Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miklós Cs

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikerült-e a monetáris bravúr, vagyis az agresszív kamatemelésekkel, csekélyebb növekedési áldozatot vállalva, letörni az inflációt? Ez lehet az idei év legfontosabb kérdése. A tavalyi évkezdethez képest optimistább kilátásokkal indult az idei év a tőkepiacokon. A 2022-es részvénypiaci trendet…..
Egyelőre nem kedvez az idei év a részvénypiaci befektetéseknek. Az amerikai S&P500 tőzsdeindex 13,31%-kal, az USA technológia szektor indexe, a Nasdaq 21,16%-kal, de az eurózóna EuroStoxx50 tőzsdeindexe is 11,53%-kal (dollár bázison -18,03%) esett idén április végéig.    Kockázatokból nincs…..
Túljutott a világ az omikron vírusvariáns okozta járványhullám csúcsán. A meredeken csökkenő napi esetszámok reményt adhatnak, hogy már a tavaszi hónapokban feloldják az elsősorban szolgáltató szektort, és ezen belül a szabadidős tevékenységeket érintő szigorú korlátozásokat. A lakosság…..
A koronavírus járvány a számos negatív hatása mellett néhány pozitív változást is hozott: katalizálta a digitális forradalmat, és nagyot lendített az online tér hétköznapi felhasználásán is. Munkavállalók százmillió kényszerültek otthoni internetes munkavégzésre, de a „szabadidős tevékenység” is…..
Az idei év második felének egyik meghatározó eseményét, az energiahiány okozta nyersanyagár-robbanást a kőolaj áremelkedése váltotta ki. Az amerikai WTI típusú kőolaj jegyzése 75 százalékkal emelkedett október végéig, így nem véletlen, hogy a harmadik negyedévben a 2008-as válság óta eltelt időszak…..
A Covid-járvány tavaly márciusi globális kirobbanását követő tőzsdei emelkedésben kevés olyan részvénypiac akadt, amelyik lépést tudott tartani az amerikai technológia szektor szárnyalásával. A Nasdaq technológia indexet leképező egyik ETF a tavalyi márciusi mélypontokról idén februárig…..
Az amerikai S&P500 részvénypiaci index a tavaly márciusi 35%-os szakadást követően kevesebb, mint 5 hónap alatt emelkedett vissza a pandémia előtti február végi szintjére, és új történelmi csúccsal örvendeztette meg a befektetőit. Hozzá kell tennünk, hogy a visszapattanásban nagy szerepe volt a…..