Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parajos tank

0 bejegyzést írt és 308 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1, Az állásinterjú Be sem kell mutatni: itt kezdődik, és itt dől el minden. Többnyire kellemetlen, céltalan és bugyuta. Egy mesterséges, kreált helyzet, amiből közel sem fognak rólad annyit megtudni, mint amekkora feneket kerítenek neki. Állásinterjút csak egyféleképpen lehet jól csinálni: ha…..
parajos tank 2017.10.20 13:02:22
Abszolút introvertáltként, meg tudom érteni a nyígások egy részét, de ha az ember introvertált, ugyebár tanuljon már meg "védekezni", ahelyett, hogy másokat basztatna :D Nem az ő hibájuk.

Az interjó akkor vér gáz, ha dilettáns az interjúztató.-..ilyenkor fel is szoktam állni általában, mert ez jól tükrözi a cég működését. De amúgy meg tök hasznos elbeszélgetni arról, hogy mit várunk egymástól és mit tudunk adni cserébe.

Open office? Leszarom, füles fel és a kutya nem fog hozzám szólni, csak ha tényleg akar valamit. És ez nem azért van, mert nem szeretek kommunikálni, hanem mert utálom, ha zavarnak a munkámban. Legutóbbi open office-os melóhelyemen nagyjából mindenki ezt a hozzáállást követte és a mellettem ülővel is skype-on, írásban kommunikáltunk :D

Meeting? Tény, hogy többnyire teljesen felesleges, sőt gyakran olyankor is jelen kell lenni, ha semmi közöm a témához. De ha ragaszkodnak hozzá, mit tehetnék? Általában kiélem a rajzolási hajlamaimat.
Megjegyzem, bejárnom is teljesen felesleges, mert mindent el tudnék végezni otthonról, sőt többször beigazolódott, hogy otthon hatékonyabban dolgozom, de mégis a legtöbb helyen úgy látszik szeretik látni a pofámat, hogy érezzék a kontrollt...vagy mit tudom én. De nem érdekel...belőlük élek.

Céges bulik? Ha van haver a cégnél, elmegyek, ha nincs, nem megyek... kötelezővé nem tehetik, leszarom az ingyen kaja/pia érveket is, nem fogok egész este feszengeni. Aki inkább kínozza magát, az meg is érdemli...nem a cég hibája. A kutya nem szolt még, ha nem mentem, és nem is néztek csúnyán.

A légkondis ember én vagyok, de azért igyekszem megtalálni a közös nevezőt a többiekkel. Mit tehetnék, ha baj van a hőháztartásommal? Ha 20 felett van a hőmérséklet és nincs légmozgás, izzadok, mint egy ló. Az meg senkinek nem jó :D
parajos tank 2017.10.20 13:58:01
@theus: Nem baromság ez, csak egyesek elkezdték arra használni, hogy megmagyarázzák, miért nem képesek normálisan viselkedni és ez miért nem a saját, hanem a környezetük hibája :D
niche Öregecskedő liberálisok 2017.07.31 11:36:39
Hogy lettek a fiatal magyar liberálisok pár év alatt minden siránkozó nyuggerek? Hogy lehet, hogy, akik anno Tarlós szigetes zajszint mérésén röhögtek, ma már sírnak minden rendezvényen, ami Budapesten történik, mert hangos, drága és tömeg van tőle.   Emlékszem, milyen jó volt fiatalon Szigetre…..
parajos tank 2017.08.01 12:27:17
Én ennek a cikknek az olvasásakor engedtem el végleg a fiatal liberálisokat. index.hu/kultur/zene/2017/07/17/bankito_repohar_hangositas_techno/

Már a saját fesztiváljukat is csak szarozni tudják :D

Összefogllom:
Mi volt a jó a Bánkitó fesztiválon? Voltak programok meg olyan barátságos az egész
Mi volt rossz? Minden, és a programok is gyengék....mindez ötször olyan hosszan kifejtve mint a jó dolgok

