Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rattlehead18

448 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két év elteltével, december 28-án, a pécsi Várárokban tartandó rendezvényen jelenik meg a Tales Of The Morbid Butchers fanzine 10. száma. A Dr. A által kiszivárogtatott előzetes infók szerint az újságban tizennyolc interjú lesz olvasható, a szokásos tonnányi recenzió, illetve koncertbeszámolók …..
A Master-Lab Comics az egyik legnagyobb dobása után – pontosabban azzal párhuzamosan, a legutóbbi fővárosi képregénybörzéhez időzítve – egy újabb nemzetközi tematikájú füzettel jelentkezett. A 18. sorszámú képregény elsősorban nem a hazai piacra készült, bár a magyar stoner rockerek is…..
Ha újrakiadásokról van szó, akkor mi sem természetesebb, hogy azok alatt klasszikus, vagy legalábbis kellően régi lemezekre gondolunk. A többségi álláspont ugyanis az, hogy a 2000-es években nagy hatású lemezek már semmilyen alirányzatban sem jelentek meg. A 2010 utáni évjáratokban meg végképp nem…..
Egy újrakiadás kapcsán a gondolatsort az érintett zenekar bemutatásával illik kezdeni. Jelen helyzetben ezt feleslegesnek gondolom - aki a Kárpát-medence levegőjét szívja, különböző mélységekig ugyan, de tisztában van az Edda Művekkel. Ha az öt évtizede alapított zenekar történetét nem is mindenki…..
A Master-Lab Comics háza táján az utóbbi hónapokban szokatlanul hosszúra nyúlt a csend. A mindenkori háttérmunka és a tematikus rendezvények szervezése, illetve az azokon való részvétel mellett a hallgatás fő oka az volt, hogy a Mester Csaba grafikus és Tóth-Laboncz Attila író/mindenes nevéhez…..
Meg sem kísérlem összeszámolni, hogy Jordan Rudess az eddigi, nagyjából négy évtizedet felölelő pályafutása során hány projektben vett részt, az meg teljességgel esélytelen, hogy összegezni próbáljam azokat a lemezeket, amelyeken hallható a játéka. Talán mégsem lenne felesleges egy példálózó…..
Az első négy nagylemez idei újrakiadásának apropójából szeptember elején már megemlékeztünk a debütáló A Social Grace-ről, a második részben pedig az időrendet tartva az 1992-es Into The Everflow-val folytatjuk...
Dan Swanö neve minden valószínűség szerint a többségnek elsősorban háttéremberként ismerős. Az örebroi, illetve Németországban is működő Unisound Stúdió ajtajának kilincsével szinte az összes olyan északi zenekarnak volt már dolga, akinek a nevét az undergroundban érdemben jegyezzük. A Swanö névről…..
The Flower Kings vagy Kaipa? Ha eldöntendő kérdésről van szó, a hazai progresszív rock tábor azon maroknyi részének tagjai, akik nem csak a ’70-es évekbeli lemezekben tudnak gondolkodni, bizonyára az előbbit választanák. Roine Stolt mai fő zenekara népszerűség tekintetében kétségtelenül túlnőtt az…..
A Leprous számomra a 2010-es évek Pain Of Salvation-je volt. Einar Solberg(ék) épp olyan innovatív módon állt(ak) a progresszív metal/rock irányzathoz, ahogy azt egy évtizeddel korábban Daniel Gildenlöw zenekara tette. A lecke felmondása egyik esetben sem az 1992-es, az 1994-es vagy az 1999-es Dream…..
A bő két évtizede létező, de annak nagyjából a felében inaktív Pure Reason Revolutionról talán már véglegesen és visszavonhatatlanul kijelenthető, hogy örökre megmaradnak a kevesek kultikus kedvenceinek. Az egykori westminsteri egyetemisták bizonyára már maguk is beletörődtek a helyzetükbe, a…..
Akár nagyobb tétben is mertem volna fogadni arra, hogy tavaly írtam a legutóbbi Kasabian albumról, így most azzal a felütéssel terveztem indítani, hogy lám, a brit indie zenekar a lemezkiadás szempontjából magasabb fokozatra kapcsolt. Nos, néhány kattintás után kiderült, hogy az a bizonyos legutóbbi…..
Mintha az elmúlt években nagyobb becsülete lenne az instrumentális gitárzenének, mint a ’90-es évek vége óta bármikor. A gitárhősök aranykora, a ’80-as és a ’90-es évek fordulójának időszaka minden valószínűség szerint már soha nem fog visszatérni, és reneszánsza sem lesz az irányzatnak, de manapság…..
