Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EmericusMax

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap választunk, s mintha egyre többen döntenének a részvétel mellett azok közül is, akik eddig ritka vendégek voltak a szavazófülkék környékén. Egy demokráciában ez mindenképp örvendetes, ezért ejtsünk szót néhány olyan tényezőről is, melyekről keveset hallhatunk a kampány során, pedig kiválóan…..
EmericusMax 2022.03.31 16:07:01
@konrada: Igen, ez jogos. Azért mondtam, hogy ennek az egyenletnek sehogy se jön ki a megoldása.
A baloldaliak már elkúrták, nem kicsit de nagyon. Nincs okunk azt hinni, hogy egy újrával bármit is jobban csinálnának.
A jobboldal (narancsosok) meg most fogják elkúrni, mert ez a pénzosztás ami most ment a 13. havi nyugdíj, CSOK, SZJA visszatérítés satöbbi-satöbbi kapcsán, megfejelve az orosz-ukrán helyzet miatti energiaár, meg COVID X. hullám, meg minden más drágulással is, eléggé meg fogja határozni a helyzetet pár évig. Ehhez még addig keménykedünk Brüsszelben, amíg az ellopható EU-s pénzek is megcsappanak, aztán jön a farkasfalka és egymást nyírják a szűkülő zsákmány miatt...

Szóval ki legyen akkor?
Melyik Don irányítsa a 'családot'?
1932. Pavel Gorgulov Paul Doumera francia elnök merénylője letartóztatása után..
Sok nőtársamban felmerülő kérdést fogok most feszegetni: Hová tűntek a világunkból az igazi férfiak? Sok pasi (szándékosan használom ezt a szót) barátom és ismerősöm van, akik hajlamosak elmesélni nekem az életüket, gondjaikat, mindennapi élményeiket. Az őáltaluk elmeséltek alapján fedeztem fel…..
„Mindig pedzegette, hogy elég nagy a házam, elférne itt ő is. Ekkor már szólt bennem egy vészjelző, és nemet mondtam” – Egy meg nem adott kölcsönt nem ellensúlyoz az, ha a pasi halk szavú és alapvetően kedves.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
EmericusMax 2022.01.14 10:21:33
@Creativus: Huhh, teljesen zavaros és összefüggéstelen amit írsz. Olyan mintha több könyvből összeollózott zavaros gondolattöredékek sorát raknád össze tetszés szerinti sorrendben. Ha ezt nem könyvekből ollóztad össze, hanem magadtól írtad le, akkor veled sincs minden rendben szerintem...
Túl hidegben megfázunk, de a túl melegre fűtött otthonok is árthatnak az egészségnek...
EmericusMax 2022.01.13 11:31:26
@Reggie: Nem tudom, ki mondta azt hogy ha kint 40 fok van, akkor a lakást 33 fokra kell klimatizálni, de nagy barom lehetett. Értem én, nyilván ez abból jött, hogy ne legyen a kinti és a benti hőmérséklet között túl nagy különbség. Ennek persze van értelme bizonyos keretek között, de én laktam panelban, ahol nem lehetett fűtést szabályozni és télen 26-28 fok volt, nyáron meg még melegebb is.
Maradjunk annyiban, hogy 33 fokban biztos hogy nem éreznéd jól magad :)
Már a 28 fok is elviselhetetlenül meleg, alváshoz meg főleg.
Szerintem az ideális belső hőmérséklet valahol 20-25 fok között van évszaktól függően.

@Katalin Kolossy: Az USA más szempontból meg nagyon rossz példa, mert ott meg a légkondícionálást tolják masszívan túl. Egyszerűen elképesztő, milyen pazarlás megy ott ezen a téren. Én szinte minden egyes alkalommal megfáztam, amikor az USA-ban jártam és voltam ott egypárszor. Amikor kint meleg van, akkor a szállodák halljában meg 15 fok, mindenhol maxon megy a légkondi és hozzá meg kb. minden innivalóban egy vödör jég van (igen a kávéban is). Emlékszem egy fedett felüljáróra, ami egy kiállítási csarnokot kötött össze az út túloldalán lévő parkolóval. Nem viccelek, kb. 3 méterenként volt egy klíma egység és fújta be a fedett folyosóra a kb. 10 fokos levegőt. Szóval, amit a fűtésen megspórolnak azt elnyomják a hűtésre bőven. Az amerikai életstílus amúgy is a legpazarlóbbak között van a világon.

