Regisztráció Blogot indítok
Adatok
striker11

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilátás a Legény-barlang szájából  A KIRÁNDULÁS ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 12,96 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 746/353 m…..
A Nagyhideghegyi turistaház egy októberi hétvégén A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 40,42 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
A Kevély-nyergi turistaház egy régi fényképen Először is szeretnék bocsánatot kérni Kölcsey Ferenctől, hogy az idén éppen kétszáz éves Himnusz szövegét kicsit kiforgattam, de annyira találónak éreztem a valaha volt turistaházakról írt posztomhoz, hogy gondolkodás nélkül döntöttem ezen cím mellett!…..
striker11 2023.10.18 17:32:40
@horvabe: Talán tavalyelőtt voltunk arra a gyerekekkel. Vinyétől gyalog Porva-Csesznekig, aztán vonattal mentünk vissza Vinyére. Vagy 50-en szálltak még fel velünk együtt, leülni se tudtunk. Szóval van rá igény.
Az erőmű főépülete és a hűtőtornyok a hajdani széntérről nézve Másfél éve már írtam egy posztban a céges csapatépítésen megismert Tatai Fényes tanösvényről, pár napja pedig egy másik ugyanilyen megmozduláson látogatást tettünk a már több mint két évtizede végleg leállított és bezárt Inotai…..
A Sas-hegy déli oldalának egyik kilátópontján állnak a vezetett túra résztvevői Már régóta bakancslistás volt nálam a Sas-hegy tanösvény, amely csak szervezett formában, vezetővel látogatható, viszont ez az oda-vissza úttal együtt is csak egy alig félnapos elfoglaltság és jobban szeretek egésznapos…..
Az ingókövek jellegzetes példánya a Kőkocka A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,08 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1041/1064 m (GPS) - Lépések…..
A Móri-árok látképe Csókakő várából A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 26,34 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 469/559 m (GPS) - Lépések száma: 37803…..
striker11 2023.01.10 18:24:53
@horvabe: "Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kiállítás 2022. december 18-tól 2023 március végéig átmenetileg nem látogatható. A 2023. március 31-ig érvényes belépőkártyák 2023. 06.30-ig felhasználhatóak lesznek. A nyitás pontos időpontját a weboldalon közzétesszük. Megértésüket köszönjük!"

Gondolom majd ha nyitnak, lehet jegyet is venni.
Mentés a Mátrában Forrás Szinte mindenki azzal hessegeti el magától ezt a kérdést, hogy ez csak mással történhet meg, de velünk aztán biztosan nem! Pedig ha otthagyjuk a kényelmes városi terepet, az aszfaltozott járdákat és kavicsos sétányokat – ahol persze szintén érhet bennünket baleset –, az…..
striker11 2022.12.19 14:37:08
@horvabe: a bejelentkezés témához:
Több alkalmazás (pl. Google Térkép, Telegram, de a Locus is) tudja azt, hogy egy kiválasztott személynek folyamatosan küldi a pozíciónkat, ez egyedül túrázáskor hasznos lehet, ha hosszabb ideje nem mozdulunk, és nem is jelentkezünk, azt előbb észreveheti az illető, mint hogy ránk találnak (persze mobilnet ehhez is kell, szóval zavaró is lehet, hogy azt mutatja, hogy egy helyben vagyunk, közben meg csak nincs térerő, meg a telefon is gyorsabban merül). Meg az a lehetőség is kiesik, hogy bekamuzzuk otthon, hogy túrázni mentünk, aztán meg nem! :D
striker11 2022.12.20 08:31:36
@gigabursch: Google térkép: jobb felső sarokban a profilra pöckölni, aztán a "Helyzetmegosztás" menüpontra. Utána ki tudod választani, kivel szeretnéd megosztani a helyadatot, és meddig. A fogadó oldal fog kapni erről egy értesítést, azt elfogadja, és ennyi.
Locus (Classic): bal felső menü -> további funkciók -> élő nyomkövetés. Itt be kell külön jelentkezni, meg gondolom a másik félnek is kell rendelkeznie Locusszal, de ezt őszintén szólva nem próbáltam még.
Telegram: simán egy chatben a gémkapocsra kattintani, és a Hely-re. Elvileg a Messengerben ugyanígy lehet, de azt se próbáltam.
striker11 2022.12.23 20:38:18
@horvabe: Áldott, boldog ünnepet, egészségben megtett kilométereket mindenkinek jövőre!
Remélem a Hétfő Hat karácsonykor is marad, ha már ügyeletes leszek, legyen mit olvasni :)
Kirándulók a Csobánc fennsíkjának peremén. A távolban feltűnik a Balaton és a tanúhegyek. A legtöbben navigációs segédeszközök nélkül jönnek fel ide. Túrázni, kirándulni, az erdőben csavarogni jó, kicsit kibillent bennünket a hétköznapok taposómalmából, segít feltöltődni energiával, hogy aztán…..
striker11 2022.12.12 16:06:04
@horvabe: De igen, mind a kettő megmutatja, az OSM-en előbb rá kell bökni bal oldalt alul a kis földgömb (vagy mi) ikonra, utána engedélyt kér a helyadatokhoz, tuhu-n magától mutatja (szintén engedélykérés után).
Továbbá: a poszt címéből nekem az következik, hogy GPS és térkép használata nélkül hogyan tájékozódjunk, erre a nagy része arról szól, hogy vigyünk gps-es telefont, illetve térképet. ;)
Valamint: "kőr" az kártyában van, a turistajelzés az "kör".
Bocsánat, befejeztem, kötözködős napom van. :)))
striker11 2022.12.14 20:23:56
@Tetves Dög: a poszt arról szól, hogy mit lehet tenni, ha NINCS előre letöltve a telefonodon offline térkép...

