Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Behemoth7408

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1880-as évek. Vadnyugati kocsma..
Behemoth7408 2024.01.31 12:24:43
Charles Milles Manson (1934. november 12. – 2017. november 19. ) amerikai bűnöző és zenész, aki a Manson Család néven ismertté vált kvázi kommunát vezette Kaliforniában az 1960-as évek végén. Bűnösnek találták a csoport tagjai által az ő utasítására végrehajtott Tate/LaBianca-gyilkosságok elkövetésére irányuló összeesküvésben.
Anyja 15 éves volt mikor világra hozta 1934 novemberében,Cincinnati-ban…Eredeti neve Charles Milles Maddox volt…., de születése után egy ideig anyja egy William Manson nevű munkásemberhez ment férjhez, ezután lett Manson. Manson életének több mint felét javítóintézetekben töltötte.
Sokáig, mint zenész élt Los Angelesben. Együtt dolgozott Dennis Wilsonnal, a Beach Boys-ból. 1968-ban a Beach Boys felvette Manson „Cease to Exist” című dalát, amelyet „Never Learn Not to Love” névre kereszteltek át. Manson nem tüntették fel, mint eredeti szerző. Az eltelt évtizedekben olyan zenekarok dolgozták fel dalait, mint a Guns N' Roses ( Look at Your Game, Girl ) vagy Marilyn Manson ( My Monkey ).
Először 1947-ben kapták el, miután kirabolt 2 élelmiszerboltot és az Indianaba a Gibault School for Boys intézetbe küldték, ahol szexuálisan és más módon is brutálisan bántalmazták. 1951-ben két másik fiúval sikerült megszöknie.
Érdekesség, hogy 121-es volt az IQ-ja, de analfabéta volt….
1951 és 1954 között számos Intézményben megfordult. 1955 januárjában feleségül vett egy Rosalie Jean Willis nevű kórházi pincérnőt. Az elkövetkező 10-12 évet többnyire valamely börtönben töltötte különböző bűncselekmények miatt.
1968-ban, szabadulása napján Manson engedélyt kért és kapott, hogy San Franciscóba költözhessen.Hamarosan megismerkedett Mary Brunnerrel, a Wisconsin-Madison Egyetem 23 éves végzősével aki összeköltözött vele. Később 18 másik nő is csatlakozott hozzájuk.
Manson guruként élt a San Francisco-i Haight-Ashburyben, amely az 1967-es "szerelem nyara" idején a hippik jellegzetes helyévé vált.
1968 tavaszán Dennis Wilson, a Beach Boys tagja felvett két stoppoló Manson nőt, és néhány órára elvitte őket a Pacific Palisades-i házába. Másnap reggel egy éjszakai felvételről hazatérve Wilsont saját rezidenciájának kocsifelhajtóján Manson fogadta, aki a házból jött ki. Wilson kényelmetlenül érezte magát, és megkérdezte az idegent, hogy nem akarja-e bántani. Manson biztosította, hogy nincs ilyen szándéka.
A Manson Család gyakorlatilag beköltözött Wilson-hoz. A következő hónapokban a Családtagok száma elérte a 30-at. Wilson énekelt és beszélgetett Mansonnal, akinek a nőit mindketten szolgaként kezelték.
Wilson fizetett a Manson által írt és előadott dalok felvételéért, és bemutatta Mansont a szórakoztatóiparban szerepet játszó ismerőseinek. Ezek közé tartozott Gregg Jakobson, Terry Melcher ( zenei producer ) és Rudi Altobelli (utóbbié volt az a ház, amelyet Sharon Tate színésznő és férje Roman Polanski rendező bérelt).
Manson 1968 augusztusában a Topanga Canyontól nem messze lévő Spahn's Movie Ranch-en alakított ki bázist a csoport számára, miután Wilson menedzsere felszólította, hogy költözzenek ki Wilson otthonából.