Dániában is sokat járok, de pl. szállodában ott is a túlfűtés a jellemző.
Amúgy meg igaz nyáron nincs több 25 foknál, az is csak pár hétig, szóval légkondi nem kell, télen meg gyakoribb az eső, mint a fagy.
Múlik az idő, ez meglátszik a tahó pároson, Beavisen és Butt-Headen is. A még tavalyelőtt bejelentett folytatás - ez alatt egy friss mozifilmet kell érteni - még idén megjelenik, a Paramount+ kínálatában lehet majd streamelni. A megjelenési idő egyelőre nem ismert, de a megszokott rötyögés biztos…..
EmericusMax 2022.01.07 12:33:16
2021. október 4-én magyar idő szerint 18 óra előtt pár perccel a Facebook minden szolgáltatása - köztük az Instagram, Messenger és Whatsup - elérhetetlenné vált. A Biztonság Akadémia CERT (Cumputer Emergency Response Team) pár perccel az esemény után kapott riasztást, hogy vizsgálja ki az…..
   A profitéhség folyamatosan igyekszik valami olyan új dolgot kitalálni, amivel nagyobb haszonra lehet szert tenni.  Jó esetben ez lehet egy olyan termék, melyben az innováció, a minőség és a megjelenés színvonalas egysége ötvöződik. Azonban a legtöbb esetben mindössze egy csillogó-villogó…..
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
EmericusMax 2021.07.15 11:53:53
@MEDVE1978:
Azt hiszem az összes eddigi hozzászóló közül, eddig te vagy az, aki a lényegre tapintott :)
Ez az egész semmi másról nem szól mint az üzletről és a profitmaximalizálásról.
Ez olyan mint a kereskedelmi cégek és csatornák, akik most szivárványosra változtatták a logóikat, de azokban az országokban, ahol ez 'nem divat' pl. Oroszország, vagy Arab országok stb. ott eszükbe sem jutna ez, mert üzletileg ugye kontraproduktív..
Az emberek indulataira és véleménykülönbségekre alapozott kampányok üzletileg jövedelmezők, de minimum a cégimázs szempontjából hasznosak, ami pedig indirekt módon jó a profitnak is.

Az UEFA, FIFA semmiben sem különbözik a nagy monopol helyzetben lévő gazdasági társaságoktól. Az utóbbi évek sorozatos korrupciós botrányai mindkét szervezetnél ezt nagyon jól meg is mutatják.

Az átlag magyar emberek, mint egyének szerintem a legtöbb helyen pont leszarják, hogy kinek milyen a bőrszíne (kivéve ha cigány) vagy hogy milyen a szexuális irányultsága.

Lehet ez most nagyképűnek fog hangzani, de számomra például vannak az EMBEREK és vannak a SEGGFEJEK. Az emberek élete értékes számomra, akárhová tartozzanak is fajilag vagy identitásukban, a seggfejek élete, jogai meg véleménye meg nem érdekel, jobb lenne a világ nélkülük. Ahogy Regős Bendegúz mondja az Indul a bakterházban: "Minden parasztnak beleeresztenék egyet a hátuljába..."
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
EmericusMax 2021.04.27 15:00:56
Közterületen még igaza is lehetne a cikk írójának, csakhogy a saját erkélyén például mindenki azt csinál amit akar.
Nem az erkélyedre szarok példára gondoltam, de konkrétan a saját erkélyén mindenki annyit dohányozhat amennyit csak akar, mert nincs olyan szabály és törvény ami tiltaná vagy szankcionálná. Itt a saját erkélyen van a hangsúly, tehát pl. ha a csikkeket a másik erkélyére dobálod be, vagy a hamut oda vered le, az már nyilván garázdaság, de minimum szemetelés.
Annyit tehetsz ellene, hogy becsukod az ablakot, amikor a dohányos ott van az erkélyen. Gondolom nincs kint 24 órában minden nap, mert anyagilag ki bírná azt :) Kb. ennyit tudsz védekezni a szmog vagy az ipari szennyezés ellen is. Sajnos az igazság az, hogy te nem vagy tekintettel a dohányosokra, ők meg rád.

