Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linkas

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az ütközet volt a kalandozások korának első nagy megmérettetése az újonnan érkezett magyarok előtt. 899 márciusában járunk és a tavaszi nap első sugarainál egy 5000 fős magyar sereg indul el Itália felé, hogy megváltoztassa Európa addig hadviselésről alkotott képét...
Linkas 2019.09.21 19:17:26
@Emmett Brown: Úgybizony. A magyar hadak ugyan úgy megették ezt a cselt mint akkor az olaszok. Csak a tatárok nem elégedtek meg adófizetéssel.
Mivel egy pár évet már eltöltöttem ebben a kiváló szakmában, úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy beszéljünk arról, amit mindenki hisz a kamionozásról, de rosszul. Jöjjön a kamionos szakma 10 legnagyobb hazugsága.   1. A kamionos jól keres Hogy mi a jó, mi a rossz, a sok meg a kevés abba most ne…..
• Összenő, ami összetartozik: a szélsőjobbos német AfD természetes szövetségesének tekinti a magyar miniszterelnököt  • Macedónia dolgozik a 400 oldalnyi terhelő bizonyíték összeállításán, hogy Magyarország kiadja Gruevszkit, miközben a világ továbbra is választ vár, hogy a köztörvényes okokból…..
Linkas 2018.11.19 16:18:09
@paraszthajszal: 2019-től házasodhatnak.
A Soros elleni nemzeti konzultációt megelőzően a kormány október elejétől egymilliárdot fog arra költeni, hogy bemutassák a lakosságnak, mi is az ördögi terv. Mi megszereztük magát a Soros-tervet és most kegyetlen pontossággal bemutatjuk...
Linkas 2017.10.23 08:28:38
@baszás közben dúdoló édesapa: 2010-ben már vége volt a válságnak, legalább is a "nagyja" már lecsengett. Utána már leginkább az agyakban volt...
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ókori Róma igen furcsa hely volt. Végtére is, az emberek mindenhova tógákban jártak, saját rokonaikkal szexeltek, és szórakozásképp tigrisekkel küzdő rabszolgákat néztek. Sokan nem sejtik azonban, hogy mennyire perverzek voltak a rómaiak, és itt nem csak…..
A megosztáson alapuló gazdasági modellt a cégek – a gyakorlat ezt mutatja – a konkrét gazdasági tevékenységgel járó költségek és kockázatok eltüntetésére, helyesebben áthárítására használják. Ez mostanában terjedt el, amikor a nagy tőkés cégek, terheik csökkentése…..
Linkas 2015.07.28 17:38:14
@Blogger Géza: Nem az a baj a vállalkozásoknál, hogy betegszabadságot kell fizetni, meg gyest meg tudja a fene még mi a fenét, hanem az, hogy vannak akik nem teszik meg és így versenyelőnybe kerülnek. Ha mindenki ugyan olyan játékszabályok szerint játszik akkor a közterhek mértéke nem mérvadó a jövedelmezőségnél. De itt az adócsalás és a dolgozók kizsigerelése nemzeti sport, komolyabb szankciók nélkül.
Linkas 2015.07.28 17:41:11
@Blogger Géza: Automata taxi? Hát ez nem a mi életünkben lesz.
Kattintottál? Kellenek is ezek a hangzatos, figyelemfelkeltő címek ha sokakhoz szeretnél eljutni, de nagyon helyes hogy itt vagy, jól fogsz járni és valószínűleg találsz valami új néznivalót a listán. Hacsak mondjuk nem a Wostry Feri vagy. A felsorolás természetesen szigorúan az…..
Harminc darab húszezres melegíti jobb combunkat a farmer zsebén át. Hűha, mindjárt autónk lesz! Tekintetet hordozunk körbe a horizonton, tippek záporoznak, döntsünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
Linkas 2012.01.29 15:06:53
@Nitropisti: Basszus, ezen az elven ha valaki azt mondja, hogy tudok lebegni, akkor ki kellene ugranom az ablakon? Mert kipróbálom akár mekkora állatság is. Megnéztem a google-ben az idevonatkozó dolgokat. Mondom régen volt már a suli, hátha azóta cáfolták az energia megmaradás törvényét. Hát csak azt állapítottam meg, hogy nagy az isten állatkertje! Akkora állatságokat írnak, hogy nem tudtam eldönteni, röhögjek vagy dühöngjek. Inkább röhögtem. Ez a HHO kifejezés is az. Durranó gáz a becses neve! A víz sem HOH vagy H2O hanem víz. Ezt hívják áltudománynak. A youtube- videók is ennek megfelelően ritka állat dolgok.
