Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Los Gigantes

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MaGYAUR Orbán „hadműveletei” 2021.04.20 19:51:40
Orbánnak fontosabb a járvány elleni harcnál a hatalom hosszú távú megtartása, amibe belefér még egy 2022-es taktikai visszavonulás is. A járványra hivatkozva kihirdetett jogi-végrehajtói teljhatalmat, valamint a magyar állam és az EU anyagi erőforrásait nem annyira a magyar nép legelesettebb…..
Los Gigantes 2021.04.22 20:38:28
@GyMasa: Ez a mutató majd akkor lesz releváns, ha véget ér a járvány, és lehet "végeredményt" hirdetni."

Nem valószínű, hogy az első helyünket más országok veszèlyeztetnèk, esetleg a balkáni országok - Bosznia ,vagy Montenegró lenne esèlyes , de ott is megtört a járvány lendülete . Magyarországon ès Csehországban annyira magas a lakosságarányos halálozás , amit nehèz lesz másoknak utolèrni .

Orbanèk ezt elszúrták:
Sem a második hullám előtt nem volt megfelelő a járványvèdekezès , sem a harmadik hullám előtt, amikor már nyilvánvaló volt , hogy az angol variáns veszèlyesebb ,mègis az időben zárás helyett konzultálni kezdtek a nyitásról ...
Az egèszsègugyi közszolgálati jogviszony bevezetése , pedig pont ott ütött be , ahol a legnagyobb hiány volt , pl intenzíves szakápolók mentek el. Hozzá lehetne tenni, az egèszsègügy most is válságban van, többen kevesebbet kapnak a szakdolgozók közül, mióta kiestek a korábbi kollektív szerződèsből!

Orbán szinte mindent elrontott amit lehetett ,csak a kínai ès orosz vakcinák behozatala volt jó döntès , egyèbkènt 2020 szeptembere után ,szinte csak megkèsett ès elhibázott járványügyi döntèsek voltak .
Ha az emberek látták volna mi megy a kórházakban , beengedik a sajtót, nem pedig barmoságokkal etetik őket : " ..mindenkit meggyógyítunk", " mi támadunk, a vírus vèdekezik", " földre vittük a vírust " -
akkor talán többen gondolkodtak volna felelős módon...
Los Gigantes 2021.04.22 21:14:01
@GyMasa: És, itt üt vissza a tény, hogy Magyarországon is mindenkit Covid halottnak nyilvánítanak, aki pozitív vírustesztet produkál a halála után.
Még akkor is, ha mondjuk szívinfarktusban halt meg, vagy autóbalesetben..."

Ez nagyjából mindenhol így van, ha covidos volt, akkor a covid áldozatának kell tekinteni. Az infarktust is a covid váltja ki, annak szövődmènyekèpp. Baleset esetèben ha valaki kórházba kerül , letesztelik, ha covid - pozitívnak bizonyul , majd meghal , akkor a covid lesz a fő halálok. De , ez logikus . Pl: a balesetet szenvedő vèrzik, a covid meg tovább növeli az embólia hajlamot, extrèm mèrtèkben , így jogos lehet covid halottnak tekinteni ...
Los Gigantes 2021.04.23 07:53:59
@GyMasa: Ez nagyjából mindenhol így van, ha covidos volt, akkor a covid áldozatának kell tekinteni."
de ez egy rettentően hibás hozzáállás!"

- mondod te idióta fasz, de nem a WHO , vagy orvosok többsège!

Az infarktust is a covid váltja ki, annak szövődmènyekèpp."
...mondja ezt a jelenlegi _POLITIKAI_ irányvonal.
(nem az orvosokat kellene inkább megkérdezni?)

Ez nem a politika irányvonal , te szellemi fogyatèkos , elmebeteg kretèn, hanem ez az orvosi tapasztalat :

www.health.harvard.edu/blog/covid-19-and-the-heart-what-have-we-learned-2021010621603

Akkor már egészen biztos, hogy csakis, kizárólag az OK!
Köszönöm, hogy felvilágosítottál!"

Így van, a covid lesz az a " trigger", ami embóliat ès sokszervi leállást idèz elő!

