Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majer Tamás

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai szkennelés áldozata egy igencsak érdekes madár...egy Paradisa Insert 93-ból, ami érdekes módon, csupán egy oldalas. Nem is emlékszem, hogy lenne más olyan A4-es méretű insertem, ami ne lenne két oldalas. Érdekes, hogy ennél miért spórolták le a másik oldal nyomtatását. A Paradisa nem áll…..
Majer Tamás 2024.03.01 20:24:19
Izgalmas hírrel kezdődik a hét: az éjjel a Universal Pictures által kezelt hivatalos Jurassic World Facebook oldalon tették közzé az alábbi logót és bemutató dátumot. *FRISSITÉS A BEJEGYZÉS VÉGÉN!" Ezzel pedig a stúdió is megerősítette a hetek óta keringő pletykát, valóban új Jurassic-film van…..
Majer Tamás 2024.02.17 00:39:06
@Lord Picard:
Szia,
Teljesen más téma, de máshol már nem tudok elindulni.
Esetleg te tudod, hol lehetne visszanézni magyar szinkronnal a 2002-es Elveszett világ című rajzfilmsorozatot, ami egykor a Minimaxon ment?
Nagyon köszönöm a válaszodat.
A legutóbbi újságcikkes archív cikkemben ígértem, hogy a Fapipa Bt. újságbeli nyomait egyszer megosztom veletek egy külön válogatás formájában is és most jött el ez a pillanat. A 90-es években a vidéki nagyvárosokban (és nyilván pesten is) meg voltak a helyi "fellegvárak" a legjobb játékboltok, ahol…..
Az egyik kedves barátomtól nemrégiben kaptam egy pár igencsak jó játékkatalógust, így most ezek közül hoztam el nektek egy igencsak érdekes darabot. Ez egy általános, magyar Hasbro katalógus 1999-ből. Az évből, ami egy kicsit vízválasztó is volt a játékkiadások történetében. Sajnos az elejéről egy…..
A mai szkennelés rovatban elsütöm az egyetlen, még sorra nem kerülő amerikai Lego papíranyagomat, egy egészen érdekes 32 oldalas katalógust 1997-ből. A lapokon nagyjából ugyanazok a dolgok látszódnak, amelyek ekkoriban Európában is hirdetve voltak...ám sokkal harsányabb tálalásban. Ezen kívül…..
Az egykori játékárakat vizsgáló cikkem második részéhez érkeztünk (az első részt ITT TALÁLOD), ami előre szólok, hogy maratoni hosszúságúra sikeredett, a rengeteg rendelkezésre álló adat miatt. Pont ezért egy kis cserét is csináltam, így a Lego, ami önmagában egy hatalmas blokk lesz, átkerült a…..
Majer Tamás 2023.03.19 17:26:24
@Tota12: Furi. Nem először tapasztalom, valami gigszer van a rendszerrel, a hozzászólásom fele úgy ahogy van eltűnt, illetve amblokk az emojik is belőle.

Na szóval, eredetileg ezt írtam:

Majdnem egy hónapja várom ezt a cikket, és _pont_ a LEGO-t veszed ki külön a harmadik részbe.
Majer Tamás 2023.03.20 14:24:11
@Tota12: Nem. Megint eltűnt. És ugyanaz a szakasz. Majd facebook-on megírom. Lehet, valami autocenzúra, vagy hasonló. Már többször tapasztaltam itt ilyet.
Majer Tamás 2023.03.21 01:51:08
Közben felmerült bennem valami a téma kapcsán, ami talán kikerülte eddig a fókuszt.
A végigvezetett számítások a játékárak kapcsán arra rámutatnak, hogy az adott terméket az inflációt és az átlagleresetet lekövetve (nagyjából vagy pontosan) ugyanannyiért tudjuk ma is megvenni, vagy akár kicsivel még jobban is állunk ma, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a közben lezajló minőségrontás miatt egységnyi pénzért ma nem ugyanazt a terméket kapjuk meg, mint 30-40 éve. Erre néhány félmondatig te is kitértél, de mégis érdemes mélyebben belemenni, hogy ugyan hasonlóak mondjuk az árak vásárlóerő paritásban a Matchboxok terén, de a Matchbox ma már jóval kevesebb - és vékonyabb - fémmel készül, és jóval több műanyag alkatrésszel, mint korábban, így úgyanazért az árért mégis kevesebbet kapunk. Ez a bújtatott áremelés. Mint a 100 db-os zsepicsomag, amit ugyanannyiért árulnak, de 90 db-osra cserélnek, vagyis valójában árat emeltek, de nem szemetszúró módon.
Ugyanez igaz a Barbie babákra is, amiknél, mint mondtad, laikusként is érzed a különbséget egy régi, és egy mai baba között. Megvan ez a LEGO-nál is. Vagyis hasonló a helyzet, mint a Toblerone esetén, ahol konkrétan megmondták a cég részéről, hogy a piackutatásaik kimutatták, miszerint a vásárlók nem tolerálnák az áremelkedést a termékük kapcsán, így tehát az alapanyagárak drágulása miatt meglépték ezt:
cdn.worldofbuzz.com/wp-content/uploads/2016/11/new-toblerone-has-smaller-triangles-and-the-internet-is-not-happy-about-it-world-of-buzz-3.jpg
Valójaban tehát mégis csak drágultak a játékok, hiszen úgy tartják ugyanazokat az árakat, hogy közben a minőségüket ahol tudták lerontották, és az előállítási költségeiket jelentősen, a végletekig olcsósították ugyanazon árcímke megtartása mellett.
Megfordítva: ma már nem tudjuk ugyanazt a terméket ugyanazon az áron megvenni, mint eddig, tehát drágábbak lettek az alapanyagok, a gyártás, és minden egyéb. Vagy pedig egyszerűen csak nagyobb a haszonkulcs. De a konklúzió ugyanaz.
Számtalan olcsó és egyszerű játék megtalálható a gyűjteményben, azonban ezekből a játékokból mindig érkeznek újabb darabok.A Gyenes Zsuzsannától kapott játékok között is bőségesen akad ilyen egyszerű és egykor viszonylag olcsó játék, amelyeket igyekszem majd folyamatosan bemutatni nektek. A mai…..
A játékok drágák…főleg a minőségi játékok… Ez az a megállapítás az, ami szinte minden egyes nap szembejön az emberrel, ha valaki annyi fronton foglalkozik a játékokkal, mint mondjuk én. Ráadásul ez a megállapítás teljesen kortalan, hiszen mind a 80-as, 90-es években, mind pedig napjainkban ugyanúgy…..
Majer Tamás 2023.02.28 03:25:50
Nagyon jó téma!

Mivel sokszor felmerül, hogy milyen drágák lettek a LEGO-k, én is elvégeztem ennek kapcsán egy számítást nem oly régen. Talán téged is érdekel. Alapul két, egymással nagy fokú azonosságot mutató készletet vettem hozzá:

"A" minta:
75019-es AT-TE
Év: 2013
Ár: 89,99$

"B" minta:
75337-es AT-TE
Év: 2022
Ár: 139,99$

Először is.
2013-ban 220 HUF körül mozgott az USD árfolyama. Vagyis könnyen kiszámolható, hogy 90x220 -> 19.797 Ft.
Szóval azt mondhatjuk, hogy amíg az AT-TE készlet 2013-ban nemzetközi viszonylatban 89,99 dollárba, addig a hazai üzletekben ezzel megegyezően 19.990 magyar forintba került.
Ezzel szemben a tavaly augusztusban kiadott 75337-es AT-TE készletért már 140 dollárt kértek. (Akkor a dollár árfolyama 380-390 Ft körül mozgott, ami 53.200 - 54.600 Ft). Jelenleg a lego.com-on egyébként ez 59.990 Ft.
Vagyis azt látjuk, hogy amit _akkor_ húszezer forintért árultak a boltokban, azzal közel azonosat ma hatvanezer(!) forintból tudunk megvenni, tehát sokkal drágabbak ma a Lego készletei - mondanánk.