Mit monnyak? Szomi vagyok.
Prágában Hasznos Prágaságok 2017.05.03 16:52:48
Bocs a címért, este írtam ezt. Lehetne rosszabb is, na. Apráságok. Ugye, jobban fáj. Pár dolgot szeretnék megosztani, mire érdemes odafigyelni Prágában, ha erre jártok, mi működik kicsit / nagyon máshogy, mint otthon. Közlekedési lámpák. Azért persze a zöld és piros itt is minden (ezt még…..
parajos tank 2017.05.04 14:13:24
@KatiImi: na dehát itt is csak majdnem ötven :D Meg ez amúgysem az általános kommersz vonal.
Kezdtem megijedni, hogy amíg aludtam, felmentek az árak :D
parajos tank 2017.05.04 15:47:48
@Pan Modry: Persze, hogy attól függ, mit és hol iszok. Nem is húzom a szám, ha egy jobb étteremben drágább a kommersz sör és akkor sem, ha valami ismerős elrángat nagyritkán kevésbé kommersz söröket kóstolni és azokért többet kell fizetni.

De bevallom, a szürke hétköznapokon kizárólag szomjoltásra használom a sört, és arra nekem a kommersz cuccok tejesen megfelelnek, úgyogy általában negyven alatt vagyok sörönként
A romantikus filmek egyik jellemző karaktere a kedves srác a szomszédból, a gyerekkori szerelem, akiről a hősnő távollétében hajlamos megfeledkezni, míg évek múltán viszont nem látja, és rá nem ébred, hogy igazából milyen klassz. Na, ez a férfi Bryan Adams, aki vasárnapi koncertjével garantálta,…..
parajos tank 2016.10.10 18:00:46
@cardiobascuralis 5: The Man in Black, Johnny Cash beceneve volt.
Jó lenne, ha részleges tudású kommentelők nem bántanák szegény cikkírót, csak mert a bloggereket alapból fikázni kell.
Ezekután kb. meg sem kellett volna írnod a véleményed Adams-ről :P
parajos tank 2016.10.11 09:23:05
@Márk_Márk: Én spec utánanéztem, mert nem szeretek nagy baromságokat írni.... persze azért sikerül néha, nem tagadom.

Cash was known for his deep, calm bass-baritone voice, the distinctive sound of his Tennessee Three backing band, a rebelliousness coupled with an increasingly somber and humble demeanor, free prison concerts, and a trademark look, which earned him the nickname "The Man in Black"
-----
By the early 1970s, he had crystallized his public image as "The Man in Black." He regularly performed dressed all in black, wearing a long black knee-length coat.
-----
en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash

Kérdés van?

