Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baalint1

19 bejegyzést írt és 1730 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Aki mer, az nyer" 2024.04.17 09:05:53
  Ami azt illeti, kifejezetten szerencsésnek mondhatom magam. Szép családom van. Nincsenek filléres gondjaim. Tele vagyok barátokkal, hobbikkal és a teraszom felett mindig süt a nap. Valamiért mégis minden második gondolatom Fortuna körül forog.   Muszáj látni, hogy a szerencse dolga nem…..
baalint1 2024.04.19 13:39:20
@G. Nagy László:
Úgy emlékszek, mikor az oroszokkal kötött a kormány verseneztetéa nélkül titkosított szerződéseket, mikor ki-be járt az orosz titkosszolgálat a petiminiszter minisztériumának a szervereibe, akkor nagyon hangosan tiltakoztál a magar szuverinitás védelmében. Vagy talán rosszul emlékszek, és inkább csak a képzelt ellenségek ellen védenéd meg a magyar szuverinitást, valahogy épp olyan ügyekben, mikor az elvtársaid valamilyen korlátozó törvényét nem nézik jó szemmel odakint, vagyépp a rendszer szintű korrupciót.
baalint1 2024.04.19 13:41:09
@G. Nagy László:
Egyébként ha már ki milyen ember, Putyn azért elég sokember haláláért felelős, nem csak a mostani háború kirobbantása köthető hozzá, hanem korábban is voltak érdekes dolgai. Ezzel szemben Sorossal az a bajotok nektek komcsiknak, hogy mocskos tőzsdespekulásn, meg hogy emberi jogokért küzdő alapítványokat támogat.
  Szappanos százados mélyen a szemembe nézett, s együttérző komolysággal tájékoztatott a döntésről. Tette ezt olyan arckifejezéssel, mintha egy közeli hozzátartozóm halálhírét közölné: "László, önt alkalmatlannak találtuk a sorkatonai szolgálatra..." Legszívesebben felugrottam volna a levegőbe…..
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
baalint1 2024.04.12 15:36:52
@G. Nagy László:
1. A szocik reformszárnya is kis állam párti volt. De egyébként ebből a szempontból mindegs ki kivel bútorozott össze.

2. A 90-es évek közepétől már azért elindult egy fejlődés, fillérekért meg nagyrészt azért adtak el állami vállalatokat, mert szarul működtek, nyilván valamivel lehetett volna többért eladni, ha nins mutyi, de csodák nincsenek. Nem azért volt válságban a 90-es években a magyar gazdaság, mert rablóprivatizáció történt, az mindenütt így vlt Kelet-Európában amúgy is, hanem mert előtte a fenntarthatatlan szocializmus volt. Amibek a rekronstrukciójához 90 óta tapsolsz.
baalint1 2024.04.12 15:39:00
@G. Nagy László:
Egyébként látom a kognitív disszonancia nagyon erős nálad ebben a témában, nagyon nehéz a privatizációt felelőssé tenni, hogy minen mozdíthatót, értsd állami vállalatokat eladtak, miközben előtte a kis állam mellett érveltélm
baalint1 2024.04.12 15:41:25
@G. Nagy László:
Ja, nyilván a sorosozás, brüsszelezés, lmbtq tartalmak tilalma az mind-mind idelógialagsemleges, mert csak a gonosz nyugati gyíkemberektől véd még.

Még egyszer: ez is egy ideológia, csakezt a beteg ideológiát te is vallod, a legtöbb ember meg magát érzi a centrumban, úgshogy ezért semleges neked. Pedig neked is van ideológiád, társadalmi kérdésekben fasiszta, gazdaságiakban kommunista.
  Nem három a magyar igazság, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom is elindítja főpolgármester-jelöltjét Dr. Grundtner András személyében, azonban Toroczkaiék is pontosan tudják, hogy esélytelenek a győzelemre, csupán a tisztes helytállás a céljuk. (Nem is értem a motivációt; minden jóérzésű jobboldali le…..
baalint1 2024.03.26 16:06:26
@GyMasa:
Elég nehéz úgy vitatkozni, hogy kinyilatkoztatással pattintod le az érveimet. Akkor röviden összefoglalom miért nincs igazad:

1. Mivel dugóban, kereszteződésben is állnak az autók mindkét esetben, ezért alap helyzetben sem igaz, hogy fele megengedett sebesség = dupla kibocsátás.

2. NEM BIZTOS, de valószínű, hogy a legforgalmasabb utakon a kisebb max. sebesség javítja a forgalom dinamikáját, növeli az áteresztőképesseget, így nem fognak lassabban célba érni az autók.

3. Ahol nem szűk a keresztmetszet, ott előnytelenebbé teszi az autót mint alternatívát, ha van mellette kötött pályás tömegközlekedés, vagy mondjuk kerékpársáv ez csökkentheti a forgalmat.

