Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VAPER

74 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazi történet az E-cigaretta kontra dohányzásról Liz Jenkins interjú 95%-kal biztonságosabb, mint a dohányzás. Ezt mondta a Public Health England a gőzölésről egy nyilatkozatban, amelyet számos intézmény és jótékonysági szervezet támogatott, a Tüdőrákkutatástól az NHS-ig. Mégis, a…..
Az alábbiakban rövid áttekintést adunk a snüssz történetéről. Európában az emberek a 18. század óta használnak snüsszt. 1919-ben a snüssz eladása rekordokat döntött Svédországban, amikor összesen 7000 tonnát fogyasztottak el. Ma már egymillió svéd használ snüssz-t. 1490-es évek: Kolumbusz eléri…..
Füstmentesen Az életed a tét! 2023.10.17 22:27:35
Vannak emberek ezen a sárgolyón, akik úgy érzik a többi ember csak arra jó, hogy kísérleti nyulakként asszisztáljanak a saját üzletükhöz. Most egy ilyen a sötétben megbúvó, a hatályos jogszabályokat semmibe vevő „Mengele” rövid, de annál gátlástalanabb története következik…. Magam 2011-ben kezdtem…..
A Villanypára Egyesület, mint a füstmentes termékek használóinak civil érdekvédelmi szervezete, kéri a az EU-s képviselőket, hogy gondolják át álláspontjukat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dohányzás-ellenőrzésről szóló nemzetközi szerződésével kapcsolatban, amely 2023 novemberében összehívja…..
Egyre világosabbá válik, hogy az Egészségügyi Világszervezet elvesztette a fonalat az egészségügy és a józan ész terén is. Azzal az ortodox hozzáállásal, mellyel az ártalomcsökkentést kezeli, elveszi a dohányzók lehetőségeit egy kevésbé káros alternatívára váltástól. Az alábbi kiragadott példák,…..
A korai elhalálozás kiváltó okai között is a dohánytermékek fogyasztása áll első helyen: évente közel 700 ezer ember halála írható a számlájára, noha a dohányzás a legfőbb olyan egészségügyi kockázat, amely elkerülhető lehetne. A dohányosok mintegy 50%-a idő előtt – nem dohányzó kortársaiknál…..
Füstmentesen Itt az idő... 2023.03.31 20:29:00
Itt az idő a cselekvésre. Az Európai Bizottság elindította a dohányzás-ellenőrzési jogszabályi keret értékelésének második részét! Ez az egyik legfontosabb nyilvános konzultáció az elmúlt időszakban, és lehetőséget ad az érdekelt feleknek, hogy kifejtsék véleményüket a dohányzásellenőrzés jelenlegi…..
  Vajon mit hoz a jövő az ártalomcsökkentés területén, kiváltképp a dohányzással kapcsolatos ártalmak csökkentése terén. Az alábbiakban olyan a témával foglalkozó szakértők foglalják össze a 2023-as évre vonatkozó várakozásaikat, akik az ártalomcsökkentés avatott szakértői.   Lindsey Stroud,…..
A bizonyítékok léteznek Sokszor és sokan kérdezik tőlem, hogy mivel bizonyítom az e-cigaretta kevésbé ártalmas mivoltát. Gondolom másoknak is felteszik ezeket a kérdéseket, és nehéz igazán jó tanulmányokat azonnal találni. Mindamellett, hogy számtalan kutatás bizonyította már az e-cigaretta…..
A holland kormány nyilvános konzultációt indított az aromák betiltásának végső szakaszáról, és a dohány- és dohánytermékekre vonatkozó rendelet módosítására tett javaslatot. A konzultáció szeptember 28-ig tart, és itt érhető el: https://www.internetconsultatie.nl/smaakjesverbod. A korábbi, aromák…..
Kína mindig tud meglepetést okozni, hol pozitív, hol negatív irányban, de néha felül a hülyeség-vonatra is. Most is ez történt. Mindennek okozója, vagy inkább bátorítója az amerikai FDA, melynek zseniális közegészségügyi sarlatánjai több millió dollárt fektettek a leszoktató eszközök új…..
Füstmentesen Zavar az erőben! 2022.08.05 11:18:21
Óriási felfordulást okozott az a bizonyíték, hogy a e-cigaretta és a hevített dohánytermékek, valamint a snus megváltoztathatja a dohányzással összefüggő halálozási számokat. E termékek megjelenése átformálta az iparág gondolkodási módját, miközben a kormányok és a  „dohányzás visszaszorításáért”…..
Miközben Magyarország rendületlenül küzd a manórúd okozta válsággal, és ezen keresztül az ártalomcsökkentés minden eszközével, ukrajnai fiatalok másként állnak hozzá ehhez a jelenséghez. Ivan és informatikus barátai megtalálták a módját annak, hogy segítsenek az ukrán katonáknak a…..
