Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pióca

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon megszakítja-e az elévülést egy büntetőeljárás, ha a kimeneletétől függ egy kártérítési ügy? Ha a polgári ügy elindult, és felfüggesztették a büntetőeljárás lezárulásáig, talán igen.Tisztelt Zugügyvéd!Munkajogi kártérítés elévülésére vonatkozóan…..
Az alábbi, a posztoló által viszonylag pontosan körülírt eset is szomorú példája annak, hogy egyesek egy rokonságon belül néhányan miként rendezkedhetnek be hosszabb távon a hozzátartozóik kifosztására.Tisztelt Zugügyvéd,Véső elkeseredettségemben fordulok Önökhöz!…..
A Zugügyvéd először az alábbi levélről azt hitte, szilveszteri tréfa, de aztán többször elolvasva hajlik arra, hogy akár komoly is lehet. Jó szórakozást a kommentezőknek.Kedves Zugügyvéd!Egyenruha viseléssel kapcsolatban kérném segitséged.Barátom gyerek kora óta imádja a…..
Slágertéma a 98%-os különadó, már a Zugügyvédnél is érdeklődnek a jogszabály egyszerű áldozatai.Tisztelt Zugügyvéd!Sürgős segítséget, tanácsot kérnék a frissen bevezetett 98%-os különadóval kapcsolatban. Apám 25 évig mozdonyvezetőként dolgozott a MÁV-nál, majd 2009…..
Anyánk, az Index már foglalkozott az igencsak bizarr választottbírósági ítélettel, amit teljesen szokatlan módon a Legfelsőbb Bíróság érvénytelenített. A Legfelsőbb Bíróság arra hivatkozva érvénytelenítette a választottbírósági határozatot korábban helyben…..
Pióca 2010.10.13 23:10:02
Most látom, hogy a régi címen is vannak friss hozzászólások:
zugugyved.blog.hu/2010/01/12/nyocmilliardos_vallasztottbirosag#c11277040

A jogvita nincs eldöntve. Jöhet az újabb választottbírósági eljárás, újabb összetételű bírósággal persze. Jól sejti az alperes felszámolója, hogy az a 8 milliárd még nem a cég vagyona...

Az újabb bíróság talán alacsonyabb összegű kártérítést és perköltséget hoz ki, de a jelölendő választottbíráknak erősen javaslom: tartsanak mélységes lelkiismeret-vizsgálatot, és tegyenek életgyónást, vajon nem futottak-e ők, hozzátartozóik, munkatársaik, barátaik/ellenségeik, üzletfeleik, azok üzletfelei, stb. valahol, valamikor össze a felekkel vagy képviselőikkel.
Anyánk, az Index által feltárt bizarr vállasztott bíróságos sztori mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. Az ELTE AJK Polgári Jogi tanszékéről verbuválódott bírók a Zugügyvéd szerint is elég sajátos ítéletet hoztak, de a szóban forgó bíróságon szerzett személyes…..
Az alábbi levél egy társasháznak titulált tulajdonközösségi helyzet kuszaságaira  próbál megoldást találni. Ebben az a szép, hogy nem csak fenntartani, eladni is sokkal nehezebb az ilyen ingatlant.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi probléma megoldására várok jó tanácsokat.Én…..
A NENYI kifüggesztése ügyében jött az alábbi kérdés: a közoktatási intézmény államigazgatási szerv-e? A Zugügyvéd várja a jogszabályt, mikor írják elő a honvédségnél, hogy tisztelegni kelljen előtte, mint a zalaegerszegi Lenin szobornál anno. Igaz, ott vigyázzt is kellett…..
Az alábbi történet egyik legtipikusabb példája annak, hogyan nem szabad gépjárművet vásárolni. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha kiderül, hogy az autó lopott is.Tisztelt Zugügyvéd!Autó adásvételi probléma miatt fordulok önhöz.Történt aug. 12-én, hogy egy…..
Pióca 2010.08.25 21:25:26
@anyádbogár: A végelszámolás jogerős befejezése után már nem járhat el a végelszámoló.

@Akitlosz: Ez hülyeség. Az okmányiroda az átírás B Bt. általi elmulasztása miatt kivonja (ki kellett volna vonnia) a járművet a forgalomból.
Pióca 2010.08.26 08:41:57
Pióca 2010.08.26 19:33:59
@ynd: A vagyonrendezési eljárás azért lehet jó, hogy ha a kérdező mindenképpen meg akarja tartani a kocsit, akkor megvásárolhassa az "újjáéledt" cégtől.

