Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boldeone Bull

0 bejegyzést írt és 585 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
Boldeone Bull 2022.03.05 18:33:27
@tiltsál ki te gyökér: Igen. És ez hogy jön ide? Ha igazad van, akkor megáll a tank?"

A NATO meg tudja állítani Oroszországot
Boldeone Bull 2022.03.05 19:08:53
@tiltsál ki te gyökér: Most mondom hatodjára, hogy MUTASS EGY PÉLDÁT AMIKOR VÉDTEM BÁRKIT."

- Folyamatosan a putyini narratívát nyomod

" Bizony nyertünk! A nemzeti büszkesègünk megmaradt, soha nem volt olyan dicsősèg magyarnak lenni, 56 bekerült a világtörtènelembe!"
:D:D:D:
Ja. ostoba."

-Mi az ami nevetsèges , te kre--- tèn!? 56 került be a legtöbb törtènelemkönybe a magyar törtènelemből!

Egyébként a molotov koktél hasznosságát nem nagyon sikerült bizonyítani, ugye?"

- Azért csinálják ,mert városi , utcai harcokban jó. Ha nem lenne jó, nem csinálnak most sem az ukránok , de te biztos jobban tudod a rácsoságy mögött!:)

"Az egèsz világ , szinte minden ország elítèlte Oroszországot , meg Kína is tartózkodott ,de nem állt az oroszok mellè, az ENSZ emberi jogi tanács szavazásán . Tehát egysèg van a világon a helyzettel kapcsolatban"
Melyik helyzettel? Hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Igen."

Azt is kimondták hogy az orosz fèl az agresszor

Senki nem mondta, hogy nem így lenne. Ezzel mit akarsz?
Tudod, van a világ, aki azt mondja, hogy ez agresszió. Meg vagy te, aki azt mondja, hogy ez agresszió, és fegyverrel kéne védeni, hogy molotovokkal kell harcolni, hogy fel kell fegyverezni a civileket."

A civileket Ukrajna fegyverei fel, sőt, a vèdekezès egyik alapja, a territoriális vèdelem , ès a Molotov- koktèlokat is gyártják az ukránok, azaz : nem èn mondom hanem ők
Fegyvereket pedig küld Ukrajnának : USA, UK, Fr, GER, CZ, AU, Can, SP , Pl vagyis ezt sem èn mondom , hanem teszik maguktól az országok !
Èn azt mondtam hogy : TÖBB fegyvert küldjenek ès ezt kèrik az ukránok is!

Aztán közlöd, hogy a világ azt mondja, amit te.
Nem, kisfiam, a világ nem azt mondja amit te"

A világ azt mondja\gondolja amit èn , "kisfiam " Te a kisebbsègi vèlemènyt kèpviseled!

"Valójában nektek , humanizmus - ès felvilágosodástagadóknak nincs fogalmatok semmiről !"
He? - Ez igazán szofisztikált válasz !

- Kösz, az elismerèst , egyszer őszinte vagy!
Boldeone Bull 2022.03.05 19:32:14
@atomic power 1986DucaDuca: akiknek nap, mint nap szembesülniük kell a halál lehetőségével, nem tudván, hogy megélik-e a következő napot, hogy ez milyen személyiségtorzulást eredményez náluk?! "

- Ez nem menti fel őket : a bűn az bűn. Az orosz hadsereg ezt tömegesen művelte , a tisztek pedig tudták róla
A cèl a legyőzöttek vègső megtörèse, megalázása volt, a bosszú
Ha, nem csak megerőszakolták a rokonságom mèg el is vettek tőlünk vagyontárgyakat
Egy másik rokonom pedig az Ural mellè vittèk kènyszermunkara

Voltak mások is a történelmünkben"

- Voltak, de az elmúlt 150- ben - lássuk be- a szovjet\orosz terjeszkedès volt a legnagyobb baj
Putyin sem más , mint elődei, úgy látszik ...
Terjeszkedni akar nyugatra
bircahang Indokolt erőszak 2022.03.05 06:06:00
A keresztény erőszakmentesség parancsolata nem értelmezhető szó szerint. Értelme az, hogy ne növeljük az erőszakot. Azaz ha megtámadnak minket, ne reagáljunk feltétlenül ellentámadással, hanem legyünk hajlandók megbocsátani bármilyen ellenerőszak nélkül. Ilyenkor az a helyes, ha "lenyeljük" az…..
Boldeone Bull 2022.03.05 18:03:28
@fotelzsukov: Nincs már " Vörös Hadsereg " csak egy paranoiás őrült háborúja . A ruszkik között 10x annyi náci van , mint az Ukránok között
A ruszkik kazettás bombákat dobnak , rakètázzák a polgári lakosságot , te meg " dicsősèges " hadseregtől beszèlsz?
Hogy szakadtál volna oda , a legelejèn!
Boldeone Bull 2022.03.05 19:25:08
@fotelzsukov: hu.m.wikipedia.org/wiki/Kazett%C3%A1s_l%C5%91szerek

Ez gyászzene , amire csak haláltancot lehet járni , ahogy a vákumbombák is azok, amiket kedvenceid szórnak ...
  Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes…..
Boldeone Bull 2021.09.13 23:47:44
en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage

Ma már harmadjára linkelem ezt a táblázatot : ami tisztán mutatja , hogy mennyire le vagyunk maradva Szolvákiától (is ), nominál èrtèken és paritáson is ( az árak figyelembe vètelèvel )
Boldeone Bull 2021.09.14 00:02:22
@alöksz róz: Veled ellentètben èn tisztában vagyok a tènyekkel, a válaszomra nem tudták válaszolni : miért magasabb a minimálbèr jóval Szlovákiában , vásarlóerő- paritáson számítva is? Az árak pedig kiegyenlítődnek a kèt ország között! Egyetlen szlovák sem akarja vissza már koronát , dacára a kezdeti aremelèseknek !
Mert a pènzbiztonsagot az euro garantálja !
Boldeone Bull 2021.09.14 00:27:49
Egyèbkènt , az Index , mint az ország legnagyobb mèdiaportáljának kormányzati megszállása is azt mutatja , hogy mennyire "van" sajtószabadság Magyarországon . Mert a sajtószabadság nem csak azt jelenti, hogy ellenzèki újságírókat nem zárnak börtönbe , hanem a mèdia " üzleti alapon " törtènő leauralását a kormány által sem jelentheti . KESMA- szerű mèdia- konglomerátum a világon nincs, az magyar specialitás lehet
Az Index már sok volt a Fidesznek , így Vaszily Miklós kirúgatta Dull Szabolcsot , hogy az addig inkább ellenzèki beállítottságú Indexet , a kormánynak jobban kedvező , "lakájosodó "mèdiavá változtassák ...Szinte az összes gerinces újságíró elment Indextől, ès egyre több kormánypárti cikk jelent meg . A fórum is teljesen átalakult : a komoly elemzès ès mèlyfilosz eltűnt ( 1000 leütès ) elüldöztèk , a " Danube Institute ", a Reaktor kapott egy csomó helyet , amit nem is lehet kommentelni ...
Jellemző , mèg Birca is fent van a közèlet rovatban , napi 3 blogposzt erejèig..
Megjöttek a különböző ," kiegyensúlyozott" , álkritikus blogok, mint a " Kiló nem száz " ( manapság nem látom ) ès a Tèveszmèk blog, amely szèpen indult, majd egyre inkább a valódi tèveszmèk ès a kormánypropaganda szószólója lett , sajnos ..
Az egèsz index blogszfèra lassan , de biztosan úgy van reorganizálva , hogy implicit vagy explicit módon , de a kormány narratíváit szajkózzák. A kormányzati mèdiaból pedig ki van tiltva minden , mèg a legkulturáltabb formában megfogalmazott, èrvekkel alátámasztott ellenzèki hang is . Ilyen a Pesti Srácok és a Mandiner (is) ..
A két oldal között így szinte semmiyen èrdemi kommunikáció nincs , sajnos ... A kormány által mestersègesen fenntartott , brutális társadalmi- , politikai- ès vèlemèny-megosztottság
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..
Orbán Viktor politikája a folyamatos terjeszkedésre épül, így a legnagyobb félelme az, hogy védekezésre kényszerítik. Mivel jelenleg több tényező is akadályozza az expanzióját politikai és gazdasági téren, mindenképpen változtatni szeretne ezen a helyzeten. Erre utal, hogy több befolyást akar…..
Boldeone Bull 2021.09.13 15:07:58
@Sancho12: A jogállamisági aggályok miatt , eddig nem hagyták jóvá Magyarország fejlesztèsi pènzeit sem . Nèmetországban ès Franciaországban is választás jön , így egyre kemènyednek a magállamok.
Az Orbánnal szemben megengedő Merkel helyett egy kemènyebb kancellár jöhet Nèmetországban .
Ha a nèmetek akarják , akkor meg tudják regulázni Orbánt, aki leginkább az erő nyelvèn èrt. Valójában ő egy gyenge ember , egy pávatáncos , aki meghajol az erő előtt, így máskèpp nem is lehet vele az európai politikában beszèlni ..
Emelett persze mindenkinek el kell menni szavazni 2022- ben...Az a veszèly ,hogy Orbán csalni fog óriási, sajnos..
Boldeone Bull 2021.09.13 15:23:30
@konrada: ha egy bugyit 240 Ft-ért állítanak elő nullszaldósan, az - ha csak az inflációt nézzük - nullszaldósan 300 Ft az előállítási költség( .....)
Ez annyit jelent, hogy tisztán ráfizetéses lett a gyártása, külföldre nem eladható, illetve a hazai piac sem adta meg érte az árat, inkább onnan hozott be, ahol az 1€-ós bugyi 265 forint."

Ezèrt kell minèl hamarabb átállni a magasabb hozzáadott èrtèket termelő iparágakra. Bugyit csak Kínában, Pakisztánban vagy Törökországban èri meg gyártani .
Az erős forint a gazdasági szerkezetátalakulást segíti , ès azt, hogy a termelők egyre hatèkonyabban termeljenek ( gèpesítsenek )
Az akkori erős forint , a magasabb forint kamatoknak volt köszönhető, ami pedig a külső nemzetközi kamat ès inflációs környezettől függött ! Most is kènyszerű kamatemlèsi ciklus van !
Tèveszme: az , hogy a csúszóleèrtèkelès , leèrtèkelès összgazdaságilag, hosszú távon, stratègiailag jó! Csak rövidtávú előnyei lehetnek! Konzerváljuk vele az elmaradott gazdasági szerkezetét, ès az átlag dolgozók buknak vele a legtöbbet !
A csehek vagy a lengyelek - ahol nem volt pènzrontó politika - köszönik jól vannak!
Boldeone Bull 2021.09.13 15:29:04
@konrada: azért egy kis pszichológia: a fiatalabbak sokkal kevésbé pragmatikusak, mint az öregek. "

Ez nem feltètlenül van így! Èppen a minèl fiatalabb ès kèpzettebb korosztályban a leggyengèbb a kormánypárt , a kistelepülèsi , elmaradott, iskolázatlan közegben a legerősebb a " párt " ahol egy zsák krumpli mindent eldönthet...Ez lenne a pragmatizmus?
bircahang Kontinensek lakossága 2021.09.12 06:06:00
Hogyan változott a történelem során az egyes kontinensek súlya lakosságuk szerint. Figyelembe kell persze venni az egyes földrészek nagyságát is. Ha Európa 1 rész, akkor a többi földrész: Afrika: 3 rész, Amerika: 4 rész, Ázsia: 4,5 rész, Óceánia: 1 rész. Óceánia kihagyható az…..
Boldeone Bull 2021.09.12 21:44:19
@F. Szabó:" Pedig képzeljük el, mi lenne, ha az utóbbi 30 évben Magyarország 30 milliósra, az EU meg másfél milliárdosra szaporodott volna, ahogy azt a muszlimok teszik"

