Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csoda-Szarvas-Vadász

0 bejegyzést írt és 1099 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
comment:com Sóhivatal lesz az ORTT 2007.07.24 17:02:39
Jelenlegi formájában megszűnhet, de legalábbis sóhivatallá válhat az Országos Rádió és Televízió Testület, miután az Alkotmánybíróság egy csaknem tíz éves beadvány nyomán megállapította, hogy az ORTT nem léphet fel hivatalként, ezért némi haladék után, 2008. január…..
w Kockázatok és mellékhatások 2007.07.19 16:24:00
Az Erste reklámjában megénekelt bácsi, aki büszkén újságolja, hogy nem képes eldönteni, hova menjen nyaralni, de azt már tudja, hogy miből – na ennek kellene kötelezően bekarikázni a fejét, és kiírni, nem apró betűvel: SZERENCSÉTLEN HÜLYE. Mint mindenki, aki effélékre…..
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.07.12 09:47:09
Paszternak · 2007.07.11. 22:57:37
Jaja. Az igaz, hogy kell közös alap. Viszont szerintem létezik, hiszen a legfőbb törvényeket mindketten magunkénak valljuk szerintem. Legalábbis gondolom, és az írásaidból ez jön le.

"Nem könnyű, mert bennem van a kísértés, hogy istenkáromlás vádjával végig se hallgassalak, hanem izibe máglyán égesselek meg... :o)"

Mint ahogyan bennem is, hogy hülye keresztényként könyveljelek el, aki otthon paráználkodik, meg házasság előtt szexel, meg minden, de másnak jól meg tudja mondani, hogy mi kellene és hogyan.
S tudod az a tapasztalatom, hogy az itthoni keresztények min. 80%-a úgy van vele, hogy leszarja a papok tanításait, úgy él, ahogy neki tetszik, viszont mindenki mástól elvárja, hogy pontról pontra ismerje, és betartsa a bibliát, mert különben húha de eljön a sátán, meg minden... Szóval jó nagy képmutatás van itten.
Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy te is pontosan ilyen vagy, ezt nemtom'. Ehhez azért személyes ismeretségre lenne szükség.

"Mert ugye, a halmazt nem alkotókat nem tekintjük közös halmazba tartozónak, tehát a 30 (na jó: 88%) nem közös halmaz."

Lol. Enyhe csúsztatás. Egyrészt az a 70% azért pöttyet erős. Ráadásul ugyanolyan heterogén közösséget próbálsz egy kalap alá venni, mint amit nem akarsz a másik oldalon.

Egyébirányban pedig gunyoros mosollyal nézem azokat a "konzervatív"-nak csúfolt tábort (valójában persze csupán autoriter), amely könnyű szívvel mond mások felett ítéletet, könnyen von meg jogokat másoktól, könnyen mondja, hogy ha ilyen lett, akkor bassza meg, miközben persze, ha éppen őt kezdik el cseszegetni vmi miatt, tőle vonnának el jogot, őt különbeztetik meg ugyanolyan légből kapott hülyeségekkel, mint amilyen indokokkal ők vonnak meg másoktól, nos akkor habzó szájjal fújolnak, pampognak és követelőznek.

"De baszki, mi itt élünk. És míg tik itten egy - télleg, mióta is? a nyújorki buzibári lázadás óta? - pár évtizedes egyenlőségelvű ideológiát képviseltek, melyről nem tudjuk, hogy közép- és hosszabb távon a közösség számára kedvező lesz-e, vagy sem, addig én egy soxázéves életmódot, erkölcsi rendet, amely fenntartotta a civilizációt Ejróppában, meg azon kívül is"

Igen, és mi is itt élünk. Akár tetszik neked, akár nem. Egyenlsőégelvű? Nocsak, mennél te is vissza a kőkemény feudális korba? Ne ringasd magad álomba, te is ugyanolyan földtúró jobbágy lennél abban a korban, mint én. Jó eséllyel. S ugyanolyan kuss lenne a neved, mint nekem. Az a bizonyos "kultúrafenntartó" vallásod meg milyen kultúrát is tartott fenn? Azért eztet megkérdezném. Azt ugye, ami neki tetsző volt. Ami szolgálta az érdekeit. Az övét. Senki másét. Gondolom te is azt hiszed, hogy az egyház valami közjó érdekében cselekedett. Lol. Ejha. (No nem, mintha akkoriban a királyok, stb nagyon ugrándoztak volna ezügyben, de az egyházak pláne). Felhívnám a figyelmed az olyan apróságokra, hogy pl. tized. Meg a királyok egyházi "adományai" annak fejében, hogy ne közösítsék ki, így esetleg nem szúrta le valami jöttment barom.
Ugye az egyház nem harácsolta össze a világ egyik legtekintélyesebb vagyonát? Nem a túrót nem. Az az egyház, amelyik azt tanítja, hogy élj szerényen. Meg osztogasd el a javaidat, és akkor kevésbé leszel bűnös, etc.

