Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laji

0 bejegyzést írt és 528 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a szocialisták népszavazási kampánystratégiáját egy hozzájuk álruhában beférkőzött fideszes kém írta. Vagy egy humorista. De az is elképzelhető, hogy a felkészítést az OPNI valamelyik volt betege irányította. Ez utóbbi mégsem. Akkor több ráció volna benne...
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
Egy friss tanulmány szerint tavaly az Európai Unióban minden államban magasabb volt a saját tulajdonú ingatlanban élők aránya, a legtöbben Romániában, Szlovákiában, és Litvániában élnek saját otthonban.  Az ingatlanokat Németországban, Ausztriában, Dániában, és az…..
Még ma is igen elterjedt az a vélekedés, hogy a második világháború után a Nyugat- és Dél-Németországba bevonuló amerikai hadsereg katonái kedveltek voltak a németek körében, s többségük úriemberhez méltón viselkedett. Egy újonnan megjelenő könyv azonban azt állítja, hogy…..
laji 2015.07.10 21:36:01
@teddybear01: Teljesen egyetertek! Ezert sem ertem mit rugoznak ennyit ezen a holocauston. Haboru volt, ennyi...
Azért rossz, mert nem a funkciója adja az igazi súlyát, hanem a világos illeszkedése a kormány bezárkózó, etnicista, versenyellenes nemzetképéhez. Nem lenne semmi bajom a kerítéssel (pontosabban nem tudok jobbat), ha az egy egyébként nyitott, az emberek szabadságára és…..
Y-GEN Quaestor: fideszes bűnbanda 2015.03.28 12:35:52
Kár ezt szépíteni. Tarsoly Csabáék ellopták az emberek pénzét, ebben pedig a fideszesek segítettek nekik. Hogy kik és milyen szerepet töltöttek be ebben? Alább megtudhatod. Tarsoly Csaba, a tolvaj. Százmilliárdos nagyságrendben lopta el a "keményen dolgozó kisemberek"…..
A Juno névre keresztelt vihar az előrejelzések szerint hatalmas hómennyiséget ígért New York lakosságának. Bill de Blasio, New York polgármestere vasárnap még egy extrém erős viharról beszélt, ami akár 90 centiméter havat is hozhat a városnak. A megelőző intézkedések…..
Rejtélyes jelenség ütötte fel a fejét. A varázsceruza egy csapásra eltüntette a demokratákat. Meg a liberálisokat. Meg a szólásszabadság minden feltétlen hívét. Pedig néhány napja még több milliónyian vonultak Párizsban. Világszerte „Je Suis Charlie” feliratokkal…..
laji 2015.01.24 09:00:16
@Peterpapo: En csak azt nem ertem, ha a fiut most letartoztattak, akkor a Hebro karikaturistait miert bem?
Magyarország jelenlegi miniszterelnöke szeret hangzatos kijelentéseket tenni, ami politikai karakterének szerves része, mégis utólag bizonyára többször megbánta, ha a hallgatósága idegein cimbalmozott néhány vitatható mondatával. Károkat okozott ezekkel nem csak magának, a…..
Az Átlátszó Oktatáson, Horváth László Econovumon megszerzett "MBA" és "PhD" névvel fémjelzett oklevelekről szóló posztunk miatt jelenleg jó hírnév megsértése miatt per folyik Szegeden. Horváth annak megállapítását kérte májusban a Szegedi Törvényszéktől, hogy ezt…..
Mindig nehézséget okozott, hogy nevén nevezd azt a gólt, amely egy gól hátrányra csökkenti kedvenc focicsapatod lemaradását? Vagy az, milyen szót használj arra, amikor az autópálya forgalma azért lassul le, mert minden vezető a szemközti sáv balesetét nézi? Mindenre van…..
laji 2014.09.27 21:29:53
@kellys: angolul meg "jack-of-all-trade"
Folytatódik "Képzeljük magunkat a másik helyébe" népnevelő sorozatunk, az Akasztják a hóhért. Ezúttal egy multi - talán mobilszolgáltató - ügyfélszolgálatosa tartja a tükröt. Az ordítozással semmit nem lehet megoldani alapvetéssel mélyen egyetértünk, de a "ctrl+v bullsit…..
     Már úgy nézett ki, hogy ez soha nem jön össze. Hogy nem lesz a baloldalon semmiféle szélsőség, ami megtámasztaná, és középen tartaná a nyugatos baloldalt. Ha ugyanis nincs ezen a lejtős, síkos terepen semmilyen akadály, akkor, akit balra löknek, az egyből a szélen…..
laji 2014.07.14 09:47:02
@L.A.M: hozzaszolasodbol ugy tunik, hogy szerinted a cigany nem magyar.
  A látogatóközpont bejárata a megnyitás előtt - fotó: Wachsler Tamás Komolyan azt hittem rosszul olvasom, mit ír a turizmus.com az Országház tegnap átadott új látogatóközpontjáról. Miután megdicsérik a klasszul kialakított, hiánypótló egységet, rátérnek a cikk felét…..
laji 2014.07.02 18:02:37
@telkoe: teljesen jogos az észrevétel! A fő gond nem a turistával van, hanem az irodával, aki nem tudja lekommunikálni a vendégnek, hogy milyen értéket hoz létre ezzel. Mert mondhatja pl. az iroda, hogy "x" Ft a belépő ide, "y" Ft a belépő oda és "z" Ft a kíséret/segítség/biztonság/információ/potenciális trouble shooting vagy bármi. Ha ezt nem értékelik "z"-re a turisták, akkor az átbaszás...