Manson egy ideje már azt hangoztatta, hogy a feketék és fehérek közötti faji feszültség egyre nő, és hogy a feketék hamarosan lázadásba kezdenek. Manson elmagyarázta, hogy az általa megjósolt társadalmi zűrzavart ( Helter Skelter ) a Beatles is megjósolta. A Fehér Album dalai mindent elmondtak, bár kódolva.
1969. március 23-án Manson hívatlanul belépett a 10050 Cielo Drive-ra, amelyet Terry Melcher ( zenei producer ) lakhelyeként ismert. Ez Rudi Altobelli ingatlana volt, ahol Melcher már nem volt bérlő. Februártól a bérlők Sharon Tate és Roman Polanski voltak.
Bobby Beausoleilt, a család egy tagját 1969. augusztus 6-án tartóztatták le.
Augusztus 8-án éjjel Manson utasította Charles Watsont, egy Családtagot, hogy menjen 3 másik taggal (Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkel ) "abba a házba, ahol Melcher lakott", és "pusztítson el mindenkit, amilyen borzalmasan csak tud". Azt mondta a nőknek, hogy tegyék azt, amit Watson mondd nekik. Krenwinkel a Család egyik korai tagja volt, az egyik stoppos, akit állítólag Dennis Wilson vett fel. A ház jelenlegi lakói Sharon Tate filmszínésznő, aki nyolc és fél hónapos terhes volt, barátja és korábbi szeretője, Jay Sebring, egy ismert fodrász, Wojciech Frykowski, valamint Frykowski szeretője, Abigail Folger, a Folger kávéház vagyonának örököse. Tate férje, Polanski éppen Londonban dolgozott.
Folgert, Frykowskit és Tate-t halálra szúrták. 28, 51 és 16-szor… Manson azt mondta a Család négy tagjának, hogy "hagyjanak jelet... valami boszorkányosat". Susan Atkins „disznó” szót írta ház bejárati ajtajára, Tate vérével.
Manson 2017. november 19.-én halt meg vastagbélrákban….
1905. Több ezer fős öregdiák-bankett a Yale egyetemen 1916. Francia katonai teherautó vontat egy szerencsétlenül járt másikat a macedón fronton, az első világháborúban 1920. Baseballmérkőzés egy amerikai fegyintézetben 1939. A német Admiral Graf Spee lángokban, az elsüllyedése előtti…..
1970. Nyárköszöntő "Midsommar" fesztivál Svédországban..
Behemoth7408 2023.07.19 09:30:03
Henri Desire „Bluebeard” Landru Párizsban született 1869.április 12.-én. 18 évesen bevonult és négy évet töltött a francia hadseregben 1887 és 1891 között, ahol őrmesteri rangot ért el.. A szolgálat után, szexuális kapcsolata lett az unokatestvérével, aki egy leány gyermeket szült neki….2 évvel később azonban másik nőt vett feleségül, akitől négy gyermeke született. Egy alkalommal munkaadója kicsalta a pénzét, ami után elhatározta, hogy ő is ezt fogja csinálni. Eleinte idős özvegyasszonyok átverésével próbálkozott, de lebukott és 1900-ban két év börtönbüntetésre ítélték. 1900 és 1908 között hétszer volt börtönben mindig csalásért került be.
1914-ben elhidegült feleségétől…..ezek után újsághírdetések útján keresett özvegyeket, „házasság céljából”. Az I. világháború idején sok férfi esett el a lövészárkokban, így rengeteg özvegy maradt egyedül.
Landru egyébként alacsony ember volt, kopasz fejjel és sűrű, barnásvörös szakállal. Szemöldöke sűrű és bozontos volt. De nagyon kifinomult modora volt, amit a sebezhető nők ellenállhatatlannak találtak.
Landrunak volt egy szép háza vidéken, amit használtbútor kereskedéssel szerzett és ahová elhívta, majd elcsábította a jelentkező nőket, majd miután hozzáférést kapott vagyonukhoz, (ez heteket vagy hónapokat vett igénybe), megölte őket, feldarabolt testüket és a kemencéjében elégette.
