Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kepes.Tukor

205 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Miért?" - teszi fel a tárlat egyik alkotásán a szemtanú művész a  lényeges kérdést. Van válasz? Megannyi kérdőjel és maroknyi válasz jellemzi a történelem sötét korszakát. Miért történt? Hol vannak azok azok, akik utat tudnak mutatni egy jobb világ felé? Mit ér az emberi élet?  Az emléknapok,…..
  Örömhír bejelentésére érkezett Budapestre Leslie Mandoki, hogy megossza a magyarokkal „A Memory of Our Future” című új album megjelenését, amely ugyanazon a napon, 2024. május 10-én fog meglenni világszerte, ahogy Magyarországon is. 2024. április 11-én, Budapesten, az Akvárium klubban jelentette…..
  CARTE ROUGE - Térképpel és érvekkel CARTE ROUGE -  Az összetartozás filmprodukciója április 11-től a mozikban A nagy érdeklődésre való tekintettel, harmadik díszbemutatón vetítették le alkotók, a szakma képviselői, barátok, vendégek jelenlétében 2024. április 10-én, szerdán a Carte Rouge című…..
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot ünnepélyes keretek között jelentették be Budapesten a Benczúr Ház szépséges dísztermében a pályázat elindulásával azonos időben, 2024. március 19-én. 2024-ben is lehet  pályázni az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatán 45 főcsoport több mint 100 témakörében, a…..
Vannak még csodák! A természet mindenképpen az. A Varázslatos Magyarország természetfotó pályázata a hazai természetfotósoknak izgalmas teret ad a bemutatkozásra. Egyedi arculata a pályázatnak, hogy egész évben mozgásban tartja a természet lelkes fotósait, hiszen kilenc hónapos évadban. áprilistól…..
A Várkert Bazár születése Kulturális élmények, kulturális emlékek, retro kirándulás a múltban a Neoreneszánsz kertben a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján. Mesterektől élményekig - A Várkert Bazár történetei  Szabadtéri kiállítás meséli el a hely történetét Ferenc Józseftől az Omegáig és…..
Húsvéti hívogató az Állatkertbe. Húsvéti  programok is lesznek a húsvéti hosszú hétvégén. Szezonnyitó a Fővárosi Állat- és Növénykertben Kezdődik az új szezon a Budapesti Állatkertben, bár igazából egész évben nyitva és mindig csodás itt egy séta a csendben, a természetben, miközben számtalan…..
 Carte Rouge Térképpel és érvekkel - Igaz történet alapján Trianon filmről a nagyheti csendben. Áprilisban kerül bemutatásra a legújabb tényfeltáró dokumentum-játékfilm Trianonról, a „Carte Rouge Térképpel és érvekkel" című alkotás. Rendező-producer Gerebics Sándor, forgalmazó a Pannonia…..
Női fókusz / Women’s Focus - Eve ARNOLD, Inge MORATH, Nanna HEITMANN, Susan MEISELAS, Marilyn SILVERSTONE / A Budapest Fotó Fesztivál nyitókiállítása / Budapest Fotófesztivál / Magnum Photos / Műcsarnok Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Budapest Fotó Fesztivál gazdag programsorozata,…..
  Az Országos Széchényi Könyvtár nyílt nappal és gazdag programmal várta az érdeklődőket a március 15-i nemzeti ünnepen. Része volt az ünnepség sorozatnak az Egressy családdal kapcsolatos egyedi kiállítás, amelyen először  voltak láthatók olyan különleges dagerrotípiák, amelyeket még nem láthatott…..
Képes Tükör Nőnapi gondolatok 2024.03.08 21:02:27
  A nők világa olyan, mint a tenger, csodálatos, titokzatos, szeszélyes és lenyűgöző, sokszor csendes, néha haragos, kiszámíthatatlan, és megnyugtató, a nap fényét csillogó tükröződésében adja vissza minden olyan tekintetben, amely elidőzik a tenger szépségében. A nők világa az anyaság és a…..
Az ENSZ 1973. március 3-án fogadta el a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES), ezzel március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A Vadvilág Világnapjának megünneplésére készül ezen a napon a Budapesti…..