Hangsúlyozom, nem vagyok benne biztos, hog jobb koncepció, nem is kimondottan értettem vele egyet, illetve ha mégis megvalósulna, egyes utakon hagynám a 70-et vagy 50-et. Én a te kinyilatkoztatásodat vitatom, amely szimplán arra épít, hogy kisebb sebesség, annyival nagyobb kibocsátás, mert ez nem ilyen egyszerű. Leírtam miért, de az érveimbre érdemben még nem reagáltál.
baalint1 2024.03.26 16:08:56
@G. Nagy László:
Hát én veled ellentétben szeretem nevén nevezni a dolgokat, nem hazudok, nem maszatolok, hanem leírom amit gondolok, még ha ez adott esetben azt jelnti, hogy rona dolokat írok rólatok, kommunistákról.
baalint1 2024.03.26 16:17:37
@G. Nagy László:
Amúg hog kommunikálnak a többgenerációs kommunista leszármazottak? Egyáltalán tehetnek az őseik bűneiről? Most akkor nem az számít, hogy mi magunk mit teszünk? Mert azt látjuk mit teszel, teli szájból üvöltöd a kommunista propaganát, pedig korábban írtál egészen értelmes cikkeket is. Ahogy most kikerült egy-két Fideszes botrány, egyből tovább radikalizálódtál, simán teljesen komolyan tolod azt a szintű propagandát, amin meg hónapokkal együtt együtt viccelődtünk (pl. hogy nézne kiegy mai Szomszédok). Még a pedofil botrányból is azt hoztad ki, hogy kurva ellenzék. Most vagy az van, hogy ennyire érzelmileg elkötelezett vagy a bolsevik elvtársaid iránt, innen az ilyen magas szintű elvakultság, vagy szimplán fizetett propagandát csinálsz egy ideje.
  "Egyszer egy repülőúton beszédbe elegyedtem egy szakszervezet igazgatójával. Elkezdett szitkozódni a gépesítés katasztrófája miatt, állítva, hogy egyre több dolgozó veszíti el tartósan a munkáját az új gépek miatt, és hogy ezzel valamit kezdeni kell. Azt válaszoltam, hogy ez egy mítosz, ami már…..
baalint1 2024.03.21 16:15:58
@G. Nagy László:
Amúgy mi a faszérr nyomod ezt a propagandát a civil szervezetről itt nekem, ennyire ostobában nézel? Ez a szint tényleg a legtájekozatlanabb emberek szintje,őket lehet megetetni, hogy Soros rombolni akarja a hazánkat meg ilyesmik. Azt gondolod, ezeket a kommentjeidet ilyen sok megvezethető ember olvassa. Tudom, hogy nem vagy ennyire ostoba, hogy ezeket elhiszed és meggyőződésből tolod.
baalint1 2024.03.21 17:05:54
@Boldeone2:
Erre megmagyarázza, hogy mocskos sorosbérencek Magyarországot támadják. Ugyanaz a szöveg kicsit más szavakkal, mint amit a 40 év szocializmus alatt toltak. Semmi nem változott, legfeljebb a színük...
baalint1 2024.03.21 17:08:18
@Boldeone2:
Amúgy azért is vicces az ukrán gabonás plakát, mert benne van, hogy génmanipulált. Az egyik legbutább áltudományos demagógia a mezőgazdaságban a génmanipuláció üldőzése, nyilván a Fideszesek nagyon jól tudják, hogy sok tájékozatlan választó van, aki vevő erre a szövegre. Ha a homeopátiában vagy a laposföldben hinnének sokan, akkor azok lennének ezeken a plakátokon.
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
baalint1 2024.03.21 14:07:42
@Boldeone2:
Oroszoknak is van egy értelmes rétege, csak jórészük elmenekült az országból vagy kénytelen meghúzni magát otthon. Kvázi sógoromnak például nyugaton lesz az osztálytalálkozója, mert már senki nincs közülük Oroszországban.

Nem lehet az orosz népet kollektívan felelőssé tenni, a gond inkább az, hogy a Putyin rendszer nem jobb a szovjet rendszernél, de a hazai narancsbolsik úgy próbálják eladni, mint ha ezek mások lennének.
baalint1 2024.03.21 16:28:19
@atomic power 1986DucaDuca:
"Az orosz választásokból látható, hogy a nép külső fenyegetés idején összezár a hatalommal és olyanok is veszélyeztetve érezhetik magukat, akik egyébként nem szimpatizálnak és nem is támogatták a rezsimet."

Ja, még véletlenül sem gáncsolták el, hallgattatták el, börtönözték be azokat, akik potenciális kihívói lehetnének a hatalomnak...

Azt nem értem, ha ennyire éltetitek a Putyin rendszert, miért nem éltek ott, még a legfantikusabb natancsbolsevik is nyugatra költözik, ha elhagyja az országot, véletlenül sem Oroszországba...
    "Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit…..
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
baalint1 2024.03.06 16:07:53
@G. Nagy László:
Én mondjuk tisztességes vagyok veled szemben, te féreg, nekem nem tetszik a DK plakátja sem.

Te érdekes, miért nem vagy ugyanígy az elvtársaid hasonló plakátjaival, rágalmazó, uszító kampányával? És nyomod te is a sorosberencező kampányt? Ha meg ezt teszed, akkor miért zavar, ha a DK is ugyanezt csinálja ezzel a plakáttal, azzal a különbseggel, hogy ennek van valóságalapja is?