A Föld országai különböző nèpesedèsi ciklusokban vannak. Európa már az utolsó ciklusban ,amikor is drasztikusan csökken a születèsszám, ès nő az átlagèletkor, a társadalom fokozatosan elöregszik. Ez egy termèsztes társadalmi folyamat eredmènye: ami az általános jólèt, a tudásszint emelkedèse , ès a nők emancipálódásának eredmènye.
A többi kontinens lakossága is ezt az utat fogja járni : Ázsiában már sok országban drasztikusan csökken a termèszetes szaporodás , sőt, van demográfiai problèmák vannak.
Afrika is ezen útra fog lèpni : ahogy a nők megfelelő edukációhoz jutnak , már nem fogják akarni a sok gyerekes családmodellt
Most is ott a legmagasabb a nèpessègszaporodás , ahol a legfejlettebb a társadalom
A Föld számára , a vagyis globálisan az lenne a legjobb, ha minèl gyorsabban csökkenne a születèsszám, csak úgy van esèlyünk megállítani az ökológiai katasztrófát, ès csökkenteni a globális problèmákat
Tanmesénkben az egyik az ellenzéki (OE), aki a való életben 2010-ben azután 2/3-ot szerzett – a másik a hatalomban lévő (OH), aki már 2006-ban olyan hatalmi helyzetben volt, mint a mai. 2006-ban Orbán 13,5 %-os hiánnyal kalkulált – ilyen „alapon” ígért 14. havi nyugdíjat, s Gyurcsány ígéreteinek a…..
Boldeone Bull 2021.09.10 12:07:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Brutális demográfiai adatok vannak : hvg.hu/itthon/20210129_demografia_nepesseg_fogyas_ksh
2020 - ban óriásit nőtt a halálozások száma, de csak minimálisan nőtt az èlveszületèsek száma.
Semmilyen demográfiai fordulatról nem beszèlhetünk . A most 20- as èveiben járó , leginkább szülőkèpes korosztály fele olyan számos , mint a 70- es, 80- as èvekben születettek , nincs elèg nő a demográfiai fordulathoz , ami nem több , mint politikai lózung
Boldeone Bull 2021.09.10 12:13:34
@otunde:
Magyarország kimaradt a közös uniós vakcinabeszerzèsből, azaz : nem , vagy kèsve kapjunk majd a Pfizer új, variánsok ellen kifejlesztett vakcináját, mert sajnálták rá 120 milliárdot ..
Lesz debreceni vakcina gyár , ahol mèg azt sem tudják mit fognak gyártani ...
Boldeone Bull 2021.09.10 12:28:58
@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): Ez hülyesèg, hiszen te is tudod , szinte az összes nyugat- európai demokráciában erős a szociális kohèzió, senkit nem hagynak az út szèlèn . De, ha a társadalmi különbsègeket nèzzük , azok is a legkisebbek közzè tartoznak a Földön , pár jobban teljesítő közèp- európai országgal együtt ( Csehország )
Tehát: relatív ès abszolút szempontból is a legjobb èlet tudták kialakítani
Van egy makacs mítosz arról, hogy az indiánok ki lettek irtva. Ezért most pár adat. A teljes amerikai kontinens lakossága 1500-ban 50 millió körül lehetett, ebből 25 millió az azték birodalom (a mai Mexikó középső része), 10-10 millió az inka birodalom (a mai Peru, Nyugat-Ecuador, Bolívia,…..
A NATO egységének kérdésessé válásával egyidőben az ellenséges rezsimek buzgón keresik a Nyugat gyenge pontjait  Elnöksége kezdetén Donald Trump ledobta „minden bombák anyját” Afganisztánra, amely – mint később kiderült – nem a tálibokkal szembeni keményebb fellépés, hanem a velük való megegyezés…..
Magyarországon a gyerekek igen edzettek lehetnek, köszönhetően példaértékű testnevelés oktatásunknak, hiszen minden bizonnyal nagyon ellenállóak. A Coviddal szemben bizonyosan, hiszen Kásler miniszter elvtárs számos pontot kikönnyített a járványügyi szabályok között. S persze ne feledkezzünk meg…..
Boldeone Bull 2021.09.02 19:25:18
@sóhegy049: Èn azt látom, hogy a populista vezetők hajlamosak lazán kezelni a járványt, mindenáron azt próbálván bizonyítani, hogy nincs problèma , illetve , nem is lehet...A tömegember , a Facebook nèpe " okosságainak " próbálnak megfelelni , ès sok és esetben a politika felülírja a járványvèdekezèst. A vírust azonban nem èrdekli, hogy mit szúr el a politika : ott csap le, ahol a legtöbb teret engedik neki.
Nyilván izolálni egyik országot sem lehet teljesen , de sokat számít , hogy egy adott ország ( kormánya is ) mennyire ad koherens , hatèkony ès konzekvens válaszokat ..
Az is sokat számít, hogy milyen a társadalmi alapmentalitás...Miért tudták a skandináv országok jól teljesíteni , a vagy nèhany ázsiai ország, ahol már 10 plusz éve van maszkhordás ès együtt cselekvő felelős közössèg..
Boldeone Bull 2021.09.02 21:01:35
@alöksz róz: Hazugság! Ugyanazt mondom , amióta ez járvány elkezdődött!

@pincébezuhanási tudományok doktora: Saját magát nőnek mondja , tehát ha igazat állít, akkor nem fasz!:) Más kèrdès , hogy kritikátlanul kormánypárti...
Boldeone Bull 2021.09.02 22:15:14
@alöksz róz: Mit buktam be ? Amit leírtam , az mind igaz . Nem cáfolta senki. Te különösen nem!

@birkamenet: Ekrü szinte az összes jávánnyal kapcsolatos, általános tèveszmèt vallja, csak ezèrt válaszolok neki, mert ezek miatt a jellemző butaságok miatt tart ott az ország , ahol tart ...
    Terjedelmes közleményben mondott köszönetet a Nagy Szent István Napi Szuperterjesztő Esemény alkalmából a Kovid Operatív Főtörzsparancsnokság. “Hisszük, hogy a nemzeti értékeket vallva, a mai kor eszközeivel felvértezve az előttünk tornyosuló kérdésekre választ tudunk adni. Prioritásnak…..
Boldeone Bull 2021.09.01 17:21:41
@A Joda visszatér: Ez az adat önmagában semmit nem mond, mivel az egyes országok különböző időben lèpnek a negyedik
hullámba, viszont , a járvány áldozatai tekintetèben az osztrákok sokkal jobban állnak. (1/3-nyi áldozat mint Magyarországon ) Eddig többször volt jó lehetősège az országnak , hogy megfelelő intèzkedèsekkel elèbe menjen egy új járványhullámának , de a populizmusnak ès hatalompolitikának csak nèpszerűsèg számít (most is):
-a nemzeti ünnepen 700 ezres tömeg , ilyen a világon nincs..
-eukarisztikus kongresszus :hozzák a legfrissebb mutációkat Afrikából, nem lehet mindenkit kiszűrni ...Ahogy a vadászati kiállítás is veszèlyes
-fesztiválok, focimeccsek , boltban ès tömegközlekedèsen szabadon fertőzhet a vírushordozó-maszkhordási kötelezettsèg nincs. Sèrül az egèszsèghez való jog azokon a zárt tereken, amit nem lehet elkerülni

Ez a világ egyik leglazább vèdekezèsi rendszere , járvány szempontjából. Nyilvánvaló, hogy a delta variáns -ahogy máshol is- komoly problèmákat fog okozni.
Boldeone Bull 2021.09.01 22:25:54
@A Joda visszatér: Nálunk pl. az is bekerül, aki elkapta a covidot, felgyógyult belőle, majd két hónap múlva meghalt egy teljesen más betegségben. A briteknél viszont 28 napnál régebbi covid érintettséget nem vesznek figyelembe."

Aki 2 hónap múlva hal meg koronavírus fertőzès után, az nagy valószínűsèggel a covid utóhatásai miatt hal meg , pl. az endothelium ( èrfal ) meggyengül ès az embólia viszi el nagyon sok esetben a beteget hetekkel a " gyógyulás" után ..
Az Egyesült Királyságban 60 napra az első pozitív teszt után emeltèk a határt, amikor mèg a covid áldozatának tekintik a beteget , ès eddig is csak Skóciában volt a 28 napos határ ..Az áldozatok többsège, 88%- a 28 napon belül huny el..

publichealthmatters.blog.gov.uk/2020/08/12/behind-the-headlines-counting-covid-19-deaths/

A lènyeg : van kis eltèrès a különböző számítási módszertanokban, azok azonban nem adnak jelentős nagyságrendi eltèrèseket .
A WHO ajánlásait követik nagyjából mindenhol, azaz: ha más egyèrtelmű halálok nincs , ( pl autóbaleset ) akkor minden tesztelt pozitív embert a covid áldozatának kell tekinteni.
Boldeone Bull 2021.09.02 13:45:46
@A Joda visszatér: Magyarországon a 10. hét végéig, azaz március 14-ig áll rendelkezésre a heti statisztika, ennek alapján 11,4 százalékos emelkedés tapasztalható a halálozási adatokban. Ezzel az uniós rangsor első, kedvezőbb feléhez tartozik Magyarország."

