Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivanics Rieger Klaudia

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abszolút a Jurassic Park rajongóknak készült, gyűjtői készlet a Lego T-rex (helyesen T. rex) tombolás nevű szettje. Ebben egy körülbelül negyven centiméter magas, nyitható kapu és a filmből ismert, legalább ugyanilyen méretű T. rex, lánykori nevén Roberta található meg benne. De a készlet…..
Úrkút geológiailag rendkívül változatos hely. Egy 3-5 millió éves, mára természetesen halott pajzsvulkán, a Kab-hegy lábánál helyezkedik el. Ám a vulkanikus kőzetek mellett triász, jura és eocén koriak is megtalálhatók is, tele rengeteg ősmaradvánnyal, mint az ammoniteszek, a nummulitesek (Szent…..
A 3D nyomtatás az a technológia, amely – bár az 1980-as években fejlesztették ki – sokáig csak tudományos intézetekben és külföldi egyetemeken volt elérhető. Néhány éve azonban hatalmasat lépett előre, hogy ma már az átlagemberek is hozzáférhessenek. Napjainkban ugyanis bárki vehet egy kisebb…..
A pareidolia egy pszichológiai jelenség, egy illozórikus érzet, melynek során például arcokat és alakzatokat vélünk felfedezni ott, ahol valójában nincs semmi ilyesmi. Biztos mindenki játszott már olyat, hogy a felhőkbe próbált valamilyen alakot belelátni. Nos, ekkor is a pareidoliának hódolt. De…..
Hogyan ismerjük fel az internet bugyraiból előbukkanó, sokszor a média által is felkapott, tudományosan nem megalapozott híreket? A következőkben néhány egyszerű lépésben bemutatjuk, hogy miként ne essünk az álhírek csapdájába...