Szóval semmiben sem különbözik az a korszak a mostani szcientológus-korszaktól. A pénzről és a hatalomról szólt az is, s most szól ez is.

Bármelyik mostani katolikus ember, aki annyira szeretné vissza a papok hatalmát, kábé három percen belül máglyán végezné. Sőt, szerintem inkább kötélen, mint menthetetlen eretnek.
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..
Egy klasszikus közhiedelmet/félreértést oszlat el airotkiv, akinek nemrégiben esett le, hogy az "1 év hűség" a UPC-nél már jó ideje nem 1 év hűség, merthogy aki akciósan fizetett elő, annak az akció végétől számított egy évig tart a szerződése. Magyarul, aki tavaly…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.07.07 17:17:24
A UPC-ről csak annyit, hogy a MonorTel 100% UPC leány. Nos ott az ADSL 384-es kiadást 13000HUF-ért adták, amikor BP-n már réges régen 8000-ért lehetett 1024-est kapni. Nettó árak. Úgyhogy mégis elmehetnek kapálni. Ráadásul az ügyintéző rendszerük kritikán aluli.
Belső szabályzatuk szerint egy címen csak egy szolgáltatás lehet. Már ez is megalol, töketlen tuskók. Persze megosztani nem lehet a kapcsolatot szabályzat szerint. Bp-n hány egyetemista kényszer albérlő-társaság is van? Khm... ennyiben korrelálnak a valósággal. Semennyiben.

Nos, amikor költöztem, az előző lakó áthelyeztette az ő szerződését. A munka megtörtént, de még nem volt lezárva a nyamvadék sokmilliós csodaszoftverükben. Mentem én is, hogy akkor ide kérem a két éve élő szerződésemet. Mondták no way, még nem zártuk le a munkalapot. Kérdem, hogy akkor most mi van? Én szóltam. Nem kívánom a továbbiakban fizetni, amíg be nem kötik az új helyen, 72 órán belül költözök. Helló. Erre benyögnek nekem egy olyat, hogy 6 munkanap múlva kezdik meg az előző helyen a leszerelést, bekötésre persze csak ezután kerül sor.

No... ha nem lett volna egybe-pult, ráborítom az asztalt a csajra. Még a képembe is vigyorgott, hogy "Ez van, nem tehetek semmit. Az ilyemsi előfordul".
Grrr.

Persze welcome to Hungarisztán, az Interware-s szereld magad ADSL-nek az aktiválási ideje 5 munkanap(!). Kérdem én mi a csudát csinálnak rajta 5 napig? A szőrös heréiket vakargatják?

Miért van az, hogy magyarországon leszarják a felhasználók igényeit? Miért van az, hogy arányaiban lassan a fejlett világ legmagasabb internet díjait fizetjük? Miért nem képesek ügyfélbarát szolgáltatást és nem agybagyenge, retardált ügyfélszolgálatosokat foglalkoztatni?

Még mielőtt: én dolgoztam mind ügyfélszolgálatosként, mind pedig ügyfélszolgálati vezetőként, az ilyen munkatársat már úgy rúgtam volna ki, mint más a macskáját a dolgát végezni.
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
w Kádár-monológok 2007.06.19 09:00:00
Mindenekelőtt: Schmidt Mária nem vette meg az Indexet, (azt csak az Új Többség morálisan még picit kacska harsonájának, a Magyar Nemzetnek fiktív szerzője képzelte), szóval továbbra is azt írunk róla, amit akarunk. Most épp kellemes meglepetést okozott, ni. Voltam bátor néhány…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.14 14:05:20
gloire, n_a:
zoldsegborze.lap.hu/

Érdemes megnézni a szövetkezetek részt. Hasonlítsátok össze a "magyar" és mondjuk a "spanyol" listát. Koszos komcsi spanyolok, náluk még mindig dívik a TSZ-esítés.