Te amúgy tisztesseges embernek gonolod magadat, mikor totálisan kettős mércvel mérsz? Pl. állandóan kis állam, liberalizmus, ne az állam mondja meg mit csináljunk elvet vallasz, aztán folyamatosan kiállsz a szabadságunkat korlátozó törvények mellett ha azt az elvtársaid hozzák. És láthatóan a morális zuhanásodnak nincs alja, még pedofil ügyben is kiállsz mellettük, nem számít semmi erkölcs, csak az hogy KIK azok akik művelik amit művelnek.
baalint1 2024.03.06 16:09:51
@G. Nagy László:
Mégis mi a felelőssége egy megtámadott országnak, amely egy részet az agresszor subi módon már 2014-ben megtámadta?

1956-ban a forradalmároknak mi volt a felelőssége, te bolsevik féreg?
baalint1 2024.03.06 16:21:08
@Boldeone2:
Putyin is ugyanezeket a módszereket használta sokáig, csak közben durvul el. Meg ugye a közvetlen háborús uszítás egy kis ország esetében kevésbé megy, nálunk ugyanannak az idegengyűlöletre uszítás felel meg, ami ott a háborús uszítás.
    Ha megkérdik tőlünk, mi a világ megismerésének az útja, a legtöbben azonnal rávágjuk: a tudomány! Mérő László - aki egyaránt beszéli a matematika és a pszichológia nyelvét is - Az ész segédigéi c. művében azt állítja, többféle okosság is létezik.   TUDOMÁNY - A tudományok a hitelesség…..
baalint1 2024.03.05 17:40:53
@G. Nagy László:
"amelynek mellesleg Bálint és itt még páran a szellemi örökösei és úgy tűnik, visszasírói"

Pedolaci, a szellemi örököse többek közt te vagy annak a rendszernek. Te élteted az állami propagandát, az állami beavatkozást az életünkbe és a gazdaságba minsen téren, az aki nem velünk, az ellenünk attitűdöt. Vicces amikor rámakarod húzni a saját szemetedet, te bolsevik kutya. Bár ez is mindig eszköztáratok volt nektek komcsknak, amit műveltek, azzal megvádolni mást.

Egyébként megint sok faszságot összehordrál. A tudományok között nincs ilyen hierarchia,inkább absztrakciós szintek vannak, de még azzal sem lehet teljes mértékben modellezni a világot, mert van hogy körbeérne.

Pl. ha van egy pszicholófiai jelenség, amögött ideti folyamtok vannak, amögött kémia és fizika, amögött matematika, bár ha a neuronhálót vizsgáljuk mint absztrakciós szintet, akkor meg alatta van kémia és fizika, de most ezt hagyjuk. Attól hogy a pszichológia magasabb absztrakciós szinten vizsgálódik, më nem lesz értéktelenebb tudomány. Attól hogy az agykutatás kiderít valamit, ami ellentmond a pszichológia valamely feltételezésének, még nem lesz értelmetlen a pszichológia, csak felül kell vizsgálni az adott feltételezést. Valahol a kettő összeér és merít egymásból.

A hit viszont mindezekkel semmifél viszonyban nincs, mert nem a racionális, sem pedig az empirikus megismerés eszköze. Nyilván a teológia maga lehet racionális, de csak azután hogy elfogadtunk irracionális alapvetéseket.

Amire Mérő László mint mágiára gondolt az az az eset, mikor valami bizonyíthatóan működik, de nem ismert hogy miért. Valójában nem mágia, csak a tudásunk korlátozott. De empirikus módszerekkel ezt attól még bizonyítani kell, hogy tudomány legyen. Pl. egyes gyógyszer hatóanyagok hatásmechanizmusa nem imert, de klinikai vizsgálatok igazolták hogy működik és biztonságos.
baalint1 2024.03.05 17:49:43
@G. Nagy László:
@G. Nagy László:
A természetes neuronhálók egy jó példa arra, hogy az a fajta egyirányú egymásra épüles nem helytálló, amit leírtál. Mert a ha a matematika vizgálja az idegpályákat mint neurális hálókat, akkor ahhoz hogy ezek a neuronhálók működése alacsonyabb abaztrakciós szinten leírható legyen, fizika és kémia kell. Megjegyzem mesterséges neuronok esetén is kell alatta a fizika. De a neuonok szintjén is ott a matematika a fizika és a kémia alatt.

A tudomány maga nem egy hierarchikus, hanem egy hálós rendszer, abban igazad van, hog a matematik talán a legtöbbször van a legalcsonyabb abasztrakciós szinten, tehát a legalapja a dolgoknak, de nem szigorúan mindig.

Megjegyzem az is egy folyamatos próbálkozásod, hogy egyes tudományágakat, mert az eredményeikkel politikai alapon nem értesz egyet, megpróbálsz hiteltelennek beállítani. Valójában nem csak társadalomtudományokat, mert a Covid alatt a járványügyet is politikai alapon kritizáltad, kétségbe vonva a tudományon alapuló érveléseiket is politikai érvekkel.