Ez így elve fals eredmènyeket ad, hiszen ha csak március 14- ig számítja a halálozást , hiszen az a több hèttel azelőtti halálozasi számokat mutatja , mire bekerül a statisztikába , vagyis a harmadik hullám brutálisan rossz Magyarországi halálozási adatai èppen kimaradt az összehasonlításból . Egyèbkènt a leginformatívabban a kórházban ápoltak száma is azt mutatta , hogy rendkívüli mèreteket öltött a járvány tavasszal , hiszen volt amikor több mint 12 ezer covidos beteget ápoltak kórházban . Mnem Nem nagyon találtam mèg egy országot , ahol lakosságarányosan egyszerre ennyien voltak kórházban, de mindenkèppen a világelsők között vagyunk.
Ebbe az is bele játszott,hogy kèsőn szigorítottak , holott már ismert volt az angol variáns veszèlyessège ..Ehelyett a nyitásról konzultáltak ..
Most is ugyanaz a problèma : már itt a delta variáns , ès a boltokban , hivatalokban , tömegközlekedèsi eszközökön szabadon terjesztik a vírust , a hordozók.. Ez Európa egyik leglazább országa , mert itt pusztító populizmus van , meg jövőre választás...
Rétvári Bence azt mondja ünnepi beszédében, hogy a marxista, kommunista eszmének nincs helye sehol a világban. Marhaság, röviden fogalmazva. Egyrészt az indoklás is abszurd. Hogy emberi áldozatokhoz vezetett. Nos, ezen az alapon a hadiipart és a késgyártást is be kell tiltani, sőt azokat…..
Boldeone Bull 2021.09.02 12:37:32
@midnight coder: Ez a szociális piacgazdaság kb. akkora lózung mint a tudásalapú társadalom"

Mièrt lenne lózung? Èppen ott tud működni a szociális piacgazdaság , ahol működik a tudásalapú a társadalom , azaz van globális versenykèpessèg
Ha van megfelelően magas , egy főre jutó GDP, akkor fenn lehet tartani egy jólèti államot , sőt, èppen ezért lehet versenykèpes egy társadalom, mert mindenki hozzá tud jutni a magas szintű közszolgáltatásokhoz, van gondoskodó állam ès mindenkinek hozzáfèrhető felsőoktatás, egèszsègügy ès nagy szociális diszkrepanciák nem jellemzőek.
Nem vèletlenül az èszak- nyugat- európai országok mutatják a legmagasabb HDI- t a Földön ès ott mèrik a legmagasabb boldogság- indexeket is ( Dánia )
Tehát a szociális piacgazdaság egy megvalósítható dolog , ha adottak a társadalmi ès gazdasági alapok hozzá ès van rá össztársadalmi igèny .
Az USA pl hiába nagyon gazdag ország : nulla a társadalmi kohèzió, ès túl nagyok a vagyoni különbsègek, ami nagy problèma lehet a jövő szempontjából...
Boldeone Bull 2021.09.02 12:46:12
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az utópisztikus társadalomban , ahol szinte már csak megvilágosodott emberek vannak, nincs szüksèg erőszakra, ahogy államra se nagyon. Vagy csak nagyon korlátozott mèrtèkben, hiszen csak a meg nem világosodott egyènek lèpnek túl az erkölcsi határokon. Ezeket a selejt egyedeket viszont az eugenika lassan kirostálja , idővel
A kerdès az , hogy merre menjen a jelenlegi rendszer : anarchokapitalizmus vagy anarchokommunizmus - kell - e magántulajdon vagy nem...
Vagy egy jó kompromisszum a kistulajdonosi kapitalimus , amit èn gondolok, egy korlátozott állammal ès eltörölt összes règi hierarchiával ..
Boldeone Bull 2021.09.02 13:20:26
@midnight coder: És akkor jön a globalizáció is, azaz az, hogy elkezd megkérdõjelezõdni, hogy miért is keres ugyanaz a melós ugyanazért a melóért 4x annyit a németeknél mint kínában."

Ugyanazért az okèrt, amièrt egy átlag dolgozó ugyanazèrt a munkáèrt többet kap Budapesten , mint Mátèszalkán. A munkaerő ára nem ugyanaz a földrajzi tèr különböző pontjain. Van centrum- perifèria viszony , az üzleti- információs- döntèsi központokban mindig jóval nagyobb pènz kapnak ugyanazèrt a munkáèrt az emberek. A lènyeg az, hogy legyen innovatív egy társadalom , legyen "tudásalapú " ès magasabb hozzáadott èrtèket gyártsunk ,ne kabátgombokat. Amíg a nyugat technológiában a világ felett tud állni , addig a vezető szerep is fennmarad. Egyedül Kína a kihívója nyugatnak , elsősorban a mobilkommunikáció ès a 4g hálózatok terèn, viszont tudati elmaradottságban nagyon a nyugat mögött vannak...
Ami van kínai technológia bevált, az mindet a nyugattól lopták , a nyugati tudományos kutatás mèg mindig fejlettebb : Sinopharm vs Pfizer , Sinovac vs Moderna
Az egy az egyben való összehasonlítás nyilván nem állja meg a helyét, az Egyesült Államok méretei és lakosságszáma alapján az EU-hoz vagy az európai kontinenssel vethető össze. Viszont az USA 51 tagállama nagyon sokféle, valószínűleg lehetne találni olyanokat a szárazföld belsejében, a közép-nyugati…..
Boldeone Bull 2021.08.17 21:19:24
@Tamáspatrik: A populizmus tulajdonkèppen az uralkodó elitek egyfajta olcsó trükkje, amivel megvezetik a birka sereget
Orbán pl volt a Liberális Internacionálè alelnöke, majd meghirdette a plebejus - nèpi politikát, ezt követően keresztènydemokrata lett, majd illiberális , manapság pedig lassan fasiszta- jellegű politikát folytat...Mindig azt vallja , amit a leghatèkonyabbnak lát az emberek manipulálására ..A "pillanatot akarja uralni" ...

Neki nem számít semmi, csak a hatalom megtartása . Az eddigi kormányzása sem szólt másról , csak a hatalom megtartásáról , minden eszközzel , mindenáron...Ha egyszer elbukja a hatalmat, szerintem bele fog őrülni...
Boldeone Bull 2021.08.19 09:25:30
@Lesz még Magyar Köztársaság: Magyarország diktatúra, az ellenzék züllött balfaszok gyülekezete, a népe kényelmes,, holmi szabadságjogokra magasról tevő félázsiai szerzet. Ez utóbbiban Orbánnak tökéletesen igaza volt. Legfőképpen az országgal azért tehette meg mindazt amit megtett, mert a nép genetikus szolgatermészete ezt lehetővé tette "

Mindennel egyetèrtek , de a szolgái lèlek - szerintem - nem genetikailag determinált, hanem a törtènelmi fejlődès eredmènye. Pl Lengyelországban is lètezik " A " ès " B " Lengyelország. A volt orosz birodalmi övezet , a gondolkodásban ès polgárosultságban is elmaradott rèszek , a Pis támogatói, a volt nèmet birodalmi övezet , a fejlett , polgárosult rèsz pedig a Polgári Platformot támogatja
Magyarországon is van kèt Magyarország : a fejlett főváros , ès a nagyvárosok , ahol a kormányt váltani erők vannak túlsúlyban ès a kistelepülèsi Magyarország , ahol támogatják a pártállami rendszert , a hierarchikus rendet , ahol az alárendeltsègi viszonyok mèg mindig elfogadhatók a többssègnek.
Az orbáni populista rendszer is ezeknek a premodern gondolkodású , kevèsbè iskolázott tömegek bázisára èpül elsősorban, az alacsony szinten álló polgárosultság miatt pedig a változást akaróknak vidèken nincs vagy nagyon kicsi a bázisa. A helyzet hasonló mint az állam szocializmusban : a kisember nihilista èletet èl , nem lázad , a hatalom meg betömi a száját kisebb- nagyobb osztogatásokkal...A Jelen rendszernek mèg anyagi bázisa is van , hiszen az EU pènzeli a rendszer fennmaradását : fejlesztèsi támogatásokat adnak, munkahelyeket teremtenek , tőkèt hoznak , így az összeomlása sem várható addig , amíg a szavazói rètegek jelentősen át nem cserèlődnek Magyarországon.( A fiatalok többsège ugyanúgy rendszerellenes , mint a rendszerváltás előtt volt ...)

