Regisztráció Blogot indítok
Adatok
easternsugar01

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nem vagyok az a kifejezett szurkoló típus, de azért vannak helyzetek, amikor el tud ragadni a sport nézése. ilyen eset a bicikliverseny, amivel a legtöbbünk mégiscsak jobban tud kapcsolódni, mint a kalapácsvetéssel, lévén elég sokan bringázunk. persze szinte szentségtörés lenne ilyen kis…..
járom az utam, a macskaköves utam, különösen ha szabadnapom van, pedig nem is egészen angyalföldi gyerek vagyok, mint Vámosi János, de majdnem. elég gyakran sétálok várofelfedezési- és amatőfotózási céllal. mivel a fotók ügyében a szépérzékem a nullát súrolja, sokkal inkább érdekelnek a graffitik és…..
a fenti lakosságitechno-idézet megfejtői között kisorsolok néhány jótanácsot a jó időre! szóval itt a tavasz, a versikét nem folytatom, túl közhelyes lenne. viszont ennek következtében nem csak rügyeznek a fák, és természetesen tele van a város szerelemmel, de ráadásul kiszabadultak az utakra a…..
Békés vezetés képviselő boogie 2022.03.21 00:50:47
tulajdonképpen fel sem nagyon tűntek a választási plakátok, amíg az nem lett a helyzet a kampány során, hogy lassanként több lett belőlük, mint KRESZ-táblából, ami pedig Budapest belvárosában nem kis szó. már attól is boldog vagyok, hogy az utóbbi két hétben lekerült a Miniferi, kevéssel is…..
ma a pánikról lesz szó, pedig hát most egy kicsit szentségtörő pofátlanságnak érzem azt, ha írok dolgokról, olyan, mintha nem venném tekintetbe azt, hogy mi is a helyzet körülöttünk. de ha én is nekiállnék ukrajnáról írogatni, mindenféle személyes érintettségek ellenére is, szerintem az is…..
  most kiderül, mennyire behatóan ismered a magyar dalszövegeket, amikben előfordulnak itt-ott mindenféle autós ügyek. minél több pontod van, annál több semmire nem jó információ a fejedben - légy erre nagyon büszke! a válaszok is meglesznek, ha teljesen kitöltitek! Loading…  ..
nem kevés szó esett már a vezetés kapcsán nemi kérdésekről, persze az én autómban is. van ugye a szokásos nők-nem-tudnak-parkolni közhelyes hülyeség, ezt lehet rosszindulatú hülyepicsázással is köríteni, meg lehet a másik oldalról édelgéssel is, hogy a hölgyek agya máshogy működik, de majd mi jól…..
megoszlanak a vélemények arról, hogy mik a legnagyobb közúti tuskóságok, amiket el lehet követni, illetve mik a legveszélyesebb disznóságok, amiket nap mint nap elkövetünk a városban egymás és önmagunk ellen.  vannak persze híres sztorik, videókkal körítve, a közismert büntetőfékező és autópályára…..
Békés vezetés válogatáscédé 2021.11.07 13:32:01
nem tudom, kinek mekkora ügy volt és van, hogy mit hallgatunk a kocsiban, de nálam egészen kiemelt jelentőséggel bírt mindig.  talán az örökre megmaradt mondattól kezdve, hogy fiam, majd ha saját autód lesz, abban azt hallgatsz, amit akarsz. na, hát én tízéves koromtól erre készültem.  nem mintha…..
volt már egy posztom, amiben a kedvenc budapesti falfirkáimat osztottam meg a nagyérdeművel, de mivel a város nagy, lakóinak kreativitása pedig határtalan, ezért bőven van ott még, ahonnan az előző jött. több éve gyűjtöm a mély- és kevésbé mélyértelmű életigazságokat és egyéb okosságokat a városban,…..
egyszer már írtam arról, hogy belehalunk-e a kezdők szokásos parájába, a lefulladásba. abból remélhetőleg kiderült, hogy a lefulladás egy kis technikai bénázás, igen ritka (mondhatni nulla) esetben életveszélyes, ha szabad nyersen fogalmaznom, bőven több körülötte a pánik és a hiszti, mint amennyi a…..