Nos, Adams csinált jó sok "nyálat", de szerintem azok sem vállalhatatlanok. Meg aztán szaladtam már bele elég ütős előadásaiba véletlenül.
Van aki még fiatalon van aki már befutottan de szerepelt a Star Trek valamelyik sorozatában vagy egész estés filmjében. Pár név nagyon is szórakoztatóan hat! (A lista nem teljes, csak a legérdekesebbeket gyűjtöttem össze) Kirsten Dunst A pókember filmek sztárja bizony még kiskorában játszott egy…..
Érdekes napot zárt a Sziget, hiszen túl vagyunk az egész héten legjobban várt Rihanna fellépésén, aminél rosszabbat könnyen lehet, hogy már nem is fogunk látni a hátralévő öt napban. Voltunk azért jobb koncerten is, MØ ugyanis tök pörgős bulit csinált, és igazából Jake Bugg sem volt rossz, csak…..
parajos tank 2016.08.12 17:02:49
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Nem azt kell nézni, mennyit fizetsz érte, hanem, hogy mennyi pénzt hoz. Szerintem simán nyereséges volt. A szervezőknek megérte, ha szar volt ha nem. Ha szar volt, akkor az Rhianna szégyene, nem a Szigeté. A közönség meg eldönti magának, hogy neki személyszerint megérte-e.
parajos tank 2016.08.12 17:58:17
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Én el szoktam menni néha ilyen bulikra, akkor is, ha nem az én stílusom. Egyszerűen érdekel, mit mutatnak a nagyok. Nem feltétlenül éri meg, dehát ez egy ilyen műfaj. Egy koncertnél kicsit nehezebben jósolható meg előre a minőség, mint mondjuk egy csavarhúzó vásárlásnál. Sokszor csalódtam, sokszor meg boldog voltam, hogy nem hagytam ki. Erre is mentem volna, ha épp nem lennék máshol.
Ha meg valaki rajongó, az már attól elalél, hogy látja a kedvencét. Minőségen és áron azok szoktak rugózni, akik nem rajongásból mennek :D
Mint az közismert, bizonyos zenészek hajlamosak élből elutasítani az újításokat, és semmiben sem bízni, ami nem legalább negyven kiló, vagy nincs benne elektroncső. Pedig néha az új technológiákra is érdemes figyelni, hiszen számos problémára kínálnak gyors és egyszerű megoldást. Hangolnia például…..
parajos tank 2016.07.27 17:56:44
@hmmmovo: ha nem elég a mikrofon és az sem segít, ha ráfekteted a telód a gitárra, válogathatsz ezer kábel, átalakító vagy akár usb/lightning csatlakozós hangkártya közül, amibe bedughatod a kis gitárod.
parajos tank 2016.07.27 20:54:45
@hmmmovo: jó, hát okot találni arra, hogy miért nem használod, mindig lehet :) Én simán hangolom a gitárjaimat ilyen appal kábel nélkül is, ha nincs más kéznél (bár általában van, hiszen akinek gitárja van, többnyire hangolója is van)
Másrészt ingyen van. Ki lehet próbálni. Ha nem jön be, le lehet törölni. Senkinek nem fáj.
Luxuslakást keresek bérlésre Budapesten, végignéztem több száz hirdetést, ahol a tulajdonos beikszelte, hogy az az ingatlan luxus. Berendezve. Tökéletes lenyomata annak, hogy az elmúlt években ki milyen fotókat, blogokat, katalógusokat látott, filmekből milyen bútordarabot, színt, mintát vagy…..
parajos tank 2016.07.09 16:11:39
Mindenek előtt, felősségem teljes tudatában kijelentem, hogy semmi közöm a témához és fingom nincs róla, ki a szerző. Csak böngészgettem random posztok között, amikor belefutottam ebbe az arrogáns megmondóposztba, ami mellesleg teljes fogalmatlanságról árulkodik, és gondoltam elmondom, mit gondolok... de nevezhetjük trollkodásnak is.

Egyrészt a felsoroltak legtöbbjének semmi köze a luxushoz. Dekorációs elemek, amikkel önmagukban semmi baj, de nyílván lehet izléstelenül használni őket. És ezzel bele is csaptam a lecsóba, az izlésen van a hangsúly, ami teljesen szubjektív, hiába gondolja bárki, hogy az ő véleménye mérvadó a témában.

Az a jó lakás, amiben a tulajdonosa otthon érzi magát és az egyéniségéhez igazodik, nem pedig az, amire egy kívülálló macskajancsi azt mondja.

Persze létezik olyan, hogy kifinomultság, de ez, mint az köztudott, nem feltétlenül jár együtt a luxushoz szükséges pénzösszeggel. Lehetne persze pótolni külső erők bevonásával, de erre sem gondol mindenki.

És akkor jön még a kérdés, hogy mi az a luxus, mert bár a címben erről van szó, a posztban nyomát sem találtam. Mi a luxus? Az elérhető legmagasabb ár? Az elérhető legmagasabb minőség? Vagy mindkettő? Vagy egyik sem, hanem ami nekem tetszik és megengedhetem magamnak? Vagy amit már nem engedhetek meg? Vagy mindezek keveréke? És a posztban szereplő dolgok, milyen szempontból számítanak luxusnak? Vagy valami teljesen más szót keresett a kedves posztoló, csak nem találta és gondolta, jó lesz ez is?