A táplálkozásbeli dolgok, meg az atomenergia kérdése meg egy nagyon más tészta. Fölemlegetni a húsevést meg az atomenergiát a dohányzással egy kontextusban teljesen értelmetlen.
A húsevés pl. egyéni preferencia kérdése, biológiailag az ember mindenevő, a fogazata is ehhez alkalmazkodott, tehát születni senki sem születik vegának, maximum saját elhatározásból, vagy környezeti kényszerhelyzetből kifolyólag lesz az. Most hagyjuk egyébként, hogy milyen tápanyag és ásványi anyag forrás a hús és az állati eredetű fehérje. Az én véleményem az, hogy a normális ember mindent eszik de mértékkel. Az ember mindig is vadászott és ennek része az ölés, a nagyipari hús előállítás része is az ölés.
Ugyanez a bunda meg a bőrkabát kérdése. Én szeretem a természetes anyagokat és utálom a műanyagot. Szóval ha odajönne és lefújná a bőr dzsekimet egy állatvédő festékkel, akkor minimum pofán verném, mert milyen jogon rongálja a tulajdonomat? Kell-e ölni állatot a bők kabáthoz? Igen kell. De ha Isten nem akarná hogy hordjuk, akkor minek teremtette a nercet meg a kígyót? Amúgy meg honnan veszed, hogy a növény amit megeszel nem szenved, amikor levágod, kitéped stb.? Szóval maradhatnál a fényevésnél, ha következetes lennél. Én nekem személy szerint nincs bajom a vegákkal és a vegánokkal, mindenki maga döntse el, hogy mit eszik. De azt a propagandát utálom, hogy minden vega és vegán meg akarja mondani a tutit és azt sugallja, hogy mindenki aki eszik állati eredetű táplálékot az egy hóhér gazember. Mi közöd hozzá, hogy ki mit eszik?

Az atomenergia dettó. Az igazság az, hogyha minden villamos energiát nukleáris úton állítanánk elő, akkor nem lenne olyan szennyezett a föld mint most. Ahogy írták is, nem lehet mindenhol duzzasztó gát, meg nem fúj mindenhol a szél, meg nem süt mindenhol a nap eleget ahhoz, hogy mindent megújuló erőforrásból állíthassunk elő. És akkor a növekvő népesség nincs is benne a képletben.

Én úgy látom, hogy a cikk írója megmentené az összes állatot meg minden, akkor is ha ehhez 3 milliárd ember éhen halna, ami ugyan kínhalál, de az írót nem izgatja... amíg nem ő halna éhen, vagy nem a szerettei.

Visszatérve a dohányzáshoz, sokan dohányoznak, igen ártalmas, de mindenki eldöntheti, hogy dohányzik-e vagy sem. Aki igen és betartja a szabályokat, tehát a kijelölt helyeket használja, otthon szívja stb. az nem károsít másokat szándékosan. Ha ezt egy nem dohányzó nem tudja tolerálni, akkor annyit tehet, hogy próbál a füst elől kitérni. Legyikolni úgy sem tudná az összes dohányost. Ez egy olyan helyzet, amit nem tud az egyén befolyásolni. Azért ma sokkal jobb a helyzet, mint évtizedekkel ezelőtt, ahol mindenki dohányzott és a szabályozás le se szarta, hogy nem dohányosok is vannak. Pl. éttermek, kocsmák, repülő, vonat, hivatalok, munkahelyek... Szívta és szívhatta mindenki mindenhol... Azért ma jobb a helyzet ennél.
EmericusMax 2021.04.27 15:49:13
@Boar.: Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a cikkíró nem tesz különbséget. A vágóhíd borzalmas ige, de nem szórakozásból öldösik ott az állatokat, hanem mert kell a táplálék. Ez ellen lehet egyénileg tiltakozni, vagy választhatod hogy te nem eszel húst, de nem tudod megállítani az állattenyésztést és ez jó is így, mert ha bármelyik egyén ezt megtehetné, akkor emberek szenvednének az ő hülyesége miatt. A cikkíró is enne húst, ha választania kéne az éhenhalás vagy a húsevés között. Ha pedig az éhenhalást választaná, akkor csak szimplán hülye :)
A cikk témája igazából a dohányzás és a cikkíró nem méltányolja azt hogy mennyivel jobb a helyzet most, mint régen, amikor tényleg nem volt szabályozás. Én sem támogatom a zárt térben dohányzást, de nyílt területen, ahol eloszlik a füst, ott miért ne lehetne? Ennyi erővel a fa tüzelést, vagy minden fajta szabadtéri égetést, vagy minden belső égésű motort is be kellene tiltani, ami nyilván utópisztikus elképzelés.
A büdös nagy igazság sajnos, hogy jótékonykodni, környezetet kímélni, egészségesen táplálkozni az tud, aki anyagilag megengedheti. Az éhező meg megeszi a szemetet is hogy az életét mentse...
Ahol ennyi függő van, ott nem lehet teljes tiltással eredményt elérni, lásd. alkohol tilalom USA...
Csak a szokásos magánvélemény, talán teli tévedésekkel. Bevallom, nem sok fogalmam volt arról, hogy Petry Zsolt létezik, azt sem tudtam, mivel foglalkozik. Az interjúját olvasva, amely végül a kirúgásához vezetett, kicsit büszke lettem rá, és kicsit sajnáltam is. Az előbbi magyarázata annyi, hogy…..