Nem szeretnék félreérthetőnek tűnni, de úgy gondolom, hogy David Gilmour – zenei – életműve már az első szólólemeze megjelenése előtt teljes volt. Mondom ezt annak tudatában, hogy az a bizonyos legelső szólóalbum nem tegnap, és nem is tegnapelőtt, hanem még 1978-ban jelent meg. Az egy évvel korábbi…..
Ha azt mondom, Dream Evil, a válasz az, hogy Dio. Ha pedig azzal jövök, hogy Metal Gods, a felelet minden körülmények között a Judas Priest kell, hogy legyen. A skandináv Dream Evil Metal Gods cím alatt, hetedik nekifutásra sem házal bizonytalan eredetű portékával...
A Bursting Out alcímű Live album ugyanaz a Jethro Tullnak, mint a Made In Japan a Deep Purple-nek, az Unleashed In The East a Judas Priest-nek vagy a Live After Death az Iron Maidennek. A koncertlemez. Így, nagy „A”-val. Az azok megjelenése óta eltelt évtizedek alatt készülhetett bármennyi…..
Ha térben észak felé, időben pedig három évtizeddel korábbra tekintünk, kijelenthetjük, hogy a három legfontosabb észak-európai black metal színtér, azaz a finn, a svéd és a norvég közül az utóbbi volt az, ami mind mennyiség, mind pedig minőség szempontjából a legtöbbet adta a műfajnak. Még a ’90-es…..
Bajban vagyok ezzel a bevezetővel. Fogalmam sincs, milyen mélységekig érdemes belemenni a zenekar sztorijába, ugyanis megsaccolni sem tudom, hogy itthon mennyire széles körben ismert ez az amerikai rockzenekar. Pontosabban milyen széles körben volt ismert, hiszen lemezes fronton közel négy évtizede…..
A hazai Grymheart még a tavalyi év folyamán jelentkezett az első lemezével. A Hellish Huntnak azonban megvoltak a maga előzményei. A zenekarvezető, Kovács Gábor ugyanis évtizedek óta jelen van a hazai heavy metal színtéren, ezúttal azonban egy szélsőségesebb műfajban próbálta ki magát. A Grymheart…..
A bavariai Mechanic Tyrants egy új versenyző a germán speed metal szcénában. Lényegében az egy demót megjelentetett Torpëdo jogutódjáról van szó. Ja, nehogy elfeledjem, az a bizonyos demo épp Mechanic Tyrants címmel jött ki, és a Cruz Del Sur egyik alkiadója egy vállalható(bb) borítóval utóbb…..
Az utóbbi hetekben a szokásosnál kevesebbet hallhattunk a Master-Lab Comics csapatáról. A háttérben azonban folyamatosan zajlott a munka, melynek eredményét a rockzenei képregényekre fogékonyak az ősz folyamán vehetik majd kézbe. A trió ugyanis az 54. Fővárosi Képregénybörze alkalmából három…..
Az össznépi slágerré vált Heat Waves után adja, adta magát a kérdés, hogy a brit indie pop/rock aktuális szenzációjaként számon tartott négyes az aktuális lemezével merre indul tovább. Dave Bayley és gyerekkori haverjai a saját pályájukon most valahol ott tartanak, ahol a Coldplay járt úgy húsz…..
A franciák a black metal hőskorában, a műfaj második, legnagyobb hulláma idején inkább a háttérben jeleskedtek - gondoljunk csak az irányzat akkori vezető kiadójára, az Osmose Records-ra. Természetesen a Mütiilation, a Merrimack és a Seth neve mindenképp megemlítendő, ha a ’90-es évekbeli francia…..
Vic Rattlehead rohamsisakos, Blackie Lawlesst idéző, körfűrészes ágyékvédővel felvértezett ikertesója újra lesújt a bontókalapácsával – a borítóra nézve elsőre többeknek is ez a kevésbé épületes gondolatsor futhat át az agyán. Viccesnek, vagy legalábbis kevésbé komolyan vehetőnek tűnik a dolog, de…..
A szemmel láthatóan 2000 után született fiatalemberek alkotta négyes a ’80-as években kitaposott ösvényt bejárva jutott el az első lemeze megjelentetéséig. Egyrészt a demo, EP, nagylemez sorrend, másrészt pedig a zenei irányvonal is az említett évtizedben porosra taposott csapásvonalat követi. A…..