Ettől függetlenül vicces, mikor előadod a nagy tudomány pártolót, majd szájízed szerint szelektálsz, vagy mikor Szendi féle kuruzslók faszságait adod elő.
baalint1 2024.03.05 17:54:46
@G. Nagy László:
Nem zsugorodik össze a filozófia jelentősége, épp ellenkezőleg, a természettudományok és a matematika fejlődése a filozófiának is lendületet ad. Az aktuális filozófiai irányok ugyanis mindig építenek a korszellemre, a korszellem a tudomány és technika aktuális állapotára. Valójában a filozófia is közelebb kerül a valósághoz, ahogy a természettudomány fejlődik, de mindig van miről gonolkodni filozófiai megközelítésben is.
    Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, az ELTE professzora. Szimpatikus fickó, még ha pesszimista is a jövőt illetően. A hétvégén végighallgattam néhány előadását és interjúját; számos tudóstársához hasonlóan ő is az emberiség ökológiai lábnyoma miatt aggódik.…..
baalint1 2024.02.26 15:47:45
Nem ahhoz vagyunk túl sokan a Földön, hogy vegetáljunk, hanem ahhoz, hogy a mai fejlett nyugat életszínvonalán éljünk. Ázsia ökológiai lábnyoma azért növekedett elsősorban, mert Kína és India lakói a melyszegénységből elkezték közelíteni a nyugati életszínvonalat.

A lényeg, hogy jelenleg sok millió év felhalmozott fosszilis energiahordozóit használjuk a civilizáció működtetésehez. Nem tudjuk hogy ezen a technológiai fejlődés túllép, én optimista vagyok, bízok benne, hogy igen, és jó esetben az életszínvonal növekedésével csökken a lakosságszám is, ahogy történt nyugaton, és történik Ázsiában is.

Az megint egy érdekes kérdés, hogy mivel a gazdaságban a környezetkárosítás externáliaként jelenik meg, megfizettessék-e, és ha igen hogyan a cégekkel a károsítást, hogy abba az irányba tereljék őket, hogy kevesebbet szennyezzenek. Egyik oldalon azt mondanám, ez kivétel lehety amikor kell a szabályozás, másik oldalon viszont pl. az euro szabványok az autókra elbaszottak, mert tömegarányosan határozták meg a kibocsátási korlátokat a kisebby gazdaságosabb autókat kiiktatva a piacról. A széndioxid kvótákkal is sok a gond. Az állam rossz gazda ebben is előjön.

Szvsz amit te kommunistaként zsigerből gyűlölsz, a civil élet segíthet sokat, amikor nem az állam, hanem a társadalom "szabályoz", cikivé válik a környezetszennyezés, így a cégek ezzel próbálnak vonzóbbakká válni a fogyasztók számára, a fogyasztó preferálja a fenntarthatóbb termékeket, szolgáltatásokat. Persze ez eleinte greenwashingban nyilvánul meg, de mivel kialakul az igény az átláthatóságra, ezért kialakulnak a megfelelő nem állami minősítések, bizonyítékok, stb., stb. Ezt látom hosszútávon működőképesnek, sajnos sok esetben diktatúrák és féldiktatúrák miatt nem valósul meg.
baalint1 2024.02.27 06:13:30
@G. Nagy László:
Onnantól kezdve, hogy a legtöbb írásod kommented kimerül a legprimitívebb sorosozásban brüsszelezésben, migránsozásban, te vágod el a párbeszédet.

Azzal pedig, hogy a kegyelmi ügyről is az jutott eszedbe, hogy milyen szar az ellenzék, és hogy miért nem támogatták a homlfób törvenyt, amiről te is tudod hogy köze nincs a gyermekvédelemhez, tehát az elvtársaidról kiderült valami, te meg egyből átmentél támadóba, vegleg bebizonyosoditt, hogy egy erkölcsi hulla vagy, mert sokkal fontosabb neked a Párt, mint a morális értékek. Lett volna egy lehetőseged kiállni a gyerekek jogai mellett, elítélni amit tettek anélkül hogy elhtárolódj az egész Párttól, egyetérteni politikai oldaltól függetlenül valamiben alapvető emberi értekek menten, de nem ezt tetted. (mondjuk az orosz agresszor mentegetésekor már le kellett volna esnie álam ugyanennek).

Éa akkor më neked van pofád néha előadni,hogy jajj szekértábor logika, miközben az elvtársaidnak a legnagyobb szarjait is véded.
baalint1 2024.02.27 06:17:16
@G. Nagy László:
És nem, a kommunista nem gúnyolódás, hanem annak a megállapítása, hogy milyen eszméket vallasz, amikor gyakorlati dolgokól van szó. Mert hiába mondod, hog ki állam, piaci szabadság, ha minden konkrét esetben az erős, nagy államot, erős piackorlátost, államosításokat, állami támogatásokat támogatsz, és társadalompolitikában is azt, amikor minden apróságban beleszól a vezetés az embrek életébe. Te kommunista vagy, csak folyamatosan maszatolsz, előadod a jobboldali-iberálist, közbeb valójában gazdpolban szélsőbalos vagy, társadalompolitikában pedig fasiszta.
  Szeretem Gulyás Marcit. Igaz ugyan, hogy a politikai, ideológiai, társadalomfilozófiai értékválasztásaival a legkevésbé sem értek egyet, mindazonáltal tisztességesnek és korrektnek tartom. Most, amikor két tüntetés közt vendégül látta a baloldal három vezetőjét, el kell ismernem: őket sem…..
baalint1 2024.02.23 06:15:19
@G. Nagy László:
Eléggé torz kép a legtöbb ember fejében arról, hogy milyen magassághoz hány kg ideális, a normál BMI közepén ha valaki nem izmos, az simán elhízott tzs alapján.

