Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fedor

1061 bejegyzést írt és 15590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Ne osszatok orbánképet 2021.04.11 12:26:50
A címben írt mondat természetesen az ellenzékieknek szól. Az, hogy a fideszesek a főnökük képét osztják, szívük joga, abba nyilván nem fogok beleszólni. Ami viszont nagyon bosszantó, hogy az ellenzékiek nem jönnek rá, hogy csapdában vannak és kijönni sem hajlandók belőle. A poszt tehát az…..
Fedor 2021.04.11 19:48:39
@ulpius66: Gyurcsány max. a fideszpropaganda kéjes álmaiban vezeti az ellenzéket. A valóság szokás szerinte más.
Fedor 2021.04.11 19:50:11
@ulpius66: Pogrom dettó: a jogállami keretek között történő elszámoltatás csak a fideszesek szerint pogrom. De ez csak azt jelztik, hogy van miért félniük, ezért előre démonizálnak.
Fedor 2021.04.11 19:51:23
@megamovieboy: Az jelen esetben tök mindegy, csak péládnáak hoztam, hogy van olyan, mint amit a szerző hiányol.
A kérdést sem érted? Nem csoda. A felvetés Párizs főpolgármesterétől származik, aki kijelentette: eljött a 15 perces városok kora. Anne Hidalgo 6 éve tartó főpolgármestersége alatt alapjaiban változtatta meg a francia főváros autós kultúráját és a közösségi közlekedést. Most azt mondja, hogy az…..
Kötöttségek nélkül Blogzárta 2020.09.16 09:45:41
2008. szeptember 16-án, vagyis pont 12 éve indult el a Kötöttségek nélkül... blog. Ezt az egy tucat évet most azzal ünneplem meg, hogy a blogot ezennel bezárom. Na nem teljesen, csak a blog.hu-s felületet. A Facebook oldal marad. Ezentúl ha a képek és megosztások mellett nagy ritkán hosszabb…..
Fedor 2020.09.16 22:14:45
@lobaszopiatej: Ennyit tudsz, hülye gyerek: az alapjövedelem a Párbeszéd vesszőparipája, sem az Együttnek nem volt hozzá köze, se nekem. Egy fél mondatot nem találsz nálam róla.

És akkor neked is, mert ezek szerint a teljes poszt végigolvasása már meghaladja a képességeidet: Nem hagyom abba a blogolást, csak épp a teljesen fideszessé váló blog.hu-t és Indexet bojkottálom ezentúl.

Na jó szórakozást, szopkodjátok tovább egymás farkát.
Fedor 2020.09.21 08:42:30
@lobaszopiatej: Hát kurvára képben lehetsz, ha nem tudod, hogy

1. Az Együtt és a PM szövetsége 6 éve véget ért,
2. Az Együtt 2 éve megszűnt.
Fedor 2020.09.21 08:44:14
@midnight coder: Közel 10 évbe, ha hozzám hasonlóan nem költ rá az ember egy fillért se.
A koronavírus-járvány terjedését a higiénés rendszabályok betartása lassíthatja, nem pedig a vírustesztek  - mondta Müller Cecília tisztifőorvos az egyik korábbi kormányinfón pár hete, és ez annyira a kormánystratégia része lett, hogy a közszolgálatinak csúfolt média már egyenesen…..
Fedor 2020.06.19 19:12:37
@DeMarco: Persze, visszaadta, de úgy, hogy rögtön egy új törvénnyel elintézte, hogy újra megkapja, szóval maradt a rendeleti kormányzás, sőt, bővült. Gratulálok, ha ez téged nem zavar.

A szocik bénázást meg ne kend szét a teljes ellenzékre. Az MSZP már a bejutási küszöb alatt van, és nagyon jó helyen is vannak ott. Remélem 22-re már végleg eltűnnek.

