Regisztráció Blogot indítok
Adatok
21századiautósvilág

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Valour kizárólag azoknak szól, akik az igazán magával ragadó, zsigeri vezetési élményt keresik. S hogy az Aston Martin mennyire komolyan gondolja ezt?! Nos, mondjanak még egy 2023-as kiadású, V12-es erőforrással szerelt, kézi sebességváltós sportkocsit. Igen, az Aston Martin egy korszak…..
Ennek a nagy teljesítményű, profi terepjáró pick-upnak az alapját a Mercedes-AMG G63 adja, ám a BRABUS mérnökei a legmodernebb CAD szoftverrel alaposan átalakították: meghosszabbították a vázát, pick-up karosszériát építettek rá, a motorja pedig három portáltengelyt hajt. Utóbbiak – a hatalmas, 47,3…..
Az Automobili Pininfarina legújabb, látványos alkotását családi örökség ihlette: a Battista Edizione Nino Farina limitált széria tervezői ezúttal az autósport egyik legendája, a Forma-1 első világbajnoka, a cégalapító Battista „Pinin” Farina unokaöccsének, Nino Farina kiváló versenyzői vénája és…..
Bármennyire is vágytam rá, az erősebb változatot nem kértem el. Féltettem a pénztárcámat, illetve a tartalmát; 340 lóerővel nem lehet csak úgy büntetlenül autózni, ha máshol nem a benzinkútnál fizetni kell az élvezetért. Úgyhogy, mikor megjelent a gyengébb Supra, örültem, mint majom a farkának. S…..
2021-es év végi bemutatása után a Suzuki S-CROSS villámgyorsan a magyar utak szerves részévé vált. Úgyhogy nagyon kíváncsiak voltunk arra, miért ilyen népszerű az Esztergomban készülő szabadidő-autó, miközben a piaci körülmények nem épp ideálisak. Lágy hibrid  hajtáslánccal, automata váltóval és…..
Kollégám egyszer már alaposan kivesézte, hogy mit tud a 4-es Gran Coupé elektromos változata, az i4. Egy tulajdonságáról azonban „megfeledkezett”, pedig az sem kevésbé érdekes vagy fontos, mint a hatótávja és a teljesítménye, ez pedig a titokzatos vonzereje. Miután beültem, mintha egyszeriben más…..
A Bentley házi „tuningműhelye”, az autók személyre szabásért felelős Mulliner részlege 2022-re már 100 egyedi modellt épített, ami jelentős növekedés a tavalyihoz képest. És hol van még az év vége... Ezúttal a Bentley Orlando egyik ügyfelének a kérését teljesítették, aki természetesen egy űrtémájú…..
A Civic 1972-ben jelent meg a Honda választékában, és azóta is a vásárlók egyik kedvence. Erről tanúskodik, hogy az elmúlt közel fél évszázadban 27,5 millió Civic kelt el és 170 országban értékesítették a típust. A Honda formatervezői ugyan tartották magukat a japán márka által vallott és…..
A gyönyörű kombikat Avantnak hívják (vagy Sportwagonnak, de mivel ez a bemutató most az Audiról szól, maradjunk az előbbinél). A business-osztályban 1977 óta szereplő „kombi” 21. századi, tisztán elektromos koncepciója nem egyszerű formatervezési gyakorlat, hanem egy konkrét szériamodell „víziója.…..
A V12 Vantage típusjelzés immár 15 éve képviseli az Aston Martin teljesítmény iránti kivételes szenvedélyét: az ilyen néven futó, nagyon gyors és nem kevésbé gyönyörű autók ikonikus vérvonalat alkotnak a nemes brit márka kínálatában. Sajnos azonban ez az egyedülálló sorozat most a végéhez közelít,…..
Néhány héttel a márka fennállásának 73. évfordulója előtt, az új 595 sorozat bemutatásával a skorpió újra csípett – ismét tisztelegve az alapító Carlo Abarth (1908-1979) találékonysága előtt. Az Abarth küldetése, hogy a hétköznapokat is ünneppé varázsolja kompakt sportautóinak utolérhetetlen…..
A két – személy és Cargo – változatban debütált ID. Buzz a Bulli hét évtizedes know-how-ját a 21. század digitalizált korszakába emeli át – forradalmasítva a jövőt. A tágas, sokoldalú és nem utolsósorban teljesen elektromos legenda kétirányú töltés funkciójával még az otthoni energiarendszerhez is…..
