Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joságosh

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer volt egy nagy csoda,neve: birka-iskola.Ki nem szólt, csak bégetett,az kapott dicséretet.Ki oda se ballagott,még jutalmat is kapott,így hát egy se ment oda,meg is szűnt az iskola...
Joságosh 2021.04.09 18:53:22
@lgombb: Az ismerősöd bölcs ember, tanulhatnál tőle!
Joságosh 2021.04.09 21:29:32
@A kiló nem százat jelent.: Igen is meg nem is. Azt ugyan nem írtad le, hogy melyik iskolába jártál, de azt igen, hogy közöd nincs az egészségügyhöz, amiről minden nap osztod az észt. Vagyis, egy kókler vagy. Ezt eddig is tudtam, most csak megerősítetted.

Az aranyos azért, hogy most bociszemmel leírod, hogy a levont következtetésekkel lehet vitatkozni, de az adatiad mindig pontosak. Közben itt olyanokat írtál korábban, hogy ez csak egy influenza, amiben csak az hal meg, aki egyébként is meghalt volna, meg, hogy a maszkok szart se érnek, a távolságtartás szart se ér, a lockdown szart se ér, stb..., miközben mindebből egy árva szó sem igaz, teljesen egyértelmű tudományos konszenzusokat tagadsz, bármilyen hiteles bizonyíték nélkül, pusztán azért mert te úgy értelmezel valamit ahogy, meg azt olvastad valahol.

Te, aki rohadtul nem értesz hozzá.

Hiába olvasol bárhol bármit, ha nincs meg az alap tudásod, hogy megértsd, hogy értékelni tudd, hogy a helyén tudd kezelni. Ehhez kellett volna orvosit végezned, amit nem végeztél, tehát nem értesz hozzá, innentől kezdve semmit nem ér amit itt naponta összehordassz.
Joságosh 2021.04.09 21:58:24
@Alex Z: Te komolyan nem érted mit jelent az, hogy szaktudás? Nem érted miért fontos a szakmai tapasztalat? Tényleg ennyire alacsony itt a szint? Az, hogy valaki évekig tanul valamit, majd további évek, évtizedek alatt gyűjt tapasztalatot belőle, annak te tényleg nem fogod fel az értékét? Főleg azzal szembeállítva, aki soha nem tanulta, ebből következően nem is tapasztalta, csak rászánt pár percet, hogy elolvasson pár cikket, amiknek a felét nem is érti, aztán kibogarászta azokat az információkat, amikről úgy véli, hogy alátámasztják mindazt, amiről ő már az első cikk elolvasása előtt rég eldöntötte, hogy az az igazság, kicsit csavar rajtuk, a gondolatmenetébe nem illeszkedő részleteket egyszerűen elhallgatja, majd az egészből összegyúr valamit és kiteszi ide, mint világmegváltó életigazságot. Ami mindjrát biztonyítja is, hogy a világ összes tudósa, orvosa, mindenkije akinek bármilyen releváns végzettsége, tudása, tapasztalata van, na azok mind hülyék, sőt direkt ártani akarnak mindenkinek, bezzeg a multinál robotoló 3459535-ik senki, na ő helikopter, aki mindenről mindent tud, és persze mindent (is) jobban.

Mondjuk a TV2-t nem említeném egy lapon az RTL-lel, maximum a Phenjan2-vel, de ha úgy értetted, hogy tudok-e arról, hogy létezik alternatív média, akkor képzeld tudok. Pont ott vagyunk most. Ahol a témában szigóruan tanulatlan, tapasztalatlan, önjelölt szakértők, áltudományos életigazságokat és a legvadabb összeesküvés elméleteket osztják meg a publikummal. Hát tényleg, ez az igazság földje. Ahol már konkrétan szégyen, ha olyan szólal meg, aki esetleg ért is hozzá. Nem, egészségügyben mindenkire hallgatunk, csak orvosra nem, közgazdaságban mindenkire hallgatunk csak közgazdászra nem, villanyszerelésben mindenkire hallgatunk, csak villanyszerelőre nem. Mert mindig van egy hülye, aki sose tanulta, de mégis jobban tudja. Na ő mond igazat. Mert ő "körbenézett" :))) Istenem...

Köszi, de inkább hallgatok továbbra is a szakemberekre és ide csak röhögni járok.

És ha elfogadsz egy tanácsot, ha egekben a lázad és nem kapsz levegőt, szerintem orvost hívj, ne egy bloggert és ne is a gázszerelőt.
Kitartóan és sikertelenül próbálkozom a zenés videók népszerűsítésével. A kultúra szerintem fontosabb volna, mint a politika. Az ünnepek jó alkalmat adnának arra, hogy ezt közösen megéljük. Húsvét alkalmából ajánlom ezt a nagyon jeruzsálemi videót. Jézus története is egy átlagos zsidó ember…..
Joságosh 2021.04.07 20:00:45
@gigabursch: Magyarországon a személyneveket nagy kezdőbetűvel írjuk, te pedig saját nevednek ezt írtad be: gigabursch. Szóval elsőnek szerintem a saját neved helyesírásával foglalkozz, aztán továbbléphetsz az öszetett mondatok helyesírására, a vesszők használatára, mondatvégi írásjelek szabályaira, és hasonlókra.

Arra sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy a titulus helyesírásából fakadó őrjöngésed, mennyiben cáfolja a Magyar Orvosi Kamara szakmai álláspontját a járványhelyzettel kapcsolatban, azt azonban erősen vitatnám, hogy ők lennének azok akik hisztiznek. Szerintem inkább te, és a hozzád hasonlók vagytok azok, akik a járvány kezdete óta folyamatosan hisztiztek, miközben a többség felelősségteljesen viselkedve, minden hiszti és okoskodás nélkül betartja a !valódi! szakemberek ajánlásait.