1914 és 1918 között Landru 11 embert ölt meg, 10 nőt és az egyik nő tizenéves fiát. (A kép alatti megjegyzés, hogy 80 körüli áldozata volt…abban benne vannak a csalással átvert áldozatok is). Mivel holttestek nem voltak, az áldozatok csak eltűntként szerepeltek. A rendőrség számára gyakorlatilag lehetetlen volt megtudni, hogy mi történt velük, mivel Landru sokféle álnevet használt.
1919-ben Landru egyik áldozatának, Ő volt a 8. áldozat, 1916 augusztusában tűnt el, nővére Madame Buisson megpróbálta felkutatni eltűnt testvérét. Nem tudta Landru valódi nevét, de ismerte a férfi külsejét és azt, hogy hol lakott, és végül meggyőzte a rendőrséget, hogy tartóztassák le. Landru-t kezdetben csak sikkasztással vádolták.
Landru nem volt hajlandó beszélni a rendőrséggel és mivel nem voltak holttestek nem volt elég bizonyíték ahhoz, hogy gyilkossággal vádolják meg. A rendőrök azonban végül különböző papírdarabokat találtak, amelyeken az eltűnt nők, köztük Madame Buisson neve szerepelt, és ezeket más dokumentumokkal kombinálva végül elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze ahhoz, hogy gyilkossággal vádolják meg.
Landru 1921 novemberében állt bíróság elé 11 rendbeli gyilkosság vádjával. Minden vádpontban bűnösnek találták és halálra ítélték. Három hónappal később 1922 február 25.-én, Versailles-ban, guillotine-nal végezték ki.
Henri Landru inkább nevezhető többszörös gyilkosnak, mint sorozatgyilkosnak. A különbség, hogy az anyagi jutalom megszerzése érdekében ölt és nem harag vagy szexuális abberáció miatt.

Filmek is készülte e tárgyban:
Kékszakáll tíz felesége ( Bluebeard’s Ten Honeymoons 1960), Kékszakáll (Landru 1963), Désiré Landru (2005).
Ahogyan a múlt héten említettem, nyári szünet helyett visszatekintő válogatások érkeznek a blogra augusztus végéig. 9 éve megjelent fotókat láthattok ma! 1989. Théodore Malgorn, a világítótorony őre várja a mentőhelikoptert a Brest közeli, atlanti-óceáni őrhelyén. A későn észlelt hullám ellenére…..
1850-es évek. A Levi's farmergyár első dolgozói..
Behemoth7408 2023.06.20 10:08:16
@gintonic.azigazi: ...egy idézettel válaszolnék...." A torkánál ragadta meg a kérdést..." :-)
...de lehet te vagy Judd Gray reikarnációja :-)
Behemoth7408 2023.06.20 10:57:37
@bioLarzen: Köszönöm....Nagyon érdekelnek a gyikossági bűnügyek, sorozatgyilkosok vagy az ilyen "szimpla" gyilkosságok háttere...."mótivációja".... Talán így teljesebb a kép a fotóhoz.... :-)
Behemoth7408 2023.06.21 09:41:27
@gintonic.azigazi: ...hááát..ez engem annyira nem ......, de......akkor legyen whiskey :-)
9 éves lett a blog! Na, erre biztosan nem gondoltam volnaamikor az első posztot élesítettem. Köszönöm Nektek az eddigi, csaknem évtizednyi kitartó érdeklődést! 1974. Az Özönvíz című lengyel film forgatása. Az Oscar-díjra jelölt - Henryk Sienkiewicz regényéből készült - történelmi dráma azóta is…..
Behemoth7408 2023.02.21 08:23:07
SS Eastland chicagói utasszállító hajó....
1915. július 24-én az Eastland és négy másik Great Lakes utasszállító gőzhajót kibérelt a Western Electric Company Hawthorne Works, hogy alkalmazottait egy piknikre vigye az Indiana állambeli Michigan Citybe. Ez jelentős esemény volt a dolgozók életében, akik közül sokan nem tudtak nyaralni.
