Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlbaZen

3 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
AlbaZen 2018.10.03 22:33:59
@arty1977: Soha nem éreztem ennyire honfitársamnak a velem egyet nem értőket, mint most. Ez nem sci-fi. Az értelmesebbje felismerte, hogy a rendszert gyűlölőket kiszolgálni édeskevés a változáshoz. Aki ezt teszi, betonozza be a hűbérrendszert. Akként lehet ellenzéket építeni, ha megállapítjuk, mi az, ami működik, azt fejlesztjük tovább, mi pedig az, ami rohad, azt megváltoztatjuk. Az a baj, hogy aki nem gyűlöli teljes egészében minden intézkedésében a Fideszt, hanem kritizálni, legyőzendő ellenfélnek tekinti, azt a gyűlölők bekenik NER-rel. Az ilyen cikkek a rendszer támasztékai.
AlbaZen 2018.10.03 22:40:03
@arty1977: Szóval a törésvonalat én egyrészről a gyűlölők másrészről pedig a közömbösek, elfordultak, értelmesen kritikusak, támogatók és végül haszonélvezők között látom. A 2/3-ot az okozta, hogy az ellenzék a gyűlölők szavazataira ácsingózott. És újra el fogja követni ezt a hibát, mert radikálsan gyűlölni nagyon trendi egyes körökben.
AlbaZen 2018.10.04 09:09:30
@arty1977: Az előző 2 választás azt mutatta, hogy a rendszert gyűlölők száma egyszerűen nem éri el a kritikus tömeget.

Kicsit olyan, mintha visszatértek volna az 1970-es évek, és annak posvános, szegényes, de kiszámítható stabilitása az alsóbb rétegek “modern” élethez juttatásának szándéka (hja milyen áron) nélkül.
A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt...
AlbaZen 2018.09.26 13:05:49
@Sir Bates dö Hól: Ha a jelenlegi ellenzék elpusztul, és a helyén nő valami érdekes, akkor ismét politizálok majd. Ha a rendszert gyűlölőket szolgálja ki, akkor nem változik semmi. Ha mutat valami újat, többet a közömbösöknek, középen állóknak, hatalmat jobb híján támogatóknak, felőlem mozdulhat a föld. Nem fogok senkit sajnálni.
Bolgár György Megbeszéljük… című műsorának van egy rovata. A veterán rádiós arról faggatja az ellenzéki politikusokat, vajon hol rontották el. A vezetők nem igazán hajlanak az önkritikára. Inkább másban keresik a hibát, mint a pártjukban. Tegnap Tóth Bertalan fejtette ki a szocialisták választás…..
Nem sokat kellett morfondíroznia a Nintendónak azon, hogy a NES Classic Mini óriási sikerén felbuzdulva kiadja soron következő konzoljának, a Super Nintendónak miniatűr, 21 játékkal felvértezett replikáját. Mi sem voltunk restek, és mihamarabb beszereztünk egy ilyen parányi…..
Vannak ezek a népszavazási kezdeményezések. Amik vagy tényleg csak időpocsékolásnak tűnhetnek egyesek szerint vagy éppenséggel csodafegyvernek mások szerint. Az biztos azonban, hogy az ellenzéket mobilizálni képes lehet – ha szervezett és a választásokig pontosan végig is vezetik a szervezői. Az…..
1997 augusztusában egy végzetes autóbalesetben halt meg Párizsban Diana walesi hercegnő, akit a közvélemény a királyi család legszeretetreméltóbb, ugyanakkor legellentmondásosabb alakjának tartott. Élete legalább annyira tragikus volt, mint halála, amelyet mindmáig rejtély övez...
Meleg nyár, stresszes hétköznapok, unalmas percek. Unalmunkban sokszor és sokféleképpen tudunk elidőzni, az egyik leginkább jellemző veszély a nassolás. A XXI. század éppen hogy elindult, mindenhol gyorséttermek, éjjelnappalik, étel- ital, csak éppen bekapunk valamit. Ettől lehet, hogy még…..
Az európa parlamenti választások közeledésével egyre több szó esik Európáról, annak előnyeiről és hátrányairól. Szép számmal akad mindkettő, de valószínűleg a legelszántabb euroszkeptikusok sem vitatják, hogy a határok átjárhatósága az Unión belül jó dolog. Hogy nem…..