Az , hogy kb a választópolgárok 50% - a le akarja váltani a kormányt èdeskevès egy kormányváltáshoz, de mèg az is , ha csak pár százalèkkal vezet az ellenzèk, egy orbáni , autoriter jellegű rezsim , mögötte a teljes államhatalommal, az állam anyagi erőforrásaival simán legyőzi a változást akarókat...
Boldeone Bull 2021.08.19 10:05:22
@midnight coder:
A fő különbsèg az , hogy nálunk heterogèn , egymástól különböző ideológiai oldalon álló politikai erőket terelt össze az orbáni választási törvèny ès a demokrácia általános állapota , egy kènyszerű szövetsègbe . Pálinkás ès Gyurcsány abban közös nagyjából, hogy le akarják váltani Orbánt ès az ellenzèk szavazói is különböző ideológia hátterű emberek
Annyiban vagyunk hasonlóak az USA- hoz , hogy már nálunk is quasi kètpartrendszer jöhet lètre, ami káros a demokráciára nèzve a mi demokrácia-rendszerünkben

Egy következő 2\3- os kormánynak először az arányosabb választási rendszert kell megteremteni , amely következmènye nem a kètparti struktúra, hanem kiegyensúlyozottabbá való plurális pártrendszer. Valamint , közvetlenül megválasztható köztársasági elnök. A lènyeg az, hogy soha többè ne jöhessen lètre állampárti rezsim ès ne legyen többè egy tekintèlyelvű vezetőről elnevezett rendszer ..
A korrupció egyenes következmènye , ha egy állampártnak túlhatalma van . Viszont , ha van közös politikai akarat , az lassan de biztosan csökkenthető , megfelelő törvènykezèssel ...Pl közjogi mèltóságok családtagjainak állami megbízásásainak , szubencióinak korlátozása , teljes transzparencia megteremtèse a közpènzek felett , stb..
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Boldeone Bull 2021.08.16 21:45:57
@Örömhernyó:
Csak Amerikának (a többi szövetséges nincs benne) az afgán kaland 2000 000 000 000 000 000 dollárjába került.
2 trillió. Csak Afganisztán megszállása "

-Szerintem , előbb tanulj meg számolni ès utána gyere a kamu adataiddall! Amit ide irtál számot , nem " kèt trillió "
Hanem jóval , jóval több ! 2 trillió az 2x 10 a tizenkettedik hatványon , amit leírtal számot pedig 2 000 000x 10 a tizenkettedik hatványon , ennyi a Föld összes GDP- je nem volt 20 èv alatt , nemhogy az afganisztáni háború költsègei !
Ezzel szemben kb ennyi volt a háború költsège:
" összesített adat 2011 októbere és 2019 szeptembere között 778 milliárd dollár, amit kiegészít a USAID és más kormányintézmények 44 milliárdos kiadása rekonstrukciós projektekre. Az Egyesült Királyság és Németország 30 milliárd, illetve 19 milliárd dollárt költött el Afganisztánban, a NATO összesen 72 milliárdot."
Előtte meg kb èvi pár milliárd
De, ha Ázsiában èlsz, tèged mennyiben zavar, hogy az USA mennyit költ háborúra? Egy ország a saját pènzèben soha nem mehet csődbe , szinte korlátlan a pènznyomtatasi lehetősèg!

Ez 2050-ig ennek az adósságnak csak a kamatterhe 6,5 trillió dollár lesz. Csak az amerikai veteránok, ex-katonák ellátásai, egészségbiztosítása, akik Afganisztánban és Irakban szolgáltak, az amerikai költségvetésnek 2 trillió dollárjába fognak kerülni."

Ez mièrt zavar tèged, hogy mennyibe kerül az amerikai költsègvetèsnek az afgán misszió? Mint muszlim-tálib -barát amerikaellenesnek nem annak kellene örülnöd ha az USA minèl hamarobb összeomlik ?

tálibok saría alapján ítélkeznek, ami nem idegen az afgánoktól. Vagy saría vagy helyi szokásjog volt az élet alapja arrafelé eddig is."
Ami embertelen ès brutális ,azt meg kell változtatni ! A szokásjog nem számít , a világnak haladni kell a normalitás és az emberiessèg irányba , a barbarizus felől!

kabuli helyzetről neked valami ködös liberált elképzelésed van, azt hiszed Kabulban paradicsomi állapotok uralkotak és minden álmok netovábbja volt oda költözni. "

Olyat èn nem mondam hogy paradicsomi állapotok uralkodtak , de ami volt 20 èvig Kabulban mèg mindig jobb volt a mint a Tálib rèmuralom!
Volt utcai lefejezès? Nem volt! Tanulhattak a lányok ? Tanulhattak. Dolgozhattak ? Igen. Üdöztèk a keresztènyeket ? Nem.
Akkor meg miről beszèlsz ember??
Te a Tálib rèmuralmat kívánod vissza ? Mi a nagyobb baj a világnak , a Taliban hatalomra jutása vagy egy korrupt polgári kormány ? Ez a fő választás !
Az embertelen pszichopaták a Talibokat, az brutális kőkorszaki erőszak rendjèt támogatják !

korrupt afgán bábkormány képtelen volt maga mellé állítani az afgánokat, hisz az amerikai megszállók köldözsinóron tartották életben, nem szolgálta a népe érdekeit."

Az afgán költsègvetès 80% át a nyugat fizette , de mi jön ezután ? Kína ad annyi pènzt? Nem ad.
A Taliban a nèpet fogja szolgálni ??? Ugyan már! Ekkora butaságot !
Minden sokkal , sokkal rosszabb lesz ,mint eddig !
Nehogy Afganisztaban hanem enbloc mindenhol!
Boldeone Bull 2021.08.16 22:22:49
@A Joda visszatér: Ezzel egyetèrtek. Felfoghatatlan, hogy a Talibánt hogy engedtèk twitterezni , hogy nem volt rá valami olyan vèdőmechanizmus , ami azonnal törli a propaganda anyagokat . A meghódított területeken kèszült szelfikkel demoralizálták az afgán hadsereget ...
A Fidesz vezető politikusai egyre nyíltabban beszélnek arról, hogy az ország akár el is hagyhatja az Európai Uniót, ha az érdekeik úgy kívánják. Korábban csak néhány szélsőségekre hajló pártember fejtegette a tagság feladásának lehetőségét, de most egy megfontoltságáról és visszafogottságáról ismert…..
Boldeone Bull 2021.08.16 16:02:56
@atomic power 1986DucaDuca:
Ezek nem csak a liberális demokráciában létezhetnek."

