Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bes (törölt)

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak hosszú, szomorú is. Találkozás az A38-on, pezsgős vasárnapok, de a szánsájn-hepinesz után már csak "Hazajön, tévé, jajdefáradtvagyok, semmi beszélgetés, arcra egy puszi, alvás" megy. Sziasztok, kicsit hosszú lesz... Már lassan egy éve egyedül vagyok,…..
w Homo polipicus 2008.09.29 06:00:00
Ez egy csodálkozós ország, a magyar politika rendre olyan újdonságokkal rukkol elő, hogy be kell szarni, és alá kell írni legalább egy chartát. Ilyen nóvum például, hogy egy miniszterelnök hazudik. Vagy hogy választás előtt osztogat. Ez olyan egy példátlan eset, hogy…..
bes (törölt) 2008.10.01 04:09:47

Az én szüleim mindketten párttagok voltak anno. Annyira, hogy apámat, aki szegény, anyámhoz hasonlóan, az égvilágon semmihez nem értett, Rákosiék az államosításkor még munkásigazgatóvá is ütötték. Hamar kitelt ugyan a "becsülete", mert előbb csak főkönyvelővé(!!!) "züllött", de pár évvel később, a korszak idiotizmusára jellemzően, már a csille mellett tolta a lapátot..

A "hite" viszont megmaradt, annyira, hogy cafatokra is tépte 56-ban a tagkönyvét. És azért ilyet csak az igazi hívők csináltak. Anyám utálta is rendesen ezért a hitbéliségéért és mondanom se kelljen, ő nem is merte összetépni az ő párttagkönyvét.

Sajátosan "érdekes" hangulata volt, mindezek miatt is, gyermekkorom vasárnapdélutánjainak. Családom elkötelezetten jobboldali beállítottságú tagjaival kiegészülve, végtelen, indulatos, kellően zavaros, időnként kifejezetten ingerült hangulatú, csillapíthatatlan, abbahagyhatatlan, parttalan politizálásba zuhant az egész ostoba, hülye banda.

Tóta W. blogjainak kommentjeit olvasgatva betonszilárd a dezsavü-érzés. És csak azért nem nevezem ezt a fajta reminiszcenciát családias hangulatúnak, mert már az eredetije sem volt annak nevezhető.

Említett családi résztvevők többsége később mind megjárta a Hárshegyet is persze. Nem is egyszer. Mondanám, hogy a hozzászólók többségére is ráférne valami ilyesmi, de azt hiszem, hogy már Hárshegy sincs... vagy az a Lipótmező, ami megszűnt? Mindegy...

Általános Párt! Hol vagy!? Miért szűntél meg!!!? Már csak te segíthetnél a "politizáló" elmebetegek tömegében elmerült áldozatokon...

Egyáltalán nincs semmi értelme ennek a fajta "politizálgatás"-nak tehát. Már az eleve abszolút tévhit ugyanis, hogy művelői közüket érzik valamihez, bármihez, pl egy országhoz, társadalomhoz. Egyszerű tény: Egy hatalmi elven működő ún. "társadalom"-ban nem létezik és nem is létezhet semmiféle tényleges társadalmi lét. Különösen nem az ún. "többségi" elvű demokrácia alapján, mert az már önmagában is csak egy közönséges blődli, fogalmi képtelenség.

Hatalom és társadalom egymást fizikai értelemben kizáró fogalmak és jelenségek tehát. Említettem volt, ez egy érvénytelen kor. Millió egyéb ok mellett, pl. emiatt is.
 Tegnap ismét miniszterelnöki shownak adott otthont a Corvinussá integrálódott Közgáz. Lehet persze örülni annak, hogy Gyurcsány Ferenc ppt-ben mondja el nekünk, mennyire értetlenek (ne adj' Isten rosszindulatúak, hálátlanok, köztársaság-ellenesek) vagyunk, hogy nem fogjuk fel…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
bes (törölt) 2008.09.04 04:49:39

A tökéletes legalitás nyert és úgyszólván kizárólagossá váló off-olás dacára én azért megkísérelném a poszt alaptémájával való foglalkozást is, ha szabadna.

Eszerint tehát minden fröcsögés és mocskolódás ellenére, már az első pillanattól egészen feltűnő, hogy mennyire indokolatlan és minden reális alap nélküli a Gyurcsány-ellenes őrjöngés. Aminél persze csak a józan, tárgyilagos és főként szakszerű kritika tökéletes hiánya a még ennél is feltűnőbb tény.
Az őrjöngő Gyurcsány-ellenes hisztériakampány persze éppen azért súrolja időnként az elmebaj határait is, mert hát hiszen semmiféle objektív alapja nincs, és, a politikai célok mellett, az őrjöngésnek épp ezért persze az is alapcélja, hogy az őrjöngéssel saját alaptalanságát, indokolhatatlanságát is elfedje, amennyire csak lehetséges. Nem beszélve természetesen az esetlegesen elbizonytalanodó sajátoldali politikai tábor hitének lehetőség szerinti fenntartásáról.

És az SZDSZ viselkedésének is ugyanaz a tényleges lényege, mint ami az egész jobboldalé. Vagyis az, hogy a Gyurcsány-ellenességgel, a jobboldalhoz hasonlóan, az SZDSZ is csak nemlétező politikai arcát akarja pótolni, semmi egyéb szándéka nincs és valójában nem is lehet. Tényleges és hiteles politikai arca persze Gyurcsánynak sincs ugyan, de neki viszont van munka és feladatköre, melyeket, a jelek szerint, ráadásul tűrhető megfelelőséggel képes is ellátni. És ez "tűrhetetlen". Mivel tökéletesen rendjén való.

