Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Táskai

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
volt rá rengeteg apró okom, hogy miért jött velem most haza. vagy én vele. egyrészt ugye az egyre komolyabban vett angol törvények alapján egy évben összesen fél évig lehet az országban idegen autó. onnét kezdve adócsalás. vagy biztosítási csalás. vagy valami ilyesmi. nem is…..
UK, második nekifutás Ősz 2014.10.16 20:03:57
nagyon nem szeretem, de el kell ismerni, néha tud szép is lenni.. ..
UK, második nekifutás Halloween 2014.10.08 22:06:57
nem is tudom, mennyi voltam, amikor először tudatosult bennem, hogy a Halloween nem egy metálzenekar neve csak, hanem van ez a tököslámpás ünnep is. azóta már Magyarországra is beszivárgott, nagyjából úgy, mint a Valentin nap. azt vettem észre, hogy itt egy kicsit nagyobb a…..
gondoltam, autók iránt különösen érdeklődő egyénként írok egy kicsit arról is, hogy milyen itt errefelé az utcakép autós szemmel nézve. talán kicsit unalmas lesz, de sebaj, muszáj kiírnom magamból, hogy jöhessenek az olyan posztok is, amik másról szólnak. fókabébik ezután…..
"Nagyon csendesek most az utcák, csendesek nagyon a léptek." nem történik semmi. tényleg. beállt egy napi rutin, ami valahol jó, de egy kicsit lélekölő is. a városban csend van. vége a nyárnak, reggelente 10 fok fogad, délutánra lehet belőle akár 17 is. fura volt augusztus 20-án…..
Táskai 2014.08.22 23:01:45
van ez a Határátkelő nevű, nagyon jó blog. olyan emberek, családok mesélnek benne, akik valamilyen okból kifolyólag úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak idegen földön boldogulni hosszabb-, vagy rövidebb ideig. főleg sikersztorikról olvasni, de azért lehet találni néhány nem…..
majdnem két hónap. piszok hosszú idő. ráadásul majdnem két nyári hónap. a Nap korán kel, szinte le sem nyugszik éjjel, még lassabban telik itt az idő. a végén már vágtam a virtuális cetlit, számoltam a napokat, nézegettem a naptárat. nehezen telt az idő, de tudtam, hogy egyszer…..
Bármennyire is tagadhatatlan, hogy Luc Besson talán sehogy sem lehetett volna ennél meggyőzőbben önmaga, azért legbelül motoszkál bennem a gondolat: miért? Egy bizonyos pontig még biztos voltam abban, hogy ha a francia legenda ennyi hosszú év után önmaga vezényli le saját…..
UK, második nekifutás Brighton 2014.07.25 21:18:07
Ágó unokatesója Ildikó, a nagy vízen túl lakik. minden évben szoktunk vele találkozni, amikor jön Európába. általában persze Szentendrén, vagy Budapesten, de a legutóbbi már a második alkalom volt, hogy London mellett futottunk össze. illetve Ildikóval, Marikával és Zoárddal.…..
ahogy a híres Monthy Python szokta volt mondani: ...és most következzen valami teljesen más. elmesélem, hogy én hogyan szerzem be magamnak a kaját. ez olyan dolog, amit teljesen újra kellett tanulnom itt, illetve még mindig tanulom, mert minden nap felfedezek valami újat a…..
Táskai 2014.07.25 05:13:11
@Labdacs: Hat en me'g sehol nem lattam. A varosiakban azert nem, mert jomoduak jarnak oda, a vilag vegen levo Walmart-szerusegben meg azert nem, mert hova vinned a kocsit.

Illetve lehet, hogy a lopasbiztonsagnal nagyobb szempont ravenni az embereket arra, hogy visszatoljak a kosarat. Ebbe nem ennel a topiknal fogok belemenni, hogy milyen az emberek habitusa, illetve mit varnak el a vevotol a szolgaltatok, de osszessegeben talan ezekre vezetheto vissza, hogy nem lancban gondolkoznak...

Amugy amit az a'rakrol irsz, szerintem hataros a fogyaszto megtevesztesevel:)
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
a Hamley's. akinek gyereke van, vagy magát is még egy nagy gyereknek tartja, és Londonban jár, az úgysem fogja elkerülni. a "hatemeletes játékbolt". pedig igazából hét emeleten lehet játékok között válogatni. a világ legrégebbi és legnagyobb ilyen áruházáról van szó. aki…..
Táskai 2014.07.20 03:27:12
maradjunk még egy kicsit Londonban. amikor még nem volt meg a lakás, és ugye ingáztam, a kocsiban a BBC Londont hallgattam mindig. szépen beszélik benne a nyelvet, még én is értem, ráadásul a témák sem bonyolultak késő délutánonként. "telefonáljon, akinek írtak már szerelmes…..
a történetet elkezdhetném nagyon régről is, a legelső gondolatomtól, ami megfogalmazódott bennem arról, hogy szívesen kipróbálnám magam idegen helyen is, de nem megyek ilyen messzire, mindössze áprilisig. akkor jött egy e-mail, ami arról szólt, hogy van itt Farnborough-ban egy…..