Egyébként nem kell PhD-s paraszt, de tudni kell miből, mennyit szabad/kell termelni, és mikor. No meg hogyan.
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.13 13:05:58
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.09 16:38:26
Lollerkid 2007.06.09. 16:10:56
"nem ők építették ki azt a világot, ahol embereket kínoznak."

Hűha. Akkor vajon kik? Az UFO-k? A világ ebben az esetben leszűkül ugye ejrópára. A távol kelet kicsit más tészta volt már akkoriban is, meg ugyebár beszélgethetnénk még az amerikai indián kultúrákról is...
Tudod ez a "nem ők csinálták" ez eléggé gyenge érv. Mindenhatók voltak. Császárokat, királyokat irányítottak. Az élet minden területét felügyelték. Kuss volt, különben megdöglesz. Nem gondolsz másra, különben megdöglesz. Bárki eretnekséggel vádol, megdöglesz.
S nem hogy nem tettek ellene semmit, minden erejükkel táplálták azt. Ők hozták ugyanis létre. Ők szervezték meg, mégpedig határokon átnyúlóan, globalizált gondolat-rendőrséggel megfejelve. Gratulálok. Nem ők, mi? Lol.

"Csakhogy ne feledd el, hogy a kommunista diktatúra termelte ki magából ezeket a kegyetlen, barbár dolgokat."

Önmagában a diktatúra a felelős ezért, ne a jelző, amit elé pakoltak. Sohasem is volt másképpen. Mindegy melyik korban vagy. Gondolj csak Pinochetre, Kadhafi-ra, stb... Mi változott? Semmi. A hatalom mindig visszaél az erőfölényével, mindegy, hogy katolikusnak hívja magát, protestánsnak, kommunistának, nemzeti-szocialistának vagy éppen demokratának (Guantanamóról is lehetne irogatni bekezdéseket...).

A hangsúly maximum a totális vagy nem totális kérdésén van. A proletár-diktatúra totalitárius volt, a korabeli katolikus multinacionális vállalkozás totalitárius volt (mind szellemében, mind felépítésében), Kadhafi Líbiája, vagy Pinochet Chiléje egy árnyalatnyival jobb csak. A demokráciák nem totalitáriusok, mégis fenntartják maguknak a jogot, hogy bizonyos élethelyzetekben, alkalmakkor rendelkezzenek az egyén felett.

Guga 2007.06.09. 15:45:12
NI tevékenységéből valahogy hiányolom a szabadságért való küzdelmet, illetve a tudatosságot, azt a piciny, ám éppen a lényeget adó dolgot: a tudatos felvállalást. NI egy töketlen senki volt, aki úszott az árral, rosszkor volt rossz helyen. Ez jutott. Az, hogy szovjet-barát volt, a szememben nem oszt, nem szoroz.
Hörr. Ja, nem tudom, hogy mit tennék egy igazzy forradalom idején, de gondolom te sem. Éppen ezért nem fogom elkezdeni bizonygatni, hogy dede. Valszeg' fognék egy puskát, és a családom védelmében mindenkit lelőnék, aki 10 méternél közelebb merészkedik a házamhoz.

"Kívánom, élj száz évig, köbö akkorra nőheted ki a betegségedet."

Betegséget? Ugyanmár, az OPNI-t, már bezárták, bár mint tudjuk akár Széchenyi is lakója lehetett volna, ha befolyásos barátai, családja nem viszi ki Döblingbe, meg ha kihúzza még pár évig az öreg.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.10 06:07:32
Lollerkid:
se füle se farka. Te figyelj, azért ugye még élhetnek ezek a "baloldali" emberek? Ha már szerinted nem taníthatnak (egy kommunista unokája). Most tényleg te is oda jutsz ki, hülyegyerek, hogy az ősök bűne hetedíziglen? Mikor kezded el teli torokból követelni, hogy:

- Pokorni húzzon a vérbe (apuka ügynök)
- Martonyi (saját maga)
- Csurka István (saját maga)

soroljam még?
Barom. Nem veszed észre, hogy semmi jelentőssége ezeknek a dolgoknak. De nem baj, nagyon szépen hozod a múlt század első felében kialakult irracionalitást. Tudod anno a nácizmus így alakult ki. "A zsidók a hibásak", "Addig nem lesz rend, amíg a zsidók ebben az országban vannak". Most cseréljed le a zsidó szót kommunistára (a te fogalmaid szerint), vagy éppen liberálisra.

