Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter Móricz

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg vers, mese, dal témája a szabadság! De miért ilyen fontos számunkra? Honnan ered a szabadság iránti igényünk? A személyiség szempontjából fontos határok kialakítását a szülők kezdik meg azzal, hogy biztonságos kereteket teremtenek gyermekeiknek születésük pillanatától. Ilyen keret lehet a…..
Amit az elmúlt időszak biztosan megtépázott, az szabadságérzetünk. Napról napra változó körülményeknek, előírásoknak kellett (kell!) megfelelnünk. Biztosan sokunknál felerősödött a szabadság iránti igény. Jó-jó, hogy itthon lehettünk (=kellett lennünk), többet tudtunk együtt lenni, de azért…..
Az egyik magazinban szembejött velem ez a főcím: „Hogyan neveljünk boldog gyermeket?” Szerintem úgy, hogy nem neveljük őket a boldogságra, hanem hagyjuk őket a boldogságban. Hiszen úgy tűnik, ezen a területen nekünk kellene tőlük tanulnunk. Ha valaki, akkor a kisgyermek el tud veszni a részletekben,…..
Van ráhatásom a saját boldogságomra, a saját „napos oldalamra”? A válasz egyértelműen igen. 35 százalékban biztos! Csíkszentmihályi Mihály a pozitív pszichológia úttörője szerint a boldogság 50 százaléka a gének által determinált, 15 százaléka külső tényezők eredménye, a maradék 35 százalék pedig az…..
Gyermek iránytű Boldogság 2.0. 2021.05.16 13:57:48
Mi az, amire ez a vírushelyzet engem biztosan megtanított? Arra, hogy örüljek és értékeljem az élet apró örömeit! Vegyem észre, éljem meg és raktározzam el a boldog pillanatokat! Az elmúlt időszak valóban sokat tett a mérleg másik serpenyőjébe: betegséget, bezártságot, kiszámíthatatlanságot… De…..
A fejlődési szemléletmód az én olvasatomban a folyamatos tanulást, fejlődést jelenti személyiségünk tekintetében. A fejlődési és rögzült szemléletmód közötti különbségekről az előző blogcikkemben részletesen olvashatsz! Az igazi cél, az oda vezető út teljes élvezete és nem csak annak elérése,…..
Végiggondolva az elmúlt pár hónapot, jobb alkalmat nem is tudnék elképzelni a blogom megindítására, mint május első vasárnapját, azaz Anyák napját. Gyakorlatilag az egész év egy „anyáknapja” sorozat.  Mégis ezen az egy napon különös fókuszba kerülnek az Anyák, de ezzel együtt a gyermekek is, hiszen…..
Amikor az ember elindul a változás útján, gyakran bizonytalan. Biztos, hogy ez az én utam? Mi lesz, ha nem sikerül? Hogyan tovább? Az útkeresés során gyakran előfordul velünk, hogy a témákkal kapcsolatos képek, írások, posztok, személyek, könyvek jönnek velünk szembe. Veled előfordult már…..
Kedves Olvasók! Szeretettel köszöntelek benneteket a blogomon! Remélem írásaim felkeltik érdeklődéseteket! Üdvözlettel: Móricz Eszter..