Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majer Tamás

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett! Délután 5 óra óta elérhető a Universal Pictures különböző Youtube csatornáin, és most már a UIP-Duna Film csatornáján is, a Jurassic World: Világuraom - Előszó! A várva várt film nyitánya az alábbiakban megtekinthető, részletek a tovább mögött, többek között arról, mit mondott a…..
Majer Tamás 2021.12.02 21:15:41
@Lord Picard: Teljesen más dolog, de talán tudsz segíteni, vagy ismersz olyanokat, akik tudnak.
Régóta hajtok egy ilyen kollekcióért:
www.jurassictoys.net/wp-content/uploads/20160807-tlw-nestle-fossils-001-1024x768.jpg
www.jurassictoys.net/wp-content/uploads/20160807-tlw-nestle-fossils-000-1024x768.jpg
A legjobb az volna, ha magyar nyelvűt találnék, de ennek esélyét tulajdonképpen kizárom, viszont legalább angol nyelvű azért jó volna.
Kérlek, segítesz nekem az ismeretségeiddel?
Majer Tamás 2021.12.03 10:47:15
@Lord Picard: Köszönöm a válaszodat! Az aukciós oldalakon pár naponta folyamatosan nézem már jó ideje, eddig csak - ha jól emlékszem - spanyol, illetve egyszer olasz nyelven voltak fenn, ráadásul mindkét alkalommal nagyon hiányosan.
Nekem a velociraptor állkapcsa volt meg gyerekként. Egyik alkalommal anyutól lágytojást kértem, direkt abból a célból, hogy miután kiettem, a héjába beletegyem a fosszíliát, elássam kint a homokban, és pár nap múlva majd jól felfedezhessem, mint egy igazi paleontológus. Viszont soha nem találtam meg ezután. A homok pedig később el is lett hordva egy építkezésre. Szóval vagy valami állat kiszagolta, és elvitte, vagy azóta is egy betonalapban van valahol...

Azt megtennéd, hogy a doboz lapot lefotózod, és megosztod velem? Magyar nyelvű dobozt hozzá még képen sem láttam (illetve nem tudom, akkoriban magyar nyelvre fordítva forgalmazták-e, de angolul sem találtam olvasható minőséggel képet róla).
Majer Tamás 2021.12.04 19:06:48
@Lord Picard: Nagyon köszönöm! Ez nagy kincs nekem. Nem gondoltam, hogy a világon van még magyar nyelven fennmaradt dobozlap erről, hiszen más nyelven is fehér holló.
Adok egy email címet: tmajer007@gmail.com
És ismét köszönöm, nagyon várom!
Izgalmas, új részletekkel debütált ma az Entertainment Weekly cikkében a Krétakori tábor 4. évadának előzetese és az egyik executive producer, Scott Kreamer is osztott meg érdekességeket az új évadról. A tovább mögött a részletek, de először is, az előzetes:..
A kisgyerekeknek szánt Lego termékpalettából számomra a Fabuland volt mindig a legkedvesebb. Kedves emlékek fűznek hozzá, de felnőttként is egy aranyos, nyugodt témának tartom. Úgyhogy alig vártam, hogy legyen egy Fabuland insertem és szerencsére ez nemrégiben össze is jött. Ez egy korai, 1980-as,…..
Majer Tamás 2021.10.10 19:00:40
@Androsz: Ezek valahol a Duplo és a normál System között voltak elemméretben. Szét lehetett szedni a házakat, de nagyobb elemekre, mint egy town-os készlet esetén. Főleg ilyen panelekből álltak:
rebrickable.com/media/parts/photos/14/3980c01-14-473647ae-f74d-4d50-ae13-0d700a34e5dc.jpg
Majer Tamás 2021.10.12 19:22:28
@scherier: Nem igazán értem a közutálatot a Belville felé. Nagyon színvonalas téma volt. Egyszerűen csak nem a 6-12 korig tartó fiúkat célozza meg.
Ez olyan, mint a Primo vagy a Scala. A LEGO az egyetlen olyan játékgyártó, amely egyetlen termékcsoporttal van jelen a piacon. Természetes, hogy próbált több lábra állni. És én a márkahűség miatt szívesebben vennék most is LEGO által gyártott Pirmo-t, mint Fisher-Price áltál forgalmazott mega blocks-ot, és inkább vennék LEGO által gyártott babaházat a majdani kislányomnak, mint a Mattel által kiadott Babrie-t. A LEGO a Primo keretén belül korábban járókatakarókat, járássegítőket, sátrakat, és egyéb babajátékokat is gyártott. Ezeket nem utálni kell, mert nem egy X-Wing.
Aki a LEGO-t szereti, örül, ha az az élet minél több területét kiszolgálja. És nem csak kisfiúk születnek, eleve hatévesen kibújva.
Viszonylag régen, mintegy 10 hónappal ezelőtt volt utoljára újságcikkes válogatásom, ami azért is vicces, mert régóta minden alapanyagom megvolt hozzá, így most könnyűszerrel össze tudtam rakni nektek egy újabb érdekes 13+1-es listát. Most főleg a 90-es évekből válogattam és úgy alakult, hogy a…..
Majer Tamás 2021.09.22 16:59:29
@scherier: De az szándékos szójáték. Olvasd el a cikket.
Meglepő, hogy voltak már ekkoriban is, akik nem csak kiszótárazták az angol szavakat, de olyan szinten ismerték, hogy saját(?) kútfőből szóviccekkel is éltek. (Vagy talán külföldi példát követve emelték át?)
A Znap, a Sports meg az egyéb hülyeségek után, most térjünk vissza kicsit egy olyan Lego témához, ami azért jó...mert jó és kész. A Castle ugyanis a 90-es évek közepén is nagyon színvonalas téma volt, úgyhogy egyáltalán nem meglepő módon, a hozzá készült reklámanyagok is nagyon jól néznek ki. Ez a…..
A mai szkennelés alanya egy 1999-es Lego poszter volt, ami leginkább a Lego egyik 90-es évek végi, modernizálási kísérletéhez, a Slizer-hez kötődik. A Slizer avagy amerikai nevén Throwbots egy Technic alapú, lényegében robotos vonal volt, amelyben a különféle, élénk színű technic alkatrészekből,…..
A mai szkennelés rovatba egy olyan papíranyagot választottam, ami sajnos kb. az egész katalógusgyűjteményem egyik legrosszabb állapotú darabja... ám mivel elég régóta nem sikerült találnom belőle egy jobb állapotút, ezért most mégis úgy döntöttem, hogy beszkennelem ezt is, aztán hadd szóljon. Ez az…..