A te tömegeddel kimondottan izmosnak kellene legyél hogy alacsony legyen a testzsírod, de a képek alapján nem ez jön le.
baalint1 2024.02.23 06:18:55
@G. Nagy László:
Mondhatnám, hogy nem zavar-e, hogy rendszeresen tényszerűen hazugságokkal, kitalációkkal kampányolnak, pl. most ami hirtelen eszembe jut, hogy random kitalálták hasra csapva, hogy a csaj akit Azariah dugott, kiskorú, de kb. ez megy mindig, bedobnak valamit amire semmi alapjuk, vagy ők is tudják hogy kamu, és tényként adják elő. De szerintem nem zavar, az elmúlt időszakban te is pontosan ezt csinálod.
    Állandóan ezt halljuk. Magyarország nem igazi demokrácia. Hogy miért? Mert Orbán folyton nyer... Természetesen ez az ország minden bajának az oka, még a gyermekek ellen elkövetett bűntettekről is Orbán tehet. "Ahol érinthetetlen kaszt létezhet, ott lesznek portyázó pedofilok is." - írja a…..
baalint1 2024.02.20 13:35:22
@G. Nagy László:
Látom nagyon beindulál az egybites Sorosozással, Pedolaci, mióta újabb hazugságotok dőlt össze. Nagyon durva, hogy egykor értelmes és jóindulatú embernek gondoltalak, de legalább most már teljesen kimutatod a fogad fehérjét.
baalint1 2024.02.20 18:19:45
@alöksz róz:
Pedolacira gondolsz?
    Még meg sem jelent Tucker Carlson Putyinnal készített riportja, az EU néhány politikusa máris őrjöngeni kezdett, mondván: az újságírót szankcionálni kell. Még az is felmerült, hogy ki kéne tiltani az unió teljes területéről. (Orbán Balázs azonnal lehűtötte a kedélyeket, posztjában utalva rá,…..
baalint1 2024.02.15 14:50:44
@G. Nagy László:
Tipikus példa a propagandára, hogy úgy írsz le valamit, hogy ezt mindenki tudja, nyilvánvaló, stb. aztán bedobsz egy hazugságot,mely szerint a Fidesznek fontos a gyerekvédelem. Aztán összemosod az lmbtq ellenességet a gyerekvédelemmel, ezután szarházonak nevezed azokat, akik tényleg gyerekvédelmi kérdésben robbantottak botrányt.

Tankömyvi példája lehetne a propagandának, mert onnantól kezdve, hogy úgy adod elő, mint ami mindenkinek nyilvánvaló, ténynek adsz elő valamit, ami legfeljebb vélemény lehtne, de mint véleményt sem tudod tényként alátámasztani, sőt az elmúlt hét eseményei alapján pont az ellenkezőjét támasztják alá a tények.
baalint1 2024.02.15 15:50:41
@Serény Vélemény:
Ez a globalistázás ugyanaz a mantra, mint mikor mocskos imperialista nyugatoztatok, semmit sem változtatok, kommunista patkányok.
  Nem voltam önfeledten boldog, amikor vasárnap délután az angol bajnokság rangadóját néztem. Nem csupán a Liverpool csapnivaló játéka és a számos potyagól miatt bosszankodtam, hanem azért is, mert Szoboszlai - kiújult sérülése miatt - nem léphetett (és pár hétig még nem is léphet) pályára.   Ha…..
  Jó-jó, tudjuk, Argentína immáron hosszú évtizedek óta permanens válságban él. Az infláció mértéke brutális, a szegénységi ráta 40%-os, a gazdaság ezer sebből vérzik. Viszont nem reménytelen a helyzet: végre egy ország, amelynek volt bátorsága egy vérbeli libertáriust ültetni az elnöki székbe.…..
baalint1 2024.02.06 17:25:02
@Serény Vélemény:
Konkrétan anyósom akarta a halva született gyerekét eltemetni katolikus temetőben, és nem engedték, mert nem temetnek halva született gyereket. Illegálisan amúgy megcsinálták ők.
baalint1 2024.02.06 17:27:06
@G. Nagy László:
Az ellenzék elég széles spektrumot lefed ebből a szempontból, a Fidesz a politikai palettán az egyik legnagyobb államot pártoló párt. És Thürmerék mellett az egyetlen, amelyik a rendszerváltás óta nem tartja tiszteletben a magántulajdont.
baalint1 2024.02.06 17:29:31
@G. Nagy László:
Egyetértek, hogy az idegrendszer számít, bár nem gondolom hogy a fájdalom, hanem a tudat, fájdalma az alacsony fejlettségű állatoknak is van.

