Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rattlehead18

400 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A német Human Zoo egy évvel a Gotthard azonos című lemezének megjelenése után alakult. A párhuzamok azonban ennyiben nem merülnek ki a Balingen-i zenekar és a svájci hard rockerek között. Az idén a fennállásának két évtizedes jubileumát ünneplő Human Zoo abban a németes ízekkel elővezetett melodikus…..
A német progresszív színtérről sem az idei Vanden Plas, sem az aktuális Ivanhoe lemez nem volt képes maradéktalanul meggyőzni. Az egy dolog, hogy ez a műfaj is jó ideje a biztonsági játékról szól, a sekélyes dalokra azonban ez a tény önmagában nem szolgálhatna mentségül. Igazi gond persze egyik…..
Szex, drogok és rock and roll. Nagyjából ezeket a témákat várjuk egy könnyűzenei memoár kézbevételekor. Ice-T önéletrajza azonban nem ezekre lett kihegyezve; természetesen az első kettőről többször is szó esik, az utóbbi pedig csak később csatlakozik be ebbe a valós, de több fordulópont esetében…..
Alig akad olyan zenész a hazai metal undergroundban, aki a ’90-es évek legeleje óta megszakítások nélkül van jelen a színtéren. Ebben a körben a Remorse Oláh Zsoltja mellett csak a néhai Mood zenekart meghatározó trió tagjait, Holdampf Gábor énekest és Füleki Sándor, illetve Hegyi Kolos gitárosokat…..
A párizsi Houle új név a black metal felségvizein. A helymeghatározás pedig szó szerint értendő. Az öt főt számláló legénység, pontosabban a kiadó által összeállított promóciós lap marine black metalként hivatkozik arra a műfajra, amit a Houle művel. Egy újabb hangzatos elnevezés, melyet illik…..
Classic rock. És most nem a több nyelven is megjelenő patinás zenei magazinra gondolok, hanem a címben szereplő lemezre. A müncheni négyes ugyanis abban a kizárólag angolszász gyökerekkel rendelkező műfajban alkot, amely ebben az eredeti formájában alapvetően idegen a német rock/metal zenék…..
Peter Steele nagy utat járt be a Carnivore kaotikus, hardcore-os thrash/speed metaljától a Type O Negative eklektikus doom/gothic metaljáig. Ezen út utolsó előtti állomásának pedig a közelmúltban újrakiadást kapott, eredendően 2003-as keltezésű Life Is Killing Me bizonyult...
A The Black Keys amerikai voltát többé-kevésbé az utóbbi lemezeik borítói is jó előre elárulják. Az El Camino, a Delta Kream és a legutóbbi Dropout Boogie után az idei Ohio Players esetében is pontosan ez a helyzet, sőt most a borító nélkül önmagában a lemez címe is tökéletes támpont lehet...
Hogy Angliánál maradjunk, de mégis metalos hasonlattal éljek, ennek a lemeznek épp akkora jelentősége van, mintha Bruce Dickinson és Rob Halford készítettek volna egy közös albumot. De most a britpopról van szó. Liam Gallagher és John Squire pedig vitán felül az irányzat ikonikus alakjai. Előbbi…..
A magát modern progresszív rocknak nevező német Wolfen Reloaded egy tekintélyes, de kevésbé dokumentált múltra visszatekintő négyes. A zenekar kezdeti lépései a ’80-as évek közepére tehetők, termékenynek azonban különösebben nem nevezhetők – és akkor még finoman fogalmaztam...
A Svoid Spiral Dance című EP-je megjelenése óta az általam legtöbbet hallgatott hazai kislemezek között van. A 2018-as, négy dalos kiadvány három saját szerzeményt és egy feldolgozást tartalmazott. Az említett kislemezre került felvételek pedig az általános hangulattól – aurától – eltekintve…..
A Magma Rise a Wall Of Sleep mellett idehaza a hagyományos értelemben vett doom metal stabil pillére. A lemezkiadás gyakoriságát tekintve az utóbbi években Holdampf Gáborék bizonyultak aktívabbnak, a Neither Land Nor Sea című negyedik albumuk a múlt hónap elején jelent meg. Erről, illetve a zenekar…..
A Jours Pâles a sokszínű és virulens francia black metal színtér egyik relatíve friss, de mégis már a harmadik nagylemezénél járó alakulata. Tehát annak ellenére, hogy 2020 az alapítás éve, a gallok már a harmadik dolgozatot teszik le az asztalra. Mondani akarásban nincs hiány, a LADLO kiadó…..
