Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vrana

0 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakértő Rácz András szerint: "... a kilencvenes évek elején Oroszország három befagyott konfliktust is létrehozott már (Transznyisztria, Abházia, Dél-Oszétia), miután kikényszerített egy-egy fegyverszünetet, aztán pedig elszaboltálta a politikai rendezést, „befagyasztva” ezzel ezeket a…..
https://hvg.hu/eurologus/20220417_No_a_szakadek_Orban_szelsojobboldali_szovetsegeben?fbclid=IwAR3IGE4oH8tZitw4fwB-N56T2h5HWABvX7vuZlhMwuLZ3Qp-Uy0vUG2gWwg A kiváltságos helyzetért küzdő, vagy azt megőrizni kívánó nemzetállami bürokraták abban megegyeztek, hogy nem akarnak egy jogállami…..
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
vrana 2022.02.27 15:32:01
@John Nethem: Végigolvastam a hozzászólásaid, és azt kell mondanom, hogy teljes ,értékben egyetértek veled.
A politikában döntő szerepe van annak, hogy milyen környezetben kerül sor fontos tárgyalásokra, megbeszélésekre, netán békekötésekre. A díszletek ugyanis meghatározzák a felek közti viszonyokat, befolyásolják a kommunikáció légkörét, ugyanakkor felerősíthetnek fontos folyamatokat. A nagyhatalmak…..
Túlságosan egyértelmű a magyar kormány álláspontja Kínával kapcsolatban, hogy bármiféle kétségünk legyen afelől, hogy valami nagy háttéralku áll az egyre mélyülő barátság mögött. Már túl vagyunk azon a teórián, hogy olyan kapu szeretnénk lenni Európában, melyen keresztül az ázsiai nagyhatalom az…..
Komoly külpolitikai vákuumba kerülhet Magyarország azok után, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok is mindinkább bekeményít Oroszországgal és Kínával szemben. A diplomáciában is mesteri szintre fejlesztett magyar pávatánc lényege ugyanis az, hogy amíg a nyugati szövetségektől biztos…..
vrana 2021.03.23 17:30:59
@midnight coder: A múlt idő használata az indokolt.
Aki szereti a savanyú káposztát, az könnyen örömét leli a kimchiben is. A kimchi egy gyűjtőfogalom az erjesztett koreai savanyúságokra. Rengeteg különböző változata ismert aszerint, hogy milyen zöldségek kerülnek bele, és milyen ízesítést kap. Tipikusan ősszel készül, akár a mi hordós káposztánk.…..
A torma csípősségét azért szeretjük nagyon sokan, mert hirtelen jön és gyorsan távozik, és zamatos ízével tökéletes mártása a húsvéti sonkának. A csemege és a csípős tormakrém is Húsvétkor fogy a legjobban. Mivel sokan szinte csak Húsvétkor eszünk tormát, akkor viszont elég sokat, ezért volt fontos,…..
A katonás, a gazdaságosságra fittyet hányó, a nomenklatúrát tejben-vajban fürdető, a vitát és a kompromisszumot vereségként elkönyvelő rendszer, ebben a kelet-európai régióban, „szovjet” jellegűnek mondható. Összeér a két szélsőség: a nem-piaci logikájú feudalizmus meg a szintúgy nem a…..
vrana 2021.02.04 16:40:12
@havrilla: @Gábor Révész: Amíg ilyen széleslátókötű, mélygondolkozású, ellenzéki bloggerek influezálnak, addig Döbrögink nyugodtan alhat. Fröcsögéssel nem lehet madarat fogni.
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
vrana 2021.01.17 09:31:44
@morph on deer: Teljese mértékben (mértéktelenül) egyetértek veled.
No de, gondoljuk meg, akinek sikerült megtanulni enni késsel és villával, mi nem kis teljesítmény, annak azt is könnyű lenne belátnia, hogy a kétoldalú hecckampányok célja az, hogy az emberek kínaival oltassák / ne oltassák magukat.
Az Orbán-hívők oltatnak, mert azt mondja az Orbán, az Orbán-ellenesek nem oltatnak, mert azt mondja az Orbán.
Ha a kínai halálos, (na, persze, hogy az!), akkor Orbán kiírtja a választóit határon innen és túl, mert nyilván a magyar emberek kapnak.
Tegyük fel, hogy a kínai valóban annyira hatásos, mint az ellenzék mondja, akkor ez azt jelenti, hogy nem lesz nagyon Orbánra szavazó széles e világban. Az ellenzék nyer 11 tizedet!