Én lakni, élni, dolgozni szeretnék itt. Nyugalomban, békességben. És szemben az őrjöngőkkel, nekem rengeteg dogom van. Abszolúte nincs tehát sem időm, sem energiám őrjöngéseik elviselésére. Mert minden moderáció ellenére, és a rengeteg mérhetetlen ostobaság mellett, ez a fajta őrjöngés, véleménynek, mi több, időnként kifejezett álláspontnak hazudva, álcázva magát, ahogy mindenhol, itt is bőven jelen van.

Rohadtul unom már ezt az egész mocskos szarságot. Nem hiszem, hogy bárkinek is joga volna, lehetne ilyesmihez.
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
bes (törölt) 2008.08.26 17:53:46
Invisibleman: Nagyon jó a kérdés! Ez a lényeg! Hogy tehát: Mi történne akkor, ha az emberiség létszáma hirtelen töredékére csökkenne? (Ami az én álláspontom szerint is a legfontosabb fejlemény lenne bizony.) Kérlek szépen, abban a helyzetben vagyok, hogy meg tudom ezt neked mondani:
Valójában semmi az ég egy adta világon nem történne akkor sajnos. Lényegi valóját nézve minden úgy folytatódna tulajdonképpen azután is, ahogy addig.
A dolog lényege ugyanis abban van, hogy igazából persze csak a valóban embermivoltú szerves organizmusok létmódjának és életminőségének szempontjából minősíthető a Föld reménytelenül túlnépesedettnek. Az ilyen lényegű viselkedésnek és gondolkodásmódnak viszont még én, aki definíciót is fabrikált ráadásul erre, sem tudok igen sokszor megfelelni. A zárt rendszerű létezésben pillanatnyilag lehetséges életvitel ugyanis - elsősorban és szinte kizárólag az egyszerű ismerethiányok okán uralkodó evolutív, konfrontatív lényegű létlogika miatt - ezt alig teszi lehetővé.
Jó azt tudni tehát, hogy definiálhatóan, tisztán és egyértelműen emberi lényegűnek minősíthető fizikai léte a Földön pillanatnyilag semelyik erre alkalmas organizmusnak nincs. Noha ez természetesen mind elvi, mind gyakorlati lehetőség. Bárki számára.
Mondhatnám, némileg egyszerűsítve: Ha nemcsak praktikusan, de még definitíve is úgy élünk, mint az állatok, ugyan hogyan számíthatnánk másféle sorsra, mint amilyen az övék általában? Szerintem sehogy.
bes (törölt) 2008.08.27 02:43:05
A blog írója ne vegye sértésnek, mert hiszen tényleg nem neki mondom, de ez az egész égetéses logika pedig szörnyű és abszolút bunkóság. Újból le kell írnom: a földi létezés tekintetében a Föld egy megbonthatatlanul egységes, zárt rendszer, amiből véglegesen eltávolítani semmit sem szabad. Hozzátenni pedig, jelen ismereteink alapján viszont nem nagyon lehet.
Már maga az tehát, hogy "fogyasztás" egy eleve kétes értékű és tartalmú fogalom. Mert, ha ruházkodásunk, lakhatásunk, étkezésünk összességében semmilyen végleges anyagi megszűnéssel, pusztulással nem járt tulajdonképpen eddig sem, akkor az energiafelhasználás is lehet és kell is, hogy legyen ugyanígy, valamilyen módon és értelemben, megújuló természetű.
Vagyis tetszik, nem tetszik, és nem csak azért, mert a zöldeknek így megfelelő, de egyszerű fizikai okoknál fogva is semmilyen "trutymó"-égetés el nem fogadható. És el fog jönni az, a fizikai tudományok tekintetében a mainál jóval felvilágosultabb kor, amikor a bármilyen természetű "trutymó"-égetés, az boszorkányégetéshez hasonlóan, egészen egyszerűen közönséges, köztörvényes bűncselekmény lesz.
A sok közül ez is az egyik igen jellemző ok, ami miatt korunk nem tekinthető másnak, mint egy, a sötétebbnél is sötétebb kornak.
Ez egy érvénytelen kor. Értve ezalatt azt, hogy a benne, tudati(!) alapon történő létezésnek bizonyíthatóan nincs semmilyen egzakt, tárgyi érvényessége. (Enélkül pedig még a bámilyen fajtájú, típusú fikció sem létezik ill. létezhet.)
- Asszonyom, tudna adni egy kis pénzt?- Ilyen erős, egészséges ember? Menjen el inkább dolgozni.- Asszonyom... Alamizsnát kértem, nem tanácsot.*Gondolom, akárcsak a heteroszexista SzIN-plakát, a tegnapi Napló is csak keveseknél verte le a lécet. Igaz is, a nincsteleneken, nyomorékokon,…..
bes (törölt) 2008.08.18 23:17:43
autózz! Komplexusos Porschés 2008.08.17 07:22:00
Egyre több funkcionális analfabéta olvas minket, aminek egyfelől örülünk, mert legalább gyakorolnak és előbb vagy utóbb csak jobban fog menni a szövegértés, de mivel már szinte minden posztnál a levélíró helyett is mi vagyunk a hülyék és a mi kurva anyánkat. Ezért aztán…..
autózz! Jobbra tarts! 2008.08.16 08:15:00
Sok téma kapcsán merült már fel a kérdés sokakban akik itt kommentelnek, hogy hol kötelező a jobbra tartás és mikor. Más-e a helyzet autópályán és lakott területen többsávos főúton? Erre világít rá alant Balázs igen részletesen. De úgyis hétvége van, van időtök…..