Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színes_ötletek

155 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy nemrég mi is hírt adtunk róla, a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén ősszel hagyományteremtő céllal indít új programsorozatot annak érdekében, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek a műkereskedelem és a kortárs művészeti piac világába, és bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt.…..
Az idei tanévet egy villámgyors szobafelújítással kezdtük, aminek része volt egy lakkozott felületű fából készült, sötétbarna, retró stílusú, meglehetősen leharcolt íróasztal átfestése. Úgy gondoltuk, ez a projekt megérdemel egy önálló fejezetet, hiszen a gyorsan és könnyen elvégezhető munka mindig…..
Szinte észre sem vettük, és már el is telt az első tíz nap az idei Színes Inktoberből, ami egyben azt is jelenti, hogy már több mint 160 rajz érkezett tőletek a napi kulcsszavak alapján készített illusztrációkból. Nagyon örülünk a lelkes részvételnek, azokat pedig, akik netán most hallanak először a…..
A Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges hallgatóit bemutató és támogató őszi eseménysorozat Budapesten A Magyar Képzőművészeti Egyetem az idei tanévben hagyományteremtő céllal indítja el jumpSTART nevű eseménysorozatát, amely lehetőséget nyújt hallgatóinak, hogy betekintést nyerjenek a…..
A halloween egyre népszerűbb ünnep világszerte, és az innen-onnan átvett szokásoknak köszönhetően van, ahol a beöltözés és egymás ijesztgetése október utolsó estéjének fő attrakciója, míg máshol a Mikulásig kitartó cukorka - jobb esetben egészséges édesség - begyűjtése a cél. Az őszi dekorációk…..
Tippek a Hammerite - Közvetlenül a rozsdára termékek használatával kapcsolatban  A tél közeledtével a még viszonylag meleg napok éppen alkalmasak arra, hogy otthonunk kültéri elemeiről, eszközeinkről, bútorainkról gondoskodjunk. Az előző részben a faanyagok védelmével kapcsolatban gyűjtöttünk össze…..
Ahogy ezt már megszokhattátok, a Színes Ötletek oldalain a mai jeles naphoz hagyományosan kapcsolódnak kisebb-nagyobb aktivitások, hiszen október 4., és az állatok világnapja a fontos eszmei mondanivaló mellett kitűnő apropót kínál a kézügyeskedésre. Kedvenc állatfiguráink kifogyhatatlan kreatív…..
Október 10. és 13. között rendezik az Őszi Margó Irodalmi Fesztivált a Nemzeti Táncszínházban, a Millenárison. A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megvalósuló programsorozat idén is a külföldi és hazai kortárs irodalom kedvenceit hozza el, esténként pedig zenei-irodalmi esteken…..
Tudnivalók egy helyen az új Sadolin Super Deckfarbe fa fedőfestékről Bár az idei ősz sokak szerint rögtön novemberrel indított, az időjárás-előrejelzés szerint várnak még ránk napos órák októberben is, így ha netán eddig nem jutott időnk a kültéri karbantartásokra, ne keseredjünk el! Nem…..
Interjú B. Szilágyi Edittel, a Varázs Padlás alapítójával kézművességről, népmesékről, velünk élő ősi titkokról  A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére, 2005 óta szeptember 30-án tartjuk a népmese napját. A jeles alkalomból kicsik és nagyok, úgy otthon, mint az óvodákban, iskolákban,…..
Szeptember utolsó napjaiban - nagyon reméljük - már biztosan sokatokat foglalkoztat a következő hónap első napjával ismét elinduló, fekete-fehér változatban is példátlanul színes alkotói kaland. Hozzánk hasonlóan talán már most tervezgettek az idei prompt-listát bújva, és alig várjátok, hogy tollat,…..
Ablakpárkányra, kopogtatóra, az őszi asztali díszekhez és még sok más módon felhasználhatjuk azokat a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető makramétököket, amiket a Rayher Hobby Klub legfrissebb fejezetében készíthettek el velünk. A makramé nem a türelmetlen kézművesek hobbija és némi szabadidőt…..
Sokan kérdeztétek tőlünk korábbi, csempefestésről készített beszámolóinkkal kapcsolatban, hogy a Dulux Simply Refresh 2in1 Csempefestékével, alapozás és mindenféle különleges előkészítés nélkül végzett felújítás mennyire lehet tartós, hogyan takarítható, mennyire vehető igénybe a felület, kinek…..
