Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színes_ötletek

108 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen bukkant fel nálunk témaként a hobbibeton, pedig egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredménnyel kecsegtető technika, amivel az ékszerektől kezdve a virágtartó kaspókon át a különféle szezonális, kül- és beltéri dekorációkig számos dolgot készíthettek. Ha pedig nincs kedvetek különböző DIY…..
Na igen. Bár tudjuk, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi, a magam részéről nem bánom, hogy az elmúlt évtizedekben nem csak a mesterséges intelligencia terén érhető tetten a fejlődés. Ez most annak kapcsán jutott eszembe, mert az Essdee MasterCut nyomdakészítő készlet kipróbálásakor óhatatlanul…..
Hamarosan itt a nyári szabadságok és a tanítási szünetek ideje. És bár az ovisoknál ez utóbbi általában jóval rövidebb időszak, mint a nagyobb társaiknál, az ő esetükben is kifejezetten jól jön, ha kéznél van néhány olyan lehetőség a tartalmas kikapcsolódásra, amivel akár önállóan is el tudják…..
A kert újrahasznosított anyagokkal való díszítése számos előnnyel járhat, amik a környezet és a házigazda javát egyaránt szolgálják. Nemcsak hozzájárulhatunk a természetes erőforrások megőrzéséhez, a szennyezés és a hulladék csökkentéséhez, de ezek a használt vagy természetes alapanyagok gyakran…..
A Színes Ötletek blog kreatív technikák, gyakorlati tippek, környezettudatos ötletek, családi programok, a DIY filozófia és még számos érdekes téma gyűjtőhelye. A tematikus tartalmak elkészítése a kivitelezéstől a cikkszerkesztésen át a videók forgatásáig rengeteg utánajárást, anyaggyűjtést,…..
A sárkonyha, más néven iszapkonyha egyre népszerűbb kültéri játék a gyerekek körében, és számos előnye van, amiért érdemes beszerezni, vagy akár rsaját kezűleg elkészíteni. A kisgyermekes szülők számára talán ismerősen csengenek ezek a nevek, hiszen egyre többször bukkannak fel végtelenül ötletes…..
Különleges, izgalmas programokkal készül a legifjabbak számára május utolsó vasárnapján a Művészetek Palotája. Május 26-án a Müpa Gyermeknapon ingyenes koncertek, mesés-táncos előadások, rengeteg kreatív és zenés foglalkozás, valamint sok-sok játék várja az egész családot bent az épületben és kint…..
A Magyar Nemzeti Galéria idén újra nyári táborokat szervez a gyerekek számára. A 7-10 évesek egy Varázslatos utazáson, a 10-14 évesek pedig Ismeretlen tájakon élvezhetik a közös alkotás örömét a budai vár falai között. A jelentkezők beleshetnek színházi kulisszák mögé, saját történeteket írhatnak,…..
Múlt hét szombaton egy érdekes előadásokkal és workshopokkal teli napot szentelhettek kedvenc hobbijuknak a scrapbooking, azaz a kreatív albumkészítés gyakorlói. A Magyar Scrapbook napra ugyanakkor nemcsak a haladókat várták a szervezők - a Scrapbook Webáruház, a Rayher Hobby, a Scrapbook.hu, a Pink…..
A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt. A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a…..
A gyereknap talán az egyik olyan jeles nap, amit szinte a világ összes országában más és más időpontban ünnepelnek, hiszen január első péntekétől (Bahama-szigetek) egészen december 25-ig (Csád, Egyenlítői-Guinea, Gabon, Kongói Demokratikus Köztársaság, Kamerun) bármikor sor kerülhet rá, Magyarország…..
Gyereknap alkalmából minden évben klassz ajándékötletek és tartalmas családi programok között válogatunk, ami igazán nem könnyű feladat, hiszen a lehetőségek száma végtelen. Az állatkertektől a múzeumokig minden intézmény a gyerekek szórakoztatására koncentrál ebben az időszakban, így egész biztosan…..
Április utolsó csütörtökén indult el a Budapest Park immár 13. szezonja. A főváros legnagyobb szabadtéri zenés szórakozóhelye egészen szeptember végéig várja a látogatókat a legkülönfélébb koncertekkel az Aurevoir.-tól a Body Counton, Thomas Andersen át a Quimby évadzáró koncertjéig. Mindeközben,…..