Arról, hogy hogyan és mit érdemes előre letölteni, egy másik, korábbi posztban van szó.
Kilátás a Pes-kő-barlang sziklapárkányáról A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,87 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 459/596 m (GPS) - Lépések száma:…..
Táblák és szabályok dzsungelében kerékpározunk [1] A blogot rendszeresen olvasók tudják már, hogy rengeteget kerékpározom és mivel állandóan figyelem a körülöttem zajló forgalmat, nem tudom nem észrevenni azt, hogy milyen hajmeresztő dolgokat képesek a kerékpárosok művelni, mint a közlekedés…..
striker11 2022.10.14 20:42:23
@efi: 3. Onnan tudja, hogy ki van táblázva a keresztirányú forgalom számára, hogy jöhet a másik irányból kerékpáros.
A Dunaparty Megálló közkedvelt kerékpáros pihenő a budafoki Duna-parton A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 31,65 km (kerékpár computer)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: elhanyagolható- Nehézség:…..
Kilátás a Nagy-szénás csúcsáról délkelet felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Earth-ön A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 25,07 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 734/720 m (GPS)- Nehézség:…..
Hőmérsékleti inverzió miatti ködréteg a Kékestetőről fényképezve Az előző posztban az időjárásunkat globálisan alakító ciklonokat és frontokat vettük górcső alá, most a lokális tényezőket igyekszem majd bemutatni. Ezekből is több van, hatásuk pedig éppen olyan fontos, mint az egész földrészünkre…..
striker11 2022.04.13 18:25:06
@horvabe: Köszi, be is lájkoltam az oldalt. :) Szintén vasárnap délben Sopron mellett a Várhely kilátóból nem volt ilyen jó kilatás sajnos (azért persze nem panaszkodhattunk így se). Mondjuk nem sokkal később be is borult ott, némi hódara is esett, lehet, hogy már amiatt...
A kép csupán fotómontázs! [11, 12] Bevezetés Tavaly februárban és március elején már írtam két posztot azokról az erdei ragadozókról, illetve az ízeltlábúakról, melyek veszélyesek lehetnek a kirándulókra, túrázókra, és akkor úgy gondoltam, ezt a témát eléggé ki is veséztem, számba vettem minden…..
Panoráma a Guckler Károly kilátóból 2020. november 21.-én A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 22,47 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1061/841 m (GPS)-…..
striker11 2021.12.29 19:04:50
@horvabe: Áhháá, sose tudtam, miért Szili a Szili, sőt, eszembe se jutott volna, hogy ilyen konkrét oka van. Lám, ezért (is) érdemes túrázni, az ember jobban képben lesz a mozdonyokkal! :D
striker11 2022.01.02 14:17:32
@Aureliano Buendía: "OpenMaps.eu
A törvényszék kimondta az Alapítványunk megszűnését. A továbbiakban statikus oldalként még elérhetőek a térképek, de a fórum megszűnik. 2021-05-22"

