Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linkas

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki részt vesz radikális baloldali szervezkedésben, annak újra és újra fel kell tennie önmagának a kérdést: komolyan gondolom, hogy egy igazságos társadalomért küzdök? Hova teszem az életemben ezt? Egy másik fontos kérdés: A globálkapitalista monstrumot vagy akár csak hazai verzióját meg lehet-e…..
Linkas 2020.02.15 09:35:10
@kintornas: Válaszod példája annak amit leírtam.
Úgy viselkedsz mintha csak a Te véleményed lenne a helyes és követendő.
Mellesleg amit írtál nem válasz vagy vitaalap ahhoz amit én írtam.
Ha a többség határozna valamit Te akkor is a magánvéleményed hangoztatnád mint szerinted követendőt.
És ettől gyerekes ez az egész.
Mivel egy pár évet már eltöltöttem ebben a kiváló szakmában, úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy beszéljünk arról, amit mindenki hisz a kamionozásról, de rosszul. Jöjjön a kamionos szakma 10 legnagyobb hazugsága.   1. A kamionos jól keres Hogy mi a jó, mi a rossz, a sok meg a kevés abba most ne…..
• Összenő, ami összetartozik: a szélsőjobbos német AfD természetes szövetségesének tekinti a magyar miniszterelnököt  • Macedónia dolgozik a 400 oldalnyi terhelő bizonyíték összeállításán, hogy Magyarország kiadja Gruevszkit, miközben a világ továbbra is választ vár, hogy a köztörvényes okokból…..
Linkas 2018.11.19 16:18:09
@paraszthajszal: 2019-től házasodhatnak.
A Soros elleni nemzeti konzultációt megelőzően a kormány október elejétől egymilliárdot fog arra költeni, hogy bemutassák a lakosságnak, mi is az ördögi terv. Mi megszereztük magát a Soros-tervet és most kegyetlen pontossággal bemutatjuk...
Linkas 2017.10.23 08:28:38
@baszás közben dúdoló édesapa: 2010-ben már vége volt a válságnak, legalább is a "nagyja" már lecsengett. Utána már leginkább az agyakban volt...
A megosztáson alapuló gazdasági modellt a cégek – a gyakorlat ezt mutatja – a konkrét gazdasági tevékenységgel járó költségek és kockázatok eltüntetésére, helyesebben áthárítására használják. Ez mostanában terjedt el, amikor a nagy tőkés cégek, terheik csökkentése…..
Linkas 2015.07.28 17:38:14
@Blogger Géza: Nem az a baj a vállalkozásoknál, hogy betegszabadságot kell fizetni, meg gyest meg tudja a fene még mi a fenét, hanem az, hogy vannak akik nem teszik meg és így versenyelőnybe kerülnek. Ha mindenki ugyan olyan játékszabályok szerint játszik akkor a közterhek mértéke nem mérvadó a jövedelmezőségnél. De itt az adócsalás és a dolgozók kizsigerelése nemzeti sport, komolyabb szankciók nélkül.
Linkas 2015.07.28 17:41:11
@Blogger Géza: Automata taxi? Hát ez nem a mi életünkben lesz.
Kattintottál? Kellenek is ezek a hangzatos, figyelemfelkeltő címek ha sokakhoz szeretnél eljutni, de nagyon helyes hogy itt vagy, jól fogsz járni és valószínűleg találsz valami új néznivalót a listán. Hacsak mondjuk nem a Wostry Feri vagy. A felsorolás természetesen szigorúan az…..
Harminc darab húszezres melegíti jobb combunkat a farmer zsebén át. Hűha, mindjárt autónk lesz! Tekintetet hordozunk körbe a horizonton, tippek záporoznak, döntsünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
Linkas 2012.01.29 15:06:53
@Nitropisti: Basszus, ezen az elven ha valaki azt mondja, hogy tudok lebegni, akkor ki kellene ugranom az ablakon? Mert kipróbálom akár mekkora állatság is. Megnéztem a google-ben az idevonatkozó dolgokat. Mondom régen volt már a suli, hátha azóta cáfolták az energia megmaradás törvényét. Hát csak azt állapítottam meg, hogy nagy az isten állatkertje! Akkora állatságokat írnak, hogy nem tudtam eldönteni, röhögjek vagy dühöngjek. Inkább röhögtem. Ez a HHO kifejezés is az. Durranó gáz a becses neve! A víz sem HOH vagy H2O hanem víz. Ezt hívják áltudománynak. A youtube- videók is ennek megfelelően ritka állat dolgok.
