Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gubán Bélu

364 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki szereti az X-ment, az el van mára kényeztetve. Itthon ugyanis rengeteg kiadvány jelenik meg, sorozatok, vagy önálló kötetek formájában. Nekem a kedvenc csapatom, szóval nekem minden is kell belőlük. A Bubi Bolt Extra füzeteinek 21. száma ezúttal Kurt Wagner, azaz Árnyék eredettörténetét tárja…..
Az IDW Tini Nindzsa Teknőcök sorozata robog tovább itthon. Ezúttal a Krang Háborúja című kötet jelent meg, a sorozat 17-20. számait tartalmazza. A legutóbbi kötet teknőcöket csak nyomokban tartalmazott, viszont most visszatértek, és lazábbak, mint valaha. Az a helyzet, hogy akciódúsabb már nem is…..
Peter David az egyik kedvenc Marvel íróm, így mindig tudom, valami fergeteges cucc került a kezembe, ha ott virít rajta a neve. A Kingpin Kiadónál megjelenő Marvel Legendák sorozat 33. része ilyen. A Tökéletlen Jövő főszereplője az egyik Hulk, a magát Maestronak nevező főgenya, aki a multiverzum…..
Szeretem a blog műfajt, mert arról írhatok, amiről csak akarok. Viszont sokszor elfogadom, amikor valaki ajánl egy művet, ami bemutatásra érdemes. Egon barátom viszont még ennél is messzebbre megy, kölcsön adja, vagy egyenesen hozzám rendeli a szebbnél szebb darabokat, amikről azt hiszi, majd…..
Mostanában eléggé beszippant a Transformers láz, annak ellenére, hogy a gyerekkori rajzfilmnézésen kívül több kapcsolódási pontom nem igazán volt, hiába jelent meg itthon már több képregény is. Az itthon megjelent füzetek kimaradtak az életemből, a Fumax néhány éve kiadott Éljen Megatron! című…..
Most mindenki a Deadpool és Rozsomák lázában ég. Szerencsére nekem is sikerült egészen hamar megnéznem moziban, mert Hugh Jackman miatt kihagyhatatlan. Gondoltam, ha kivesszük a piszkos anyagiakat a számításainkból, talán ő nem adja a nevét valami ótvaros böszmeséghez. Tévedtem vajon? Kiderül…..
Gubán Bélu 2024.08.23 10:26:01
@doggfather: Ryan Gosling seggrepacsis nedves álma egy kis Rozsomákos tésztával. Összevissza volt az egész, következetlen, a humora az első félóra után untatott. És multiverzum. Már megint.
Hétköznapi Geekságok Az akolitus 2024.07.20 08:30:00
Lehet ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű. Ma ugyanis az Akolitusról lesz szó. A Disney-éra leglepontozottabb sorozata Az Akolitus (imdb: 3.8/10, rotten tomates 16%, ami a nézői pontszámokat illeti). Általában elmondható, hogy nekem tetszik, ami a többségnek nem, így vagyok bekötve…..
Gubán Bélu 2024.08.23 10:23:41
@doggfather: szerintem sem volt annyira rossz. Bár néha rosalindai és esmeraldai magasságokban repkedtek a mondatok.
2024-ben jelent meg itthon Yusuke Osawa Fake Red című mangája, ami a keresztségben magyarul a Hamis Pók nevet kapta a Fumax Kiadótól. Kétféle formátumban kapható, egy puha kötéses, illetve egy gyűjtői keménykötéses változatban, ami színes borítórajzokat is tartalmaz. Ez egy jó manga. 320 oldal,…..
Alien – Romulus. Valóban nagyon jól sikerült alkotás Fede Álvarez filmje. Konkrétan annyira, hogy amint kijöttem a moziból, újra ültem volna be rá. Valóban sok mindent gyúrt össze a rendező ebben a filmben. Minden részből csipegetett, talán a legjobb ötleteket. Az Alien univerzuma hatalmas, szóval…..
Gubán Bélu 2024.08.19 13:35:52
@Morpheus_: szerinted?
Gubán Bélu 2024.08.22 13:50:41
@gigabursch: kösz mester.
2024-ben belekóstolhattunk a Frike Comics jóvoltából Dragonero és Conan közös kalandjába egy kis füzetke erejéig. Ezt hoztam el ma nektek. Sajnos a füzetben lévő képregényt nem több, mint 10 perc alatt elolvastam, még úgy is, hogy némelyik képet nézegettem is huzamosabb ideig. De felvidít a tudat,…..
Sok képregényből sólyomszemezgethetnénk, de ma a Bubi Bolt Sólyomszem – Barton és Bishop sorozatát mutatom be nektek. Tibi javaslatára szereztem be a teljes sort, mert ő ismeri az ízlésemet, és ezt bátran ajánlotta. Szóval tesó, ez ma necces lesz. Vágjunk is bele, tesó. Matt Fractiont itthon nem…..
Vannak a normális emberek, meg én. Anno egy darab Transformerrel kezdődött minden. Ez a legacy core dinobot indított el a lejtőn. De inkább Farkas Csonka Ádám. Ezúton is köszönöm neki, hogy azt írta, "hogy akkor most megveszed mindet?" Meg hát. Hat legacy core dinobot kiadott egy Volcanicust.…..