Akkor ezzel mi a fene baja van az ellenzéknek?

Szóval az igazi probléma az, hogy ha a kormányzati "sajtó" azt mondja a pepitára, hogy fekete, akkor az ellenzéki "sajtó" ellenállhatatlan kényszert érez arra, hogy azt mondja rá, hogy fehér.

Mindezzel ugyan ki van kisegítve?
vrana 2021.01.17 16:44:56
@Gazz: Bizony, nem fér bele abba ami nincs. Az olvasás komoly tudomány, valóban nem könnyű elsajátítani. Nehezebb, mint a címkézést és a vagdalkozást.
(Zárójel: Érdekes megfigyelni, amint az "ellenzék" Orbán malmára hajtja a vizet. Zárójel bezárva.)
Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik, a civil kurázsi és a hatalmi arrogancia csatája. Az esélyek természetesen nem egyenlők, hiszen a hatalmas médiagépezettel rendelkező Orbán-kormány nincs kényszerhelyzetben akkor sem, ha a hallgatók ellenállása és a tanárok jelentős részének…..
vrana 2020.09.08 15:30:00
@MAXVAL bircaman közíró: Csak én érzek büdös birkafaggyú szagot, innen jó magasból?
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
       Az Alapjogi Központ nevű állambiztonsági szerv, keszuljetek.hu néven szólítja fel a fajmagyarságot arra, hogy készüljön.         "Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra…..
vrana 2020.09.04 23:15:38
@Muad\\\'Dib: Semmi baj, van elég lélegeztetőgép, majd arra rakják. Egyébként is, ezt az országot legfeljebb a "vezetőitől" kellene megvédeni. Akik jobban elhanyagolták a kultúrát, az oktatást, az egészségügyet, a tömegsportot, meg a többit.
Macron Libanonban nem a régi francia protektorátus utolsó élesztgetőjeként, hanem képletesen szólva a születőfélben lévő új liberális, jogállami európai nagyhatalom első "konzulja"-ként lép fel az ország megmentése céljából. Olyan európai vezető politikusként, aki az Európai Unió nevében, a korrupt…..
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
         "Freedom only for the supporters of the government, only for the members of one party - however numerous theymay be - is no freedom for all. Freedom is always and exclusively forthe one who thinks differently. "         Ezeket a sorokat nem egy keményvonalas konzervatív antikommunista…..
vrana 2020.07.16 01:34:33
@jotunder: A Szuverénnek azaz királynak, uralkodónak udvari bolondja van, nem filozófusa. De tárgyi személyben ehhez sincs se tehetség, se humor, se ész. Na és persze bátorság se, mint egy valamire való udvari bolondnak lenne.
A „mozgalmas karantén” kifejezés elsőre meglehetősen furcsának és ellentmondásosnak tűnik, ám Zsolt történetének elolvasása után ez jutott az eszembe. Nem csoda, kéthónapos oroszországi tartózkodásába rengeteg minden belefért, a Fekete-tengertől Mordvinföldön és Baksírföldön át egy nem akármilyen…..
vrana 2020.05.19 08:35:39
@Herr Géza: Vuhan - Kanton 1000 km = 3 ó. A sebesség többnyire 385 km/ó. Kipróbáltam. Mert ez nem valami gyors, vannak gyorsabbak.
Ja, nincs rajta hálókocsi, azt hiszem.
Káncz Csaba: "A kínai expanzió tipikus módszere, hogy megegyeznek a helyi korrupt politikai elittel egy masszívan túlárazott megaprojektről (vasút-, kikötő-, vagy útépítés). A kilóra megvásárolt helyi elit segedelmével a kínai cégek kaszálnak az agyoninflált és sokszor teljesen haszontalan…..
A kérdés az elmúlt hetekben egyre hangosabban szól, hiszen a határok lezárása és a lakhely-elhagyási szigorítások mellett is több nyugat-európai ország megtalálta a módját annak, hogy Kelet-Európából idénymunkásokat szállítson zöldséget és gyümölcsöt betakarítani...
vrana 2020.05.01 00:09:39
@gabors: málenkij roborta se bilincsben vittek, de, ha van ilyen képed, akkor rakd fel. A "bilincs" sokféle lehet. A legálságosabb az ilyen önként vállalt. Még szeretni és akarni is kell. Kérni, sorban állni. Hálásnak lenni.
Ám tedd, ha neked ez a fenséges jelszavak megvalósulása. A létező világok legjobbika.