DE igen, ezek az alapelvek , csak a nyugati típusú, plurális és liberális demokráciában léteznek ! Az "illiberális demokrácia", az mindig valamilyen hibrid rezsimet takar, ahol egy tekintélyelvű vezető és egy állampárt a népre hivatkozva többé-kevésbé egyeduralmi rendszert alakít ki! Az ókori görög demokrácia lényege is az volt, hogy egy Türannosz , a népet félrevezető színjáték, mai szóval propaganda segítségével ne jusson abszolút hatalomra. Ehhez az egyik legfontosabb eszköze, hogy forgás történjen a hatalmi pozíciókban , azaz a " váltógazdálkodás " a demokrácia egyik , ha nem a legfontosabb eleme!

Aki 30 éves hatalomról, a "többség uralmáról" vezérideológiáról, a birkaként összeterelt különböző érdekcsoportokról beszél, az egy sem demokrata ! DE, még a demokrácia lényegét sem érti!
Orbán sem demokrata !
Boldeone Bull 2021.08.16 19:40:22
@atomic power 1986DucaDuca:
Kínának nagyon komoly gazdasági eredményei vannak."

- Az emberi jogok terèn viszont nagyon sötèt a kèp: Kína totalitárius rendszer , ellenzèkieket zárnak börtönbe, vègeznek ki, raknak koncentrációs táborba . Szabad média nincs ,ahogy egyèni emberi szabadságjogok sem lèteznek !
Ez lenne a követendő pèlda Orbán számra ??? Ebből nem kèrünk!

Biztosan fontos az Európai Parlament képviselőinek, a kutatóintézeteknek a véleménye a magyar demokráciáról, de azért az itt élőknek a véleménye is fontos."

-Az itt èlők vèlemènye az , kb a társadalom felènek , hogy teljes demokrácia nincs Magyarországon , sem működő jogállamiság , a fèkek ellensúlyok rendszere sem lètezik! A tènyek azok, hogy MINDEN közjogi mèltóság Orbán embere
A mèdiatanács szintèn csak a kormány èrdekeit kèpviseli , nincs ellenzèki tagja...A közTV az karaktergyilkos állami propaganda eszköze . Az OVB , az Ombudsman , minden intèzmèny Orbán- rendszer kegyèt szolgálja !
Ezek a tènyek!

Erős kritikára erős a válasz. Ezek az országok teszik fel a súlyos kérdéseket, melyeket szőnyeg alá söpörnek."
A kerdèst fordítva is fel lehet tenni :
- Orbán egy hazug , populista , egypárti , egyeduralmi rendszert èpített fel; mindenki látja hogy a nem azok a súlyos kèrdèsek amiket az orbáni demagógia tesz fel : Soros , Libsik, migránsok , Brüsszel " - ezek a kèrdèsek a nèp fèlreveztèsèt szolgálják!

Meg kell nézni, hogy mennyivel kevesebbet költenek beruházásra, kutatás-fejlesztésre. Meg kell nézni, hogy a GDP-jük hány százalékát fogyasztják el. Meg kell nézni, ennek a bérnövekedésnek mekkora része származik hitelből."

Te megnèzed amikor a " bèred " Habony Árpièk átutalják , hogy a magyar állam a GDP- hány százalèjat költi a GDP- ből bèrekre??
Nem. A lènyeg : Románia beèrte Magyarországot általános bèrszínvobalban , a többi magyarázkodás !

Ezt bízzuk a nyugdíjasokra."
- Mit, hogy csökken vagy stagnál a nyugdíj reálèrtèke 11 ève ???

Fejlesztési hitel felvétele nem kiárusítás. Kiárusítás 2002-2010 között volt, amikor brutálisan növekvő államadósság mellett brutálisan alacsony GDP növekedés volt."

Az államadósság most is brutálisan növekszik, okoska ès növekedni is fog , többek között az Orbán - kormány sumák, titkosított ès felesleges beruházásai hitelei miatt . Nyilván a Fudan ès a Budapest- Belgrád is elutasított, felesleges pènztemető!
Boldeone Bull 2021.08.16 19:45:17
@atomic power 1986DucaDuca: Többek között Francis Fukuyamától ered ez a sötét világkép, de én inkább Huntington jövőképével értek egyet, mely szerint a liberális demokrácia csak egy lesz a civilizációk között.
"
- Mi más társadalmi rendszer lenne, amely jobban megfelel az emberi alaptermèszetnek: a modern ember alapvetően individualista lèny , nem kollektív, főleg a 21. században nem. A liberális demokrácia a legmegfelelőbb a különböző társadalmi èrdekcsoportok èrdekeinek megjelenítèsre . Nem vèletlen látjuk azt az összefüggèst, hogy a magasabb HDI egyben korrelál egy társadalmon " liberálisságával "
Afganisztán érdekes ország. Mint független állam, a XVIII. sz. óta létezik, addig mindig valamelyik régióbeli birodalom része volt. Mindig megpróbálta őket azóta leigázni a kor nagyhatalma, de ez mindig csak ideiglenesen sikerült. A XIX. században először visszaverték a brit támadást, majd…..
Boldeone Bull 2021.08.12 17:27:42
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Afganisztánnak minden infrastruktúrát biztosított az USA, vannak jó fegyvereik , csak Indiával kellene megegyezni a katonai bevatkozásról, amely lehet lègideszant is , nem kell átvonulni Pakisztánon. Indiának egyèbkènt is vannak afgán èrdekeltsègei , amit meg kellene vèdeniük.
Az idő nagyon szalad, az amerikaiak szerintem most arról tárgyalnak , hogy valaki vállalja be a "bèkefenntartást" vagy Törökország vagy India szerepet fog vállalni , ha nem , nincs más lehetősèg mint USA- nak visszamenni egy mèg nagyobb hadsereggel , mert azt a háborút le kell játszani a tálibokkal valakinek. 20 èv " munkáját " nem fogják annyiban hagyni , mert az elkèpesztő arcvesztès lenne az USA- nak. Bident egyèrtelműen fèlrevezettèk ebben az ügyben. Azon túl, hogy százezrek menekülnek a tálibok elől, ha teljes hatalomra jutnak , akkor tízezreket fognak lemèszárolni ès megerőszakolni, amit nem tűrhet a világ..Ha Biden helyèben lennèk , már holnap lèpnèk katonailag , ès porig bombáznám a tálib állásokat ..
Ami most van , az nem más mint az USA világpolitikai szerepènek meggyengülèse , amit Trump kezdett ès Biden folytatott
G.W. Bush legalább annyiban jobb elnök tőlük , hogy ahol kellett odapörkölt a világnak ès működött a " Pax Americana"
Mostanság cserben hagynak minden szövetsègest : lsd Kurdisztán... Hány kurdnak kellett meghalni a felelőtlen amerikai külpolitika miatt...
Ha pedig az USA engedèkeny lesz a muszlim terrorizmus terjedèsèvel kapcsolatban , az terjedni fog a világban , nem lehet csak Kínára fókuszálni az USA külpolitikának , mert abból- mint látható - nagy baj van ...
Boldeone Bull 2021.08.12 21:31:21
@Gery87: Valakinek szerintem be kell menni Afganisztánba. A tálibok csak addig mutatnak egyfajta " embersègeseb " arcot , amíg el nem foglalják a teljes Afganisztánt, utána jön a szokásos forgatókönyv: mèszárlás, tömeges némi erőszak ès társai..
Az USA el tudja intèzni, hogy Pakisztán átengedjen a terültèn egy nemzetközi haderőt , mèg ha a pakik a tálibok legnagyobb barátai , akkor is . Kína ès Oroszország komolytalanul viselkednek.. Valójában èppen azèrt nem marad ott az USA mert ,mert nem nagyon van ott olyan erős geopolitikai èrdek , ami odakötnè. De, 20 èv alatt legalább volt a városokban egy kis haladás, lehetett iskolába járni pl, voltak civil projektek amiből kis pènzhez jutott a lakosság , ha újra tálib uralom lesz, akkor több millió migráns lehet , hiszen az eddig nyugati segèlyeket sem fogják kapni.
Gyakran beszélünk arról, hogy a Fidesz domináns párt. Ritkábban arról, hogy – történelmi elődjével, a Szabadelvű Párttal szemben – egységes is. A belső egység nagy valószínűséggel egy tanulási folyamat eredménye. Ahogy az ellenzéki összefogás is. Csizmadia Ervin írása. ..
Boldeone Bull 2021.08.09 23:15:25
@11 Favágó: tudod, matekzsenikém, nem úgy írták ki a választást, hogy fidesz kontra ellenzék."

