Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titkos Nő

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Ikrek 2023.03.03 07:27:17
Az tényleg csodálatos, hogy Vashegyi György mindig meg tudja lepni a hallgatót. Meglepte a múlt héten a Wertherrel, hogy ez milyen szép, és szépen szóló, érzékeny és nagyszabású előadás. Na jó, francia opera, Vashegyi specialitása, mi az, amit nem tud róla. Semmi. De úgy látszik, beérett a tudás,…..
Blogkocsma Kínai jellegű oldalas 2022.12.03 07:00:00
Igencsak rövid poszt, de nagyon egyszerű volt az étel. Eredetileg csak egyszerű sült oldalast akartam készíteni, de felülbíráltam magam ... Miután összeszedtem a hozzávalókat, kezembe akadt egy kis üvegcse paradicsompüré, ami teljesen megváltoztatta a koncepciót...
Közeledik a karácsony, meg különben is, miért nem volt még a blogon töltöttkáposzta? Amivel egyébként úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: Lehet pici, óriási, kapros-tejszínes, paradicsomos, rántással, rántás nélkül, édeskáposztába töltve, savanyúkáposztába, szőlőlevélbe.... mindenhogy…..
Vendégposzt látjátok feleim szömtükkel tollából Főzzünk gyorsan, egyszerűen finomat, avagy töltött karalábé levél a magam szájíze szerint Kedvenc multinéninél nagyon szép karalábét árultak, és ugyé a tavaszi vitaminhiányt pótolni kell ürüggyel gyorsan tasakba tettem egy szép nagyot. Közben…..
Blogkocsma Szmötyi 2022.03.22 13:03:06
Állok a buszmegállóban, jönnek ki a süldőlányok a szomszédos fitnesz centerből. Riszálják leggingbe bújtatott keszeg feneküket, villogtatják kefirtől recésre kopott fogukat. (Köszönet a remek hasonlatért Sinkó Péternek!) Fennhangon csacsognak, megcsapja a fülemet a szó: szmúszi. Fel is kapom a…..
Nem, nem valami súlyos elhajlás volt az apropója.Úgy esett, hogy a háziorvosom javaslatára le kellene adnom pár kilót. Hajdan erre a célra remekül bevált a káposztaleves. Egy hétig ettem, és simán ledobtam 5-6 kilót. Mostanában erről a módszerről azt állítják az okosok, hogy így csak vizet és izmot…..
Titkos Nő 2022.03.10 16:17:33
@látjátok feleim szümtükkel: Huhh, hát ezt nem tudtam, városi néphez tartozom, nem értek az ilyesmihez. De azért ez elég durva.
Titkos Nő 2022.03.11 09:02:03
@látjátok feleim szümtükkel: Eddig nem tudtam, köszi a cikket, elolvastam végig, de nagyon szomorú lettem. Most már vajas/zsíros kenyérre sem fog telni sok embernek. Persze látja az ember az inflációt, meg hogy mennek felfelé az árak minden terméknél, és minden összefügg mindennel....De azért nagyon durva ez az egész. Én nem panaszkodom, jó munkám van, nem halunk éhen (tavaly Márton napkor is bebiztosítottam a családot az éhezés ellen egy kis libacombbal), de hová fog ez még fajulni? És hát nálunk a szociális háló nagyon lyukacsos.... Belegondolni is rossz.
Blogkocsma Mustáros tojásleves 2022.02.20 11:28:42
Vannak emberek, akik az állaga miatt egyszerűen képtelenek megenni a tojáslevest. Százados Asszony is így van vele. A napokban velünk ebédelt, és elborzadva nézte a hadnagyot, aki egy literes edényre valót belapátolt. Neki ez volt az ebéd, hiszen megint visszatért a ketogén diétához, így próbálván…..
Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!  Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös…..
fáymiklós Fanhohizálás 2021.08.12 06:55:46
Emlékszem, amikor először voltam Amszterdamban, és hallgattam, hogy beszélnek a helyiek, ezt a sok szóközepi ss hangot, röhögtünk, hogy ha úgy kezdenénk el beszélni, ahogy a helyiek, itt vagyunk Amssterdamban, a Rejkssmúzeumban, otthon kiröhögnének. Nem azért, hogy mennyire megjátsszuk a műveltet,…..
Blogkocsma Süllő a fogasban 2021.08.06 07:00:00
Így persze nem pontos, hiszen a másfél kilósnál nagyobb süllőt hívjuk fogasnak. Talán hívhatnám a PIP mintájára SIS-nek, vagyis süllő a süllőben. Nevezzük bárhogy, remek étel.Úgy kezdődött, ahogy szokott. Az udvari szállítóm meglepett két süllővel. Nekiláttam törni a fejem, mi legyen belőle. Leves…..
Sürgős húsehetnékünk támadt, ezért kivarázsoltunk a "csodahüttő"-ből egy méretesebb szűzpecsenyét (ebből több darab is bekerült az idők folyamán), mert azt lehet a leggyorsabban elkészíteni. Volt már kaprisan, meg mustárosan is, ezért most egy sajtszószt kreáltam hozzá. Ez a hús bármit elvisz a…..
Titkos Nő 2021.07.24 09:00:38
@Waka: mindkettőtökkel abszolút egyetértek a zsírok használatát illetően. Én is alkalmazom, sütök liba és kacsa combot is, hogy legyen finom kisült zsírom a főzéshez.
Blogkocsma Szalonzúza szívesen 2021.07.13 07:00:00
Azért szívesen, mert az is került bele, no meg azért is, mert magamnak szívesen főzök, különösen mióta brit tudósok kimutatták, hogy aki főz magának, az jó eséllyel nem marad éhen, ha csak valaki el nem eszi előle a kaját.Múltkoriban háborogtam, hogy a pulykazúza milyen piszok drága. 1340-ért adták…..
Márminthogy a curry recept onnan származik. Volt egy nagyobb adag tonhalam, amiből curryt szerettem volna főzni. Minden curry más, mindenkinek saját receptje van. Én most ezt próbáltam ki, de a curryt azért a saját ízlésemhez igazítottam...