Mellesleg én is kisérletezek, jelenleg vertikális szélturbinát építek, mert annak a működése nem ütközik az alapvető fizikai törvényekbe. Az ismert természettudományos törvényekkel magyarázható a működése. Most pl. egy venturi hatáson alapuló áramlásfokozót próbálok szerkeszteni hozzá.
Linkas 2012.01.29 16:44:18
@h4z4rd: a szennyező anyag csak a vezetőképesség eléréséhez kell. Ki beszélt itt koncentrált sóóldatról. Mellesleg, ha a váltóáramú elektrolízis működne akkor nem szarakodnának a hipógyártásnál az egyenárammal. Meg a szinesfémek tisztításánál. Ha valaki(k) nincsenek tisztában a kémia a fizika és a fizikai-kémia alapjaival, az nem probléma csak ne osszák az észt ezekkel kapcsolatban.
És még egyszer: egy fűnyíró 1 liter benzinnel elmegy egy órát, 1 liter normál állapotú durranógázzal még 1 percet sem biztos. Ez tény. Kémia. Meg fizika. Nem én találtam ki. Sajnos.
Linkas 2012.01.29 22:06:47
@We make the world a better place: Benzinről beszélünk? Vagy cseppfolyós hidrogénről?
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Linkas 2012.01.20 08:24:56
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
Linkas 2011.11.28 18:27:32
@drupayola: Hát igen. Ott a büntetés a tarkónlövés és nem az adóhatósági ejnye-bejnye.
Linkas 2011.11.28 18:31:21
@kermi: ráadásul, a know-how, amit a nagy cégek sokszor némi állami segítséggel fejlesztettek ki, ezekkel a bevásárlásokkal simán kínai kézbe kerül. 10 év mulva senki sem vesz volkswagent, lesz helyette valami lin puo kuo csej, az európai termelő üzemeket meg csak a múzeumokban fogják mutogatni fényképről.
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Miért nem megoldás az atomenergia az energiaválságra?A Föld felmelegedése továbbra is a legsürgetőbb tünete annak, hogy az emberek rosszul bánnak a technológiai civilizációnkkal. Elkeseredetten kutatva egy szén-szegény energiarendszer után, néhány megfigyelő egy „nukleáris…..
Linkas 2011.08.04 15:22:26
@Jofiu: És akkor még nem beszéltünk a napkollektorokról, a földfűtés-hűtésről, a led izzókról. És tényleg!Miért kell a budit ivóvízzel leöblíteni? Miért kell ivóvízzel fürödni, mosni, felmosni és sokszor kertet öntözni? Na ez az igazi pazarlás.
Linkas 2011.08.04 15:56:10
@kovi1970: Rászáll a kánya?
Aztán kap a rotorlapáttól egy kokit vagy egy sallert és rögtön tudja hol a helye. :-)
Linkas 2011.08.04 19:06:30
@Gergice: Érdekes. Bár a salétrom eléggé korroziv, valamint 400 fok körül elbomlik és 300 fok alatt megdermed. Kiváncsi lennék rá, hogyan működne az alföldön decemberben.
Mandiner blog Atomot nekünk 2011.06.15 14:14:00
  Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az atomenergiát kiiktassa villamos energia rendszeréből – közölte Fellegi Tamás. A miniszter hozzátette: a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet. Végre egy józan hang, amely nem különféle…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
A múlt héten már több vér folyt a Hüttén, mint egy Yellow Spots koncerten és még mindig nem fogytunk ki a dermesztő történetekből. Tamás élményében ugyan nem lesz semmi komoly sérülés, azért valóban vérfagyaztó lesz. Egy gazdátlan láb üldözése a Chopokon!  …..