A lènyeg az, hogy már 2018- ban is többen szavaztak a regnáló hatalom ellen , mint mellette. Ha meg az önkormányzati választásokat nèzzük: Budapest ellenzèki polgármestert választott, Miskolc, Szeged , Pècs is ès a 100 legnagyobb település felèben nem kormánypárti polgármester van!
A tanultabb , polgáribb lakosság azt mondta : " Eddig ès ne tovább " A kistelepülèsi kevèsbè iskolázott ès a kormány által könnyebben fèlrevezethatő lakossága pedig azt gondolta : "Lopjatok csak tovább !"
A kèplett pedig 2022- ben az lesz pontosan , amit leírtam : szinte teljes összefogás az elnyomó pártállami rezsimmel szemben!
Boldeone Bull 2021.08.09 23:24:09
@11 Favágó: mondj olyan párto....... amelyik az utóbbi 20 évben többet kapott a Fidesznél.
Gondolhatsz relatív, abszolút, bármilyen többre"

A Fidesz felszámolta , leszalámizta , kisajátította az egèsz jobboldalt , miután pedig hatalomra került, a párt- ès választási rendszert is ellehetlenítette !
Hogy erős párt a Fidesz ? Persze, hiszen mögötte az állam teljes adminisztrációs gèpezete, az erőszakhatalom , a propaganda tízmilliárdok , a köztèvè iparszerű agymosasása , stb ès az agymosott birkahadsereg ..
Ne viccelj már ! Magyarorszagon nincs egyenlő verseny a partok között, hiszen majdnem az van, mint a török, orosz rezsimekben, ahol szintèn az elmaradott, premodern tömegek manipulaciójaval őrzi meg a hatalmat a diktatórikus vezető !
Boldeone Bull 2021.08.09 23:27:55
@nemecsekerno_007: Miről beszèlsz te agymosott ! ?
Itt vannak a számok: www.valasztas.hu/orszagos-listak-eredmenye?p_p_id=ogykiemelteredmenyek_WAR_nvinvrportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=4

Az elkenzèki pártokra összesen többen adtak a voksukat a határon belül , vagyis igaz az állításom!
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
Boldeone Bull 2021.08.07 21:28:47
@steery: Az ismerőseim közül sokan beoltatták magukat. Közülük 4-en haltak meg az oltás után. Volt, aki 1 napon belül, volt aki 1 hét után, különböző okokból. "

Azèrt ilyen hülyesègeket ne terjessz! Mit jelent az hogy "különböző okokból"? Èn igazán nem vagyok kormánypárti , mègis beoltattam magam , sőt, előbb- utóbb az ismeretsègi körömben mindenki , az összes oltásszkeptikus ember is. Komoly reakció az oltásra csak nagyon kevès embernèl jelentkezik, viszont a covid az sokkal veszèlyesebb ès kiszámíthatatlanabb mindenkire nèzve! A vakcinák már nem a kísèrleti fázisban vannak , több milliárdot már eloltottak belőlük ès nagyon minimális számban fordul elő túlreakció
A nagy tanulság: a negyedik hullám szinte majdnem annyira felpörgött sok országban ,mint a harmadik mègis kb 1\5 ember kerül kórházba mint a kevèsbè veszèlyesebb variánsok esetèben, azaz : az oltások immunizaltak az embereket , az elsöprő többsèg èletèt megvèdtèk, ès ez a lènyeg!
Boldeone Bull 2021.08.08 01:51:36
@Lady Scarlett:
Szerintem az ország kb. 90%-a már 2020 márciusára (tehát már a lezárások előtt) átesett a covid fertőzésen"
Hogy lehet ilyen butaságot írni? Az első covidos beteget 2020 március elejèn találták Magyarországon , de mèg 2020 májusában , amikor átfogó országos tesztelès törtènt, alig találtak covid elleni antitesteket a teszteltek között, vagyis az első hullám nagyon kevès embert èrintett . A SOTE vizsgálatai szerint: "a magyar lakosság 0,68 százaléka, 56 439 ember eshetett át a fertőzésen 2020 május 16-ig."
Kèsőbb már a második , harmadik hullám idejèn Szlovákiában szinte az egèsz lakosságot leteszteltèk, ès ott is mindössze kb 1% volt a pozitivitás, vagyis túlbecsülhettèk jócskán a látenciát , a " 90% " meg egy valóban abszurd szám, akkor sem második , sem harmadik hulláma nem lett volna a járványnak , az egy majdnem tökèletes nyájimmunitás !
Boldeone Bull 2021.08.08 08:53:11
@nyerafidesz: A WHO által ajánlott módszertan egysèges, ezt a követi a legtöbb ország , kisebb- nagyobb módszertani eltèrèsek vannak , amelyek nagyságrendi eltèrèst nem adnak. A kórházban ápoltak lakosságarányos rendkívüli száma , a csúcson kb 12300 embert ápoltak kórházban , viszont igazolja a rossz magyar adatokat.
A hangzatos szólamairól elhíresült Orbán-kormány közel 10 éves tündöklése után lecseréli a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát a közintézmények falain az Alaptörvény preambulumaként ismert Nemzeti Hitvallásra (NEHI). Mielőtt feltennénk magunknak a belülről önkéntelenül is feltörő kérdést: „Épp ez a…..
Boldeone Bull 2021.08.07 00:04:38
@alöksz róz:
A Hetedik Alaptörvény-módosítás kibővítette a bíróságok kötelező jogértelmezési módszereit, a fő cèl valójában nem az egysègesebb ítèlkezèsi gyakorlat megteremtèse volt, hanem a jogèrtelmezès egyfèle , a kormány igènyeit kiszolgáló ítèlkezès megteremtèse volt. A bíróságok eddig számtalan , Orbánnak fájó döntèst hoztak , ezèrt kellett a bírói autonómiát , integritását felszámolni
Boldeone Bull 2021.08.07 09:45:37
@atomic power 1986DucaDuca: " bírónak továbbra is lehetősége lesz adott ügyben eltérni a Kúria precedendeitől, csak ezt az eltérést a határozatában kifejezetten indokolnia kell."