"Amíg őket nem váltják le, addig az erélyesebb jobboldali hangok csak alulról jöhetnek, ami pedig együtt jár azzal, hogy azok az emberek időnként a kontrollt elvesztve olyanokat visznek véghez, mint ami ősszel volt."

Érthető mi? Meg csak alulról jöhetnek. Persze bazmeg. Mer' a művelődést, az olvasást, azt megakadályozza a New York-Tel Aviv tengely komcsi ügynökei, mi? Ezért marad minden szélsőjobbos ostoba futballhuligán, mi? Már akiknek a hangját hallani. Ugye? Te tényleg loller vagy baszki.

A liberális politika csődjével meg hiába riogatsz, mert láthatólag fogalmad sincs a mibenlétéről. De nem baj, biztos valaki mondta neked, hogy az mennyire nemzetrontó dolog. Csak nem a CsurkaPistaBácsi?
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.02 10:36:36
kukacka · 2007.06.01. 17:24:11
Tönkrevágták volna büdöskomcsizással. Ugyanúgy, mint 98 óta mindent, ami Mszp-vel kapcsolatos, tekintet nélkül arra, hogy fiatal-é vagy sem. Soha nem lesz olyan Mszp-s ember, akit elfogadnának a jobb oldaliak, amíg OV és sleppje a vezír. A másodvonalban lévők már csak erős hányingerrel küzdve mondják néha a komcsis szöveget (Rogán és tsai.). S akkor is ritkán. Ha lesz vezírcsere, lesz (legalább hallgatólagos) kiegyezés. Kéne már. (Ez nem jelenti azt, hogy GyF maradhat, de ez másik történet). Ja, és azért írom mindezt, mert az ellenzék zsigeri opponálása közepette _nem_lehet_ Mo-n nagy fordulatokat végrehajtani.

nick formerly known as max_headroom 2007.06.02. 00:22:27
Mint mondottam szemetest kell adni, nem betiltani a szemetet. Erről szól a dohányzásos tiltás is. S személyek ellen irányul. Pont. Ugyanis csak annyit érnek el vele, hogy jól elüldözik a dohányosokat. Akik nincsenek kevesen. Nem pici ismeretségi köröm durván, saccra 60-70 százaléka dohányos. Ezekkel az emberekkel _nem_fogunk_ olyan helyre menni, ahol nem lehet rágyújtani. Következésképpen rá fogunk szokni a házibulikra. Igaz a 6-7nm erkélyemen egyszerre nem férünk el mind, de megoldjuk.

"A dohányzás egészségkárosító hatásai bizonyítottak. Milyen légből kapott baromságról beszélsz?"

Miután nem tiltják be a disznóhúst, a z alkoholt (télleg, azt is ki kéne tiltani a szórakozóhelyekről, sőt, közterületekről!), így az egészségre ártalmas voltára utaló érv légből kapott.

Egyébirányban nem csupán a zárt helyekről van szó. S itt a probléma. Egyébként meg csinálni kéne statisztikát, hogy vajon hány dohányos fog tüdőgyulladást kapni emiatt az elbaszott rendelet miatt.

kutacs_ 2007.06.01. 18:50:21
Miért nem azonnal koncentrációs tábort javasolsz a dohányosoknak? Esetleg munkatábort, leszoktató jelleggel?

br · 2007.06.01. 18:16:23
"Közterületen dohányozni kb annyi mint uszodában a medencébe hugyozni."

Hülye-e vagy?

"Nemdohányzó és dohányzó részt úgy tudom elképzelni, ha a légtér el van választva."

Erre nincs szükség. Tanulj fizikát. Gázok terjedéséről, viselkedéséről. Bár ha csak a lelked megnyugtatásáról van szó, mindegy is. Legyen. Kíváncsi lennék egy olyan szkenárióra. Hányan ülnének a nem dohányzó részre? Még kevesebben...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.03 07:33:11
nick formerly known as max_headroom 2007.06.03. 05:34:49

Mármint szerinted egy érvet sem hoztam fel. Szerintem meg igen. Legalább annyit, mint amennyi ezt a tiltást indokolja.