Ja, és örülök, ha szórakoztat, hogy a kormány bosszúból tönkreteszi az ország fővárosát. Sokat elárul rólad.
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
Augusztus 28-ra lőtte be az új lemezének a megjelenését a Powerman 5000. Az industrial csapat a The Noble Rot címet adta a korongnak, melyről az első promós dal a Black Lipstick lett. Ehhez egy, a gothkorszak szellemében készült videót is társítottak...
A gitárzenén belül tekerőlant, főleg ha a folk metal irányt nézzük nem éppen idegen hangszer. De az, hogy klasszikus témákat rakjanak át rá, még mindig érdekesen hat a fülnek. Főleg, ha öt Iron Maiden-örökzöld szólal meg rajta, amit amúgy is mindenki szeret! A két és fél percnyi filmecskében…..
Egy igazi salátatörvényt nyújtott be tegnap késő éjszaka Gulyás Gergely (és külön Semjén Zsolt), amelyről két dolog ordít:  A törvényjavaslatban leírt módosítások legtöbbjének az égvilágon semmi köze a vírushelyzethez, de most legalább nem kell a parlamentben megvitatni  A mennyiségből jól…..
Fedor 2020.04.12 18:17:08
@DeMarco: Emlékszem, meg arra is, hogy te nem vagy pesti, ás úgy akarod megmondani, hogy nekünk mi a jó. A pestiek elsöprő többsége szerint a Liget projekt nem jó, nem akarunk épületmonstumokat a Ligetbe. De teljesen jellemző, hogy a Fidesz ezt leszarja, és csak azért is, törvénytelenül és erőből átviszi, te meg ezt támogatod.
Még áprilisban volt egy szerény, de határozott javaslatom a Párbeszéd vezetőinek: mivel Ferencvárosban még nincs megnevezve a közös ellenzéki polgármester-jelölt, és a jelölés joga hivatalosan az övéké, jelöljék a helyben népszerű, a kerületi (és a fővárosi) közélet, valamint a környezet…..
Fedor 2019.06.28 00:15:54
@plümpike: Hát akkor higgy ebben, ha ezzel megtudod nyugtatni a lelkismereted azért, mert olyanokat támogatsz, akik tisztességtelen és aljas eszközökkel lelplezik azt, hogy lenyúlnak minden közpénzt, aminek a közelébe kerülnek.
Fedor 2019.06.28 10:44:10
@plümpike: Nem az én sajtóm hitet el velem dolgokat, hanem te dőlsz be annak a torz képnek, amit egyes esetek kiragadásával, felnagyításával és elferdítésével a lakájmédia sugall. A tény viszont az, hogy bár nem szupermenekből áll az ellenzék, de a kormány sem, és összességében még mindig sokkal vállalhatóbbak, mint az a bűnszervezet, akikért te rajongsz. És már hogyne jelentenének alternatívát egy olyan országvezetés számára, amely a lopásban, meg az ezt elleplező uszító kommunikációban rettentő kreatív, de egyébként összeomlik a kezük között az ország. Ezeknél bárki jobb lehet.
Fedor 2019.06.29 08:22:33
@plümpike: Hiába nő a gazdaság már amennyire nő, mert nemzetközi összehasonlításban folyton lefele csúszunk), ha közben minden pénzt lenyúlnak, meg megalomán őeültségekre költik, a fontos dolgok helyett. Az az ország nem működik, hanem összeomlóban van, ahol csökkenteni kell a kormányablakok nyitvatartását, mert menekülnek onnan d olgozók, ahol egy orvos halála miatt veszélybe kerül egy komplett egészségügyi ágazat működése, ahol nem viszik el a szemetet, és még sorolhatnám. Legyél büszke rájuk.