Én egyébként, bár a minőségre igyekszem odafigyelni, mindenképp a funkcionális minimalizmusban hiszek. Biztos jól megkapnám, hogy nem is igazi luxi.
parajos tank 2016.07.09 16:12:53
@Figyel Castro: a padlófűtés g.cijó, csak sokan nem értik, Ráadásul régen a rongyrázás szinonimája volt és ezt nem tudják feledni.
Furdancs Blog Csövesek 2016.06.30 05:00:00
A félvezető-alapú elektronikus kapcsolóelemek látványa senkit sem hoz lázba. A kis tranzisztor egyszerű életéről nem írnak könyveket, ahogy 170 millió társával egyetemben várakozik a processzorban valami jelentéktelen művelet elvégzésére, de a már-már szerelmes hangvételű…..
parajos tank 2016.07.04 16:55:37
@bloglegelő: No de milyen unalmas lett volna a vasárnap és a hétfő nélkülük...
parajos tank 2016.07.04 17:39:07
@BiG_: "Nem bírod felfogni, hogy itt erősítőről van szó, nem mikrofonról és egyebekről"

Nem kedves troll kolléga, főképp a digitális jelfeldolgozásról beszélgetünk, egyéb témákat érintve. Bár a poszt valóban a csöves erősítőkről szól, nagyon jó ideje (két napja) másról megy a kommentelés. De ezt te nagyon jól tudod.

"Azt még nem válaszoltad meg, hogy a mondókádat milyen szakmai képzettség alapján alakítottad ki"

Elmeséltem már, honnan és milyen téren van némi tapasztalatom. Ha érdekel, visszaolvashatsz, bár ha már hozzászólsz a témához, illet volna már elolvasni, hogy miről volt szó eddig, hogy ne csak a levegőbe beszélj.
UPDATE: A kedves kommentelők, és amennyiben olvassa, a tisztelt Főpolgármester úr figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem állítom sehol, hogy ez a kis bejegyzés a két ország, illetve a két város közösségi közlekedésének tudományos összehasonlítása lenne. Ellenben valós történet(ecske).…..
parajos tank 2016.02.08 13:03:44
Itt lakom Prágában már öt (lassan hat) éve. Miben más a tömegközlekedés?

1. Talán tisztábbak, rendezettebbek a járművek. Nem feltétlenül újabbak, de azért ritkán találkozni olyan leszedált gépekkel, mint Budapesten. Sokszor elborzadok, amikor hazaugrok szülőket látogatni és meglátom mondjuk a hármas metrót vagy egyes buszokat.

2. Szerintem az a 90% körüli menetrend megvalósulás elég király azért. Ha előkapom az DPP útvonaltervező appját, 90% az esélyem, hogy a felajánlott módon és időben eljutok a célomig. A maradék 10% esetében sincs többnyire katasztrófa. Velem talán háromszor-négyszer esett meg, hogy teljesen borult a rendszer, ami öt évnyi, mindennapos tömegközlekedés esetében nem nevezhető rossznak. Nem tudom, most milyen a pesti menetrend helyzet, de amikor még otthon laktam, eszembe nem jutott volna a BKV-val különösebben tervezni.

3. Ha felújítás/elterélés van, azonnal bekerül az utastájékoztató rendszerbe, és az útvonaltervező is aszerint működik.

4. Az árképzés szerintem sokkal korrektebb. Harminc perces jegy (ami nagyjából mindig elég a belvároson belül 24Kc (275Ft). Kilencven perces jegy 32Kc (370Ft), Ezek össze sem hasonlíthatók a budapesti rendszerrel, ahol minden átszálláskor új jegyet kell érvényesíteni. De a bérletek is jóval olcsóbbak. Havi bérlet 550Kc (6300Ft) vs 9500Ft, negyedéves 1480Kc (16000Ft) vs 28500Ft, éves 3650Kc (42000Ft) vs 103000Ft