Tehát akkor kevesebb lett a bírói autonómia ès integritás , az eddigekhez kèpest csökkent a bíró mèrlegelèsi lehetősège, az önálló jogèrtelmezèse

Növekszik a jogbiztonság, ha a jogalkalmazás egységes, és a per várható kimenetele kiszámítható."

Az esèlye nagyban megnő , hogy az állampolgár nem jut pártatlan ítèlkezèshez , az állammal szemben mint alperes vagy felperes , legvègül mindig ott lesz a Kúria= Orbán- rendszer mint vègső döntőbíró, de az Alkotmánybíróság szerepe dettó..
Vagy : kènyes politikai ügyekben ezután szinte mindig a regnáló hatalom mellett fog a bíróság dönteni
Orbánt pont az zavarta , hogy eddig többè- kevèsbè független volt az utolsó hatalmi ág , ès sok olyan döntèst hoztak , amely megállította a politikai törekvèseiket ,vagyis az implicit cèl egy hatalmi ág függetlensègènek felszámolása volt
bircahang Németek... 2021.08.03 06:06:00
A német fanatikus típus. Mindig őszintén lelkesedik azért, amit a Vezetőség éppen mond. Azt hiszem, a legközelebbi, németek által kiprovokált háború után Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás. Fel kell osztani területét a szomszédos államok között...
Boldeone Bull 2021.08.03 22:19:47
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Szerintem a V4 egy repedező szövetsèg, ès valójában a lengyelek is a nèmet gazdaság függői . A lengyelek törtènelmileg ès mostanában is inkább oroszellenesek , ès euroatlantisták

@Gery87: Trianon óta mèg mindig ez legjobb esèly számunkra. Az ázsiai nagyok is itt vannak persze, mint befektetők , de ők is inkább az Európai piacra jutásban mint egy ugródeszka tekintenek Magyarországra, a V4 piac túl kicsi, ès nem is mi vagyunk ott a legversenykèpesebbek , hanem a lengyelek
Az adottságainkon nem tudunk változtatni : mindig is Nèmetország-, ès Ausztria - függő ország maradunk...Nekünk - szerintem - egy erős, ès prosperáló Nèmetország az èrdekünk!
A válasz annyira egyértelmű, hogy akár a nemzeti konzultációban is szerepelhetne ez a kérdés. De vegyük sorra, miért tekinthetjük a jelenlegi magyar kormányt felelőtlennek? Ha csak az utóbbi hónapok politikai botrányaira gondolunk, teljesen egyértelmű, hogy nincs semmilyen következménye annak, ha a…..
Boldeone Bull 2021.08.03 09:52:29
@alöksz róz: 2014 óta , 200-220% - al emelkedtek az új lakások árai ! ( A jobb helyeken van az 300% is )" - 1. akkor voltak a mélyponton a lakásárak, miért ahhoz nézed az emelkedést?"

Mèrhetjük a 2010- es szinthez is, kb az 20% - al kevesebb mint a 2014- es mèlypont , nagyon akkor sem változik az alaphelyzet : irreális szintre tornázta fel az árakat , a kb 11 ève fennálló negatív reálkamat ès az elhibázot állami lakáspolitika
Most pedig már inflációs várakozások is fűtik a lakáspiacot ès elindult a lakosság újra eladósodása közben . A kamatlábak szintèn emelkedni kezdtek
Boldeone Bull 2021.08.03 11:39:58
@atomic power 1986DucaDuca:

Én úgy tanultam, hogy a nulla százalékos infláció nem defláció, hanem árstabilitás."
A " 0" os infláció már kedvezőtlen gazdasági folyamatokról árulkodik , általában , 2014- Ben , 2015 - Ben a külső európai inlációcsökkenès miatt volt defláció- közeli helyzet , a rezsicsökkentèst is úgy lehetett meglèpni, hogy csökkentek az energiaárak .

Az infláció csak átmenetileg magasabb"
Ez csak a te egyèni vèlemènyed, ezzel szemben tartós inflációgerjesztő folyamatok vannak , pl. választási költsègvetès. A 7% körüli államháztartási hiány is tartós inflációs folyamatok gerjesztője , nem vèletlenül vagyunk kamatemelèsi ciklusban! Ha csak átmeneti lenne, akkor nem kènyerülne erre a jegybank!

A GDP viszont gyorsabban növekszik az EU és az eurozóna átlagánál"

Magasabb infláció, nagyobb forintban számított GDP, ennyi a trükk, leginkább

Laza monetáris politika, pénzbőség." ....ès ennek a többsèg fizeti meg az árát , az egyre növekvő vagyoni különbsègek ès az infláció árán ! Cantillon- elv ?

Ennek oka, hogy ma Magyaroszágon nincs válság. Ha az lenne, az emberek spórolnának."

Az emberek èrzik az inflációs spirál hatásait , így vásárlási versenybe hajszolják magukat , többek között a kormány elhibázott lakaspolitikája ès a negatív kamatok miatt. A covid erre csak ráerősített!

Ez volt 2009-ben, amikor az államháztartás teljesen megborult"

Most is 7% körül van az államháztartási hiány , holott a covid - válság hatása kisebb mint a 2009- es nagy világválság gazdasági hatásai ,a GDP- arányos államadósság is csúcson van , ès ehhez jön mèg Fudan , Budapest- Belgrád stb..
Eladósodott állam lesz újra Magyarország!

hitelezési adatokon látszik, hogy az emberek élnek a kereskedelmi bankok olcsó hiteleivel,"

Ebből következik az, hogy újra eladósodik a lakosság , ès a kamatemelèssel együtt " rádrágulnak " a felvett hitelek!

lakásárak teljesen és véglegesen elszakadtak a nettó bérektől és nem is várható, hogy visszatérjenek hozzájuk."

Ez igaz, de ennek oka nem kis rèszben az elhibázott kamat- ès lakáspolitikai , túl a reális ès termèszetesen növekvő keresleten...

arányaiban nem kirívóan drágák a magyar ingatlanok a lakosság jövedelmi viszonyaihoz képest."

Ahol van munkalehetősèg , Budapesten ès nèhány fejlődő vidèki városban , ott elkèpesztően drága. A falvak lehúzzák az átlagot
Nyugaton a vidèk èlhetőbb , ès ott nem is extrèm ingatlan árak vannak, a bèrekhez kèpest ès van bèrlakás rendszer
Egy pèlda : Debrecen , nagyerdei új èpítèsű ingatlan több mint 1 millió forint \ nm, 2021- ben...
Boldeone Bull 2021.08.03 11:46:47
@alöksz róz: addig tud emelkedni, amíg van rá fizetőképes kereslet. most van rá, ennyi."

Kèrdès csak az ,miből van rá fizetőkèpes kereslet ès ki fizeti meg vègül az árát...

(és sokkal szigorúbbak a hitelezési feltételek, mint amikor ti voltatok kormányon, ha netán ezzel akarnál próbálkozni.)

A hitelek - ha megemelkedik a kamat- akkor rádrágulhatnak a hitelfelvevőnek. Extrèm esetben , az önrèszt is elveszítheti a hitelfelvevő , egy negatív árspirálban