Ahoj, szárazföldi patkányok! Navigare necesse est, vivere non est necesse, avagy hajózni kell, élni nem muszáj, ahogy a régi latinok, vagy kik mondták. Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy hajózni kell, de kézügyeskedni meg muszáj, pláne, ha már egyre inkább a hűvős őszi szelek dagasztják…..
Ismét Európa mértani középpontjára sereglettek az emberek, szeptember 13. és 15. között ugyanis 9. alkalommal rendezték meg a Kerekdomb Fesztivált Tállyán. Bár az időjárás nem volt kegyes a fesztiválozókhoz, idén is több ezren döntöttek úgy, hogy az eső ellenére is a Kerekdomb sokszínű…..
A Szépművészetiben szeptember 23-án nyílik a Kitalált világok című kamarakiállítás a Szépművészeti Múzeum Támogatói Köre által szerzeményezett új műtárgyakból, melyek a Michelangelo-teremben lesznek bemutatva október 27-ig. A kiállítás kurátora Petrányi Zsolt művészettörténész...
Az ősz első napjaiban ismét betonoztunk! Persze a szokásosnál egy jóval kényelmesebb módját választottuk, amit a kellemesen hűvös lakásban is alkalmazhattunk, lévén, hogy idén igazi kánikulával indított ez a máskor jóval hűvösebb évszak. Ezúttal gombás dekorációnkhoz vetettük be a praktikus…..
Szakmai partnerünk, a Dulux nemrég megjelent, DIY felújításra biztató videóját - amit a folytatásban meg is találtok - akkor is megnéztük volna, ha nem lenne folyamatos az igény környezetünkben az ilyesmire, a kapott inspirációval a zsebünkben viszont hatalmas lelkesedéssel vágtunk bele egy…..
A Szépművészeti Múzeumban szeptember 15-ig még látogatható a Folyt. köv. grafikai kiállítás, mely a globális tömegtermelés és sorozatgyártás korában, a tévésorozatok és a folytatásos filmek túlkínálatának idején a „sorozatművészet” tágan értelmezett fogalmának képzőművészeti vonatkozásait vizsgálja,…..
Nyári könyvajánlónkban már találkozhattatok a Móra Kiadó legkisebbeknek szánt Sorakozó! foglalkoztató könyvsorozatával. És bár az előrejelzések szerint egy darabig még csak a naptár mutatja, hogy „itt van az ősz, itt van ujra”, azért lassan, de biztosan megérkeznek majd azok a napok, amikor ismét…..
Augusztus 29-e minden évben különleges nap a fotográfia hazai szerelmeseinek: ekkor ünnepeljük ugyanis a magyar fotográfia napját, tisztelegve a fotóművészek előtt, akik munkájukkal gazdagították vizuális kultúránkat, és világszerte elismerést szereztek a magyar fényképészetnek. A jeles nap eredete…..
A Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Armenológiai Tanszéke és a lipcsei Leibniz Intézet (GWZO) közös kiállítást rendez a jeruzsálemi örmények gazdag fotográfiai örökségéből szeptember 20. és október 8. között az MKE Aulájában. Az Örökkévalóság megörökítése: a…..
A Nebulo-sarok legújabb fejezetének témájaként a legegyszerűbben, ugyanakkor legváltozatosabban elkészíthető sulis kiegészítőt választottuk, ami nem más, mint a könyvjelző. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoztunk ötleteket, amiket leginkább inspirációnak szánunk, hiszen annak örülünk a legjobban, ha…..
Szeptember 1-ig látogatható a Lipchitz. Egy kubista szobrász című kamarakiállítás a Szépművészeti Múzeum Michelangelo-termében, mely Jacques Lipchitz (1891–1973) litván származású, Párizsban világhírűvé vált szobrászművész hazánkban ez idáig kevéssé ismert életművébe enged bepillantást. A szobrokat,…..
A Rayher Hobby Klub soron következő részében egy izgalmas anyaggal ismerkedünk, ami épp nektek való, ha szeretnétek agyaggal dolgozni, de nincs lehetőségetek kiégetni. Meg persze akkor is, ha úgy általában érdeklődtök a modellezés, gyurmázás, tárgyalkotás, ékszerkészítés, és a többi kapcsolódó műfaj…..