5. SMS jegy és elektronikus jegy, mindkettő évek óta működik

6. Ellenőrök. Egyrészt itt mintha nem is lennének. Havonrta egyszer-kétszer találkozom velük, persze ez biztos függ a járattól is. Másrészt általában normálisan öltözött és beszámíthatónak látszó emberek látják el ezt a feladatot. Még nem láttam ellenőrt bunkózni, általában csak teszik a dolgukat, bár tény, hogy amig nem bérleteztem, mindig akkor jöttek, amikor nem volt jegyem, úgyhogy fizettem egy-két büntit :D

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy tök más a város szerkezete és emiatt a tömegközlekedés is. Tulajdonképpen a budapesti hálózat igazán jó. Ha nem is tökéletes, azért semmi sirámra nincs ok, főleg ha figyelembe vesszük, hogy szerintem az utazóközönség fele nem (vagy nem teljesen) fizet, pedig ha az ember kezében ott lapul a jegy, legtöbb esetben az ellenőr sem bunkózik :) Én alapvetően büszke vagyok a budapesti hálózatra, a járművek egy részére és az ellenőrökre kevésbé, pedig ezek elég sokat számítanak.
Egyelőre nem nálunk, hanem az Egyesült Királyságban. Annyira bejött nekik a legutóbbi Iron Maiden-projektjük, hogy úgy döntöttek, több címet is érdemes lesz belistázni. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól minden zenebuzi órákig a Tescókban fog lapozgatni, mivel csak húsz…..
parajos tank 2015.12.07 15:00:25
@Naki vagyok kerdojel: Dehát annyi minden fennmaradt/lett újra sikeres a retro feeling miatt. Egyébként a bakelit sosem halt ki, csak mivel lerttek kényelmesebb formátumok, kicsit (nagyon) visszaszorult, de azért mindig voltak lelkes bakelitfogyasztók.

@exterminador: Persze, de, hogy a 93 perc hosszú anyag ráférjen két lemezre, nem árt ha pont olyan hosszúak a számok, hogy egymás után pakolva őket, szépen kitöltik az oldalakat úgy, hogy ne kelljen egyet sem a közepén félbevágni, majd a következő oldalon folytatni. Ráadásul az ilyen összezsúfolásnak megvan az a hátránya is, hogy több hanganyag kerül a lemez közepéhez közelebb, ami rosszabb hangminőséget jelent bakelitnél sajnos.
parajos tank 2015.12.08 14:05:06
@igenyszerint: Mi az, hogy egyből bakelitre? :) Kevés stúdiót ismerek, ahol a bakelit lenne (lett volna) az adathordozó :)

Igazából a digitális technika már rég meghaladta a bakelit képességeit..dinamikatartományilag, felbontásilag, eszement szinteket ért el, amiknek a stúdión kívül nincs is sok értelme.
Az, hogy másképp szól, az szimplán a két különböző technika adottságaiból adódik. Ha úgy vesszük, a digitális jobb olyan szempontból, hogy (jó esetben) torzításoktól mentes. Csakhát az emberek szeretik a zenei torzítást, ezért lehet esetleg finomabb a fülnek egy bakelit. (meg ezért használnak a stúdiókban ilyen-olyan saját karakterrel rendelkező analóg eszközöket vagy azok emulációit, mint teljesen transzparens digitális cuccot)

A karaktert lehet szeretni, de azt állítani, hogy bármilyen szempontból jobb a minősége, ma már butaság
parajos tank 2015.12.09 09:26:05
@igenyszerint: Nincs ebben semmi kellemetlen.
Én is szeretem a bakelitet, van egy nem hatalmas, de átlagosnál nagyobb, folyamatosan bővülő gyűjteményem.