De, csak szólj máskor is , ostoba , nyomorult fideszes troll, elhozom neked a világosságot !
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
Los Gigantes 2021.04.21 11:37:59
@al Dajjal: Ha egy tünetmentes fertőzöttet elüt a busz, agyoncsapja otthon az áram, akkor COVID halottnak számolják."

Ez nem így van! Eleve csak azt lehet covid - halottnak számítani ha előzetesen teszteltèk már - otthoni vagy kórházi körülmènyek között ,ès covid - betegkènt volt nyilvántartva , ès úgy is halt meg- vagy ha nem , a halál beálltának megállapítása után 30 percen belül vett felső légúti, orr és torok mintából lehetsèges a mintavètel , tehát akit agyonvág az áram , vagy elüt az autó, a helyszínen èletèt veszti, akkor nem lesz covid - halott ...

Valójában inkább olyan esetek fordulhatnak elő , amikor nem derül ki hogy covidos volt a halála után. Pl: infarktust kap ès azonnal meghal, , amit akár egy sunyi módon egy lábon kihordott covid- fertőtès is okozott. ( Boncolás sem nagyon van a járványban )
Egy biztos : nagyon nincs felülbecsülve a covid okozta halálozás
Annyi igaz, hogy statisztikát csak a fejlett országok viszonylatában èrdemes komolyan venni , Indiában lehet hogy csak mindnen második halott kerül be a halálozasi statisztikába..
Az active cases és a critical cases rendkívül magas száma Magyarországon viszont azt mutatja, hogy reális számok vannak a halálozási statisztikákban .
Aki az intenzív osztályra került az elmúlt időszakban,annak kb 80-90% meghalt Magyarországon , (kórházi főig 80% - ról beszèlt)
Tavaly Szlávik meg 40-50%- ról beszèlt, ez is mutatja hogy mennyire hatalmas jarványhullammal küzd most Magyarorszag, amire nem volt már kapacitásilag felkèszülve
Los Gigantes 2021.04.21 16:27:40
@Etniez: A kormány végső narratívája mègis az lesz , hogy: " a világon elsők között győztük le a vírust, az oltástagadó , destruktív ellenzèk tènykedèse ellenére ...:) Úgy látom , ez lehet a jövőben az irány ès a halálozási ráta kimagyarázása.
Los Gigantes 2021.04.22 10:15:59
@tomtyi:
bezzegSzlovákiában miért ugrott meg tavaly októberben az addig a hivatalos adatok szerint szinte jelen sem lévő fertőzések és halottak száma? Vajon akkor szabadult volna el a járvány? Tíz hónapon keresztül sikerült távolt tartani?"

2020 szeptemberèben kezdett elszabadulni a járvány , èppen úgy , ahogy Magyarországon , csak ott jobban kontroll alatt volt tartva , erről árulkodik 2,5 millió ember letesztelèse, amely csak a lakosság 1% - nak az atfertőzöttsèget mutatta, tehát az alacsony halálozási arány is reális volt:
infostart.hu/kulfold/2020/11/01/szlovakiai-orszagos-teszt-igor-matovic-alig-kapott-levegot-az-eredmenyek-lattan

Csak azokat vették a koronavírus halottak közé, akinek a boncolás során a tüdőszövetéből kivett mintában kimutatták a vírus okozta elváltozás jelenlétét. Ahogy az alábbi cikkben van: megkülönböztették a covidban és a coviddal meghaltakat"

