Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bálnalovas

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Meghívó jött, magyar gyártmányú fegyverek átadásának ünnepélyes eseményére invitálták a sajtó munkatársait. Reménykedtem, hogy az idén márciusban bejelentett cseh CZ gépkarabélyok, géppisztolyok és pisztolyok rendszeresítéséről kaphatunk új információkat. Amint beléptem a Petőfi Sándor laktanya…..
bálnalovas 2018.12.12 19:40:55
@contractor: Nem tudom mennyi rálátásod van a magyar iparra, de nem sok lehet a hozzászólásodból következtetve. Minden modern technológia, gép és eszköz, továbbá szakember is rendelkezésre áll. Ha a minőségbiztosítási rendszer megmarad, ugyanazt a minőséget fogják hozni, mint a csehek. Ez ma már sok helyen pl. szerszámgyártásban kiválóan működik. Az alapanyagokat ott is a Böhler- Thyssen Krupp- Uddeholm hazai kirendeltségétől veszik, kiváló hőkezelést tudnak, a műanyagalkatrészek simán gyárthatók, nem értem miről beszélsz....
bálnalovas 2018.12.12 20:19:00
@Stenonis: Egyetértek, de mikor is gyártottak utoljára Magyarországon AK-t ? 2000 körül? Azóta azért sokminden történt.
Nem értem a hozzáállásotokat (contractorral). Ha mindenki magából indul ki, azt kell feltételeznem, hogy életetek során, soha, semmit nem csináltatok meg jól. Vagy Ti igen, de mindenki más pancser?
bálnalovas 2018.12.13 20:02:23
@Stenonis: "A fegyvergyártás meg nem olyan egyszerű, ahogy te gondolod. Nem Magyarországnak van meg a modern technológiája, hanem az ide települt Audinak, Mercinek, Thyssennek stb.
Fegyvergyártásnál is a HK-nak, SIG-nek, Kalsnyikovnak, FN-nek stb. Az nem megy, hogy fogsz egy CNC gépet és egy maróst és nekiállsz tokszerkezetet gyártani."

Pedig de....A fent említett idetelepülteknek számtalan magyar beszállítója van, akik itthon gyártott szerszámokkal dolgoznak . Egy műanyag műszerfalelemet gyártó századmilliméteres pontossággal illesztett több irányban mozgatott zárásokkal működő fröccsszerszám kb 5x bonyolultabb egy karabélynál. Tudok az országban legalább 20 olyan céget, ahol a fegyveralkatrészek bármelyikét (a csövön kívül) röhögve legyártják. Jelenleg sokkal bonyolultabb és pontosabb alkatrészeket gyártanak, mint ami a gépkarabélyban van.
A pites, staffordos vonatkozásoknak hála fent vagyok néhány olyan csoportban, amit csak reggeli kávé helyett, vagy épp nagyon ráérő időmben olvasgatok és akkor sem sokáig, a saját nyugalmam érdekében. A helyzet az, hogy a bull-típusú kutyák soha nem látott divatnak örvendenek, és ez amellett, hogy…..
bálnalovas 2017.09.20 15:54:12
@kewcheg:

ha a hátizsákodban van, esélyed sincs előkaparni, ha a kutya támad.
Az Évszázad Évezred Interjúja következik. Közízlés: Mi a véleményed úgy általában a magyar politikusok öltözködéséről, stílusáról? Alekosz: A politikusok öltözködését nagyban befolyásolja az, hogy éppen kormányon vannak-e, vagy pedig sem. Az öltönnyel kiegyezek,…..
bálnalovas 2015.07.05 08:20:48
@ipari ivógéptanács:
Az, hogy ez a primitív barom bármit is elért, nem az ő érdeme, hanem egy ország szégyene.
Monty blogja FILM: Gallipoli 1915 2015.04.27 00:10:00
A török nézőpont Sokáig, nagyon sokáig meg sem fordult meg a fejemben, hogy a száz évvel ezelőtt dúló gallipoli csatáról esetleg nemcsak az ausztrálok készítettek játékfilmet. Elvégre a törökök számára is jelentős ütközetről van szó, különösen első világháborús…..
Múlt-kor 10 tény Ceaușescuról 2015.03.24 16:58:46
1. Az 1965 és 1989 között a Román Kommunista Párt főtitkári címét viselő diktátor, Nicolae Ceaușescu mindössze az elemi iskola négy osztályát végezte el, ezt követően Bukarestbe ment, ahol cipészinasnak állt. 2. Hitvese, Elena Ceaușescu annyira féltékeny volt, hogy egyetlen…..
Írtam már régebben a Delorean Timeről, ami John Delorean órabiznisze lett volna, ha beindul. Vannak azonban olyanok akiknek sikerült eladható órát készíteniük a Delorean márkából. Nem egy új dolog, de nem vagyok elkésve vele, van még eladó belőle. Az óra készítője Romain Jerome, svájci órásmester,…..
bálnalovas 2014.06.16 11:20:16
@kvadrillio: Aranyláncot, karkötőt, gyűrűt miért hordanak emberek? Az órának nemcsak időmutató funkciója van. Szép tárgy, vagy ékszer, jó ránézni.Ha nem tudod feltölteni a mobilod, mert nincs hol, akkor mit mutat?
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
bálnalovas 2014.01.21 07:30:41
@Morgan kapitány: Ennek azért nézz még utána. 1940 márciusában a moszkvai békeszerződés alapján a finnek nem jártak túl jól, nem nevezném őket győztes félnek.
Rohadt unalmasak már a sokadik egygitáros feldolgozások a Youtube-on, ezért is örülünk annyira, hogy végre igazi talentumra lelt az internet népe. Ő Jess Greenberg énekes-gitáros hölgy, aki javarészt unalomig ismételt rockklasszikusokat és popdalokat dolgoz fel egy szál gitárral a…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
bálnalovas 2013.08.26 15:29:22
@safranek:
"Brutálisan jó volt a nyitány is, szinte leszakadt a fejem."