Az EU és a WHO a dohányzás visszaszorításának egyik fő pillére az adóztatás, a tiltás és a még több adóztatás. Na, ez csődöt mondott. A csempészett, valamint a hamisított dohánytermékek felé terelte a dohányzókat. Egy tanulmány szerint az illegális cigarettaforgalom az Európai Unióban több mint 35…..
Próbálok valami épkézláb magyarázatot összerakni a jelenlegi válságra, ami lehet, hogy néhol hihetetlen lesz, de az én nézetem szerint benne vannak a folyamatok mögött meghúzódó igazság morzsái. Inkább ez egy tájékoztató anyag, nem vélemény cikk, mert az utóbbi időben annyian lettek szakértői a…..
Füstmentesen Manó hiszti 2022.06.16 10:06:55
Valami elementáris erővel tört rá a magyarországi piacra az elmúlt évek elhibázott és dilettáns szabályozásának a hordalékaként az Elf Bar. A hisztérikus hozzáállás nem fogja megoldani azt a problémát, amit a szabályozás gerjeszt. Hónapokkal ezelőtt írtam már egy egy cikket ebben a…..
Füstmentesen A WHO és a leszokás 2022.06.10 14:20:30
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két volt igazgatója a The Lancet című folyóiratban írt egy éles hangú cikket, amelyben kritizálják korábbi munkaadójukat a dohányzás ártalomcsökkentésének felületes és káros elutasítása miatt. Teljesen jogosan teszik ezt, és sajnálatos, hogy több akadémikus nem…..
A TPD (Tobacco Products Directive) harmadik verzióját épp most rajzolják meg a politikai és közegészségügyi döntéshozók. A lenti ábra jól szemlélteti, hogy a készülő szabályozás nem lesz sem a vapereknek, sem a hevített dohányterméket fogyasztóknak előnyös, illetve az átszokni vágyókat is erősen…..
Kedves Vaper társunk!   A közeljövőben számos olyan szabályozási intézkedés megvitatása várható az Európai Unió szintjén, amelyek még a jelenleginél is jobban korlátoznák az e-cigarettához való hozzáférést. Ha az intézkedések megvalósulnak, az azt jelentheti, hogy az e-cigaretta nem lesz kapható a…..
A terhesség alatti e-cigaretta használat hatékonyabb, mint a nikotintapasz, és nem tűnik károsabbnak - derül ki a Nature című szaklapban közzétett, mérföldkőnek számító tanulmányból.   Az Egyesült Királyság 24 kórházában, 1140 terhes nő részvételével végzett randomizált, kontrollált vizsgálatban…..
Füstmentesen Már a WHO is tudja! 2022.05.13 14:19:25
    Több mint 100 szervezet vizsgálta meg a tudományos bizonyítékokat, és egyetértettek abban, hogy az e-cigaretta "biztonságosabb, mint a dohányzás".  Ezen listán csak olyan megbecsült független tudományos/egészségügyi szervezetek szerepelnek, akiknek nincs dohány- vagy vape-ipari kötődésük,…..
Minden dohányzással kapcsolatos dolog zsigeri kritikája nem csupán egy elhibázott döntés, de magában hordozza azt a lehetőséget is, hogy ezzel ártunk csak igazán mindenkinek. Clive Bates   Igen, a dohányipari vállalatok sok évtizeden keresztül keményen dolgoztak azért, hogy kétes hírnevet…..
Füstmentesen A kőkorszak vége 2022.04.30 09:14:24
Az e-cigaretta gőzképző üzemanyaga a liquid. Összetétele nagyon egyszerű propilén glikol (PG), növényi glicerin (VG), aroma, és igény szerint nikotin (ez nem kötelező alapanyaga). A liquid is, mint a füstmentes termékkör innovatív kiegészítője, számos fejlesztésnek köszönhetően változik és egyre…..
Füstmentesen Covidra nikotint? 2022.04.22 13:27:13
A koronavírus világjárvány kezdete óta a kutatók erőfeszítéseik középpontjában minden olyan lehetséges kockázati tényező keresése állt, amely a Covid-19 betegeknél negatív egészségügyi hatásokhoz vezethet. Tekintettel arra, hogy a Sars-CoV-2 fertőzés légúti kórkép, a Covid-19 fertőzés és a dohányzás…..
Az egészségügyi világnapot minden évben április 7.-én ünnepeljük, ami a sokunk által ismert Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO alapításának napja. Idén a globális figyelem "bolygónk, egészségünk" témakörére irányult: Képesek vagyunk-e elképzelni egy olyan világot, ahol a gazdaságok az…..