Mészáros Lőrinc ásványvizét isszuk, Csányi Sándor sertéshúsát esszük, Matolcsy Ádám újságját olvassuk, Garancsi István építi a középületeinket, útjainkat, Andy Vajna tévéjét nézzük, vagy az ő kaszinóiban játsszuk el a pénzünket. Már most is ez a helyzet, ám – ahogy az ősi dakota bölcsesség tartja –…..
Biztosan mindenkinek vannak olyan volt osztálytársai, ismerősei, akik csodagyerekként indultak, ám valamiért mégsem futották be azt a pályát, amit sokan jósoltak nekik. Mi lehet ennek az oka?..
Elképesztő fejlődésen ment keresztül a főváros a XIX. század második felében. A kiegyezés után, majd a Pest, Buda és Óbuda egyesítését követően Európa egyik leggyorsabban növekvő városa lett. És a század végén valóságos demográfiai robbanás történt: lakóinak száma egy évtized alatt ötven százalékkal…..
Csak mondom Hadüzenet 2017.04.28 01:27:02
Gyurcsányt most már végképp nem tudom hová tenni. Hogy mire volt jó ez a hadüzenete, talán idővel kiderül, de talán sose tudjuk meg. Furcsa módon az meg sem fordult  a fejemben, hogy valóban vannak valamiféle bizonyítékai, ha lenne, már előállt volna vele, tehát nyilván blöffölt, a kérdés már csak…..
AlbaZen 2017.04.29 07:35:07
@illaim: Jellemző 2 bites gondolkodás, hogy ha DK-MSZP kritikát fogalmazok meg, akkor biztosan Fidesz droid vagyok. Képzeld, minden oldalt egyformán alázom, kritizálom, őszintén. Pártom nincs, max x-elek valamit méla undorral, de attól még nem vagyok olyanos, amit x-elek.
Vallomással kell kezdenem, ugyanis elgyengültem picit, és bár másik posztot terveztem mára, nem tudtam megállni, hogy ne változtassak. A magyar parlamentben ugyanis vitanap zajlott, aminek a témája egyébként a határátkelők szempontjából nagyon érdekes volt, de aztán menet közben kiderült, hogy nem…..
Amint a Momentum vidéki bázisa eléri a kritikus méretet, lesz helye azoknak a baloldali és centrista szavazóknak is, akik az MSZP és a DK önfeloszlatása után helyet keresnének maguknak. És ezzel elküldhetővé válik Orbán. Az MSZP-nek és a DK-nak semmi keresnivalója egy poszt-orbáni Magyarországon,…..
"A címben szereplő mondat jutott eszembe a mai képek láttán. A háború oly távolinak tűnik e képek láttán. Ki emlékszik közületek, miből van az idézet?" - Jtom Max Leonard csodás képei a második világháború után 7-14 évvel Nyugat-Németországban készültek. 1955. Bad Herrenalb  ..
Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire igazságtalan az élet, hogy bizonyos gyerkőcök, kiknek szülei, ügyesebbek, kitartóak és szorgosabbak, vagy netán csak szerencsésebbek voltak másoknál, miért akarják mindenáron elpusztítani a saját hagyatékukat.  Volt egy gyakornokom régen, az apjának…..
Mi, melegek, nem veszünk részt az emberiség gyarapításában. Nem azért, mert nem szeretnénk gyerekeket, vagy mert meddők lennénk. Nekünk egyszerűen nem osztott lapot a természet. Persze, vannak kiskapuk, de ami tény, az tény, két kukiból, vagy két punciból nem lesz kisbaba. Felmerül hát a kérdés,…..
Az egész ott kezdődött, hogy a Red Hot Chili Peppers lement a Qualitons koncertjére a híd alá, és Anthony Kiedis énekes kért egy CD-t a magyar zenekartól. Ezzel nagyjából meg is vették, nem csak a magyar rajongókat, de még azokat is, akik amúgy ki nem állhatják a zenéjüket. Innentől már csinálhatott…..
1945. augusztus 9-én Nagaszaki fölött robbant a második világháborút tulajdonképpen végleg lezáró atombomba. A korábbi kapitányáról Bockscar névre keresztelt bombázó az elsődleges célpont, de a felhők miatt nem látható Kukora felől érkezett a város fölé, majd terhét ledobva éppen csak visszaért…..
Az emberi természet már csak olyan, hogy mindenben logikát keres. De ha egy fenyőerdőben egy óriási horogkeresztet  formázó vörösfenyő-csoportot látunk, arra elég nehéz logikus magyarázatot találni. Az északkelet-németországi Zernikow város külterületén elterülő fenyőerdő belsejében egy mintegy 4300…..