Mivel vannak egyéb megoldások is a nem dohányosok védelmére. Amik kompromisszumok. A jobbik fajtából. Tudod megnarad a káposzta, és én is bagózhatok. Éted'? Erre valahogy soha nem érkezett reflektálás azon kívül, hogy kurvára szajkózzátok, hogy egy légtérben. Bezzeg fizikát tanulmányozni büdös, mi? Ugyanis hiába vagy egy légtérben, a vonatokon használatos szeparálásos technika működik. Ha a dohányos nem megy oda hozzád, és nem fújja szándékosan az arcodba a füstöt, akkor nem érzel semmit. De nem, nem néztek utána, még véletlenül sem. Azt hiszem ti közelítitek meg emocionálisan a dolgot. Mert örülök neki, hogy mások megszívják. Mert nem vagytok képesek felfogni, hogy másnak a dohányzás esetleg lehet jóleső érzés. Nem puszta beidegződés. Én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy dohányos vagyok, nem nikotinista.

S azért nem csak a zárt közterületekről van szó, mert elvileg az Olasz példa lenne az irányadó. Ott szabad téren is tilos. A mezőn is, ahol egyedül vagy. Másrészt ez a tilalom csak az első lépés, majd jön a szekszárdi példa, oszt' örülhettek még inkább. (A szekszárdi képviselőket is egyenként dobnám be egy dohánygyár szárítójába...)

"Ugyanígy betegre zabálhatja magát az étteremben mellettem ülő, attól én nem hízok el. Viszont ha egy légtérben kell lennem egy dohányossal, ő engem is mérgezni fog."

Éppen ezen tépem a billentyűzetet, hogy _EZ_BAZMEG_NINCS_ÍGY_. Komprende? _NINCS_ÍGY_. Hányszor, és milyen formában írjam le, hogy megércsed'? S még én ragadok le a dogmatív sztereotípiáknál. ROTFL. Olvasd el a füst terjedéséről írtakat, majd olvasd el a javaslatomat, mit kellene tenni. Aztán próbálkozhatsz kioktatni, hogy én szándékosan károsítanám a te egészségedet. Meg azt is olvasd el, amit a buszmegállókról írtam. S majd beszélgethetünk, hogy a dohányosok bunkóbbak, vagy az antik.
(gy.k. megfejtés: mindkét csoportban ugyanolyan arányban fordulnak elő)
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
Five Budapest policemen, all of them members of the Police Security Service (REBISZ), were taken into custody on Thursday after a young woman identified them as her rapists, Hungarian media reported on Friday morning. FULL STORY at Caboodle.hu Note: "Kneel and suck" was the order. Yes,…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.20 10:47:38
Ehm. Asszem itt fogalmi kavarodás van. Értelmetlen az a fogalom, hogy civil belügyminisztérium. Mi a civil benne? Ami inkább érdekes az az, hogy kell Belső Ellenőrzés! Erős belső ellenőrökkel, széleskörű jogosítványokkal. Kellenek rendőrségi pszichológusok, olyanok, akik adott esetben képesek felmérni, hogy a sértetteket, tanukat, stb mennyire szabad terhelni, és mikor. (S nem csak az erőszakolásos esetekben, hanem egyéb esetekben is)

Másik: mielőtt még balkánt emlegetnétek (ill. utána, mer' már megvolt többszörösen is): ez nem magyar sajátosság, mindenütt előfordul. A cél az, hogy minimalizáljuk az ilyen eseteket! S persze kapják meg a büntetést. Civilizált helyeken is van ilyen.

whale rider 2007.05.20. 00:58:18
Bakker. Ügyvéd. Mégis szerinted mit kéne neki mondania? Azt, hogy persze, bűnös mind, akasztást nekik? Szép védőügyvéd lenne. Ez a dolga baszki! A tömeggyilkos védőjének is! Ne viccelj már!

kutacs_:
"a (maszkulin) rendőrségtől meg nem lehet elvárni, hogy civil módon viselkedjen. ezért kellenek a (feminin) civil testületek. amelyik aztán adott esetben az ügyet elviheti a feljelentésig."