Viszont a szívdobogás nem határoz meg semmit, csak a kultúrában jelképez dolgokat, ezt használta fel a passzív-agresszív beszólásához az elvtársad.
  Ülök a pókerasztalnál, jóleső kényelemben, még a kis büféasztalom is lazán elfér mellettem. A harmadik vakszint táján azonban hirtelen megszűnik e komfort: hatalmas, százhúsz kilós srácot ültetnek be mellém. A fickó nem kövér, csak amolyan tagbaszakadt, tenyeres-talpas. Innentől ádáz harcot…..
baalint1 2024.02.01 11:16:42
@G. Nagy László:
Amúg erősen kétlem, hogy amikor szó szerint kritika nélkül átveszed a bolsevik propagandát, akkor ezt komolyan gonolod, mert egyéb területeken, mint pl. amit itt írtál a morálról, egészen értelmes gonolataid vannak, de ha politikáról van szó, akkor egy az egyben átveszed a legbutább célközönségeknek szánt narratívákat. A környezetemben vannak értelmiségi Fideszesek, amiket te előadsz, még ők is röhögnének, nyilván tudják, hogy sokkal árnyaltabb pl. a német helyzet, és bizonyos okokból a Fideszre szavaznak, de nem hülyék, tudják hogy ez a leegyszerűsített alternatíva azért kell, hogy a tömegbázisnak kampányoljon a Fidesz.

Olyan ez, hogy én sem veszem komolyan azt, amikor valamely ellenzéki párt európai minimálbérrel, alapjövedelemmel kampányol, az a buta szavazóknak szól. De te simán előadod a Fideszes tömegpropagandát, ami ennek a Fideszes megfelelője.
baalint1 2024.02.01 13:29:53
@G. Nagy László:
Boldeone már linkelte, én is akartam, de ha Orbán megszavazza, hogy Ukrajnát támogassa az EU, akkor nem érdekes, hogy itthon meg ez ellen kampányol? Már régebben is megmondta, hogy ne azt nézzék, amit mond, hanem amit csinál. Itthon előadja a nagy harcot, ott meg szerencsére nem gátja azoknak a dolgoknak, amik ellen uszít.

Az a probléma, hogy figyelmen kívül hagyod a német (és a magyar) külpolitikai érdekeket, bár ez nemfura nálad, mert nyíltan kiálltál többször is a háborús agresszió mellett, miközben a kormány narratívája alapján békepártinak hazudod magadat. A lényeg, hogy a németeknek és nekünk magyaroknak nem érdekünk Oroszország terjeszkedése, hpgy Ukrajna újra orosz bábállammá váljon. Meg nem érdekünk az sem, hogy a háború Ukrajnán túl terjedjen. Tudom, nehéz ezr megértrni, már rég szarsz a magyar érdekekre, neked csak pártérdekek vannak.
  Egy éve hunyt el Tamás Gáspár Miklós, ennek emlékére a Partizán közzétett egy 2020-ban készített, eleddig kiadatlan interjút. Esküszöm: minden egyes mondatnál a falat kapartam. TGM kapcsán mindig az a kérdés motoszkált bennem, hogy egy ennyire művelt, s hitem szerint jó szándékú ember miként…..
baalint1 2024.01.29 16:19:24
@cvsvrs:
Egyébként mindkettő kontraproduktív lenne.
baalint1 2024.01.29 16:22:07
@G. Nagy László:
Ok, de amit írtál, egyrészt azt sugallja, hogy a magasabb kulcsot elérő bért már nem érdemes elfogadni, mert leht hogy kiseb lesz a nettód.

Másrészt cafeteria és más hasonló lehetősegek valójan progresszív adóként működik, hiszen egy bizonyos összeget kedvezményesebben fizthet ki a munkavállaló a munkaltatónak. Azzal a különbséggel, hogy van egy minimum belépési küszöbe a minimálbér miatt.
baalint1 2024.01.30 10:59:29
@cvsvrs:
Az ingatlanvagyon adóztatásának a hosszútávú következményeit az ingatlan használók szívják meg leginkább, mert kevesebb ingatlan épül, ezért drágább lesz a lakhatás.
Ha pisztolyt tartanának a fejemhez, akkor se nagyon tudnék megnevezni olyan jelenséget, ahol a csomagolás lényegtelen. Ám ha van terület, ahol a forma igazán kiemelt jelentőséggel bír, úgy a kommunikáció feltétlenül ilyen. Mondataink megfogalmazásakor számtalan módon tévedhetünk vállalhatatlan…..
baalint1 2024.01.22 14:13:54
@alöksz róz:
Szimplán a doktornő férfi megfelelőjeként használom, mert nincs olyan hogy doktorférfi csak olyan, hogy doktor, de az meg nem illik a kontextusba. A nevét meg hogy mondanám ugyanilyen helyzetben? Ha mondjuk Horváth Bélának hívnák, akkor egy idegen embernek akivel magázódó viszonyban vagyok, mondhatnám, hogy a Horváth Béla, de hosszú, nehézkes, életidegen, sőt van aki szerint nem is illendő. Ha simán lebélázom az illető előtt, az nem fér bele a magázó viszonyba egy idegennel, a lehorváthozás szintén nem. A doktor meg hülyén hangzik ha amúgy ha nő lenne, doktornőnek mondanánk.