Továbbá felmerül bennem a kérdés, hogy amikor azt írod, hogy "a bezártság okozta többlet stressz jóval károsabb, mint az, hogy sajnálatos körülmények között hányan mennek el", akkor ezt a megállapítást, egészen pontosan mire alapozod?

Milyen végzettséged van, ami alapján ilyen kijelentést tehetsz?
Milyen tudományos kutatásokat végeztél te személyesen a témában, hol lehet megtekinteni a kutatásaid eredményeit, publikációidat?
Kérlek írj pár sort, a kutatás módszertanáról! Hány fős mintán, milyen tudományos intézet égisze alatt végezted, milyen szakemberek vettek részt benne rajtad kívül, stb...

Ha már tudományos munkásságot kérsz számon az orvosokon, lássuk a tiédet!
Joságosh 2021.04.08 11:32:41
@gigabursch: Nem vagyok orvos, soha nem állítottam ilyet, viszont van annyi eszem, hogy meg tudjam állapítani, egy adott témában ki a szakember és ki a kókler. Ebben a kérdésben nyilván az orvosok, virológusok számítanak szakembernek, ők azok akik tanulmányaik, tapasztalataik révén megfelelő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ebben a kérdésben hitelesen állást foglalhassanak, épp ezért az ő álláspontjukat tekintem mérvadónak és nem holmi bloggerekét, kommentelőkét, akik semmiféle egészségügyi képzettséget, tudást, tapasztalatot nem tudnak felmutatni, csak ontják magukból a semmivel alá nem támasztott áltudományos kinyilatkoztatásaikat, hatalmas nagy arccal. De gondolom, akkor ha netán valami egészségügyi problémád lesz az életben, akkor se fordulsz majd, egy, a nevét helytelenül író orvoshoz, nem hívod ki a mentőket se, akkor se, ha valakid szívrohamot kap, hanem majd megkérdezel egy bloggert, vagy utána olvasol a kuruc.infón. Hát, sok sikert így az életbenmardáshoz...

Tehát akkor, a sok mellébeszélés mellett, semmivel nem tudod alátámasztani az állításodat, semmilyen releváns tudásod, tapasztalatod nincs, semmilyen kutatást nem végeztél a témában és nem is tudsz ilyenről - ha tudnál, nem a guglit ajánlgatnád nekem.

Akkor tehát ennyit erről, akartál valami nagyot mondani, csak nem sikerült.

Ezen kívül ha jól értem, akkor bezártság okozta irgalmatlan-hatalmas stressz, amit súlyosabbnak érzel annál, hogy immár 22 681 magyar ember halt bele a járványba (csak tegnap 272), számodra abból fakad, hogy nem mehetsz étterembe, moziba, színházba, fodrászhoz. Tehát azért haljon meg valakinek az apja, anyja, gyereke, hogy te moziba meg fodrászhoz mehess. Értem.
Nem is tudom, hogy éltek túl generációk mozi és fodrász nélkül, hogy nem halt ki a teljes emberiség ezek hiányától, már évezredekkel ezelőtt. Lényeg, hogy szerinted az orvosok hisztiznek, akik az emberéleteket tartják szemelőtt, és nem pedig te, aki abba akar épp belehalni, hogy nem mehet moziba meg fodrászhoz. Minden világos.

A doktoriddal kapcsolatban azért javasolnám, hogy hagyatkozz az ellenőrizhető, tudományosan igazolt tényekre, semmilyen szakterületen nem szoták díjazni az önjelölt prókátorokat, akik hasraütésre találnak ki tudományos teóriákat. Sok sikert!

Ha pedig esetleg érdekel, hogy milyen stresszben élnek azok, akik nem a mozi hiányától szenvednek, akkor javaslom ezt az írást, egy intenzíves orvostól:
444.hu/2021/04/07/aztan-bumm-es-meghal-ezt-nem-lehet-feldolgozni
Joságosh 2021.04.08 16:50:45
@gigabursch: Idézlek, ezt írtad: "S igen, a bezártság okozta többlet stressz jóval károsabb, mint az, hogy sajnálatos körülmények között hányan mennek el."

Kértem, hogy támaszd alá az állításodat, kértem, hogy mutass fel valamit, hogy Te mi alapján tudod ezt megalapozottan állítani.

Nem sikerült.

Más kérdezte, hogy fejtsd már ki, mi az a hatalmas bezártság, amitől ennyire szendvedsz, erre leírod, hogy nem mehetsz moziba, meg fodrászhoz. Neked ez jelenti azt, hogy élni. Ugyan amúgy mehetsz bárhová, ki a természetbe, csinálhatsz amit akarsz, de neked az nem jó, inkább haljon meg mindenki, mert te ezt nem bírod mozi nélkül. Értem.

Én, az én mondandóm alátámasztására linkeltem be forrást, képzett, tapasztalt orvos szavait. Azt te nem olvasod el, mert csak. Dedó bazdmeg.

Szóval kétszer elkaptad. Az fasza, akkor pár embert biztos megöltél már a felelőtlenségeddel, büszke lehetsz magadra. Ők már nem fognak élni.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Csak azt nem értem minek írsz doktorit? Egyáltalán minek jártál egyetemre? Hisz tessék, az orvoslást is megtanultad a gugliból, jobban értesz hozzá mint az orvosok, akárhány év egyetem után, akkor mérnöknek minek egyetem, minek doktori, ha az orvosláshoz se kell?