Dehogynem. Pontosan ez a dolga a rendőrségnek s az ügyészségnek együtt. Mi az, hogy "civil" mód? Mire gondolsz? Szép lózung a "civil" Belügyminiszter, de az vagy szakmabeli (nem sok jelentősége van), vagy politikus. Melyik a civil? A szakmaiságnak vezető poszton szinte zéró jelentősége van. Pl. CEO. Nem az a dolga, hogy a szakma csínját-bínját ismerje. Inkább marketing, pénzügyi, stratégiai feladatai vannak. Persze bizonyos mélységig ismernie kell a szervezetet, meg a folyamatokat nagy vonalakban, de ez még nem szakmai dolog.

"családon belüli erőszak ellen folyt egy intenzív kampány. milyen eredményt hozott. semmilyet. miért. mert nem volt mögötte az intézményi háttér."

Ahem. Akkor még véletlenül sem arról van szó, hogy az ország gondolkodásmódja nem hat hónap alatt változik meg, ugye? Nem tanulási folyamatról van szó. Bezzeg ha lenne háromezer rendőrségi civil pszichológusunk, akinek vádemelési jogosítványa van, egycsapásra megváltozna a gondolkodásmód... Ennek se füle se farka. Nem itt van a probléma lényege szerintem.

Ajtony 2007.05.19. 20:21:02
Tiszteletre méltó cselekedet!

öreganyátok 2007.05.19. 18:54:07
Aztán a harmadik, negyedik, harmichatodik vonalban is. Nem igazán értem én ezt a fejkövetelősdit. Miért is kéne lecserélni a teljes garnitúrát? Minden nap van ilyen eset? Vagymi? Az eccerű közrendőröket is cseréljük le. Csak meg is kéne őket fizetni, hogy ne jobbhíján menjenek az emberek rendőrnek. (Tisztelet az elhivatottaknak!)
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.22 12:13:52
valkür 2007.05.22. 10:35:27
Jó lenne, ha kicsit visszavennél, mert itt senki sem mondta, hogy az a lány kurva. Egyszerűen arról volt szó,hogy amíg nem látunk tisztábban, hogy mi is történt, addig felesleges sározni pro is, kontra is. Tudom, kényelmes lenne, ha egy nő visít, hogy megerőszakolták, azonnal agyonlőnék a megvádoltat a helyszínen. Csak tudod, szerencsére ez nincs így.

Azért voltam már tanúja annak, amit te itt kifogásolsz, hogy a leányzó eljátszotta a nagyhalált... Igaz, az nem volt büntetőügy, csak csetepaté. Pedig szívem szerint (a srác helyében) feljelentettem volna a lányt rágalmazásért, becsületsértésért.

Szóval nyugi. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem vagyo(un)k biztosak abban, hogy tényleg úgy történt, ahogy állítja. Ugyanis vannak körülmények, amik ellenmondanak a mesének. Ennyi. Persze én leszek az első, aki leírja, ha mégis bebizonyosodik, hogy tényleg. :)

Andal:
Te még nem láttál hazugságvizsgálót közelről... egyszer próbáld ki.

catamenia 2007.05.22. 11:55:12
Van pl. barátja. Teszem azt. Segítséget kérni sokmindenkitől lehet, nem csak rendőrtől.

Andal 2007.05.22. 11:58:03
Meglátjuk, hogyan lesz a valószínűsíthető végleges sztori, időpontokkal, rekonstruálva, stb. Addig pro is, kontra is csak találgatás.

"Először tudtommal 1 rendőr ügyvédje jelezte a dolgot, szokásos porhintés."

Szerinted mi nem porhintés? Csak a bevallás nem lenne szerinted, ahogy olvasom a hozzászólásaidat. Nem is annyira burkoltan már most elítélted őket...
w Eroica II. 2007.05.14 19:26:00
[Első rész itt.]Tehát eljutott hősünk a szkepszistől és a felfedezéstől a mindentudásig, súlyosbítva azzal az érvrendszerrel, hogy „azért, mert különben beverjük az arcod”. A világ azonban ettől még úgy maradt, Gyurcsány nem mondott le, a zsidók zsidultak tovább,…..
w Eroica I.* 2007.05.14 05:00:00
1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni. 2003-ban hallottam először Tomcatről. Bár a Revenge on kalandjáték-trilógiát korábban is ismertem, de hogy kiféle a szerző, azt addig nem tudtam. Írt egy mailt, hogy filmet készít…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.16 07:22:20
Lol. A Horthy emlékművet maga a művész cáfolta.
www.urbanlegends.hu/2005/05/20/horthy-szobra-a-gellert-hegyen/

Ehem. Akkor most álljunk meg egy pillanatra. Szovjet címer zavar? Engem meg a keresztek zavarnak, kezdjem el követelni, hogy szállítsák el a közterületeken felállított baszom nagy kereszteket? Vagymi? Hozzunk létre parkot a kereszteknek, oszt' szállítsuk oda őket. Aki nézegetni akarja, az majd elmegy oda...

