Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orszaghböbi

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi, magyar nők Te veszel könyvet? 2022.01.02 20:17:17
Egy új kihívás terjed a közösségi oldalakon: nem veszek új könyvet. Ez a címe. A lényege pedig az, hogy aki részt vesz benne, az nem vesz új, papír alapú könyvet, hanem helyette e-könyvet vásárol, kölcsönkéri a könyvet, könyvtárból veszi ki, stb. Bennem íróként és magánemberként is felvet ez a…..
Vannak helyzetek, amikor nehéz megszólalni. Az egyik ilyen, amikor egy csokigyártó cég oldalát, fotóit nézegeti az ember. Huh...ezt mindenkinek látnia kell. Megkerestem a cég tulajdonosát, hogy mutassa be nekünk Chocolandot. – Mikor alakult a cég, és honnan jött az ötlet, hogy csokoládékészítéssel…..
  Amikor az interjúra készültem, olvasgattam a Dió Team facebook oldalát. A leggyakoribb helyszínek: Nagykanizsa, Szombathely, Kaposvár. Most akkor hol is lakik Dió és csapata? Koller Rita gyógypedagógussal beszélgettem.  - Dió és csapata Nagykanizsa külvárosi zöldövezetes részében él. Közel az…..
  Zala megye déli részén, erdők-völgyek között bújik meg a közel 400 fős falucska, Liszó. Az elmúlt szombaton szüreti felvonulást tartottunk a faluban, melynek része volt az közterületek feldíszítése is. A Petőfi utca a falu legmagasabb részén, gyönyörű környezetben található. A falusiak dombi…..
A közösségi oldalakon böngészve több adománygyűjtő csoportot is találhatunk, ahol rászorulóknak, beteg gyermekeknek, közintézményeknek gyűjtenek. A csoportokhoz sok jó szándékú, segítőkész ember csatlakozik, de az eredményekért a legnagyobb köszönet a csoportot létrehozókat illeti.Nagykanizsán is…..
Versek, drámák, színdarabok: a mai, fiatal szerzők körében nem túl gyakori műfajok. Ezért is voltam kíváncsi Diana Sotora, aki Spanyolországban él, de magyar nyelven alkot. – Hogyan kezdődött? Meséld el néhány szóban, hogy mikor, milyen indíttatásból kezdtél el írni. Kinek mutattad meg először az…..
2011-ben fordult úgy a sorsom, hogy kiköltöztem Németországba, egy nagyváros melletti kisvárosba. Amolyan peremkerületbe. Az itthoni betörős, kirablós, megkéselős, szemetelős világból egy nyugodt, biztonságos, tiszta helyre, ahol elmehettem este 9-kor egyedül sétálni is akár. Ahol a földszinti…..
Bizonyos politikai szerveződés megint sikerrel felbőszítette a népet, mondván drága a gyümölcs, nem tudja megvenni a szegény ember.Persze a csoportokban már fejeket követelnek, de legalábbis azt, hogy adjanak a családoknak támogatást gyümölcsvásárlásra, vagy bármire, csak adjanak ilyen-olyan…..
A Mura melletti kis település csendes utcájában, árnyas fák közt bújik meg a Kézműves Udvar Vendégház.A ház mögötti kemencében néhány perce még sült a kelt rétes, ami most a gazdaasszony által készített szederszörppel együtt várja a vendégeket. Amíg kihűl a rétes, felteszek néhány kérdést a…..
Régen, nagyszüleink, dédszüleink idejében az volt a szokás, hogy a fiatalok magázták az idősebbeket. A szüleiket, nagyszüleiket is. Az ismerős felnőtteket nénizték, bácsizták, a szülők édesanya, édesapa volt, a nagyszülők nagymama, nagypapa, vagy papa, mama. Az anyós, após is általában anyuka,…..
Kertészeti rovatunk első cikkében fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem vagyok tanult kertész, „csak” kb. 60 éves tapasztalatom van. Ezek egy részét szeretném megosztani másokkal. Az első téma a magaságyás. Sokan nem tudják mire jó, azt gondolják, hogy ez is egy új divathóbort, pedig ennél…..
Kérdezd meg a dédmamát! Meséljen, milyen volt az élet, amikor ő kisgyerek volt? Meséljen arról, amikor üresek voltak az üzletek és csak jegyre lehetett vásárolni? Milyen volt napokig ugyanazt a szegényes ételt enni, milyen volt sorban állni, amikor megjött a kenyér vagy a liszt a boltba? Amikor…..
Mi, magyar nők Üdvözlőposzt 2021.06.30 14:33:39
Sziasztok! Ezen a blogon magyar nők, amatőr és profi bloggerek cikkeit, posztjait olvashatjátok hamarosan. Lesz itt mindenféle téma, ami a magyar nőket ma érdekelheti. Bloggerek, cikkírók jelentkezését is várjuk, természetesen -sajnos- csak önkéntes munkára, fizetni a cikkekért nem tudunk.…..