Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akkorisvárosilány

7 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reggeli kávémat készítem. Ma olyan szerencsés vagyok, hogy itthonról dolgozhatok. Igen, szerencsés, mert ez a nyugalom hiányzik a városi életből. Miután elindítottam a családot a munkába, iskolába kiállok a kávémmal a ház elé. Minden csendes, minden nyugodt. A természet még a téli álmából ocsúdik.…..
  Az egyetlen olyan horgolt darab, amivel mindig sikert lehet elérni, a szív. Legyen szó akár ékszerről: karácsonyfadíszről: forrás: redheart.com ajándéktasakról: forrás: littledoolally.com  mindig és mindenhol jól mutat.   Rendkívüli előnye, hogy gyorsan…..
                „Ha azt mondod ügyes vagyok, akkor jobban megy!”- mondta az egyik nap a majdnem 6 éves lányom és elgondolkoztam. Ha valamit sokszor mondunk el, akkor igaznak hiszik. Íme tehát a kérdés: tényleg akkora lenne a különbség falu és város között? Vagy csak mivel azt hisszük, hogy…..
Mint, mindennek van előnye és hátránya is, sőt, ami valakinek előny, az lehet, hogy neked pont hátrány. Én összeszedtem azt az öt dolgot, amit a legjobban megkedveltem a falun élésben, 1) Este 7 után már elcsendesül minden.Mivel egy kisebb faluban a kisközérten és a kocsmán kívül nincs más…..
Úgy gondolom, hogy a költözés maga egy változás iránti igényből fakad. Változás, mert a régi már nem jó, nem olyan, másra, jobbra, szebbre, stb. vágyik az ember. Sok olyan példát láttam, hogy emberek azért költöztek külföldre, lehetőleg minél messzebbre, mert azzal eltávolodtak az addigi életüktől,…..
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..
Akkorisvárosilány 2021.07.13 18:51:56
@okleveles naiv: nálad lehet így van. Ettől még a poszt is igaz. :)
Akkorisvárosilány 2021.07.13 18:52:28
@A Joda visszatér: igen, a kiscicákat. Ez ilyen.
Akkorisvárosilány 2021.07.13 18:54:33
@kiscsilla: :D :D :D
Szerencsére nagyon sok blog van, így biztosan megtalálod azt a grafománt, akinek szívesen olvasod a sorait. Legyen szép napod. :)
A falu és a város közötti alapvető különbség, hogy a városban úgy el tudsz bújni, hogy soha senkinek fel sem tűnsz. A szomszédod talán annyit tud rólad, hogy van az a zárkózott / nyitott/ csendes/ cserfes lány/ asszony, aki mindig köszön / sose köszön / mindig mosolyog / általában szomorú. De mivel…..
Szia!  Üdvözöllek az Akkor is város lány...(?) blogon. Ezen a blogon a saját tapasztalataimat, élményeimet fogom megosztani veletek városi - most már falusi- lányként.   Jó időtöltést!..