Putyin csak annyiban tett rendet Jelcin után, mint amennyire a francia ismerőseim mondták a Montmartre-ról, hogy nyugodjak meg ott senki nem lop, mert a maffia tartja fenn a rendet....Putyin letörte a kommunista technokratákból lett oligarchák függetlenségét és puccsszerűen átvette a hatalmat az…..
MaGYAUR Sorosnak megint igaza van! 2020.03.05 09:31:16
Híranyag a 444.hu-ban: Soros György szerint Európának Törökország pártjára kell állnia a Szíriában háborús bűnöket elkövető Oroszországgal szemben "Mint Soros írja, az, hogy hatmillió szíriai állampolgár vált menekültté, az nemcsak Putyin szíriai stratégiájának egyik mellékterméke, hanem épp az…..
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
vrana 2020.02.10 01:15:38
Gyakorlatilag sehova sem érdemes utazási irodával menni. Sőt! Ha utazol és nem nyaralsz, akkor még előre sem kell mindent megszervezned. Legfeljebb az odaút jegyeket (rendes repülőnél oda-vissza persze többnyire olcsóbb). Legfeljebb az első néhány napot, szállást, kell-e autó, program, city pass, stb.
ÉS AKKOR SZABAD VAGY!
Tudnod kell, hogy mit akarsz, mit akarsz megnézni, mit akarsz csinálni. Ha ezt tudod, akkor már szabadon improvizálhatsz. Ide még egy nap kell, innen lehet menni tovább, mégsem annyira érdekes.
Amire szükséged van, az egy sim kártya (internet természetesen) és akkor mindig van pillanatok alatt szállásod, veheted a reülő-, vonat- és buszjegyeket, hívhatod a Ubert, már ahol még van... Oroszországban pl. a Yandex van helyette, mert megvette és 180 km városok közötti utat megtehetsz vele 20 ezer forintért! Ugyanez pl. Mexico Cityben. Az egyetlen tökéletesen biztonságos városi közlekedés, fillérekért.
A világ legjobbjának évekig megválasztott oldal Kínában a ctrip, amivel mindent foglalhatsz, szállást, repülőt pl. indulás előtt 2 órával kihozzák a szállásodra, ha nagyon későn rendelsz, utána már csak a reptéren veheted át. A sim kártyát a reptéren egy percalatt, minden igazolvány nélkül tudsz venni.
Vietnámban még ez is felesleges, mert a szálloda behoz, kivisz, kitölti neked a jegyeket, ja mégse akkor kell, széttépi és ír másikat.
Indiában érdemes sorőrt fogadni, mert úgy valamivel egyszerűbb az élet és alig kerül többe, mint maga az autó. Ott mindig le lehet bőven alkudni a szálloda árát, (volt, hogy az ötödére), a szállodafoglalásos oldalakon csak ki kell nézni, hol van hely, aztán az, amelyik a valóságban is tetszik, ott a kiírt árnak a töredékéért meg is szállhatsz. Nem érdemes többnyire előre foglalni.
Minden országot nem vehetek sorra, de nem is csak azért utazik az ember iroda nélkül, mert olcsóbb, hanem azért, mert SZABAD. Ami mindent megér. Nem kell alkalmazkodni egy csoporthoz, nem mások szabják meg, hogy mit mennyi ideig bámulsz, mindig az van, amit te a legjobban ki tudsz hozni magadból.
Még nyelvtudás se sok (pici angol azért) kell hozzá. Miért?
Az interneten mindent megtudsz:
- mit látsz? wiki, gugli, stb minden ismeret, történelem, stb.
- hol vagy? merre kell menni és mivel? menetrendek,
- hogy kell mondani, pl. fordíthatsz kínaira,
- foglalhatsz szállást, utazást,
- foglalhatsz programot, vehetsz városkártyát, ami általában megéri pl. nagyon megéri Párizsban.
No para, minden megy, neked csak azt kell tudni, de azt nagyon, hogy mit akarsz.
Nekem könnyű, mert én utazom és nem nyaralok, és "úgy élek Rómában, mint a rómaiak" - mert nem az öt csilagos all inclusive tengerparti szállodában ismered meg az országot.
Jó utazást!
Az 1700-as évek végén született az a „herderi jóslat”, ami egyaránt megrémisztette és munkára sarkallta a reformkori nyelvújítókat és ami félelemmel tölti el a mai magyar miniszterelnököt. A jóslat így hangzik: „A magyarok, mint az ország lakosainak legcsekélyebb része, most szlávok, németek,…..