Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gubán Bélu

351 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most mindenki a Deadpool és Rozsomák lázában ég. Szerencsére nekem is sikerült egészen hamar megnéznem moziban, mert Hugh Jackman miatt kihagyhatatlan. Gondoltam, ha kivesszük a piszkos anyagiakat a számításainkból, talán ő nem adja a nevét valami ótvaros böszmeséghez. Tévedtem vajon? Kiderül…..
Nem vagyok oda nagyon a Star Wars képregényekért. Persze, vannak itt is kedvencek, de az újfajta hangvételű kánon cuccok olyan igénytelenek tudnak lenni, hogy ihaj. A Szukits Kiadó a hazai SW kiadás nagyágyúja, és rengeteg képregény jelent meg náluk (felkiáltójel: idén elvileg véget ér a hazai SW…..
Neil Gaiman kis hazánkban is népszerű írónak számít. Nem csak könyvei, de képregényei is rendszeresen jelennek meg itthon. Mondhatni megy a versengés a műveinek kiadási lehetőségéért. Ma a Szukitsnál megjelent „A tények Miss Finch távozásának ügyében és más történetek” című kötetét mutatom be…..
Hétköznapi Geekságok Az akolitus 2024.07.20 08:30:00
Lehet ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű. Ma ugyanis az Akolitusról lesz szó. A Disney-éra leglepontozottabb sorozata Az Akolitus (imdb: 3.8/10, rotten tomates 16%, ami a nézői pontszámokat illeti). Általában elmondható, hogy nekem tetszik, ami a többségnek nem, így vagyok bekötve…..
Mark Millar az egyik kedvenc íróm. Vegyük csak a Kingsmant, Kick/Ass-t, 1985-öt, Jupiter Hagyatékát. Mind remek, ezek a címek magukért beszélnek. Aztán ott van John Romita Jr., aki korántsem a kedvenc rajzolóm. Viszont vannak olyan történetek, amik az ő rajzaival tökéletesen működnek. Millarral…..
Az egyik kedvenc képregény sorozatom a Kázmér és Huba. Bill Watterson írta, rajzolta, egyebek. Anno a jubileumi válogatással már megismertettem olvasóinkat, de a két rosszaságból sosem lehet elég. Gyerekként a Garfield magazin lapjain olvastam Kázmérékat, és őszintén kétlem, hogy bármit is értettem…..
Gubán Bélu 2024.07.18 10:10:06
@gigabursch: az egyik könyvben ki is tér erre hogy volt egyszer egy buktája, mert eladta vagy el akarta adni, pontos nem emlékszem, és utána visszakozott. Kázmér és Huba még bögrére sem kerülhet.
Néhány nap múlva mozikba kerül a Deadpool – Rozsomák film. Ezen alkalomból mostanában rengeteg Rozsomákos (tészta) képregény jelent meg, a kiadók elárasztottak bennünket minden földi jóval. Ma Stuart Moore és C. P. Smith közös képregénye, a Rozsomák – Noir kerül terítékre. Itthon a Vad Virágok…..
Ed Piskor idén április elsején hunyt el. Én nem ismertem a munkásságát, de a halála körülményei miatti tiszteletadásból, és mert szerintem a cancel culture mindent visz mostanában, ezért a betiltás miatti félelemtől vezérelve beszereztem az X-men – Grand Design című Ed Piskor kötetet. Ed egészen…..
Hétköznapi Geekságok Marvel 1985 2024.07.12 08:04:00
A Kingpin Kiadónál megjelent 1985 egy olyan képregény, amit nem szabad a borítójáról megítélni. Ha ez alapján ítéltem volna meg, le se veszem az áruház polcáról. Ennek a kiadványnak a borítóján ugyanis minden is van, de elég ótvarok. Skorpiófarok, egy majdnem egész Magneto, egy negyed Bulldózer,…..
Összeszedtem az elmúlt időszak megjelenései közül néhány Általam érdekesnek tartott füzetet. Miért is jó egy képregény-füzet? Mert viszonylag rövid idő alatt el lehet olvasni, és nem ritkán egy kerek sztorit alkot. Kezdjünk is bele. Bubi extra #15 – Howard és Gwenpool (írta: Chris Hastings,…..
Vannak olyan képregények, amikről egészen addig nem tudod, hogy kellenek neked, amíg el nem olvasod őket, és vannak olyanok, amelyek egyetlen képregényrajongó polcáról sem hiányozhatnak. Stan Leeről, Jack Kirbyről, és az általuk megalkotott Fantasztikus Négyesről annyit kell csak írni, hogy utóbbiak…..