Igazából a dokor úr kifejezés kényszeres kerüléséről nekem az jut eszembe, mint mikor hazai viszonylatban a rabszolgatartás miatt ne használjuk a néger szót, vagy mikor Kolombusz szobrkat döntenek, mert hog Kolombusz egy kegyetlen fasz volt (I. István is, attól még államalapítónk).
baalint1 2024.01.22 14:46:43
@alöksz róz:
Úgy érted, hogy a Horváth? Kijössz a dokitól, és szólsz a 80-as néninek, hogy Horváth szólt hogy jöjjön a következő, ahelyett hogy azt mondanád, a doktor úr kéri a következőt. Furán hangzana.
baalint1 2024.01.22 14:48:22
@alöksz róz:
Ide nem igazán így érkezett, tekintve a fekete opuláció kis arányát, hanem úgy, hogy az USA-ban jogosan bunkó dolog niggerezni, de a magyar néger szónak egészen más az itthoni kulturális háttere.
  Végre egy hír, amelyben nincs direkt politika, vagy legalábbis ezúttal nem a beteg ideológia, nem a kényszeres társadalom-mérnökösködés a ludas. Egyszerűen csak idiótákat és felelőtleneket látunk, akiken túlnőtt a civilizáció. Ijesztő a tempó, ahogyan a nyugati ember menetel az elhülyülés útján -…..
baalint1 2024.01.16 17:04:57
@Serény Vélemény:
"EZT csak azért állítod, mert a telex, meg a 444 ezt a narratívát képzi. Közben pedig a megjelenésétől fogva használtam szülőként, és alternatív e-napló programot is használtam, és közel sem igaz annak a nagy része, amit a 444 meg a többi klónja lehozott. És mára egészen felhasználóbarát és egész használható program lett (na jó, kis túlzással.). (A mayornál tényleg jobb.)"

Nem, egyes fórumokon már akkor előkerültek a linkek a forráskódhoz vagy egyes részleteihez, amikor még nem írtak róla au újságírók.

De egyébként is mindegy a sorrend, programozó vagyok és kíváncsiságból belenéztem a kikerült forráskódba. Lehet hogy a program kívülről szerencsés esetben működőképesnek tűnik, de a forráskódja hihetetlen gányolmány, hibás, nem biztonságos és rosszul strukturált kódok tömkelege.

És ami még hihetetlenebb, hogy te simán előadod, hogy a propaganda miatt hiszem ezt, miközben bazdmeg, te hiszel a propagandának, nem akarod elfogadni ha szakemberek szakmailag tartják nagyon rossznak a Krétát, csak mert szerinted a ballibsi újságírók találták ki ezt a narratívát. Bocs, de ez olyan szinten agyatlan követése a narancskomcsi politikának, mert nálad minden ez határoz meg. Nem hiszed el szakemberenek hogy valai rossz, csak mert a Telex újságírói szerint is az. Te beköltöznél egy házba, ami az összes statikus szerint problémás, de mivel a lipsi újságírók balhéztak miatta, biztos hazugság?
baalint1 2024.01.16 17:26:46
@cvsvrs:
Igazából nyílt forráskódú megoldások is vannak, amiket akár adaptálhatna az állam.

Amúgy álapvetően nem baj, ha külső cég fejleszt az államnak, pl. bankszektorban is gyakori a külső szoftver beszállító. De nagyobb átláthatóság és versenyeztetés kellene.
baalint1 2024.01.16 17:29:20
@cvsvrs:
Amúgy az a poén, hogy ahol anyám tanított, abban a suliban a Kréta előtt már használtak egy másik rendszert ugyanerre, ami bár kevesebbet tudott, stabilabb volt, aztán jó nagyot szívtak a Krétára átállásnál.
  "Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, azután útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s…..
baalint1 2024.01.10 17:09:40
@G. Nagy László:
Olyan érték van, hogy a szexuális kisebbségeket egyenrangúnak fogadjuk el. Ettől persze gyűlölheted őket, amennyiben a gyűlölet nem nyilvánul meg erőszakban, de az rohadtul nem liberális, hogy külön törvénykezés vonatkozik rájuk, pl. meleg szereplőket szexuális tartalom nélkül is tilt azállam a 18 éven aluliak számára, míg ugyanez heteroszexuális szereplők esetében nincs. Vagy hogy nincs melegházasság, vagy hogy nem fogadhatnak örökbe melegek.