A miskolci Paragon Zero története egy személyes tragédia miatt azelőtt ért véget, mielőtt igazán elkezdődhetett volna. A Hexikon pedig az egykori basszusgitáros/gitáros, P posztumusz kiadványa. Aki járatos a hazai földalatti mozgalom mélyrétegeiben, minden bizonnyal már jó ideje találkozott a…..
Fenntartások és zárójelek nélkül kijelenthetjük, hogy az angol zenekar a gótikus rockzene egyik szinonimája – vérmérséklettől függően az egyik szót akár zárójelbe is tehetjük – , Robert Smith pedig maga a The Cure. A falfehérre meszelt arcú, torzonborz figura a The Cure lelke, a dalszerző,…..
  Bármelyik irányból, akár a progresszív, akár a power metal felől közelítünk, a prog/power muzsikák a periféria területei. Ahogy mondani szokás, ez az alirányzat a zenészek zenéje, a mezei hallgatóság többsége pedig vagy alapból, vagy jobb esetben személyes tapasztalatai alapján kerüli ezeket a…..
Februári megjelenésről lévén szó, alaposan megcsúsztam ezzel az ajánlóval – bár underground léptékben nem tudom, van-e bármi jelentősége néhány hónap késlekedésnek… Mentségemre szóljon, hogy a Majesty In Degradation EP kiadása kapcsán interjúztam) az alapító Juhász Jánossal, de a kislemez…..
A Master-Lab Comics csapata tizenötödik (!!!) nekifutásra egy rendhagyó füzettel állt elő. Ha abból indulunk ki, hogy a Mester Csaba grafikus és Tóth-Laboncz Attila író/mindenes által útjára indított sorozat kezdeti koncepciója az egymáshoz amúgy is ezer szállal kapcsolódó rockzene és a képregényes…..
Ezeken az oldalakon már magam is többször leírtam, hogy az underground és a supergroup kifejezések nehezen férnek meg egymás mellett. Hogy most mégis egy mondatban kell emlegetnem a kettőt, annak természetesen maguk a szereplők az okai...
A WitcheR mindig a maga útját járta. Aki ismeri a Vas megyei formáció eddigi kiadványait, minden bizonnyal egyetért ezzel a kijelentéssel. Ez az út pedig mára odáig vezetett, hogy Karola és Roland mindenféle külső körülménytől függetlenül, a saját tempójukban, és kizárólag az önmagukkal szemben…..
Bizonyos zenekarok sokat tettek azért, hogy a folk metal a 2010-es évek elejére sokak szemében vásári mulatsággá, illetve a folk előtag szimplán szitokszóvá vált. A szórakoztatási szándék több esetben megelőzte, és manapság is megelőzi a lokális tradíciók ápolásának célzatát, az adott régiók helyi…..
Egy különleges feldolgozást és videoklipet mutatott be a WitcheR, mely Carl Orff Carmina Buranájának O Fortuna című tétele. A dal egyúttal a zenekar közelgő kislemezének ízelítője, mely Boszorkányszimfóniák címmel több komolyzenei darab feldolgozását tartalmazza, olyan további zeneszerzőktől, mint…..
Néhány hete emlékeztünk meg Peter Gabriel aktuális szólólemezéről, február közepén pedig befutott az egykori kolléga, Steve Hackett önálló korongja is. Még a Genesis alapító-frontemberének albuma sokak számára esemény, addig a régi társ, a gitáros Hackett sokadik lemeze egy szűkebb táborhoz szól,…..
Mick Jaggerék tavaly egy váratlanul erős lemezzel rúgták rá az ajtót a gyanútlan fiatalságra. A Hackney Diamonds afféle felvezetőjeként a zenekar múlt februárban jelentkezett a Grrr Live! című dupla élő anyaggal, a levezetés szerepét pedig a Live At The Wiltern névre hallgató újabb dupla…..
Számomra a Whom Gods Destroy belépő anyaga a Sons Of Apollo nyílegyenes folytatása. Bár nem minden tekintetben tekinthető a harmadik S.O.A. lemeznek, de ha a betűtípus mellett a nevet is meghagyják, az Insanium alapvetően passzolna az ottani – utóbb igen rövidnek bizonyult – diszkográfiába. Nézzük a…..