Azta'! Két hónap híján négy éve írtam az utolsó, általam olvasott Saga képregényről. A nagyobb baj, hogy azóta sem szereztem be egyetlen részét sem. Be kell osztanom, melyik hónapban mit vásárolok meg, és a Saga mindig tolódott. Így már hat számmal vagyok lemaradva. (Az első totál hiánycikk, de az…..
Úgy esett, hogy egy netes rendelésembe bekerült egy ilyen kis figura, első körben Grimlock volt az. Nem ismertem a Core szériát, egyszerűen csak megtetszett a kis dinobot. Aztán egy ismerősöm szólt, hogy hát ezekből van egy szériában hat darab, és ha jól kufárkodok, és megvan mind, akkor együtt egy…..
Frike Comics-éknál 2024-ben sem ülnek a babérjaikon. Rengeteg képregény jelenik meg náluk, és egyre szélesebb palettával állnak a hazai képregény-nagybani általuk kibérelt helyén. Ezúttal egy amerikai cuccot olvastam el tőlük. Egy ötvenpár oldalas füzetet, aminek a címe: Blacking Out. A képregény…..
Ahogyan korábban már leírtam nektek, egy követőnk ajánlotta a Metal Hurlant – Selected Works című kötetet nekem. Valószínűleg valami beteg képregénybemutatóm kapcsán. Nos, elolvastam a kicsit több, mint 200 oldalas antológiát. Rémálomba illő dolgok vannak ebben. A Humanoids francia kiadóóriás azért…..
A Képes Krónikák Kiadó 2024-ben is folytatja a Conan – Elveszett legendák című sorozatát, ma a második részt mutatom be nektek. Robert E. Howard Conanjéről már mindenki hallott. Csajozós, jó humoró, nem egy kellemes modorú ürge. Rühelli a mágiát, és a történeteit olvasva rá is jövünk, miért. A…..
Most mindenki az Akolitusról beszél, és hogy mennyire kiverte a biztosítékot egyeseknél. Én nem arról fogok, mert meg fogom várni a sorozat végét, és egyben ledarálom, mert így szoktam. Addig meg próbálom kerülni a spoilereket. De mit is akartam ma írni? Májusban ért véget a Disney Star Wars-éra…..
Charles M. Schulz 50 éven át futott képregénye a Peanuts, ami hazánkban jóval később jelent meg. Itthon a Mogyik „Snoopy képregények” címmel jelennek meg napjainkban, és a Vad Virágok adja ki a kalandjaikat. A Snoopy képregények főszereplői inkább Charlie Brown és barátai. A kiskutya csak nyomokban…..
Nem is tudom, mikor volt utoljára Nero Blanco Comix képregényről szó itt a blogon. Bayer Tóni továbbra is remek munkát végez, egy személyben kiadó, szerkesztő, fordító, mindenes. És megjelent az új, ötvenes évek végén, hatvanasok elején megjelent titkos ügynökös képregényeket tartalmazó kötete.…..
Én is vettem két figurát a friss megjelenésekből. (B)..
A Frike Comics istenei mindig megajándékozzák a rajongóikat finomságokkal. 2024-ben, a képregényfesztiválra ezúttal Val Romeot csalogatták el kis hazánkba. Nem mellesleg kiadtak egy Val által rajzolt Morgan Lost kötetet is, ami a Kezdetek címet kapta. Eredetileg a Sergio Bonelli Editore adta ki,…..
Százezrek követelték rajtunk a belelapozós videót. Itt is van. Szívesen. (B)..
Ki mit óvas éppen? Én a Kingpin kiadó Lee-Ditko kötetének első részét. Nagyon szép képregény, talán a Kiadó legszebbje, amit valaha a kezemben fogtam. És nagyon jó Póki első hálópróbálgatásairól olvasni. Csak így tovább. (B)..
2024-ben végre folytatódik a Southern Bastards – Déli Rohadékok hazai kiadása a Pesti Könyv Kiadó jóvoltából. Ennek mi nagyon örülünk, mert Jason Aaron és Jason Latour sorozata a kedvenceink között van. Az alabamai kisváros mocskában dagonyáz a harmadik könyv is, ezúttal 6 füzetnyi tartalommal.…..
Ritkán olvasok kifejezetten háborús képregényeket, de azért előfordul. Itthon is megjelent néhány darab, de ezúttal egy antológia-sorozatot hoztam el nektek. Ez az 5 részt megélt (2023-ban futott) Battle Action képregényszéria, amit a Rebellion adott ki. A Battle Action múltja az 1975-ben indult…..