Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színes_ötletek

120 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Javában tombol a nyár, zajlik a vakáció, és szülőként a bevált nyári ötleteink nagyját talán már ellőve némi aggodalommal tekinthetünk a következő hetekre: hogyan töltsük el a hosszú, forró napokat anélkül, hogy gyermekeink unatkoznának? Az iskolai napok megszokott rutinja rég megszakadt, a…..
Az elmúlt években már többször bebizonyosodott számunkra, hogy a hajlandóság az úgymond kacatmentésre sokkal inkább általános szemléletmód, mintsem egy meghatározott hobbihoz kapcsolódó tevékenység. Ha valaki ilyen alapállásból nézi a világot, sokszor lát kitűnő alapanyagot olyasmiben, amit mások…..
Az enyhe télnek köszönhetően a levendulaszezon idén előbb kezdődött, így júniusban találkozhattunk a legtöbb levendulaszürettel és ehhez a csodás gyógynövényhez kapcsolódó érdekes programmal országszerte, azért még a levendulafarmok - netán a saját kiskertek - egészen augusztusig várják a szüretelni…..
A nyári szünidőben minden gyermek számára elérkezik a felhőtlen játék és a hűsítő szórakozás ideje! Az egyik legjobb szórakozás a tomboló kánikulában, ha vizes játékokkal ütjük el az időt, amik nemcsak felfrissítik a kicsiket, de egyúttal a kreativitásukat és a mozgáskoordinációjukat is fejlesztik.…..
Olvasóink történetei a Völgyből Már csak néhány nap, és indul az idei Művészetek Völgye. Ahogy évek óta mindig, ebben az évben is hirdettünk játékot páros fesztiválbelépőkért, melyben a feladat az volt, hogy küldjetek nekünk egy-egy emlékezetes, vagy épp vicces történetet, ami a fesztivál kapcsán…..
Nyakunkon a szünidő, és persze ilyenkor nem árt kreatív elfoglaltságot keresnünk a gyerekeknek, pláne, mert ha tudunk rá időt szakítani, számunkra is feltöltődést jelenthet a közös alkotás. A téma pedig az utcán - meg ebben az esetben a mezőn, a réten, az erdőben – hever, hiszen…..
A nyár az az időszak, amikor a kreativitásunk szabadon szárnyalhat - pláne, ha magunk is szabadságon vagyunk -, a különféle DIY projektek pedig szabad teret biztosíthatnak neki. Az elmúlt nyarak bővelkedtek olyan inspiráló és könnyen megvalósítható ötletekben, amelyek között a gyerekjátékok…..
A férfiak közmondásosan hajlamosak arra, hogy egyszerűbben lássák a világot, és ha a különböző színek kerülnek szóba, se szeri se száma azoknak az anekdotáknak vagy mémeknek, melyekben az úgymond erősebbik nem jobb sorsra érdemes, aktuális futballtornánál tovább nem látóra tipizált képviselője…..
Egymással kombinálható ötletek textilfestéshez Prológus. Mit jelent az, hogy „ezerrel dübörög”? Számtalanszor olvastam mindenféle programajánlókban és koncertbeszámolókban ezt a szófordulatot, mondjuk az aktuális fesztiválszezonnal kapcsolatban, és az első gondolatom az volt, hogy valami ilyen,…..
Nemrég egy néhány hétig tartó betegséggel terhelt időszak során - mint ilyenkor általában - előkerült a kreatív kelléktár, hogy a kényszerű óvodai szünet alatt a sok mese, szabad- és beltéri játék mellett a kézügyeskedést is bevessük a közös időtöltéshez. Ha úgy gondolnátok, hasonló korú kicsikkel…..
Egyre népszerűbb a kisgyermekes családok körében egy kültéri játék, ami ötvözi a homokozó és a kiskonyha minden klassz tulajdonságát és fejlesztő jellegét. Bár számos változatban készen is kapható, viszonylag könnyen összeállítható saját kezűleg is akár meglévő, maradék alapanyagokból. Az csak…..
A napsütés, a meleg, és persze minden, ami a nyárral együtt jár, a családi vakációtól - ezúttal valószínűleg Chevy Chase, magyar hangja Józsa Imre nélkül - a vízparton át az ilyenkor exponenciálisan növekvő egy főre számított fagyimennyiségig természetesen megújuló inspirációforrást is jelent,…..