Sajnos a gyakorlatban nem látom érvényesülni, hogy a fene nagy tapasztalat, kapcsolati háló és más birtokában a legjobb helyett választják a csoportoknak, hanem a túlárazott, pocsék ár/érték arányt képviselő helyekre viszik őket, és nem csak a turistákat verik át a jegy árával, de még vissza is kapnak a kiválasztott szolgáltatótól. A parlament viszont akkora vonzerővel rendelkezik, hogy oda mindenképp el akarnak menni, így az leszarja az átverős turisztikai "szolgáltatókat"
Felreppent a hír, hogy bizonyos minisztériumok 2016 márciusáig valamely vidéki nagyvárosba költözhetnének a fővárosból. Az első híradásban a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetéséről, illetve az agrártárca Debrecenbe településéről volt szó. Utóbbi…..
Marketikum A marketing trendjei 2014.06.07 05:30:00
Mindig izgalmas és általában kifizetődő követni a marketing trendjeit, figyelni merre tart a szakma a szakma szerint. Gondoltam írok egy posztot az aktuális trendekről - de közben azon is elgondolkodtam, mi a forrása a trendeknek, hogyan fordul, változik a marketing. Az egyik…..
laji 2014.06.07 19:35:53
Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti önkormányzati rendszer…..
laji 2014.06.03 19:05:17
@leprecHaUN: Nézd, amikor hallom megbízhat barátoktól, akik az üzleti életben kénytelenek tárgyalni politikusokkal, és a baloldali, jelenleg is listán lévő politikus ennyi+ennyi pénzt kér, hogy ne tegyen keresztbe, akkor vicces hallgatni téged, hogy az EU zárja el a pénzcsapot...
A jobboldalon azt akarjuk, hogy ez a baloldal tűnjön el a süllyesztőben, a maradékon lehessen látni, hogy elgondolkodott és megváltozott. Amíg nem ez lesz, addig jön a 2/3, ami azt csinál, amit akar a cél érdekében. Amíg mondvacsinált ügyek miatt kimegy a baloldali média az utcára, addig 2/3 lesz. Ennyi.
Fotó: KZ Kibérelni valószínűleg csilliárdokért lehetne, ha lehetne egyáltalán, viszont bekuckózni be lehet ide is ingyen és bérmentve (bár felteszem az ilyen helyek is fel vannak osztva a hajléktalanok közt, nem feküdhet akárki akárhova). Mármint ide: Bányászlány képe…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
laji 2014.04.09 12:34:15
@turista a saját országában: Akkor legyen ez továbbra is a felfogásod; én csak kíváncsi vagyok, hányadik 2/3-nál nézel majd a tükörbe... :)))
laji 2014.04.09 12:53:27
laji 2014.04.09 18:57:36
@queensryche: "Folyamatosan hívják a kormány részéről a riportalanyokat és 1-1 kivétellel legtöbbször még válaszra sem méltatják őket."

Azért ennek van egy olyan oldala is, hogy amikor eljön, akkor úgy viselkedek vele, hogy ne akarjon legközelebb ne jönni, azaz, nem úgy, ahogy most Schifferrel, aki elmondta a véleményét, és Olgácsak elmagyarázta neki, hogy márpedig az nem úgy van...
Valaki már említette, hogy 1 percet beszéltek arról a témáról, amiért behívták, 10-et arról, amiről azt mondta, hogy nem érdekli... És amikor Olga azt mondta, hogy "térjünk rá arra, miért meghívtuk; az LMP választási eredményére", fél perc múlva már megint a szoborról értekezett a "hiteles" szerkesztő kisasszony...