És bár Gyurcsányt a hátam közepére se kívánom, azért azon a szelektív amnézián mindig elcsodálkozom, hogy mindig kihagyjátok a képletből, hogy amikor alatta válság volt, az egész világon az volt, szóval azt nem ő hozta össze. Ellejben amikor az utódja, Bajnai rendbe tette az országot, és egy felfele ívelő gazdaságot adott át Orbánnak, akkor ő tényleg összehozott egy olyan recessziót egy év alatt, amelyet már nem indokoltak nemzetközi trendek,szóval abból is ki kellett lábalni, és csak mostanában sikerült meghaladnunk a világválság előtti szintet. Rettentő büszke lehetsz arra, h9gy az Euro pl. évek óta azon a szinten, vagy még magasabban van, mint a világválság alatt, amiért akkor Gyurcsány fejét akartátok venni, de amit Bajnai 2010-re már visszadolgozott 270 Ft környékére, hogy aztán Szijjártó és Kósa pár jól irányzott mondattal egy nap alatt újra bedöntse.

De a gazdaság nem minden. Orbán alatt egy Putyin seggét nyaló latorállam lettünk, amely aljasul és embertelenül bánik mindenkivel. Védd csak a potenciális gyilkosaidat, sorold csak nyugodtan a kormánypropaganda hazug paneljeit, hátha legalább te elhiszed magadnak.
Kezdjük a nyertessel, aki bizonyos szempontból azért sokat vesztett is. Persze belpolitikai téren rövidtávon megtartotta a FIDESZ a toronymagasan vezető pozícióját, de már ezen a téren se lehet felhőtlen az örömük. Az elvárás a kétharmados győzelem volt, 15 képviselő, és ennek arányában fektettek…..
Fedor 2019.05.27 15:50:54
@plümpike: Senki se állította, hogy a FIDESZ mindenhol legyőzhető. És a Jobbik a vidéken is összeomlott. Falun a FIDESZ Jobbikkal együtt se verhető, a városok egy részében viszont nélkülük is.

De nagyon zavarhat téged ez az ellenzéki változás, ha ennyire rájuk akarod tolni azt a pártot, amelyik a legnagyobbat bukta tavaly tavasz óta :-)
Fedor 2019.05.27 16:40:21
@plümpike: Hidd el, ez utóbbi engem is idegesít, de ezt le is írtam a posztban.
Fedor 2019.05.28 12:03:44
@DeMarco: Hát az első bekezdés a FIDESZ-ről szól, én a helyedben elolvasnám, mert a propaganda ellenére ez egyáltalán nem volt olyan nagy győzelem a FIDESZ-nek :-)

Ami Fletót illeti, az ő sikerének nem örülök én sem, nem is szavaztam rá. De a kollaboráns szocik és elempések mentek a levesbe (ez se olyan jó hír a FIDESZ-nek) , szóval tisztul a kép.
A FIDESZ olyan vehemenciával kampányol, mintha nem a pártlista élén állna toronymagasan, hanem az 5% eléréséért küzdene. Jól láthatóan abban érdekelt, hogy a sajátjai mozgósításával megnövelje a részvételt (és vele a bejutási küszöböt), ezzel itthon földbe döngölje az ellenzéket ősz előtt, kifele…..
Fedor 2019.05.25 20:06:12
@ulpius66: Most számon kéred rajtam, hogíy miért nem szavazok a dékára? hát had legyen már jogom arra, hogy arra szavazok, akire akarok.

