Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K_István

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Guruló Hordó Bezár a bazár? 2022.09.02 10:43:48
Az utóbbi évtizedben a globalizációs folyamatok enyhe visszafordulását tapasztaltuk, amire ráerősítettek az utóbbi két év fejleményei (koronavírus, orosz-ukrán háború) is. Azonban a rendszer tehetetlensége és a gazdasági racionalitás miatt a termelés csak bizonyos feltételek mellett telepíthető át,…..
Az EU teljes olajembargóra készül, pedig a kőolaj mellett jelentős mennyiségben importál dízelt, propán-butánt és vákuum gázolajat (VGO) is. Még ha ez utóbbiról nagyon kevesen hallottak is, rossz hírünk van: ennek a terméknek a hiányában egész Európában akadozhat a benzin és a dízel termelés...
Vannak a régióban és a világ számos helyén olyan országok, ahová akár átlagos magyar jövedelemmel is nagyvonalú utazásokat lehet megszervezni, köszönhetően a magyarnál is alacsonyabb árszinteknek...
Mert nagyon különbözőképpen érintené a tagországokat, a veszteseknek pedig az EU nem tud garanciát adni biztos menekülőutakra. A 27 tagállam ugyanis jelentősen eltér az orosz importra való kitettségben és az alternatív energiaforrásokhoz való hozzáférésben...
A fejlett gazdaságok lakosságának fogyasztáskorlátozásával enyhítene rövidtávon a jelenlegi energiaválságon az IEA. Forrás: https://www.iea.org/reports/a-10-point-plan-to-cut-oil-use  Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzésünkről, akkor kövess minket Facebook-on…..
2020 óta felkapott téma lett az optimális szellemi munkavégzés módja a médiában: jó-e az otthoni munkavégzés vagy a járvány lecsengésével vissza kell térnünk az irodáinkba, esetleg valamilyen köztes megoldás az optimális? Azonban arról kevés szó esik, hogy az otthoni munkavégzés lehetősége egy…..
Az elektromos autó nem csodafegyver, csak egy az emissziócsökkentő technológiák közül. A tisztább helyi levegő és a fogyasztói szokások korábban soha nem látott ütemű megváltozása azonban nagyon fontos mérföldkövek a zöld átmenetben, még ha a CO2 kibocsátás mértéke a kitűzött végső célokhoz képest…..
Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzéseinkről, akkor kövess minket Facebook-on és/vagy Instagram-on!..
Jövő héten újra összeülnek az OPEC+ államok illetékesei, hogy a márciusi termelési kvótákról egyeztessenek. A sok éves csúcson lévő olajárak ismeretében nem lenne meglepő, ha folytatnák az augusztus óta tartó havi 400 ezer hordó/napos kvótaemelést. De vajon ez most a legfontosabb indikátor, ami…..
Legtöbbször hiába fizetünk többet a kasszánál, mindig van a KSH fogyasztói kosarában olyan termék, aminek az árcsökkenése ezt ellentételezi és az aggregát számok nem mutatnak jelentős drágulást. Ezúttal viszont nemcsak Magyarországon, hanem olyan antiinflációs országokban is, mint Németország…..
A Netflix legnézettebb sorozatai között van még mindig a koreai Squid Game vagy a spanyol Money Heist, amelyekben kilátástalan helyzetbe került embereknek adnak nemcsak újabb esélyt, hanem számukra egyébként elérhetetlen társadalmi felemelkedést is. A jövedelemegyenlőtlenség és a társadalmi…..
Az év végének közeledtével egy négyrészes sorozatban az év energiapiaci eseményeit foglaljuk össze. Ennek utolsó felvonása a petrolkémiában történteket ismerteti...
Az év végének közeledtével egy négyrészes sorozatban az év energiapiaci eseményeit foglaljuk össze. Ennek harmadik felvonása a finomításban történteket ismerteti...
Az év végének közeledtével egy négyrészes sorozatban az év energiapiaci eseményeit foglaljuk össze. Ennek második felvonása a gázpiacon történteket ismerteti...
Az év végének közeledtével egy négyrészes sorozatban az év energiapiaci eseményeit foglaljuk össze. Ennek első felvonása a kőolajpiacon történteket ismerteti...
Az idei klímakonferencia egy év kimaradás után újra megszervezésre került Glasgowban. Az esemény egyik legnagyobb innovációja a metánkibocsátás csökkentésének központba helyezése volt. Ebben a bejegyzésben a hátterének járunk utána...
Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzésünkről, akkor kövess minket Facebook-on és/vagy Instagram-on!..
https://edition.cnn.com/travel/article/saudi-arabia-oil-rig-theme-park/index.html ****** Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzésünkről, akkor kövess minket Facebook-on és/vagy Instagram-on!..
Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzésünkről, akkor kövess minket Facebook-on és/vagy Instagram-on!..
Ha tetszett a cikkünk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb elemzésünkről, akkor kövess minket Facebook-on és/vagy Instagram-on!..
Az eheti tájékoztatás alapján a kormány várakozásai szerint akár 7,5% is lehet Magyarországon a GDP bővülése, bőven meghaladva a SZJA visszatérítés feltételéül szabott az 5,5%-ot. A végső GDP adatot még sok tényező miatt bizonytalannak látjuk, de várhatóan a kritériumfeltétel teljesülni fog. Az…..
Az idei év második negyedévében minden korábbinál több elektromos és hibrid személygépjárművet regisztráltak Európában. Ez jó hír fenntarthatósági szempontból, de fontos látni, hogy az újonnan útra guruló alternatív járművek még mindig csak relatíve kis részét teszik ki az autóállománynak. Egyre…..
A nyár az Egyesült Államokban egy szomorú eseménnyel végződött. Az USA energetikai központját – a Mexikói-öblöt – elérte az Ida hurrikán, ami jelentős leállásokat okozott a régió termelőeszközeiben. Nézzük meg, hogy milyen hatásai vannak a hurrikánnak és a korábbi tapasztalatok alapján milyen…..