Betöltés…..
a szteppfater annak idején nem csak az autópálya helyes használatára okított az ominózus, leírhatatlanul hosszú túrán, amiről egyszer írtam, hanem az autópálya népének kategorizálására is, nevezetesen arra, hogy kiket kell nagy ívben kerülni (bár lehetőleg nem nagy és hirtelen mozdulattal).  az…..
tizenhét éves koromban álltam először egyedül egy benzinkúton az autópályán, napfelkeltében, cserediákprogramra menet, azt hiszem. álltam az autópálya mellett egy kávéval, hat sávon dübörögtek a kamionok, mai napig nézem őket, egy kicsit a végtelenséget jelentik, Duvenbeck, Horváth Rudolf, Gebrüder…..
Békés vezetés beszélj hozzád! 2021.07.08 23:28:04
most ez megint a kezdő, sőt, főleg a félős vezetőknek szól, illetve a túl rutinosaknak is, és természetesen mai témánk ismét a tudatosság � a huszadik születésnapom hajnalán az akkori munkahelyem, egy kétes hírű bár hátsó udvarában álltam, és azon idegeskedtem, hogy esetleg nem jegyzem meg pontosan…..
tegnap este csináltam meg az utolsó futárkörömet a városban. egy évig és négy hónapig volt életem része a kiflis bevásárlás-kiszállítás, a fehér furgon és a zöld póló, és most hirtelen el se hiszem, hogy egyedül vagyok, és nem lesz a külvárosban olyan raktár, aminek a falának dőlve közösen…..
    amikor motoroztam, valahogy mindig rajtad gondolkoztam, már azért is, mert olyankor nem tudtam zenét se hallgatni, meg cigarettázni se, csak figyelni meg gondolkodni. olyankor értek a legerősebb hatások fejben, meg ugye életben is kellett maradni az autók között, a pöfögő belvárosi forgalmon…..
ma arról lesz szó, hogy tulajdonképpen mi teszi a jó sofőrt, mi is a titka annak, hogy valaki jól vezet.  sok titka van persze, de szerintem a legfőbb az, amivel folyamatosan mindenki fejét tömöm az órákon: a flow.  mondanád, hogy elég nehéz átélni a klasszikus értelemben vett flow élményt egy…..
  nem ismerem a "magyarembert" úgy általában, sőt, semmilyen embert úgy általában, de eddigi tapasztalataimból azt szűrtem le, hogy két kedvenc téma van, amin akármikor és akármennyit lehet hőbörögni: az időjárás és a közlekedés.  persze budapestiként az utóbbi különösen…..
  mindenki valahogy közel áll a szívemhez, akit tanítottam vezetni, mindenki másért, annyi történettel találkozom, legszívesebben mindet megírnám. az valahogy mégis különösen jólesett, amikor Alexa jelentkezett, hogy vezetni szeretne, mert a reptéren dolgozott, ahol ugye én is sok évig, és rögtön…..
Békés vezetés külváros blues 2021.06.03 00:05:09
    ma, amikor a soroksári Duna-parton töltöttem a szabadnapomat, eszembe jutott, hogy rég meg szerettem volna már írni a Budapest külvárosaihoz fűződő furcsa viszonyomat. belvárosi lány vagyok, ezt minden ismerősöm tudhatja. az ötödik kerületben születtem, apám a hetedikben, anyám a…..
Orsival január elején kezdtük a vezetést, és múlt héten fejeztük be. eleve nem volt vele nehéz dolgom, mert tavaly egy ideig járt másik oktatóhoz is, ahol újratanulta az alapokat, előtte ugyanis húsz évig nem ült volánnál. végigcsináltunk mindent becsülettel, belvárosok, külvárosok, kívánságtúrák.…..
akarj-e kedves lenni? hát alapvetően persze. de most itt valami másról lesz szó. legyél-e kedves a saját rovásodra?  igen gyakran tapasztalom ezt, mint a női neveltetés alapját, ami persze könnyen megy át mártíranyuka-jellegbe: persze, gyerekek, menjetek csak, hát igen, én nem sietek,…..
igen sokat hallani az autózásról való diskurzusokban, hogy a sok paraszt nem indexel, meg a drága, menő autókba nem szereltek irányjelzőt (lásd a nem tudom, mennyire ismert szólást arról, hogy ha fölöslegesnek érzed a munkádat, gondolj azokra, akik a BMW-gyárban az indexkart szerelik be).  nos, hát…..
  sokan, akik jöttök hozzám vezetni, kérdezitek, hogy ezt a rettenetes félelmet a vezetéstől le  lehet-e küzdeni.  nyilván mindenki más, és máshogy áll a dologhoz, meg vannak olyan esetek is, amivel nem lehet szaksegítség nélkül mit kezdeni, ilyen például a pánikbetegség. de ha csak a hétköznapi,…..