Az új CX-60 mindazt képviseli, amitől a japán márkát az elmúlt 100 évben szerették a vásárlói, a kiváló formatervtől kezdve a kifinomult belső téren keresztül az igazi japán összeszerelési minőségig bezárólag, nem is beszélve az emberközpontú technológiák és a nagyszerű – köztük PHEV – hajtásláncok…..
A bottropi tuningcég egy több évtizedes hagyományt folytat az új Brabus 900 szuper-sportkocsival: az E-osztályon alapuló rendkívül erős, nagy teljesítményű, nem túl hivalkodó ötvözetű modellek többször is mérföldkövet jelentettek a cég történetében. A vadonatúj Brabus 900 is egy ilyen báránybőrbe…..
Afzal Kahn számos lenyűgöző megjelenésű, limitált vagy inkább egyedi, kézzel készült négykerekűért felelős. Most a Ferrari GTC4 Grand Edition tovább gyarapítja ezeknek a sorát. A Ferrari GTC4 Grand Edition terveit még 2019-ben „vetették papírra”, majd a brit autóépítési hagyományok kiaknázásával…..
A DS E-TENSE PERFORMANCE egy olyan nagyteljesítményű kísérleti autó, mely a francia luxusmárka jövőbeli modelljeinek fejlesztését szolgálja, egyúttal előre vetíti azok stílusát, különös tekintettel a frontrészre. Lássuk! 2014-es létrejötte óta a DS Automobiles stratégiájának központi eleme az…..
A tisztán elektromos gépkocsikat gyártó skandináv autómárka új tanulmányautója újradefiniálja a sportroadstereket az elektromos korban: az O2 névre keresztelt keménytetős kabrió a nyitott tetős autózás és az izgalmas vezetési élmény kombinációját nyújtja – az elektromos mobilitás minden előnyével.…..
A mintegy hatvanéves múlt örökébe lépő, vadonatúj Astra  Sports Tourer nem pusztán egy praktikus, „nagyfenekű” igavonó, hanem kétféle plug-in hybrid hibrid hajtásláncával az Opel első villamosított kombija. Annak idején, a német márkák közül az Opel kínált elsőként ilyen karosszériatípust a…..
A hangtalan suhanásra is képes, látványos koncepció nemcsak a világ legerősebb betűjének csúcstechnológiás innovációit gurítja reflektorfény, hanem a BMW M divízió eddigi legizmosabb sportautóját is megvillantja. A BMW M GmbH a 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon egy végtelenül kifejező…..
A 2019-ben bemutatott '45' és a 2020-as Prophecy tanulmányautók után érkező SEVEN új fejezetet nyit a Hyundai tisztán elektromos járműveket (BEV) tömörítő IONIQ almárkájának az életében: nemcsak előtérbe helyezi a vásárlók igényeit és elvárásait az iparági szokásoknak, de a dél-koreai márka azon…..
December elején Európában is bemutatkozik a Toyota GR86, a japán óriás „belépő” sportkocsija. Ám a Toyota GAZOO Racing szakértelmével fejlesztett, 2.4 literes boxermotorral hajtott kupé garantáltan nem okoz majd csalódást a rajongóknak. Következnek a részletek! 2021 tavaszán az új GR86-ot úgy…..
Az ACCELERATE márkastratégia jegyében bemutatkozott a wolfsburgi márka első SUV coupéja, az ID.5 és annak sportosabb, kétmotoros, ezáltal összkerék-hajtású változata, az ID.5 GTX. Elegáns, dinamikus dizájn, kivételes aerodinamika és kiterjesztett hatótávolság jellemzi az ID. család új, nagy…..
Hogy én mennyire akartam ezt utálni! Miért, miért? Hát, mert francia! Naná, hogy Trianon miatt! És ott volt Napóleon! Meg milyen nép az már, hogy csigát zabálnak?! Meg nem fürdenek, csak döntik magukra a pacsulit töméntelenül! Az autóik? Pffff, azokról jobb, ha nem is beszélünk. De hisz ez egy…..
Üvöltő motorral, füstölő, sikító kerekekkel a körforgalomban driftelgetni, vagánykodni? Na, az nagyon nem a BMW iX3 „pályája”. Nem mintha a kék-fehér propelleres szabadidő-autónak nem lenne ereje egy kis gumi-nyikorogtatáshoz, ám a motorja gyakorlatilag néma, mivel elektromos. Így a vevőköre is más,…..
Lassan két hét eltelt a Hyundai IONIQ 5-tel való „személyes” találkozó óta, de még most sem igazán tudom, hogy mit gondoljak róla. Nem mintha nem teljesítené maradéktalanul a villanyautós küldetését, szó nincs ilyenről. Sőt, az első rövid magyarországi menetpróba alapján igazán kedvezőek a…..