Ugyanakkor nyílvánvaló, hogy már a CD is verte a bakelitet nagyjából minden hangrögzítéssel kapcsolatos tulajdonságában, és azóta fejlődött egy pöttyet a digitális audió.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy melyik kellemesebb a fülnek, ez különböző technológiák tulajdonságainak számszerű összehasonlítása, amin kár vitatkozni, már csak azért is, mert olyan szintű különbségekről beszélünk, amit legtöbben nem is képesek érzékelni a lejátszó eszközök miatt, a lehallgató szoba miatt, vagy egyszerűen csak a fülük miatt.
Imádjuk, amikor kisgyerekek ragadnak hangszert és kezdik el játszani a nagy metal klasszikusokat. Mindegyik hangszeren nehéz megtanulni játszani, de talán dobolni megtanulni ennyi idősen a legnehezebb, főleg a kéz-láb koordinációja miatt, de amit Eduarda Henklein művel a…..
Follow The Wind Ha a turizmusban dolgozol, akkor számodra az a nehéz, hogy amíg mindenki más nyaral, te a munkádat végzed. Hiába a 40 fok és a tenger a lábaid előtt, ritkán tudod kihasználni és élvezni a lehetőségeket. A kitesurf oktatók életében sincs ez másként, annyi különbséggel, hogy mi…..
Bár nem nagyon szoktunk külföldi klubkoncertekről ajánlót írni, a régisulis death és thrash metálosoknak érdemes beírniuk a naptárba, hogy november 15.-én, vasárnap ér Bécsbe a Carcass, a Napalm Death, az Obituary és a Voivod közös turnéja, ami amúgy a Deathcrusher 2015…..
Nagy nap a mai a Microsoftnál, ugyanis valami olyat csináltak, amit eddig soha. Furcsának tűnhet, de a redmondi cég hiába uralja az informatikai piac jelentős részét, 40 évvel ezelőtti alapítása óta csak mostanra jutott el oda, hogy saját laptopot készítsen. Bemutatkozik: Microsoft…..
new blog vvegas Ex Machina (2015) 2015.06.03 08:43:11
Szeretem az ilyen minimalista sci-fiket, amik végig egy gondolatra, egy kérdésre fókuszálnak, de emellett vizuálisan is annyira rendben vannak, mint az Ex Machina. A téma persze nem új, sőt, a sci-fi talán egyik legősibb és legnagyobb kérdését járja körül a film: mitől ember az…..
Az mp3-as zenehallgatás állandó problémája, amióta csak itt van velünk, a házi műélvezet. Útközbenre millió megoldás született közben az elmúlt húsz évben, a zsebben is elférő, egyre nagyobb kapacitású lejátszókkal, az iPod-revolúcióval, majd a telefonba költözéssel, de…..
parajos tank 2015.04.08 13:57:59
@gg:
Értem én, amit beszélsz, de annak idején az ősidőkben nem véletlenül lőtték be a CD felbontását és mintavételi frenkvenciáját, úgy ahogy. Szépen lefedi az ember által érzékelhető, zenehallgatás szempontjából hasznos frekvencia és dinamikatartományt. Én nem bánom, ha valaki 24bites felbontással akarja hallgatni a zenéit, de haszna kb. annyi, mint metrón audiofil fülest használni.

Értem én, hogy a 16bit nem tudja azt a dinamika tartományt, amit az emberi fül elvileg tud, tehát akár lehetne is létjogosultsága a 24bitnek, de mutass valakit aki igazolhatóan hallja a különbséget 16bit és 24bit között és nem denevér :D

Eccerűen nyomatni kell a nagyobb számokat, mert azt szereti a nép. Másrészt meg miért ne, ha egyszer a mai technika megengedi és ártani biztosan nem árt.

Az ilyen mondatok meg, egyértelmű hazugságok:
"felszámolja 24 bitre az eredményt, így bármilyen zenestreamből sokkal jobb eredményt tud varázsolni"

Felvételnél, feldolgozásnál persze nagyon sok haszna van a nagyobb felbontásnak és nagyobb mintavételi frekvenciának, hiszen nagyobb a dinamikatartomány és pontosabb számításokat lehet végezni a pontosabb/nagyobb felbontású adatokkal. De egy humanoidnak bőven jó a 16bit/44.1kHz.