Azonban.

Ha figyelembe vesszük, hogy a pénzünk nem ugyanannyit ér ma, mint egykor, és beleszámoljuk a tíz évnyi inflációt, ami rápakolódott (ez 58,2%), akkor az jön ki, hogy ami 2013-ban 20.000 Ft volt, az ma már 31.639 Ft lenne.
Még így is azt látni, hogy kétszer olyan drága a készlet most, mint akkor volt.

Viszont.

Ha tovább bontogatjuk a témát, és belefoglalunk két további fontos adalékot, jelesül egyfelől azt, miszerint közben a dollár is inflálódott (28,4%-ot), akkor kijön, hogy ami 90 USD volt 2013-ban, az jelenleg, 2023-ban már 115 USD; illetve hogy egyúttal a forint dollárhoz képesti árfolyama is jelentősen romlott azóta ​(most 360 forint körül mozog az az érték, amit le kell letennünk az asztalra egyetlen amerikai dollárért), akkor máris ott tartunk, hogy 41.400 Ft lenne ma az az AT-TE, amit 2013-ban vásároltunk 20.000 Ft-ért.
Ez már alig marad el az elején leírt nagyjából 54.000 Ft-tól, de még alatta van.

Ugyanakkor.

A 2013-as AT-TE összesen 794 elemből, míg a jelenlegi 1082 elemből áll, ámbár ezt én nem szeretem összehasonlítási alapnak tekinteni, mivel a LEGO tendenciát csinál abból, hogy ahova tökéletes lenne mondjuk egy 1x3-as elem, oda egy 1x1-est és egy 1x2-est tesz inkább (vagy akár három 1x1-est), hogy ezzel duzzassza a kiírható elemszámot a dobozon. Ellenben a súly/ár már sokkal relevánsabb. És itt is az tükröződik, hogy amíg a 2013-as AT-TE készlet 1339 g volt, addig a mai 1557 g.
Ha ezt elosztjuk az árral, akkor az jön ki, hogy _akkor_ 1339 grammnyi LEGO termék került 115 USD-be (0,085 $/g), addig _ma_ 1557 grammnyi LEGO termék kerül 140 USD-be (0,089 $/g).

Tehát tűpontosan ugyanannyi az ára a LEGO-nak ma, mint tíz éve is. Hogy amiért akkor húszezer forintot kellett fizetnünk, azért ma hatvanezret, abban benne van a tíz évnyi infláció (mind a forint, mind pedig a dollár tekintetében), és a kaka forintárfolyam együttese. Nem lett drágább a LEGO. Mindig is drága volt, a játékok területén belül is kimagaslóan. Emlékszem, írtál róla egy cikkedben, hogy Gyuri bácsi mennyire elámult, amikor először találkozott a LEGO-val, hogy milyen elképesztően drága volt minden, akkoriban népszerű (Matchbox, Barbie, MB, Ravensburger, stb) nyugati import játékhoz képest, amivel ő akkoriban foglalkozott.
Ugyanakkor ez az ár azt a minőséget tükrözi, hogy a ma legyártott LEGO elem is tökéletesen összeillik az 1978-ban legyártott elemmel, és hogy személy szerint az én gyerekkori LEGO készleteim elemeinek ma, harminc év távlatából talán ha 1%-a törött (pedig alaposan játszva voltak, egy részük már a bátyámtól került hozzám). A gyerekkori Playmobil-jaimnál ez az arány már sokkal rosszabb. A minőséget meg kell fizetni. De ez az, amit a piros logó jelent a doboz sarkában.
A mai szkennelés alanya megint csak egy kereskedőknek szóló Lego katalógus volt, ami a nem túl fényes 2003-as esztendőből származik. Mondjuk úgy, hogy nem ez volt a Lego történetének a legsikeresebb éve... viszont ekkoriban is nagy hangsúlyt fektettek a marketingre, ami jelen esetben nem a…..
Ezen a hétvégén újra ingyenes az Arcanum archívum használata, így megint gyűjtöttem nektek egy csokorravaló játékokkal kapcsolatos egykori újságcikket illetve képet. Természetesen megint 13+1 darabot...ahogy szoktam. Egy kicsit olyan ez nekem, mint annak idején Peterdy Pálnak a Tücsök és Bogár…..
A végefelé közeledik a Jurassic World: Világuralom mozis pályafutása, számos országban már VOD és streaming platformon és fizikai formátumokon (DVD, Blu-ray, UHD4K) is elérhető Colin Trevorrow filmje, így elérkezett az ideje az összegzésnek, miképp teljesített a Világuralom és a Jurassic-franchise,…..
Majer Tamás 2022.09.10 13:35:21
@Kibernetika:
Fejtsd ki a véleményedet, kérlek. Őszintén érdekelne, milyen értéket tudna találni ebben a filmben valaki.
Az új vonal nekem eleve nem tetszett, de az előző két filmben még mindig találtam valami apróságot, ami megfogott. Az első filmben a működő park, ami az egész filmből összesen 15 perc (tudom, mert kivágtam egybe a jeleneteit), a második részből még ennél is rövidebb ez a tartalom, csupán a sziget elpusztulása a vulkánkitörés által. De(!) mindkét filmben volt legalább valami, valami ami tetszett. Bár azóta sem néztem újra másodjára egyiket sem, de ezeket a részeket időnként visszanéztem/visszanézem.
Ebben a harmadikban azonban tényleg semmi ilyen nincs számomra. Nulla. Abszolút semmi.
Főleg ahhoz képest, hogy mit _vártam_ tőle, értékelhetetlen.

