Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kibic Tolla

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kibic Tolla Nemlétező hadsereg 2022.02.24 11:04:00
Újabb hírek érkeztek Bagjos Rihárd magánhadseregéről, bár ismételten semmitmondó információk. (lásd korábbi bejegyzésem Hetvenkedő katona címmel).  Semmi sem biztos, de gumicsontnak jó. PR-jukról az újságírók találgatásai, elemzései…..
A hétvégén elolvastam a 24.hu hálapénz témája köré font cikksorozatának bevezető részét.  A döbbenettől megszólalni sem tudtam jó sokáig. https://24.hu/belfold/2022/01/20/reformok-szuleszetben-orvosok-szulesznok-babak-termeszetes-szules-halapenz/  Aztán elöntött a düh.  Ennyit ér az orvosi…..
Kibic Tolla airbnb sirámok 2022.02.03 10:53:00
Egy barátom panaszkodik, hogy üresen állnak a gyönyörűen felújított kiadó lakásai. A külföldiek elmaradnak, mert a pandémia gátat szabott az utazási hajlandóságnak. Lakásai egy részét hosszútávra adta ki, de az albérleti piac is pang. Eladni nem érdemes, nem kapja meg azt az összeget, amit beleölt.…..
Olvasom, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt fenyegeti kártérítési perrel egy német lízing cég magyar vezetője.  Apáti Csaba szerint törvénytelenül adták el a több milliárdnyi adót csaló győri vállalkozó lefoglalt Lamborghinijét, Bentley-jét és két Porsche autóját, mert az a lízing-cégének a…..
A transpack.hu oldal szerint raklaphamisítókat értek tetten Cegléden a NAV-osok, és több mint 1000 db hamis raklapot szállíttattak el. A közölt fotó alapján a termék valóban a megszólalásig hasonlít az eredetire. A cikkben említett MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. független ellenőrző…..
A nyáron megrendült a világ konténer-logisztikája, és a helyzet azóta sem sokat javult. Veszélyben a karácsonyi árukínálat? Egyes hírek szerint hétszeresére emelkedett a tengeri szállítás ára, míg mások szerint tízszeresére nőtt a konténer szállítási ára – és mindennek a COVID járvány az…..
Kibic Tolla Hetvenkedő katona? 2021.12.08 09:07:00
Az Országgyűlés november eleji döntése alapján magyar katonák továbbra is maradnak Irakban, és katonákat küldünk a Száhel-övezetbe (Afrika) is. Erről eszembe jutott, augusztus elején nagy hír volt, hogy magánhadsereg alakul Magyarországon, amely először Afganisztánban és Iránban vállalna támogató…..
Egy sok mindent megélt vállalkozó barátom rezignáltan kérdezte, hogy ismerek-e egy tapasztalt, megbízható vámügynököt, ugyanis e téren nagyon rosszak a tapasztalatai. Párszor már megégette magát, és nem szeretné, ha nagyobb baja lenne emiatt. Akikkel évekkel ezelőtt én dolgoztam, azok már nem…..
Unokaöcsémmel a kényszervállalkozók helyzetéről, sanyarú sorsáról beszélgettünk – ti. ő maga is kényszerből lett magánzó. Az bosszantja, hogy igazából munkaviszonyhoz hasonló körülmények között dolgozik egy cégnek, ugyanakkor semmit nem élvez az ottani lehetőségekből, kedvezményekből, helyette…..
Kibic Tolla Hacker-világ 2021.11.18 08:04:51
Egy hacker feltörte Argentínát megszerezve 45 millió ember adatát – olvasom. Előtte az ország 1 millió fős adatbázisát is meghekkelték. A MediaMarkt-tól 240 millió dollárt követeltek egy kibertámadás után. Világszerte és sajnos már itthon is olajvezetékek, gyárak, légitársaságok, bankok esnek…..
Kibic Tolla Tekerték 2021.11.03 09:04:00
Blogomat olvasva egy ismerősöm felhívott, hogy vele megtörtént az, amiről írtam. A múlt héten majdnem pórul járt az autója műszaki vizsgáján. Pár éve vett egy 10 éves BMW-t, most vitte azóta először műszakiztatni, ahol közölték vele, hogy nem vizsgáztatják le, mert visszatekerték a kilométeróráját.…..
Közösségi oldalamra kaptam egy megosztást a termék származási helyének igazolásával, és a vámhatósági bírság elkerülésével kapcsolatosan. Szerintem fontos tudnivalók,…..
Egy meglepő cikket találtam az autopro.hu oldalon, mely szerint az ADAC – a német autóklub megállapította, hogy a legmodernebb autók kilométeróráját is könnyen lehet manipulálni, ráadásul legálisan beszerezhető eszközökkel. Szerintük az autógyártók nem tartják be az eu-s előírásokat, hiszen ki…..