Mellesleg én is kisérletezek, jelenleg vertikális szélturbinát építek, mert annak a működése nem ütközik az alapvető fizikai törvényekbe. Az ismert természettudományos törvényekkel magyarázható a működése. Most pl. egy venturi hatáson alapuló áramlásfokozót próbálok szerkeszteni hozzá.
Linkas 2012.01.29 16:44:18
@h4z4rd: a szennyező anyag csak a vezetőképesség eléréséhez kell. Ki beszélt itt koncentrált sóóldatról. Mellesleg, ha a váltóáramú elektrolízis működne akkor nem szarakodnának a hipógyártásnál az egyenárammal. Meg a szinesfémek tisztításánál. Ha valaki(k) nincsenek tisztában a kémia a fizika és a fizikai-kémia alapjaival, az nem probléma csak ne osszák az észt ezekkel kapcsolatban.
És még egyszer: egy fűnyíró 1 liter benzinnel elmegy egy órát, 1 liter normál állapotú durranógázzal még 1 percet sem biztos. Ez tény. Kémia. Meg fizika. Nem én találtam ki. Sajnos.
Linkas 2012.01.29 22:06:47
@We make the world a better place: Benzinről beszélünk? Vagy cseppfolyós hidrogénről?
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Linkas 2012.01.20 08:24:56
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
Linkas 2011.11.28 18:27:32
@drupayola: Hát igen. Ott a büntetés a tarkónlövés és nem az adóhatósági ejnye-bejnye.
Linkas 2011.11.28 18:31:21
@kermi: ráadásul, a know-how, amit a nagy cégek sokszor némi állami segítséggel fejlesztettek ki, ezekkel a bevásárlásokkal simán kínai kézbe kerül. 10 év mulva senki sem vesz volkswagent, lesz helyette valami lin puo kuo csej, az európai termelő üzemeket meg csak a múzeumokban fogják mutogatni fényképről.
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Miért nem megoldás az atomenergia az energiaválságra?A Föld felmelegedése továbbra is a legsürgetőbb tünete annak, hogy az emberek rosszul bánnak a technológiai civilizációnkkal. Elkeseredetten kutatva egy szén-szegény energiarendszer után, néhány megfigyelő egy „nukleáris…..
Linkas 2011.08.04 15:22:26
@Jofiu: És akkor még nem beszéltünk a napkollektorokról, a földfűtés-hűtésről, a led izzókról. És tényleg!Miért kell a budit ivóvízzel leöblíteni? Miért kell ivóvízzel fürödni, mosni, felmosni és sokszor kertet öntözni? Na ez az igazi pazarlás.
Linkas 2011.08.04 15:56:10
@kovi1970: Rászáll a kánya?
Aztán kap a rotorlapáttól egy kokit vagy egy sallert és rögtön tudja hol a helye. :-)
Linkas 2011.08.04 19:06:30
@Gergice: Érdekes. Bár a salétrom eléggé korroziv, valamint 400 fok körül elbomlik és 300 fok alatt megdermed. Kiváncsi lennék rá, hogyan működne az alföldön decemberben.
Mandiner blog Atomot nekünk 2011.06.15 14:14:00
  Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az atomenergiát kiiktassa villamos energia rendszeréből – közölte Fellegi Tamás. A miniszter hozzátette: a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet. Végre egy józan hang, amely nem különféle…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
A múlt héten már több vér folyt a Hüttén, mint egy Yellow Spots koncerten és még mindig nem fogytunk ki a dermesztő történetekből. Tamás élményében ugyan nem lesz semmi komoly sérülés, azért valóban vérfagyaztó lesz. Egy gazdátlan láb üldözése a Chopokon!  …..