Emellett szintén rossz, ha ezeket vallási alapon ítéli meg az állam (beleértve más dolgokat is, lásd abortusz, eutanázia, vagy épp kulturális kérdések). A vallásnak joga van az erkölcsi kérdéseket szigorúbban vagy az általános erkölcsi kereteket i betartva eltérően megítélnie, amennyiben a vallás nem államilag támogatott, és a tagjai önként tagjai ezekne. Tehát ők megmondhatják, hogy szerintük a melegek mind bűnösök, de ha ezt az állam támogatásával hirdetik, az már nem oké.
baalint1 2024.01.10 17:14:05
@G. Nagy László:
Erkölcsileg erős csúsztatás egy kategóriába sorolni a homoszexualitást meg a homoszexuálisokkal szembeni gyűlöletet. Persze, utóbbihoz is jogod van, csak akkor ne tartsd magadat liberálisnak. Mi liberálisok elfogadjuk a szólásszabadságát a szélsőséges gyűlölködőknek, de nem mi vagyunk a szélsőséges gyűlölködők. Emellett az ilyen véleményt jogunk van kritizálni, támadni, mert az meg a mi szólásszabadságunk, bármennyire is nem tetszik nektek és kiáltotok elnyomást, ha el vagytok küldve verbálian a faszba, ha a gyűlölködésre a reakció sem épp kedves. Igazából a legnagyobb snowflake-ek, akik folyton woke propagandát kiáltanak.
  Nem vagyunk egyformák. Nagyon nem. Jómagam készséggel elfogadom, hogy a gyenge idegzetűek számára mindennél fontosabb a konfliktuskerülés. Lelkük rajta! Csakhogy ez nem az én világom. Ahol annyira rettegnek a vélemények ütköztetésétől, hogy tiltásokkal, korlátozásokkal, cenzúrával védekeznek az…..
  Karácsonykor látott napvilágot a Partizán különkiadása, melyben Gulyás Marci az egykori Szomszédok című teleregény néhány színészével emlékezett a legendás időkre, amikor a sorozat futott. A riporter - szokásához híven - mindent megtett azért, hogy a nosztalgiázásba némi aktuálpolitikát is…..
baalint1 2024.01.04 16:20:34
@Boldeone2:
Amúgy érdekességként jegyzem meg, papiron Észak-Koreában sincs egypártrendszer. 4 párt van a parlamentben, de egyrészt az állampárt melletti 3 kicsi párt csak bábuk, másrészt eleve egy szervezet alá tartozik mind a 4 párt.
baalint1 2024.01.04 16:23:17
@Boldeone2:
Nézőpont kérdése, hogy vergődik-e. A gazdaságpolitikájuk katasztrófa, de ez jól láthatóan nem árt a hatalmuknak, eleve úg vannak berendezkedve, hogy ez ne számítson.
baalint1 2024.01.04 16:30:02
@G. Nagy László:
Azért nézz már rá Zsiday cikkére és vesd össze azzal, hogy Nagy Márton épp arról beszélt, hogy el kellene engedni a hiányt.
  Ha már elég lesz a halászléből és a bejgliből, de még tartanak az ünnepek, a csendes délutánok egyikére szívből ajánlok mindazoknak egy kis családi mozizást, akik eleddig még nem látták a nyáron megjelent Barbie c. filmet. Könnyed, szórakoztató, helyenként még tanulságos is - még akkor is, ha…..
baalint1 2023.12.21 14:23:57
@Boldeone2:
A nemi alapú kvótával eleve sérül az esélyegyenlőseg, hiszen ha valamiben átlagosan jobbak a férfiak, mindegy hogy genetikai vagy tanul okból, akkor egy 50%-o nemi kvóta esetében férfiként rosszabbak az esélyeid, mintva veled azonos kvalitású nőnek.

Másrészt ha a lakosság 50%+1 része azt mondja, hogy a társadalom többi része legyen rabszolga, akkor az nem lesz sem erkölcsös, sem demokratikus, amennyiben a demokrácia alatt liberális demokráciát értünk.
baalint1 2023.12.21 14:28:45
@Boldeone2:
Onnantól kezde, hogy a nőknek is ugyanúgy 1 szavazatuk van, ráadásul kicsivel többen vannak mint a férfiak, egy demokatikus országban értelmetlen a politikai kvóta. Ha túl kicsi a nők aránya, akkor ezen kvóta nélkül kell tudni változtatni.

Másrészt miért pont nemek alapján? Etnikai, szexuális orientáció, balkezesség, életkor, testalkat, hajszín, stb., stb. alapján is lehetne ennyi erővel kvótázni.
baalint1 2023.12.21 14:31:33
@G. Nagy László:
"Az én értékem a SZABADSÁG"

Ezen szakadtam. Nyilván nem te voltál, aki tapsoltál, mikor az állam magáncéget zsarolt, mert nem volt hajlandó szponzorálni az állam által nyomatott tehetségtelen zenészt...
    Humor dolgában alapvetően kétféle iskola létezik. Az egyik az élet oldalán áll, és azt mondja: viccelni bármivel lehet. A másik a savanyú, az örömtelen, a karót nyelt tanárnénik világa. Ők azt hirdetik: léteznek érinthetetlen tabutémák; léteznek szenzitív területek; léteznek áldozati csoportok…..