Basszus, elvi alapon megvédek valakit, erre nekem esel, hogy de miért nem vallok neki szerelmet is. Az eszem megáll.
Fedor 2019.05.26 09:25:27
@százados: Ezt miből szűrte le? Olvastad a posztot egyáltalán?
Vasárnap EP-választás, és ellenzéki oldalon elég nagy a káosz. Sebaj, segítünk! Előre is elnézést a jobboldali olvasóktól, nekik nem mi fogunk iránytűt adni - de mindenki másnak, akik biztosak az ellenzékiségükben, de bizonytalanok a pártválasztásukban, jól jöhet egy útmutató arról, hogyan…..
Fedor 2019.05.25 18:11:08
@szamaritánus: Olvastad egyáltalán a posztot, amit belinkeltem?
A Comedy Central-on nemrég indult egy műsor Heti dörgés Villám Gézával címen, amely lényegében az HBO-n látható Last Week Tonight with John Oliver magyar verziója próbál lenni. Egyelőre még nem sikerült utolérnie humorban a példaképet, de azért igyekszik :-)  A két műsor koncepciójának szerves…..
Fedor 2019.04.10 16:13:23
@DeMarco: Persze, mert a kormány elmúlt 4 éve a legális migráció segítéséről szólt... A határon éheztetett menekültek tudnának mesélni arról, milyen az, ha valaki legálisan szeretne menedéket kérni. Megint brilliáns példáját mutattad az önbecsapásnak.
Fedor 2019.04.10 18:41:42
@DeMarco: De mi még ez se csináljuk, csak riogatnak velük.
Szombaton kiderült, hogy a Momentum hivatalosan is összefog az MSZP-P-vel és DK-val budapesti szinten az őszi önkormányzati választáson. Bár váratlannak a hír az elmúlt hónapok eseményei után nem nevezhető, azért vegyes reakciókat váltott ki. Hisz a tavalyi választás előtt még teljesen kizárták az…..
Fedor 2019.04.08 06:46:02
@iii: 1. Nagyon okos vagy, hogy egy a posztom UTÁN megjelent cikk informácóival akarod bizonyítani, hogy tévedtem.
2. A párt már nem létezik, de az azt alkotó emberek nem haltak meg engedelmeddel. Ezért írtam, hogy a közösségtől kérhetne bocsánatot. Potenciális szavazóktól, ha úgy tetszik.
Fedor 2019.04.08 06:47:31
@FILTOL: Neked az jött le, hogy nekem a Párbeszéd a kedvencem? Olvasd már el újra a posztot, de ezúttal értelmezd is.
Ennek a szombati baller bejelentésnek, miszerint összefogtak a budapesti önkormányzati választásokra, két elég komoly baja van. Ez egyik, hogy ez kb. ugyanaz, mint eddig mindig, ami 2010-ben szétment, mert Gyurcsány és a szocik épp nem bírták egymást, újra és újra azt adja elő fő politikai…..
Pénteken ezt írtam Facebook-on: Nos, ma kiderült, hogy Jávor Benedek a 4. jelölt lesz az MSZP-Párbeszéd EP-listáján. Persze a szoci-p kommunikáció az tolja, hogy így is esélye van, de ez az esély valójában elég kicsi, hacsak nem nő több százalékot is a népszerűségük a következő két hónapban…..
Fedor 2019.03.24 12:34:03
@DeMarco: Nem csak lakájmédát kéne olvasgatni, és akkor látnál csudákat. Bár szerintem csak szokás szerint teszed a hülyét.
Fedor 2019.03.24 12:35:34
@lenörd hofstadter: Én fideszes? LOL Nézz már utána a blognak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz.
Most, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám lett az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben, az elmúlt hónapok történései ellenére is több liberális ismerősöm felhúzta a szemöldökét.  Tették ezt annak ellenére, hogy a mögöttünk lévő másfél év nem kis részben arról szólt, hogy a Jobbik közeledett a…..
Fedor 2019.03.19 21:28:29
@blah blah: 1. Dehogynem, már most is van máshol is, de mint írtam is, most készülődnek csak javarészt. Ráadásul nem csak az önkormányzati választásról van szó, a parlamenti együttműködésről is.
2. Csurka nem volt náci kollaboráns, mert max. gyerek volt a világháború alatt, viszont tőrőlmetszett antiszemita volt. Horn meg fiatalkori bűneit bőven jóvá tette a rendszerváltáskori és utáni érdemeivel. A szocik jó irányba változtak a rendszerváltáskor,demokraták lettek (lásd a poszt témáját). Van velük sok baj, sokszor balfaszok, sokszor korruptak, de nem antidemokratikusak.
3. Egyrészt elegánsan átsiklottál a felsorolásom felett, és úgy teszel, mintha az egykulcsos adó lenne a kis állam egyetlen ismérve. Másrészt az egykulcsos adót először pont az SZDSZ dobta be, még oriásplakáton is kampányoltak vele. Az, hogy nem vezették be, nem rajtuk múlott, hanem azon, hogy a KISEBBIK kormánypárt voltak, és a szocik nem mentek bele. Amikor meg a FIDESZ bevezette, a liberálisok nem sivalkodtak ellene, pl. én se, keresd csak nyugodtan vissza az akkori posztjaimat. Az más kérdés, hogy a FIDESZ rosszul csinálta.
4. A vegyes biztosítós rendszer, amit az SZDSZ tervezett, egyáltalán nem olyan lett volna, mint az amerikai. Annyira nem, hogy az Obamacare is hasonlót akart elérni, csak a másik irányból. A vicces az, hogy Obamát ezért komcsizták a republikánusok.
5. "Valahogy a "konjunktúra és a jó időjárás" mindig a fideszre esett." Most pl. konjunktúra lenne, amikor már Románia is lehagy minket?
LOL
Fedor 2019.03.20 07:36:58
@blah blah: Szerinted ha a fasiszta ideológiát nem kutatják egyetemen, akkor az már nem is létezik? LOL