A második orvos megszólaltatott orvos nem állított olyat, hogy azokat nem számították a halálozások közzè akik "coviddal haltak " ez egy fèlreèrtès, ès teljesen ellentmondana minden normál orvosi gyakorlatnak. Az újságíró èrthette fèlre.
Az első megszólaltatott orvos pedig csak feltètelezèsekkel èl:
gond az szerinte, hogy a 66 elismert koronavírus-áldozatnál jóval több is lehet"
Tehát: szerinte , ès lehet
Most már fizetnek a háziorvosoknak azért, hogy eloltsák a kínait. Jön belőle egy tonna, amit egyre kevésbé tudnak rásózni a népre. Tisztázzuk, hogy ez kinek a sara. Mondjuk az alapján, hogy miért nem akarják az emberek a híres-neves Sinopharm vakcinát. Alapvetően három okot emlegetnek, amikor…..
Los Gigantes 2021.04.22 09:59:11
@MAXVAL birсaman közíró: " Ami szinte biztos: a járványkezelés sikeresnek ígérkezik, csökkenni fog a halálozás és a fertőzöttség is később."
Sikeresnek??? Eddig már elhunyt 25 580 magyar a járvány következtèben , semmifèle sikerről nem beszèlhetünk , ès hol van mèg a járvány vège? Az sem biztos , hogy nem lesz negyedik hullám, vagy ha nem veszi fel elèg számú ember az oltást , akkor platózni fog valahol a járvány, mint most az USA- ban.
A gazdasági problèmák pedig megkèsve èreztetik hatásaikat az átlagember szintjèn, pl rendkívüli módon megugorhat az infláció , ahogy ezt már eddig is láttuk ...A napokban kiderült, hogy nagy osztogatásra kèszülnek a választás előtt, a forint újabb botlása is ezt árazza...
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
Los Gigantes 2021.04.19 19:37:41
@atomic power 1986DucaDuca:

A fő kèrdèsek most nem gazdaság termèszetűek elsősorban , hiszen EU tagországkènt - ahogy a többi volt keleti blokk országaiban mindenhol sikerült fejlődèst elérni , így nálunk is - hanem ezek:

- A Fidesz kvázi egypárti- állampárti rezsimet alakított ki, a plurális demokrácia, a pártok egyenlő versenye ès váltógazdálkodása szinte nem működik
- A " fèkek ellensúlyok" rendszere , ki lettek üresítve , az Alkotmánybíróság hatásköre lecsökkent, a Kúriát, az Ügyèszsèget , a Számvevőszèket , de jóformán minden fő -, vagy közhivatalt fideszes pártemberek vezetnek ...
- A jogrend sunyi módon átalakult precedens jogivá- a Kúra " jogegysège "dönt mindenben , kb nulla lett a bírói autonómia ..
- A közmèdiat egy pártállami mèdiahatóság ellenőrzi , a kötèvè hazug , egyoldalú, valóságtorzító, karaktergyilkos
- A közforrások ezermilliárdos nagyságrendben vándorolnak a NER - oligarchák zsebeibe, Orbán veje, apja, testvère milliárdos állami közpènzeket akvirálnak...Mèszaros már szinte a fèl ország felett gazdasági kontrollt szerzett...
- Piszkos üzleteket kötnek autoriter , totalitárius rezsimekkel, amelyekkel a magyar adófizetők nagyon rosszul járnak : offshore cègek vakcia- beszerzèse , Budapest- Belgrád vasút , Fudan..
- " Új privatizáció" állami földeket, ingatlanokat, rèszvènyeket, egèszsègügyi - oktatási intèzmènyeket, kèszpènzt játszanak az magánalapítványoknak ...
Los Gigantes 2021.04.19 22:24:08
@atomic power 1986DucaDuca:

De nem az egy főre jutó GDP per capita in PPS-ben"
....ès ez mit számít egy magyar átlagdolgozónak, nagyjából semmit. Mindig is fejlettebbek voltunk Romániánál , nominál ès pps- számított egy főre jutó GDP - ben , ez nem újdonság , ès nem is eredmèny , de az elmúlt évek ès a jelen trendek szerint is inkább ők zárkóznak fel hozzánk, mint mi távolodunk tőlük!

A bèrstatisztika szerint , pedig a nettó átlagbèrekben , PPS-n számítva utolèrtek bennünket , és nominalbèrben sincs már nagy különbsèg, ez az ami nagy problèma ! ( Hun: 1928 euro vs Rom: 2026 euro )
en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
...ès ez leginkább azért van, mert az Orbán kormány monetáris politikája miatt extrèm gyenge a forint , ès az infláció is , azzal rèszben összefügèsben nagy ...
Amíg a forint árfolyama nem lesz stabilabb , egyik rivális országait sem fogjuk utolèrni bèrekben, de lehet bűvèszkedni a számokkal , hazug statisztikát kreálni ...
Egyèbkènt a dolgozók felènek a fizetèse legalább 80 ezer forinttal alatta marad a hivatalos átlagbèrnèk- családi adókedvezmènyek ellenére is ...