Azt hittem - mert így is kommunikálták -, hogy itt majd a dinoszauruszok minőségi jelenlétén lesz a fókusz. Ehelyett kaptunk egy totálisan idegen Bond-filmet.
Én elhiszem, hogy az autós üldözés több pénzt hoz, és csináljanak akkor ilyen filmet, nem fogom panaszolni, csak akkor ne nevezzék így, mert ez a fogyasztók megtévesztése.
Azt gondoltam, az első két film után ők is érzik az anyagi és kritikai visszejelzésekből, hogy ez az irány kudarc, és a harmadik, lezáró részre összekapják magukat - ezt is ígérték. Azt mondták, ebben a részben nem lesznek művi, hibrid dinoszauruszok (igazi fellelkesítő érzés volt, bár el azért nem feledtette az elborult agyszülemény, éppen hogy csak nem lézerszemű és a hátán jetpack-es indominus rexet és az indoraptort), és hogy soha ennyi animatroinkát még nem csináltak eddig Jurassic-filmben, mint most (örömtancot jártam - utálom a CGI-t, semmi súlya nincsen), sőt, hogy ezúttal már a tollak is megjelennek a dinoszauruszokon végre - amivel már öt(!) film volt adós a rajongók körében.
Majd kijött az eye candy prológus, és csak tovább erősítette a hitemet, hogy itt valami igazán nagy dobásra készülnek, és soha nem fordítottak még ilyen figyelmet a dinoszauruszok hiteles és tudományos szerepeltetésére.

Elmondom, mit éreztem ehelyett én:
- Egy íztelen-színtelen-szagtalan antagonistát,
- Egy raklapnyi karaktert összegereblyézve, akiknek nem hagynak elég játékidőt, és érdemben nem kezdenek velük tulajdonképpen semmit,
- Történet gyanánt mediterrán városi autósüldözést, leszakadó hídon átugratással és felrobbanó helikopter becsapódásától összedőlő toronyházzal,
- És ahol a dinoszauruszok kapják messze a legcsekélyebb figyelmet, helyette nézhetjük a totálisan érdektelen rovarokat végig a film alatt, és amikor meg is jelenik egy-egy faj pár felvillanásig, képesek voltak az animatronikára CGI skint(!) felhúzni. Istenem, miért...?? Itt már egyszerűen tényleg nem értem, mi a motiváció, nem lehet a pénzspórolásra fogni, hiszen belefektették a munkát a valós matéria fizikai megalkotásába. Tényleg ne látnák, hogy a CGI minden esetben leugrik a képernyőről? A legjobb CGI sem olyan jó, mint a legrosszabb maszkmunka és animatroinka.

