ezen tevékenység pótlását, hiszen hasznos, ismeretterjesztő és érdekes tudnivalók lapulnak a sorokban. Kezdjük is mindjárt a bodzával. A fekete bodza majdnem egész…..
Folytatom a felsorolásom a kétéves növényekkel. Ha az előző posztom nem olvastad, tedd meg, és ismerd meg az egyéves növényeket, garantálom, hogy tanulhatsz belőle.   Kezdjük a bolondító beléndekkel a felsorolást. A beléndek eredeti hazája ismeretlen, jelenleg az északi vidékeket kivéve egész…..
A növények is szerves részét képezik blogomnak, életemnek. Amiatt tartom fontosnak, hogy általánosságban beszéljek párról, hogy a későbbiekben más ismerős legyenek a tulajdonságok azoknak, akik már most is követik a bejegyzéseim. Azt gondolom, ebből a növény sorozatból akár tanulni is tud az ember,…..
Tása Blog A könyv 2021.07.20 18:58:18
Mindenkinek az életében jelen van AZ a könyv. Van, akinek jó emlékei vannak erről, és van, akinek kevésbé. Egyértelműnek gondolom a feltételezést, hogy az, akinek jó élményei vannak egy olvasmánnyal kapcsolatban, nagyobb eséllyel lesz könyvmoly. Facebookon szoktam látni, ilyen kérdéseknél („Neked…..
Könyvajánló Amikor ezt a könyvet a kezembe vettem, azt gondoltam, hogy bizonyára soha nem érek majd a végére. Emellett különböző kérdések is megjelentek a fejemben. „Hogyan lehet ennyit beszélni egy városról? Hogyan nem fogom megunni?” Fittyet hányva a kételyekre, izgalmas történelmi és…..
Igaz én is diák vagyok, nekem is megvan a véleményem az oktatási rendszerünkről, mégis igazságtalannak vélem néhány társam állítását. Bizony, vannak tantárgyak, melyeket más óraszámban kellene tanítani, vannak olyanok, amik jöhetnének +óraként. Na de a történelem? Személy szerint áll a hátamon a…..
Körül ölel mindenkit a természet. Elég összetett rendszerről beszélünk, mikor ezt a szót használjuk. Mi is a természet egyik része vagyunk. Nem uralkodunk fölötte, hanem egyek vagyunk vele. Azt gondolom, hogy a természet még így is mindenben a segítségünkre lehet. Mikor is lehet szükségünk…..
Alapjában, mindig is vonzottak azok a dolgok, amiket nem kötelezően az iskolában, hanem saját magam szórakoztatására tanultam meg. Főképp a tudományok irányában, hiszen ez a téma körül öleli a mindennapjainkat. Nagyon sok embernél vettem észre, hogy elzárkózik ezek elől, pedig szerintem egyáltalán…..
Üdvözlök minden kedves ide tévedő embert. A bemutatkozás egy olyan dolog az életünkben, ami meghatározza pár másodperc alatt a szimpátia kialakulását. Úgy tervezem, hogy ez nálam pár részt körül fog ölelni. Miért? Jogos a kérdés! Mindössze amiatt, hogy az olvasó széles körökben tudja felmérni kinek…..