Kár, hogy a falba csapódó repülőt későn indították. Elvileg a robbanással aláfestett utolsó akkord pillanatában kellett volna becsapódnia, ehhez képest már minden lecsengett és a repülő akkor ért oda...

Ettől még frenetikus élmény volt, hangtechnikailag jeles, gyomor és talajrengető basszussal, térhatással, mindez ráadásul szabadtéren.
Hiába próbáltak Bochkor Gáborral tovább rádózni, majd indítottak Bumeráng néven egy magazint, nem jött be, így most munkanélküliként tengeti napjait Boros Lajos, írja a Blikk. "Mint két hajléktalan, aki a fölösleges hirdetési újságokat gyűjti a MÉH-nek, nagyjából így…..
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
Belsőség Heti merítés 2013.05.26 09:38:37
Moszkító Bár a paraméterei elsőre nem tűnnek félelmetesnek (1.8-as motor, 120 lóerő), de a 750 kilós össztömeggel együtt nagyon fürge. Alacsony fordulaton is jól húz, de igazán 5000 felett kezd el élni. A 6800-as fordulat korlát miatt széles tartományban vezethető, sokféle…..
Két hete a Szarvas Gábor úti közértben vásároltam, amikor egy kék, DT rendszámú kocsi elől kellett elugranunk, amely négy kerékkel jött a járdán, majd leparkolt a közért bejáratánál, teljesen ellehetetlenítve a gyalogosforgalmat. Amikor érdeklődve megkérdeztem a kiszálló,…..
Tisztelt MTB!    Idén az egyik budapesti "magyar üzletláncban" kezdtem el dolgozni. Nagyon örültem a lehetőségnek, szimpatikus volt a hely. Először abban állapodtunk meg, hogy 3 hét "próbaidő" után lesz szerződés és bejelentés. Másfél hét után mondták, hogy hozzam…..
LGT @ Papp László Sportaréna, 2013.02.14. Csütörtök este megnéztük, nagyjából milyen lesz az LGT-koncert pénteken, szombaton és vasárnap. Néha meglepő, néha mulatságos és érthetetlen, persze igen hosszú, viszont szerencsére nem egy öreguras nosztalgiashow. Sok-sok spoiler…..
bálnalovas 2013.02.16 14:48:46
@fairytale:
"De biztos nem olyan, hogy minden ünnepnapon dolgoznod kell, pl. tudósítani. Vagy karácsonykor, szilveszterkor is benn lenni a munkahelyeden. És neked biztos van betegállományod és jó sok szabid, mert nem kényszervállalkozóként dolgozol. Vagy ha nem kényszervállalkozóként, akkor olyan főállásban, ahol csak a minimálbért fizetik, a többit a leadott fotók és cikkek után kapod meg. Vagy még minimálbért sem fizetnek - ha megjelenik valami, kapsz pénzt, ha nem, akkor nem."

Ha ennyire szar, miért csináljátok?
bálnalovas 2013.02.16 15:01:52
@sam poppat:
"az lgt a "magyar kis dagonyan" kivul semmit nem tud felmutatni,ehhez kepest tulprezentalt,tulfuttatott,bizony egyfajta teves nosztalgiabol...
ennyi..."