Én azt hittem, hogy az első rész katonai felhasználású idomított raptorainak blődsége, az éppen csak piros köpenyt vállán nem viselő indominus rex, és a tűsarkúban futkosás után nincs lejjebb. Aztán jött a második film, és a gyerekszoba ablakán kilinccsel benyitó indorapor után tényleg azt hittem, hogy innen már nincs hova lejjebb.
És a harmadik mindennek alá helyezte magát, méghozzá azzal, hogy ebben igazán már dinoszauruszok sincsenek, csak lángoló, zuhanó repülőgép hangárjából kiugráló Tom Cruise.

Folyt. köv.
Majer Tamás 2022.09.10 13:36:03
És nem az elborult classic-rajongó szól belőlem, én a "kánon" által kiátkozott Jurassic Park 3-at is nagyon szeretem, a Spinosaurus máig az egyik kedvenc fajom, és bár azóta ugyan már elavult módon, de az _akkori_ tudományos ismeretek szerint nagyon pontos képpel ábrázolta ezt a fajt a film. Még azt is vászonra vitték, hogy a Spinosaurus tudott úszni - ami akkor még nem volt bizonyítva, erősen vitatott téma volt, azóta beigazolódott, hogy ez az előremutató gondolat helyes volt.
És ez a lényeg. A legelső Jurassic Park, amit 30 éve forgattak, annyira aktuális és naprakész tudományos háttérrel bírt, hogy nem csupán egy sor dologban úttörő volt (a dinoszauruszok melegvérűsége, a madarakkal való kapcsolata a hüllő-mivolttal szemben, a helyes testtartás a farkukat vonszoló, lomha állatok és a felegyenesedett hátú T-Rex helyett, stb, stb), de a benne látható dolgok jelentős része még ma is(!) megállja a helyét tudományosan, azóta sem haladtuk meg. A maga korában pedig formabontó volt, hogy szakított a klisékkel és a dogmákkal.
Persze, a deinonychus a velociraptor nevét kapta a jobb csengés miatt (amik amúgy is közeli rokonok, inkább csak a méretükben különböznek), a dilophosaurust pedig némileg lecsökkentették, hogy beférjen a kocsiba (bár ugye ez nem feltétlenül hiba, minden állat kicsiként kezdi, és úgy nő meg, nem eleve kifejletten születik), és kapott filmes gallért meg fiktív méregköpést, igen. De sokkal több ezeknél az ellenpélda.
És _ezért mondom_, hogy az új filmek nem méltóak a címhez, mert nem követik ezt a szellemiséget.