2008-ra a Gyurcsány csomag beérett, kezdtek látszódni az eredményei, csak aztán az év második felében jött a világválság, és elsöpört mindent.

Az egykulcsos adót meg úgy lehet elrontani, hogy vele párhuzamosan elkezdték nyomni a családi adózást, márpedig a kettő nem fér össze (ennyit a kisebb államról). A világon nincs ilyen máshol, sikerült ezzel egy gazdagokat támogató, totál igazságtalan adórendszert összehozni.

"Románia a mai napig Bulgáriával van egy trendvonalon, Magyarország Csehországgal Lengyelországgal és Szlovákiával."

Te le vagy maradva jó pár évvel. Magyarország már csak szeretne egy szinten lenni a Visegrádi országokkal.

24.hu/fn/gazdasag/2018/12/20/gdp-eletszinvonal-romania-magyarorszag/
Fedor 2019.03.20 08:16:45
@DeMarco: A saját kis világod mindig csodálattal tölt el. Még hogy én nem hagyom zavartatni magam a tények által :-)
Megjelenik, pár percig látható a címlapon egy kevésbé látogatott időpontban, aztán örökre eltűnik, csak az látja, aki a közvetlen linket ismeri: ezzel le van tudva a helyreigazítási kötelezettség a lakájmédia zászlóshajója szerint.  Ezt csinálják évek óta, tavaly pl. 109 ilyen eset volt. Az eredeti…..
Fedor 2019.03.03 20:06:51
@DeMarco: Tényleg vicces vagy.
Nincs komment? Hát persze, senkit se érdekel a téma.
De látták húszezren, és lájkolták több, mint 2600-an? Á, nem ér az semmit.