Egy színházban dolgozó kedves barátommal túrázni voltunk a Mecsek környékén, közben a világ dolgain elmélkedtünk. Színházi emberként nagy fájdalma, hogy nincs a kultúrára pénz. Nincs állami támogatás és az embereknek sincs pénzük, ezért nem mennek az előadásokra.   Remek ötlet volt szerinte a…..
A kriptoakademia.com oldalán olvastam, hogy a kínai kriptobányászok kazahsztáni kriptobányász farmokra „költöznek”. A kínai kormány egyre keményebb fellépése miatt olyan országokba menekülnek és telepítik át az adatközpontjaikat, ahol kevésbé szigorúak a feltételek és „zöldenergia” is a…..
A kriptovaluták piacát a kezdetektől fogva óvatos érdeklődéssel figyelem. Az alapötlet tetszik és valóban forradalmi jelentőségű. Egy mindenki által elismert, elfogadott, bizalomra épülő közös pénz, ami független az egyes államoktól, nincs rajta inflációs nyomás, teljesen független a monetáris…..
Végre valamiben világelsők leszünk! Olvastam, hogy a világon Magyarországon először szobrot állítanak a bitcoin atyjának a Graphisoft Parkban. Kíváncsian várom, hogy a nagy ismeretlenségbe burkolódzó legendás Satoshi elfogadja-e a meghívást és személyesen megjelenik-e a szeptemberi szoboravatón.…..
Egy hete egy üzleti találkozón a termékhamisításra terelődött a szó.  Partnereim (gyártók és felhasználók egyaránt) arról panaszkodtak, hogy mekkora kárt okoznak nekik a hamisítók.  Baráti körben pedig arról beszélgettünk, hogy van-e illetve mi a különbség a hamis és utángyártott termékek között.…..
Kibic Tolla Felfedeztem!? 2021.07.12 10:35:00
Meglepő felfedezést tettem a minap a napi netes böngészéseim közben. A jelenség és a tendencia is meglepett.   Egymás után olvastam olyan interjúkat, PR-cikkeket, hirdetéseket, amelyben egy vállalatvezető, vagy egy vállalkozó fennhangon hirdeti, hogy ő és a cége megbízható, tisztességes. Naná,…..
Kibic Tolla Adócsalók pácban 2021.07.09 10:32:00
Úgy tűnik, a NAV egyre jobban felpörgeti az adócsalók elleni lépéseit Szinte nincs olyan hónap, hogy ne olvashatnánk az elfogásaikról, és lefoglalásokról.  Így aztán hamar megtelik a kincstár! A sajtóban nyilvánosságra hozott esetek csak az utóbbi egy évből: 4 milliárd Ft-os kárt okozó, több…..
Kibic Tolla Mikrochip, te drága! 2021.07.05 10:30:00
Egy picurka kis alkatrész térdre kényszerítette a világ autóiparát!  Globális chiphiány lépett fel, és tipikus Dávid és Góliát harc lett belőle. A kínai-amerikai rivalizálás geopolitikai feszültséget kelt. Viszont az amerikai szankciók miatt felértékelődött Tajvan és India szerepe – ők még fel…..
Egy fiatal, első vállalkozását hamarosan indító barátom döbbenten mutatott meg nekem egy régebbi fórumbejegyzést és a hozzászólásokat.  itt   https://www.jogiforum.hu/forum/40/29759 Egy neves székhelyszolgáltatót bízott volna meg, de ezek után elbizonytalanodott.  A tapasztalataimra volt…..
Kibic Tolla Adófizetési morál 2021.06.28 10:27:00
A facebook oldalamat mostanában elárasztotta egy visszatérő hirdetés, amely a KATA 2021 adószabályok szigorításnak elkerülésére kínál lehetőséget.  Egy párkányi szlovákiai cégalapítással, székhelyszolgáltatással foglalkozó vállalkozás azt állítja, hogy a KATA-s problémákra a megoldás egy szlovák cég…..
Figyelem! Figyelem! Egy sokakat érintő érdekes döntést hozott az Ítélőtábla. Érdemes elolvasni! itt https://infodata.hu/index.php/2021/03/05/itelotablai-dontes-szerint-nem-eleg-elektronikusan-megkuldeni-a-szamlat-azt-vissza-is-kell-igazolni/..
Az EKÁER szabályozás sokaknak könnyítést hozott ugyan 2021-ben, a BIREG-rendszer bevezetése viszont újabb kötelezettséget ró a nemzetközi áruszállításban résztvevőkre. Figyelem! Nagyon fontos! Előre láthatóan 2021. július 1-től a teherautók vezetői mellett az árut feladókat és a címzetteket is…..