Az LGT nem is akar ennel tobbet felmutatni. Annyira tulreprezentaltak (persze szigoruan teves nosztalgiabol), hogy az utobbi evekben egyaltalan nem lehetett roluk, mint banda hallani szinte semmit. Presser persze benne van a köztudatban, a dalai es a szinhazi meg teves munkai kapcsan.
Ehhez kepest magtoltenek 4 Arenat.
Mutass egy bandat a magyar dagonyabol, aki ezt utanuk tudja csinalni.

A koncert egyebkent jo volt, nekem is hianyzott nehany ikonikus szerzemeny.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ahhoz nem sok kétség fér, hogy Nicole Kidman jó pár évvel ezelőtt egy csodálatos, gyönyörű nő volt. Aztán teltek az évek, jöttek a ráncok, azaz csak jöttek volna, ha nincs az a fránya botox, amitől ennek a szép nőnek ugyan kisimultak ráncai, ámde eltűntek a vonásai, a bája…..
bálnalovas 2012.11.21 16:14:33
@doggfather:

igy van, nem mindenkit fotózhat SP , Debreceni Zita, vagy Kasza Tibi...
Unjuk a taxisok vernyákolását, de a főváros töketlenkedését legalább annyira. Valószínűleg nem az öreg autókban ülnek a rossz taxisok, az újakban meg a jók, hiszen becsületes üzemeltetéssel nehéz megkeresni az új autóra valót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
bálnalovas 2012.11.14 14:35:36
@Dr. GGG77:
Matekból nem lehettél túl erős:
25 nap x 200km = 5000 x 240Ft/km = 1.200.000,-Ft.
Ebből levonod a cikk táblázatában számolt havi 400.000-et és marad 800.000,-Ft. Nettó!!
Egy magasan iskolázott több diplomás, nyelveket beszélő középvezető bruttó fizetése, amiért valószínűleg ő is havi 25 napot dolgozik.
Egy bunkó paraszt, egy PÁV os jogsival egy hulladék Astra G kombival a másik oldalon. Ki is az élet császára?
Pont egy ilyen császárhoz volt legutóbb szerencsém, este 10 kor végigszáguldotta velünk a várost 100-120-al mindenkit leanyázva, piroslámpákon keresztül, azzal, hogy mindenki ráér de ő dolgozik.
Augusztus 20.án este későn pedig 1 óra alatt sikerült egy taxit találni úgy, hogy hárman hívtunk minden társaságot sorban. Kérdeztük a végre megérkező sofőrt, hogy mi a helyzet, azt mondta kevés kocsi van kint, nyaralnak, telkeznek, nincs szolgáltatási minimum, társaságon belül is mindenki a maga ura, akkor dolgozik, amikor akar, amennyit akar.
A második Voice-adástól azt vártuk, hogy az első gyerekbetegségeit levetkőzi, vagy legalábbis pár olyan sallangot lenyirbálnak róla, ami az őrületbe kergeti a nézőt, mondjuk az üvöltő (konzerv) közönséghangot, vagy Malek Andrea ripacskodását. Azt is joggal várhattuk, hogy ha…..
A rengeteg orosz és ázsiai autós videó után örömmel konstatáltam, hogy a Közel-Kelet is tud nagyot dobni, legalábbis időnként. Ez a videó Izraelben készült, ami -lássuk be- nem a legjobb hely arra, hogy az autóból kipattanva keménykedjünk. Pláne nem egy darab csővel, mert a…..
bálnalovas 2012.08.23 14:21:08
@Valerijov:
Nem. A tárat kiveszi, hátrahúzza a szánt, felveszi a földről a kivetett töltényt, visszateszi a tárba, a tárat a fegyverbe, azt meg a tokba.
A hétvégi tömegjelenetek után kialakult kisebb hírvihar után mára sűrű piktogramozás jelent meg a Margit híd úttestjén. A Kerékpárosklub áldozatos szakmai munkájának és a BKK-val való együttműködésének gyümölcseként végre sűrűn és jól láthatóan jelölték ki a…..
bálnalovas 2012.03.28 15:09:42
@cyd: Még sosem voltál hétvégén olyan helyen, ahol mások dolgoznak?
Étterem, Állatkert, mozi, múzeum....
Subba Eközben Dubaiban 2012.01.11 23:25:00
bálnalovas 2012.01.12 07:09:46
@szbszig:
... minthogy egyéb domborzati forma nem igen fordul elő arrafelé.
Próbálnának meg hobbiból motorosfűrésszel sitkafenyő erdőt irtani.
Tetovált lányok Rabbit 2011.12.15 16:00:00
..
bálnalovas 2011.12.16 06:52:00