Azóta a statikus oldal is megszűnt már, sajnálom én is, évekig használtam. Azóta a Locushoz a tuhu-ról töltöm a térképet, de maradva az openmaps rendertémájánál, az jobban tetszik. turistautak.hu/mapsforge.php
Kő-hegy, Petőfi kilátópont A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 21,46 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1055/461 m (GPS)- Nehézség: 8/10 (Egész napos…..
striker11 2021.12.06 18:45:45
@gigabursch: :) Ez tetszik, nekem nincs ennyi önbizalmam ehhez sajnos. Ráadásul túrán általában emberkerülő üzemmódban vagyok (épp eléggel találkozom hétköznap), úgyhogy a frekventáltabb helyeken nem sok időt töltök. Volt már kellemetlen élményem "ballonozás" miatt a Szent György-hegyi Oroszlános-kútnál, a kékkúti Theodora-forrásnál, vagy a kiszsidányi forrásnál is, most amik csak kapásból eszembe jutottak. Ráadásul szerintem ezek a vizek pár nap állás után nem feltétlenül fogyaszthatók, a forrásvíz frissen jó.
Kirándulók a Tarnai-pihenő kilátópontján A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,76 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 715/821 m (GPS)- Nehézség: 6/10…..
Kilátás Olaszfalura a Csengő-hegyi kilátóból A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 25,73 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 843/589 m (GPS)- Nehézség:…..
KDP pecsételőpont a Márkus szekrényén A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,36 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 655/513 m (GPS)- Nehézség: 8/10…..
striker11 2021.10.26 12:54:23
@horvabe: Igen, olvastam őket annak idején, azért is vártam a folytatást. Ha szabad kérdezni, ha teljesíted a KDP-t, van tervben más jelvényszerző mozgalom?
Menetkészen összepakolva a hátizsák egy sátorbontás után Kezdő túrázóknak gondot szokott jelenteni, hogy mit is vigyenek magukkal, ha egy kirándulásra indulnak. Mi az, ami fontos, és mit hagyhatnak nyugodtan otthon? Nagyon nehéz ebben tanácsot adni, hiszen mindenkinek mások az igényei, mást érez…..
striker11 2021.06.09 20:44:21
@gigabursch: Ezt a Tetran kenőcsös dolgot tényleg hol olvastad? Gyógyszerészként nem hallottam még, hogy ez működne, és nem is tartom valószínűnek. Ha egy kórokozó bekerül a szervezetbe (akár hajszálér, akár nem), azt már egy kenőccsel hiába "üldözöd".

Hörpölin, szerencsés biciklitúrát, várjuk majd a beszámolót! :)
striker11 2021.06.09 21:30:21
@gigabursch: Értem, ez teljesen oké is (nem irigyellek, hozzátenném). Csak a Lyme-ot okozó Borreliák elleni hatásáról vannak kétségeim.
striker11 2021.06.10 15:19:26
@Fráter Attila: Csatlakozom, én a bolognait és a currys csirkét próbáltam, finomak, és tényleg praktikusak. Viszont azért 2 rugó egy zacskó kajáért... sokszor győz a konzerv ezzel szemben, hiába nehezebb meg rosszabb ízű, kb. harmadáron van.

Egy Mora Garbergem van nekem is amúgy, nagyon szeretem, bár annyira nem is nyúzom. :) Ezt a survival kit-et jó, hogy írtad, nem ismertem, tetszik!(Nekem mondjuk bőr tokos a kés, arra lehet, hogy nem illik.)