Amellett, hogy szimplán kegyeletsértő, értelme sincs egy ilyen akciónak. Az érthető, és támogatandó, hogy a Sztálin, Lenin, és hasonló szobrokat elvigyék. No de a kegyeleti emlékhelyeket nem kéne nagyon piszkálni.

Kaporszakáll 2007.05.16. 00:46:21
Csak nyugi, erős duplagondol van azok fejében, akik bármit is el akarnak mozdítani. Tudod, az emlékmű az emlékmű. A szabadságszobor is a szovjet katonák emlékére készült. Ilyen eccerű. Kérdés az, hogy a szabadságszobor mennyivel jobb, mint bármelyik másik... Erre persze nem tudnak érdemben válaszolni. S itt válik nevetségessé az érvelésük.
w A szopós száj előnyei 2007.05.11 21:02:00
Ilyenkor jön jól, hogy már a kezdet kezdetén ráállt a szátok. A szopásra, igen, arra. De hát aki kurvának megy, ugye.Egy aljas manipulációról (Meg csapjuk hozzá az eggyel előbbit, csak úgy háttérnek.)..
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.08 07:47:00
Kiégett a villanykörte a spájzban. Erről is a kormány tehet. Biztos valami összeesküvés, meg a titkos-szolgálat...

Moldova egyszerűen egy barom. Soha nem is volt más. Legalábbis nem nagyon hatott meg régebben sem.
Félreértések elkerülés végett jobban járt volna az ország, ha Wittner is kivándorol '56-ban mondjuk Ausztráliába, és ott is marad...

A kádár-rendszer modernizációjáról kár vitatkozni. Mert azért elég szépen teljesített. Emberileg egy (éppencsak) élhető diktatúra volt. Nem volt szabadság, de ugyebár senki sem gondolja, hogy mondjuk a királyságban az volt? Meg Horthy idején? Ugye senki sem gondolt ilyesmire?

n_a 2007.05.08. 01:05:37
Mennyivel volt jobb '56-ban eccerű köztisztviselőnek lenni? A szomszéd irigy elrottyantotta magát, hogy ÁVÓ-s, oszt' lámpavasra is húzták a szerencsétlent. Azok a drága huszonéves "forradalmárok" bazmeg. A nyílt utcán vertek agyon embereket azok a "drága forradalmárok". Lófaszt volt az forradalom. Eccerű utcai harc volt az.

---
Lol. Nagy Imre, mint felelős államférfi. Ez külön röhögésre ingerlő. Meg antikommenista. rotfl.
---

Corry 2007.05.08. 06:16:39
"A hülyébbfajta politikusok a légbőlkapott jólét mítoszát minden további nálkül bevetik már a jobboldalon is, nem lenne nekünk ez elég a baloldalról."

Szerinted azzal kéne kampányolni, hogy "deszarlesznekünk"? A Fidesz megpróbálta. Nem annyira jött be.
Te személy szerint mennyire szavaznál arra, aki nem tud mást ígérni, mint vért, könnyeket és verejtéket?

Szerintem azzal semmi baj nincs, hogy mindig mindenki kánaánt ígér. Mi mást ígérne? Sohasem is volt másképpen. Mindig túl fogjuk teljesíteni a következő négy éves tervet.

Carnivora 2007.05.08. 07:16:15
"1. Oltári baromság hiszen ma is ugyanolyan ütemben vesszük fel a hiteleket csak ma nem kapsz belőle."

Azért ez ebben a formában hülyeség. :) Épülgetnek dolgok, jól-rosszul. Hitelből is. Kapni kapsz belőle, mert használhatod az M0-ást, stb... A hasznáról, a kivitelezésről persze lehet vitatkozni.