Lehet ezen vitázni de szerintem ezer kisérlettel igazolták (biztos az ellenkezőjét is), hogy az ennél "jobb minőségű" audió egyszerűen nem hordoz érzékelhető plusz információt egy ember számára, de ha még hordoz is valamennyit az bőven elvész az D/A konverter, az erősítő és a hangsugárzók minősége, a külső zajok, és a lehallgató helyiség akusztikájából adódó "torzulásokban".

De ha valaki jobban érzi magát tőle, persze vegye. Van aki százezrekért vesz USB kábelt, mert azt hiszi, jobb lesz tőle a hangminőség....
parajos tank 2015.04.10 11:36:36
@Csubakka Mrozsek: Az analóg hanghordozókat kár is megemlíteni itt, mert dinamikatartományban (amiben a 24bit jobb a 16bit-nél) mondjuk egy LP meg sem közelíti a 16 bites audiót, a 24bitest pláne. Más paramétereiben lehet jobb is akár, de ebben pont nem.
parajos tank 2015.04.10 12:06:03
@gg: A hangszerek sem a masterelésnél, sem a lejátszásnál nem fognak izolálódni :) Ez a keverési fázisban történik. Masterelésnél már próbálkozhatsz bármiféle szeparálásnál, ha a mix kaka. Az, hogy a lejátszó rendszer ezt hogy képes megjeleníteni, az teljesen más tészta, nyílván minél jobb minőségű cucc, annál jobb.

A kis home studiómban én is persze, hogy nagyobb bit rate-et és mintavételezési frekit használok. De nem azért, mert hallom a különbséget, hanem azért, hogy ahogy írtam, a gép "jobb minőségű" adatokkal tudjon számolni, ami nyílván jobb végeredményhez vezet. Nagyobb headroom, stb. De pl sok profi stúdióban sem használnak 24bit/48kHz-nél többet, pedig megtehetnék, csak nincs értelme. Már az én öregecske hangkarim is többet tud ennél.

Az, hogy manapság ez "jobb minőség" már konzumer eszközökben is elérhető, igazán örömteli. Nehogy azt gondoljátok, hogy ellene vagyok. Pusztán a valós értelmét nem látom. De aki látja, az használja egészséggel.

Én már csak ilyen vagyok, azokat sem értem meg, akik a városban Lamborghinivel szaladgálnak. Nem azért mert a Lamborghini nem jó, hanem mert a városban semmi értelme annak, amitől jó.

Akinek meggyőződése, hogy otthon a szobában bármi előnye származik a 24bitből, vagy a metrón a hájend lejátszóból/fülesből, az vegye meg. Semmiképp nem szeretném/tudnám kitéríteni ebből a hitéből. Nekem viszont az a meggyőződésem, hogy semmi értelme :)

Nagyjából ennyi. Nem akartam senkit megbántani vagy felpiszkálni.
Megint volt bejelentés a Szigetre. Elmondom, hogy én mit nézek meg ezekből és miért: Az Interpolt azért, mert ha nem is mindig, de azért szíven tud ütni ez a borongós rockzene. Hátha most is. A Foalst azért, mert ugyan a tavalyi voltos fellépésük előtt csak érintőlegesen…..
Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Ladánybene 27. A reggae-zenekar 1991 óta tizenhárom albumot jelentetett meg. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae-album, az első magyar dubalbum és az első hazai riddimalbum is, de ők csinálták az első pesti reggae-klubot,…..
parajos tank 2015.02.24 16:26:12
@Bori Wó: gratulálok :D
Többször írtunk már róla, hogy idén 20 éves a Ganxsta Zolee és a Kartel. Egész évben ünnepel a csapat, aminek a része, hogy sokan feldolgozzák majd a számaikat. Ilyen volt például az Alma együttes illetve a Quimby is. Mindkettő elég különleges volt, lévén az egyikből folkos…..