Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fecske László

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon a televíziózás az 50-es években kezdődött. Akkora újdonságnak számított a lakosság körében, hogy az emberek nagy része valódi csodának tartotta, s az első műsorvezetőket, bemondókat pedig hatalmas sztároknak tekintették, akiknek a nevét még a gyerekek is tudták. A legelső legendásnak…..
A Tv Macit joggal nevezhetik munkatársnak a magyar televízió dolgozói, hiszen még személyi igazolványa is van. Bár "ő" csak egy bábfigura - akit Bálint Ágnes álmodott meg, s (a máig legismertebb bábváltozatát) Foky Ottó tervezte, Szabó László (iparművész) kezei között pedig "életre kelt" -, mégis…..
Ha néhány évtizedet visszaugrunk az időben, s az akkori fiatalság szokásait megvizsgáljuk, azt tapasztalhatjuk, hogy a gyűjtögetés igen népszerű volt. S hogy miket gyűjtögettünk mondjuk a 70-es, a 80-as, vagy a 90-es években? Számtalan dolgot. Bélyeget, szalvétát, képeslapot, képregényt,…..
Nem untatnánk benneteket azzal, hogy a vizuális tartalomnál nincs nagyobb pi-mágnes a világhálón, hiszen ahogy címlapszerkesztőink minden nap végigpörgetik az előző 24 órában született blogbejegyzéseket, azt látják, hogy  van bennük álló- és mozgókép, illusztráció, infografika, fotóalbum dögivel,…..
Fecske László 2021.06.30 20:17:47
@Zorro8: A Pinterestről be lehet linkelni bármilyen képet? Én ott is láttam nem egy fotót, amelynek joga másnál van. Hogy van ez pontosan, mert engem is érdekelne.
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
Fecske László 2021.06.27 14:49:17
@marék lepke: A Kajla nekem is ízlett, de a nagy többség nagyon utálta. A csokikról szóló fórumokon porig alázzák a Kajlát. Néhány éve visszajött a divatba a Macis Mogyorós csokival együtt, de aztán végleg eltűntek. Az Africana valóban szuper volt. Nekem a Chokito nagyon ízlett. Sütemény formájában néha még megcsináljuk, de a csokiváltozat nagyon hiányzik. Úgy hírlik, hogy nem volt elég népszerű a hazánkban. Nem is értem, hogy miért? Isteni volt.
A mai generációnak talán már semmit sem mond Gudrun Ure neve. Na, nem mintha mi annak idején tudtuk volna, hogy ő alakította a Szupernagyit. A stáblistát nem igazán olvasgattuk, mindig a lényegre voltunk kíváncsiak. A 80-as és a 90-es években tucatnyi gyermekműsor volt a televízióban. A népszerű…..
Fecske László 2021.06.25 22:30:41
@Donat Ella: Örülök, hogy örömet okoztam a cikkel.
Fecske László 2021.06.26 00:23:51
@zommmmmbi: Nagyon szívesen!
Fecske László 2021.06.26 00:25:10
@ityam: Én pedig 1982-es vagyok. Sajnos az 5-6 évvel utánam születettek nagy része még Benny Hill nevét sem hallotta soha.
Retroblokk Poszterek a szoba falán 2021.06.24 00:11:11
Divat-e még manapság a poszterekkel kidekorált szoba? Néhány évtizede nagyon is az volt. S hogy mikor jött igazán divatba? Talán a 70-es évek elején. Bár a poszterek, plakátok már elég régóta "léteznek", ezek elterjedését leginkább a zenei-, valamint a mozimagazinok megjelenése lendítette fel, ha…..