A Bubi Extra #16-#20 füzeteiben jelent meg Kaare Andrews Csodálatos Fantáziavilág című története. Ő írta, rajzolta, színezte, ő volt a portás és a taki néni is. Nem igazán tudom hova tenni ezt az öt fejezetes minit. A rajzok gyönyörűek, a humora is rendben van, a történet kicsit sántít, ha nem is…..
Ezer éve már, hogy a fiókban hevertek gyerekkorom Szukitsos füzetei, amelyekből egy-két éve kiszórt még a kiadó párszázas ajánlatban néhány címet. Gondolom a raktár sarkában találtak egy dobozzal, jóárasították tehát, teljesen érthető. Ilyen füzetek jönnek most. Tehát Retro a köbön, mit is olvastunk…..
Régen éreztem olyat, hogy milyen kár, hogy egy képregény-sorozat véget ért. Lehet, hogy soha sem? Nagy volumenű soroknál, amiket végig követtem, mint a Walking Dead, vagy az Oblivion Song, biztosan. Viszont a Star Wars Legendák – Hagyaték (Legacy) sorozatnál most a legjobban. John Ostrander és Jan…..
Nem vagyok oda nagyon a Star Wars képregényekért. Persze, vannak itt is kedvencek, de az újfajta hangvételű kánon cuccok olyan igénytelenek tudnak lenni, hogy ihaj. A Szukits Kiadó a hazai SW kiadás nagyágyúja, és rengeteg képregény jelent meg náluk (felkiáltójel: idén elvileg véget ér a hazai SW…..
Neil Gaiman kis hazánkban is népszerű írónak számít. Nem csak könyvei, de képregényei is rendszeresen jelennek meg itthon. Mondhatni megy a versengés a műveinek kiadási lehetőségéért. Ma a Szukitsnál megjelent „A tények Miss Finch távozásának ügyében és más történetek” című kötetét mutatom be…..
Mark Millar az egyik kedvenc íróm. Vegyük csak a Kingsmant, Kick/Ass-t, 1985-öt, Jupiter Hagyatékát. Mind remek, ezek a címek magukért beszélnek. Aztán ott van John Romita Jr., aki korántsem a kedvenc rajzolóm. Viszont vannak olyan történetek, amik az ő rajzaival tökéletesen működnek. Millarral…..
Az egyik kedvenc képregény sorozatom a Kázmér és Huba. Bill Watterson írta, rajzolta, egyebek. Anno a jubileumi válogatással már megismertettem olvasóinkat, de a két rosszaságból sosem lehet elég. Gyerekként a Garfield magazin lapjain olvastam Kázmérékat, és őszintén kétlem, hogy bármit is értettem…..
Gubán Bélu 2024.07.18 10:10:06
@gigabursch: az egyik könyvben ki is tér erre hogy volt egyszer egy buktája, mert eladta vagy el akarta adni, pontos nem emlékszem, és utána visszakozott. Kázmér és Huba még bögrére sem kerülhet.
Néhány nap múlva mozikba kerül a Deadpool – Rozsomák film. Ezen alkalomból mostanában rengeteg Rozsomákos (tészta) képregény jelent meg, a kiadók elárasztottak bennünket minden földi jóval. Ma Stuart Moore és C. P. Smith közös képregénye, a Rozsomák – Noir kerül terítékre. Itthon a Vad Virágok…..
Ed Piskor idén április elsején hunyt el. Én nem ismertem a munkásságát, de a halála körülményei miatti tiszteletadásból, és mert szerintem a cancel culture mindent visz mostanában, ezért a betiltás miatti félelemtől vezérelve beszereztem az X-men – Grand Design című Ed Piskor kötetet. Ed egészen…..
Hétköznapi Geekságok Marvel 1985 2024.07.12 08:04:00
A Kingpin Kiadónál megjelent 1985 egy olyan képregény, amit nem szabad a borítójáról megítélni. Ha ez alapján ítéltem volna meg, le se veszem az áruház polcáról. Ennek a kiadványnak a borítóján ugyanis minden is van, de elég ótvarok. Skorpiófarok, egy majdnem egész Magneto, egy negyed Bulldózer,…..
Összeszedtem az elmúlt időszak megjelenései közül néhány Általam érdekesnek tartott füzetet. Miért is jó egy képregény-füzet? Mert viszonylag rövid idő alatt el lehet olvasni, és nem ritkán egy kerek sztorit alkot. Kezdjünk is bele. Bubi extra #15 – Howard és Gwenpool (írta: Chris Hastings,…..
Vannak olyan képregények, amikről egészen addig nem tudod, hogy kellenek neked, amíg el nem olvasod őket, és vannak olyanok, amelyek egyetlen képregényrajongó polcáról sem hiányozhatnak. Stan Leeről, Jack Kirbyről, és az általuk megalkotott Fantasztikus Négyesről annyit kell csak írni, hogy utóbbiak…..
Azta'! Két hónap híján négy éve írtam az utolsó, általam olvasott Saga képregényről. A nagyobb baj, hogy azóta sem szereztem be egyetlen részét sem. Be kell osztanom, melyik hónapban mit vásárolok meg, és a Saga mindig tolódott. Így már hat számmal vagyok lemaradva. (Az első totál hiánycikk, de az…..