  Aki belép a Fénydóm Biodóm titokzatos világába, maga is része lesz egy különleges helyszínen a fényjátékoknak és a fényművészetnek. A fényjáték bevonja a látogatót a fényfestésbe, és könnyen beleolvad fényművészet fényjátékának a részébe. A környezet, a fényjátékok és A HANGULATÉRZÉS EGY OLYAN…..
Parma Fidei – Hit Pajzsa díjkiosztó ünnepséget tartottak a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából 2024. február 25-én, vasárnap az Egyetemi Kisboldogasszony Templomban.  Budapest, V. kerület, Papnövelde utca 8.2024. évben Parma fidei – Hit pajzsa díjban részesült Sebők Sándor fóti plébános,…..
2024. február 22. csütörtök - február 25. vasárnap Utazás Kiállítás, Budapest Boat Show, Karaván Szalon, E-Bike Test & Show,  Afrika Expo HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Díszvendég Bulgária, Gyula és Békés vármegye 46. alkalommal került a megrendezésre hazai és…..
  Érdemes már most tervezni a tavaszt, és ha jön a tavasz, jönnek a jobbnál jobb értékorientált programok és lehetőségek, amelyek nem csak a művészet szép oldalát nyitogatják, hanem a lehetőségek tárházát is elénk tárják, amitől megváltozhat sok minden a hétköznapokban és ünneppé emelkedhet a…..
  A Frankofón Fesztiválnak és a Frankofón Filmnapoknak nagy hagyománya van hazánkban. Lelkes csapat vesz részt évek óta a programon. Idén hamarosan kezdetét veszi a sokak által várt rendezvény, amelynek a beharangozásáról a Francia Intézetben tartottak előzetes tájékoztatást.A résztvevőket…..
2024. február 22. csütörtök és február 25. vasárnap között megújult formában és tartalommal kerül megrendezésre az Utazás Kiállítás a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon, az E-bike Test & Show seregszemléjével közösen a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítás…..
André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa csak néhányan az ismertté vált alkotók közül, akiknek számos további fotóművész fotóival együtt láthatjuk a műveit a  megszépült Millenium Házában a  Neo Kortárs Művészeti Térnek elnevezett kiállítóterében. Nagy bejelentéssel…..
Képes Tükör Jön a tavasz! 2024.02.07 12:23:34
      Jó hírt hoznak a hóvirágok! Jó hírt hoznak a fények! Jön a tavasz. Hosszabbak a nappalok, szépül a természet, több lesz a napsütés! A természet tudja, mi a dolga, tudja, hogy mikor hogyan mit tegyen. Mit fog hozni a tavasz? Mit fog hozni a nyár? A természet biztosan hozza a szépséget.   ..
  Mádl Ferenc jogtudós, professzor, politikus 93. születésnapján, 2024. január 29-én, hétfőn Mádl Ferenc emlékkonferenciát szervezett a Magyar Jogász Egylet, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet „Szuverenitás, integráció, jogállam - MÁDL…..
  Szenzációs kiállítás! Kicsit olyan, mintha belépnél egy igazi barlangba, miközben nézegeted a barlangrajzokat, olvasod a történetet és időben átlépsz egy korábbi korba, ahol a művészet kezdődik. Elérték a céljukat a rendezők. Jó érzés volt elidőzni a különleges tárlaton. A régészeti kiállítás…..
  1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc Szatmárcsekén a nemzeti imánknak nevezett magyar Himnusz kéziratát. A Hymnus, a’ Magyar nép zivataros századaiból című versével ünnepeljük 1989 óta a magyar kultúra napját. Minden országnak…..
  Szép hagyomány hosszú évek óta, hogy Árpád-házi Szent Margit emléknapján Budapesten, a Margitszigeten, az egykori kolostor romjainál, ahol a szent apáca 10 éves korától egészen a haláláig élt és engesztelt, szentmise áldozatot mutatnak be és megemlékeznek az egykori magyar királylányról, akinek…..
A Szentföld békéjéért imádkoztak Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárkával közösen Budapesten Pierbattista Pizzaballa OFM bíboros, jeruzsálemi pátriárka 2024. január 18-án rendhagyó szentmisét mutatott be a Pesti Ferences Alcantarai Szent Péter Templomban Budapesten a belvárosi…..