A mai jeles napon mi más lehetne a Nebulo-sarok témája, ha nem egy cuki, színes, mindenféle játékra kapható madársereg?! A Madarak és fák napjára egy ötletgyűjteménnyel is készültünk, amiben a kisebbek által, vagy velük együtt is végrehajtható gyakorlati tippeket találtok a témához kapcsolódóan,…..
Ma, azaz május 10-én tartjuk a Föld napjának testvérünnepét, a Madarak és fák napját, aminek szintén az a célja, hogy felhívja a figyelmet a természet és az élővilág védelmének fontosságára. A kezdeményezés Chernel István ornitológus nevéhez fűződik, aki, miután 1902. május 19-én az európai államok…..
A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha. Közel 3000 lehetőségből választhatnak majd a látogatók július 19. és 28. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein. A szervezők ezúttal is számos újdonsággal készülnek, köztük új helyszínekkel,…..
Május 11-én, szombaton lesz a Magyar Scrapbook nap, amire a szervezők - a Scrapbook Webáruház, a Rayher Hobby, a Scrapbook.hu, a Pink and Paper és a ScrapUp - rengeteg izgalmas programmal, workshopokkal és kedvezményekkel várják a technika iránt érdeklődőket. Ha most hallottad először a scrapbook…..
Egész napos online esemény várja a közönséget workshopokkal, kuponakciókkal, élő beszélgetésekkel.   Izgalmas online program várja a scrapbooking kedvelőit május második szombatján. A Scrapbook Webáruház, a Rayher Hobby, a Scrapbook.hu, a Pink and Paper és a ScrapUp idén összefogtak, hogy közösen…..
Május 30-ig lehet jelentkezni az LG Electronics és a Magyar Nemzeti Galéria által 6-12 éves gyerekek számára meghirdetett Az élet szép! című rajzpályázatra. A szervezők olyan alkotásokat várnak a fiatal pályázóktól, melyen kreatív módon lerajzolják- vagy festik, hogy számukra mitől szép az élet, kik…..
A legelőtől az itatón át a tudatos mézvásárlásig.  1994 óta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére április 30-án tartjuk a méhek napját! Mivel hazánkban sajnálatos módon alacsony a mézfogyasztás, a program nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és…..
Kettős jubileumi esemény várja a közönséget május 5-én a 6SZÍN teátrumban. Kányádi Sándor költő születésének 95. évfordulója, illetve a Kaláka együttes megalakulásának 55. évfordulója alkalmából a zenekar koncertet ad a színház előadótermében, ami a tavaly év végén a Móra Kiadó gondozásában…..
Otthonunk legértékesebb kincsei lehetnek azok a régi bútorok, melyek nem csupán tárgyak, de számos emlék hordozói is egyben. Hatalmas lehetőségeket rejthet magában egy-egy viseltes darab, akár elvesztette már régi fényét, vagy éppen csak az maradt meg neki, ha az egykor divatos politúros…..
Különleges tárlatvezetés 6-9, illetve 10-12 éves gyerekek részére Akinek még nincs ötlete,hogyan ünnepelje idén az anyák napját családjával, annak ajánljuk most figyelmébe a Magyar Nemzeti Galéria rendhagyó tárlatvezetéseit. A Virágba borulva sétákon a 6-9 évesek, valamint a 10-12 évesek…..
A kifejezetten gyerekeknek szánt fényképezőgépeket forgalmazó ZumyZoom márka megálmodójával, Vers-Bányai Zitával készült interjúnk után most a fotós-kézügyeskedéshez hoztunk nektek egy ötletbörzét. Húsvét előtt játékos biológiaórán igyekeztünk kedvet csinálni a gyerekeknek kertészkedéshez és…..
Kedvcsináló újrahasznosításhoz és kertészkedéshez, avagy kreatív foglalkozás gyerekekkel a Föld napjára. A Föld napjára idén azzal készültünk, hogy vegyes virágmagokat rejtő papírmasé golyókat formázunk, amit az ovistársak kapnak ajándékba a jeles napon. A gyerekek a kertben vagy bárhol a…..