Szeretném tudni, én tényleg szeretném, hogy mi az, amit nem látok meg benne. Légyszíves, mondd el Te is az álláspontodat.
A mai szkennelés rovat szereplője egy 40 oldalas álló formátumú Lego katalógus lesz, mégpedig egy hasonló, mint amit már korábban magyar változatban mutattam nektek 93-ból. Az ilyen katalógusok valahogy mindig egy kicsit mások, nem csak képekben, hanem általánosságban, érzetileg is és emiatt…..
Egy-két évvel ezelőtt viszonylag sűrűn foglalkoztam olyan játékvonalakkal is, amelyeknek a létezéséről -relatíve- kevesen tudtak… sok esetben még azok között is, akik hódolnak a játékgyűjtés szenvedélyének. Beszéltem az Addams Family figurákról, a Beetlejuice cuccokról, A Double Dragon vonalról és…..
Majer Tamás 2022.01.25 21:28:28
@Majer Tamás: Nofene, megint eltűnt a hozzászólásom második fele.
Szóval: egyre több bátyámtól öröklött, használtan hozzám került játékról derül ki, hogy mi is volt az eredete.
A  mai szkennelés rovat alanya egy igazi különlegesség lesz...legalábbis én viszonylag ritkán szoktam hasonló katalógusokkal találkozni. Általában olyan anyagokat szoktam mutatni nektek, amelyek a "köz" számára készültek, tehát a vásárlók részére... így manapság is bárkinek meglehetnek...a mai…..
Majer Tamás 2022.01.22 11:16:38
@Majer Tamás: na, valamiért eltűnt a hozzászólás második fele. Talán túl hosszú volt.
Szóval, szuper, hogy látható minden egyes készlet hivatalos, magyar neve. Ezek eddig csak részben voltak megtalálhatóak.
Várjuk az 1998-as, 2000-es, 2001-es, 2002-es évekből is.
Nos, talán már mindenkinek leülepedett egy kicsit a karácsonyi menü és most már remélhetőleg mindenki otthon pihen a kanapén... erre az alkalomra úgy gondoltam, hogy csinálok egy kis válogatást az Old Force oldal régi karácsonyi játékos képeiből... A saját karácsonyi "játékos" képeimet ugyanis már…..
Majer Tamás 2021.12.27 16:24:01
@-Szűcs Gyula-: Igen. Az én gyerekkoromban az volt a megszokott, hogy volt egy nagy (vagy legalábbis közepesen nagy) LEGO készlet a szüleimtől, egy kicsit kisebb a nagyszülőktől, és egy-egy kicsi testvérektől, keresztszülőktől is, de soha nem volt olyan, hogy egyvalakitől öt-tíz ajándékot egyszerre, pláne nem hatalmasakat.
Nem is értem. Nekem az logikus, hogy egy személytől egy ajándék. Miért vesz egy szülő egyszerre nyolc-tíz ajándékot a gyerekének egy alkalomra? Még ha van is pénze, akkor is, mire fel?
i.postimg.cc/Y2DKC8Sy/IMG-20211227-160608-edit-191675452928564.png
Megérkezett! Délután 5 óra óta elérhető a Universal Pictures különböző Youtube csatornáin, és most már a UIP-Duna Film csatornáján is, a Jurassic World: Világuraom - Előszó! A várva várt film nyitánya az alábbiakban megtekinthető, részletek a tovább mögött, többek között arról, mit mondott a…..
Majer Tamás 2021.12.02 21:15:41
@Lord Picard: Teljesen más dolog, de talán tudsz segíteni, vagy ismersz olyanokat, akik tudnak.
Régóta hajtok egy ilyen kollekcióért:
www.jurassictoys.net/wp-content/uploads/20160807-tlw-nestle-fossils-001-1024x768.jpg
www.jurassictoys.net/wp-content/uploads/20160807-tlw-nestle-fossils-000-1024x768.jpg
A legjobb az volna, ha magyar nyelvűt találnék, de ennek esélyét tulajdonképpen kizárom, viszont legalább angol nyelvű azért jó volna.
Kérlek, segítesz nekem az ismeretségeiddel?
Majer Tamás 2021.12.03 10:47:15
@Lord Picard: Köszönöm a válaszodat! Az aukciós oldalakon pár naponta folyamatosan nézem már jó ideje, eddig csak - ha jól emlékszem - spanyol, illetve egyszer olasz nyelven voltak fenn, ráadásul mindkét alkalommal nagyon hiányosan.
Nekem a velociraptor állkapcsa volt meg gyerekként. Egyik alkalommal anyutól lágytojást kértem, direkt abból a célból, hogy miután kiettem, a héjába beletegyem a fosszíliát, elássam kint a homokban, és pár nap múlva majd jól felfedezhessem, mint egy igazi paleontológus. Viszont soha nem találtam meg ezután. A homok pedig később el is lett hordva egy építkezésre. Szóval vagy valami állat kiszagolta, és elvitte, vagy azóta is egy betonalapban van valahol...