LOL :-)
Fedor 2019.03.07 16:14:29
@DeMarco: Mutatok három bizonyítékot arról, hogy a milyen pofátlanul és aljas módon hazudik a kormányzati média, és akkor te velem foglalkozol egyfolytában, és a poszt témájáról egy szót se ejtesz. Mi ez, ha nem hárítás és terelés? Haggyámá...
Igaz, hogy 20 évébe került, de Orbán elérte, amit akart már az első miniszterelnöksége idején is: a királyi várból nézhet le híveire, koronát téve ezzel a Horthy korszak restaurációjára.  Igaz, ehhez szét kellett barmolni a Városligetet (hogy legyen hova elpaterolni a múzeumokat), és a Várnegyedet…..
Fedor 2019.01.07 20:24:41
@teéjesenmindegy: Hú, ilyen alapos cáfolatot! Mindjárt összeszégyellem magam.
Fedor 2019.01.07 20:29:02
@teéjesenmindegy: Szerintem meg te nem jártál arrafele, csak olvasgatod a propagandát, és elhiszed. Nézz utána, h9gy milet csináltak a várban, pl. amikor értékes történelmi iratokat penészes ideiglenes raltárba szállítottak totál szervezetlenül. És nézz utána, mi baja volt az UNESCO-nak az erkéllyel.
Fedor 2019.01.07 22:18:12
@teéjesenmindegy: Az átépítik a hagymázas álmaik szerint, az nem egyenlő a felújítással. A liget rendberakása meg nálam nem azt jelenti, hogy kivágnak belőle egy rakás fát, hogy telerakhassák oriási épületekkel.
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Fedor 2019.01.03 15:07:50
@chimborazo: Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy bulvár és önpromó az RTL-korszakban is volt. Mindig azon gondolkodtam, hogy milyen ciki lenne már, ha esetleg odamennék, és elbuknék az ezerforintos kérdésen, mert nem nézem a Barátok Köztöt.
Eljött az idő, hogy (több, mint hat évvel az első után) sort kerítsek a blog tíz éves történetének második gasztroposztjára.  A gólyafos egy fánkféleség. Igen, elismerem, se a vaskos humorú név, se a bumfordi forma, amire utal, nem étvágygerjesztő elsőre, de aki megkóstolja, nem bánja meg. Mi…..
Fedor 2018.12.24 19:47:58
@Viszlát és kösz a halakat: Egy weboldal konkrétan Tiszavasvárihoz köti. Gondolom tőlük került a közeli Nyíregyházára, a gaszrofesztiválra, mint tájétek, és onnan rajtunk, a turistáskodó pestieken át ide.
Fedor 2018.12.25 11:44:46
@nick ami nincs: Lassan akkor összegyűjtöm a kommentekből, hogy melyik megyében milyen néven ismerik :-)
Időről-időre nekem szegezik a kérdést, úgyhogy elgondolkoztam rajta...
Fedor 2018.12.24 19:56:53
@cardiobascuralis: Hogy te mennyire tévedésben vagy! Az is sokkal jobb lesz rockra hangolva: youtu.be/0Z4v1N467CQ
Fedor 2018.12.25 09:21:39
@cardiobascuralis: Ismerem a hátterét, vagyok olyan öreg, hogy még kint is voltam azon a Szigeten, aminek ez volt a reklámja. A többi meg ízlés dolga.
Az elmúlt napok eseményei azt mutatják, hogy valami elpattant.  A FIDESZ idő, vagyis a nagy sérelmet okozó törvények megszavazása olyankor, amikor az ország másra figyel (jelen esetben a karácsonyi készülődésre), ezúttal nem jött be. Úgy tűnik, most gyűlt fel annyi sérelem az ország népében, hogy…..
Fedor 2018.12.19 09:05:20
@DeMarco: Egyrészt nem ennyi,csak most főleg vidéken és külföldön folytatódik, de lesz még Pesten is. Másrészt meg hülyítsd azt a kitalált baloldali szavazóiddal, aki ezt beveszi :-)
Előzmények Kósa Lajos egyéni képviselői indítványt nyújt be: 250 helyett 400 órát túlóráztathatnának a cégek éventeA parlamenti vita során Lezsák Sándor levezető elnök elhallgattatja az ellenzéki felszólalókatA szakszervezetek december 8-ra tüntetést szerveznek a Kossuth térre, ám a rendőrség a…..
Véletlenül elém került egy régi, majdnem 10 éves posztom, benne egy Orbán idézettel:  Sohasem kedveltem azokat az üzletembereket, akik a gazdasági verseny helyett a politikai kapcsolatokat próbálták használni. A gazdasági verseny arra van, hogy az ember ott helytálljon, és ne politikai pártfogás,…..
Fedor 2018.12.08 10:53:27
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Talán te is a NER-elithez tartozol? Más nem nagyon jár jól Orbánékkal.