1915-ben az RMS Titanic három évvel korábbi katasztrófája miatt fogadták el az új szövetségi tengerésztörvényt. A törvény megkövetelte a mentőcsónakok teljes készletének utólagos felszerelését Eastlanden is. Ez a többletsúly veszélyesebbé tehette Eastlandet azáltal, hogy még magasabbra került a súlypontja, nehezebb lett.
A hajó zsúfolásig megtelt, sok utas állt a nyitott felső fedélzeteken, és kissé a bal oldalra kezdett dőlni (a rakparttól távol). A legénység úgy próbálta stabilizálni a hajót, hogy vizet engedett a ballaszttartályaiba, de nem jártak sikerrel. Reggel 7 óra 28 perckor Eastland élesen megtántorodott a kikötő felé, majd teljesen a bal oldalára dőlt, és a folyó fenekére került, amely mindössze 6,1 m mély volt; alig a hajó fele merült el.
Az Eastland utasai közül sok bevándorló volt, nagy számban a mai Csehországból, Lengyelországból, Norvégiából, Németországból, Írországból, Svédországból, Dániából, Olaszországból, Magyarországról és Ausztriából.
Miután Eastlandet 1915. augusztus 14-én felemelték, eladták az Illinois Naval Reserve-nek, és a Great Lakes Haditengerészeti Bázison állomásozó USS Wilmette néven újra üzembe helyezték. 1918. február 20-án ágyús hajóvá alakították át, Wilmette névre keresztelték, és 1918. szeptember 20-án helyezték hadrendbe....
1981. december 13. Wojciech Jaruzelski lengyel miniszterelnök és pártfőtitkár az állami televízióban kihirdeti az országban a szükségállapotot..
Behemoth7408 2021.12.20 08:04:43
V. Rama (1853. szept. 20. Bangkok, Sziám [ma Thaiföld] - . 1910. okt. 23. Bangkok), Sziám királya; uralkodása alatt az ország megmenekült a gyarmatosítástól, és messzemenő reformokba kezdett.

1873 novemberében koronázták meg. A fiatal király ezután nagyra törő reformok egész sorát iktatta törvénybe. A rabszolgaság eltörlésével kezdte, majd az igazságszolgáltatási és pénzügyi intézményrendszer javításával, valamint kinevezett törvényhozó tanácsok beiktatásával folytatta. Elkötelezte magát a nyugati mintájú reformok végrehajtására, amelyeket létfontosságúnak tartott Sziám fennmaradása szempontjából.
1892-ben nyugati mintára szervezett 12 minisztériumot. A minisztériumok bizonyos tevékenységi körökért voltak felelősek, mint például a tartományi közigazgatás, a honvédelem, a külügyek, az igazságszolgáltatás, az oktatás és a közmunkák. A király így erőteljesen korlátozta a közigazgatási önkényt, és véget vetett a távoli tartományok önállóságának.

A törvény előtti egyenlőség, a kötelező elemi iskolai oktatás és az általános katonai összeírás bevezetésével lerakta a modern thai polgári társadalom alapjait.

A franciák 1892-ben kiprovokálták vele a háborút, és Sziámnak az 1907-ig Franciaországgal kötött szerződések értelmében le kellett mondania Laoszban és Nyugat-Kambodzsában szerzett jogairól. 1909-ben Sziám átengedte Nagy-Britanniának Kelantan, Trengganu, Kedah, valamint Perlis maláj államokat, és ez már némileg korlátozta a területenkívüliség rendszerét, amely csak két évtizeddel később szőnt meg.
1901-ben nyílt meg az első vasútvonal Bangkokból Koratba. Ugyanebben az évben Sziám első erőműve villamos energiát termelt, és elektromos lámpák világították meg először az utakat.
1897-ben és 1907-ben Európába látogatott, és a nyugati uralkodók egyenrangú partnerként fogadták.
Amikor Chulalongkorn 1910-ben meghalt, a thai történelem leghosszabb uralkodása ért véget.
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..