Azt megtennéd, hogy a doboz lapot lefotózod, és megosztod velem? Magyar nyelvű dobozt hozzá még képen sem láttam (illetve nem tudom, akkoriban magyar nyelvre fordítva forgalmazták-e, de angolul sem találtam olvasható minőséggel képet róla).
Majer Tamás 2021.12.04 19:06:48
@Lord Picard: Nagyon köszönöm! Ez nagy kincs nekem. Nem gondoltam, hogy a világon van még magyar nyelven fennmaradt dobozlap erről, hiszen más nyelven is fehér holló.
Adok egy email címet: tmajer007@gmail.com
És ismét köszönöm, nagyon várom!
Izgalmas, új részletekkel debütált ma az Entertainment Weekly cikkében a Krétakori tábor 4. évadának előzetese és az egyik executive producer, Scott Kreamer is osztott meg érdekességeket az új évadról. A tovább mögött a részletek, de először is, az előzetes:..
A kisgyerekeknek szánt Lego termékpalettából számomra a Fabuland volt mindig a legkedvesebb. Kedves emlékek fűznek hozzá, de felnőttként is egy aranyos, nyugodt témának tartom. Úgyhogy alig vártam, hogy legyen egy Fabuland insertem és szerencsére ez nemrégiben össze is jött. Ez egy korai, 1980-as,…..
Majer Tamás 2021.10.10 19:00:40
@Androsz: Ezek valahol a Duplo és a normál System között voltak elemméretben. Szét lehetett szedni a házakat, de nagyobb elemekre, mint egy town-os készlet esetén. Főleg ilyen panelekből álltak:
rebrickable.com/media/parts/photos/14/3980c01-14-473647ae-f74d-4d50-ae13-0d700a34e5dc.jpg
Majer Tamás 2021.10.12 19:22:28
@scherier: Nem igazán értem a közutálatot a Belville felé. Nagyon színvonalas téma volt. Egyszerűen csak nem a 6-12 korig tartó fiúkat célozza meg.
Ez olyan, mint a Primo vagy a Scala. A LEGO az egyetlen olyan játékgyártó, amely egyetlen termékcsoporttal van jelen a piacon. Természetes, hogy próbált több lábra állni. És én a márkahűség miatt szívesebben vennék most is LEGO által gyártott Pirmo-t, mint Fisher-Price áltál forgalmazott mega blocks-ot, és inkább vennék LEGO által gyártott babaházat a majdani kislányomnak, mint a Mattel által kiadott Babrie-t. A LEGO a Primo keretén belül korábban járókatakarókat, járássegítőket, sátrakat, és egyéb babajátékokat is gyártott. Ezeket nem utálni kell, mert nem egy X-Wing.
Aki a LEGO-t szereti, örül, ha az az élet minél több területét kiszolgálja. És nem csak kisfiúk születnek, eleve hatévesen kibújva.
Viszonylag régen, mintegy 10 hónappal ezelőtt volt utoljára újságcikkes válogatásom, ami azért is vicces, mert régóta minden alapanyagom megvolt hozzá, így most könnyűszerrel össze tudtam rakni nektek egy újabb érdekes 13+1-es listát. Most főleg a 90-es évekből válogattam és úgy alakult, hogy a…..
Majer Tamás 2021.09.22 16:59:29
@scherier: De az szándékos szójáték. Olvasd el a cikket.
Meglepő, hogy voltak már ekkoriban is, akik nem csak kiszótárazták az angol szavakat, de olyan szinten ismerték, hogy saját(?) kútfőből szóviccekkel is éltek. (Vagy talán külföldi példát követve emelték át?)
A Znap, a Sports meg az egyéb hülyeségek után, most térjünk vissza kicsit egy olyan Lego témához, ami azért jó...mert jó és kész. A Castle ugyanis a 90-es évek közepén is nagyon színvonalas téma volt, úgyhogy egyáltalán nem meglepő módon, a hozzá készült reklámanyagok is nagyon jól néznek ki. Ez a…..
A mai szkennelés alanya egy 1999-es Lego poszter volt, ami leginkább a Lego egyik 90-es évek végi, modernizálási kísérletéhez, a Slizer-hez kötődik. A Slizer avagy amerikai nevén Throwbots egy Technic alapú, lényegében robotos vonal volt, amelyben a különféle, élénk színű technic alkatrészekből,…..