Itt az ovis és sulis vakáció időszaka, és erről eszembe jutott egy emlék. Ciki vagy sem, én szerettem iskolába járni, és amikor az egyik tanévzárón valamelyik felsős lelkesen szavalta Csukás István Tanévzáró című költeményét, miszerint „Félre irka, sutba táska, vidám szemünk ne is lássa”, cseperedő…..
Végre itt a nyár, a strandolás, az izgalmas kalandok, a táborozás és a vakáció ideje! A kézügyes ötletek ilyenkor éppen olyan jól jöhetnek, mint bekuckózás idején, hiszen a gyerekek energiával telve várják az újabb és újabb tennivalókat, amikben felnőttként nem mindig tudunk teljes erőbedobással…..
A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén is lenyűgöző programokkal várja a nagyközönséget június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján! Az izgalmas program során a képzőművészet kulisszái mögé leshetünk: megnyitja kapuit az Epreskert, a festői ősfás park a belváros közepén, ahol szobrok, neoreneszánsz…..
Régen bukkant fel nálunk témaként a hobbibeton, pedig egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredménnyel kecsegtető technika, amivel az ékszerektől kezdve a virágtartó kaspókon át a különféle szezonális, kül- és beltéri dekorációkig számos dolgot készíthettek. Ha pedig nincs kedvetek különböző DIY…..
Na igen. Bár tudjuk, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi, a magam részéről nem bánom, hogy az elmúlt évtizedekben nem csak a mesterséges intelligencia terén érhető tetten a fejlődés. Ez most annak kapcsán jutott eszembe, mert az Essdee MasterCut nyomdakészítő készlet kipróbálásakor óhatatlanul…..
Hamarosan itt a nyári szabadságok és a tanítási szünetek ideje. És bár az ovisoknál ez utóbbi általában jóval rövidebb időszak, mint a nagyobb társaiknál, az ő esetükben is kifejezetten jól jön, ha kéznél van néhány olyan lehetőség a tartalmas kikapcsolódásra, amivel akár önállóan is el tudják…..
A kert újrahasznosított anyagokkal való díszítése számos előnnyel járhat, amik a környezet és a házigazda javát egyaránt szolgálják. Nemcsak hozzájárulhatunk a természetes erőforrások megőrzéséhez, a szennyezés és a hulladék csökkentéséhez, de ezek a használt vagy természetes alapanyagok gyakran…..
A Színes Ötletek blog kreatív technikák, gyakorlati tippek, környezettudatos ötletek, családi programok, a DIY filozófia és még számos érdekes téma gyűjtőhelye. A tematikus tartalmak elkészítése a kivitelezéstől a cikkszerkesztésen át a videók forgatásáig rengeteg utánajárást, anyaggyűjtést,…..
A sárkonyha, más néven iszapkonyha egyre népszerűbb kültéri játék a gyerekek körében, és számos előnye van, amiért érdemes beszerezni, vagy akár rsaját kezűleg elkészíteni. A kisgyermekes szülők számára talán ismerősen csengenek ezek a nevek, hiszen egyre többször bukkannak fel végtelenül ötletes…..
Különleges, izgalmas programokkal készül a legifjabbak számára május utolsó vasárnapján a Művészetek Palotája. Május 26-án a Müpa Gyermeknapon ingyenes koncertek, mesés-táncos előadások, rengeteg kreatív és zenés foglalkozás, valamint sok-sok játék várja az egész családot bent az épületben és kint…..
A Magyar Nemzeti Galéria idén újra nyári táborokat szervez a gyerekek számára. A 7-10 évesek egy Varázslatos utazáson, a 10-14 évesek pedig Ismeretlen tájakon élvezhetik a közös alkotás örömét a budai vár falai között. A jelentkezők beleshetnek színházi kulisszák mögé, saját történeteket írhatnak,…..
Múlt hét szombaton egy érdekes előadásokkal és workshopokkal teli napot szentelhettek kedvenc hobbijuknak a scrapbooking, azaz a kreatív albumkészítés gyakorlói. A Magyar Scrapbook napra ugyanakkor nemcsak a haladókat várták a szervezők - a Scrapbook Webáruház, a Rayher Hobby, a Scrapbook.hu, a Pink…..
A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt. A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a…..