@anyadmajma: A bt. még az adásvétel előtt, júliusban megszűnt. A bt. nyugodtan eladhatta (volna)az autót - függetlenül a járműnyilvántartástól -, mivel a tulajdonosa volt. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a végelszámolónak miért nem hiányzott a leltárból a bt. egyik vagyontárgya.
Az alábbi eset nem egyedi, megesik, hogy tiltott parkolásért a rendőrség és a közterület felügyelet is bírságot szab ki párhuzamosan. Kedves Zugügyvéd!Az eset egyszerű, de ijesztő.Néhány hónappal ezelőtt a párom vezette a nevemen lévő autónkat, amikor is az egyik…..
Valami miatt a bíróságok most nagyon elkezdtek kommunikálni. Tegnap Gatter László FB Elnök a NOL-nak  nyilatkozott a bírói műhibákról. A nyilatkozat egyik érdekes megállapítása, vagyis beismerő vallomása, hogy néha az ügy vezeti meg a bírót.A büntetőügyekben pedig…..
Ritkán fordul elő, hogy egy nagy közérdeklődést kiváltó ügy - jelen esetben a Balla Irma per -   bírája interjút ad az ítélethozatal után, ezért a Zugügyvéd is belinkeli ezt a jeles alkalmat. Az igaz, hogy egy bírósági perről az emberek a média információi…..
Az alábbi ügyben igencsak bizarrnak tűnik mind a hivatkozott ítéletindoklás, mind a lány nem túl korrekt húzása az apjával szemben.Elhunyt Édesanyám lakásának értékesítésénél elkövettem azt a hibát, hogy egyetlen lányom számlájára kértem az vételár utalását, mivel…..
Pióca 2010.04.16 17:53:21
Az alábbi örökléses-ingatlanos ügy kapcsán több kérdés is felvetődik. Mi történik ilyenkor az örökösödési illetékkel? Automatikusan  kérheti-e a tulajdonjog bejegyzést a vevő a régi szerződés alapján? Mindenesetre a szerződést megtámadásának nem sok értelme…..
Ez a ítélet mindenképp megér egy Zugügyvéd bejegyzést. Főleg a bűnszervezet minősítés megítélése vet fel érdekes kérdéseket. Súlyos börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun megyei Bíróság a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt Zuschlag János…..
Alhattam volna még, de a komornám behozta a reggelimet, erre mindig felébredek. - Jóreggelt, medwe úr! - köszöntött jövőbevetett mosollyal. - Jóreggelt Yvonne - durcáskodtam a paplan alól. - De medwe úr - mondta Yvonne csak így kisbetűvel - emlékeztetném, hogy a kegyelmes asszony…..
A Zugügyvéd ide is belinkeli a vagyonadóról szóló cikkét, ami ma jelent meg a Népszabadságban."Miként lehetséges, hogy számtalan fájdalmas intézkedés bevezetésekor a legharsogóbb vita mégis a vagyonadóról folyt, illetve folyik? Talán éppen azért, mert az általa érintett…..
 Az alábbi bonyolultnak tűnő munkaügyi kérdésre várja a levél beküldője a hozzáértő kommentezők tanácsait. T. Ügyvéd Úr!A származtatott jogi személy helyzetével kapcsolatban kívánok felvilágosítást kérni.Van egy Kiemelt közhasznú országos szövetség. A…..
Pióca 2009.08.12 19:27:23
Hosszú lesz, de legalább minden benne van:

1992. évi XXII. törvény
a Munka Törvénykönyvéről
HARMADIK RÉSZ
A MUNKAVISZONY
III. fejezet
A munkáltató személyében bekövetkező jogutódlás
85/A. § (1) A munkáltató személyében bekövetkező jogutódlásnak (a továbbiakban: jogutódlás) minősül
a) a jogszabályon alapuló jogutódlás, valamint
b) a munkáltató anyagi, illetve nem anyagi erőforrásai elkülönített, szervezett csoportjának (például gazdasági egység, üzem, üzlet, telephely, munkahely, illetve ezek része) a további működtetés, illetve az újbóli beindítás céljából, e törvény hatálya alá tartozó szervezet vagy személy számára történő, megállapodáson alapuló átadása és átvétele, így különösen adásvétel, csere, bérlet, haszonbérlet, illetve gazdasági társaságba való belépés vagyonbevitel révén.
(2) Jogutódlás esetén
a) az annak időpontjában fennálló munkaviszonyból származó, továbbá
b) amennyiben a jogutódlással a jogelőd megszűnik, az a) pontban foglaltakon túlmenően a már megszűnt munkaviszonyból származó
jogok és kötelességek a jogutódlás időpontjában a jogelődről a jogutód munkáltatóra szállnak át.
(3) A jogelőd munkáltató a jogutódlást megelőzően köteles tájékoztatni a jogutód munkáltatót a (2) bekezdésben meghatározott jogokról és kötelezettségekről. A tájékoztatás elmaradása a jogutódlásból eredő jogkövetkezmények alkalmazását és a munkavállaló igényérvényesítési jogát nem érinti.
(4) A jogelőd munkáltató a munkavállalóval szemben, a jogutódlás időpontját megelőzően keletkezett kötelezettségekért - az igénynek a jogutódlás időpontját követő egy éven belüli érvényesítése esetén - a jogutód munkáltatóval egyetemlegesen felelős.
(5) A munkaviszonynak a jogutód munkáltató által a jogutódlás időpontjától számított egy éven belül közölt,
a) a munkáltató működésével összefüggő okra alapított rendes felmondással, illetve
b) a 88. § (2) bekezdése szerinti munkáltatói intézkedéssel
történő megszüntetése esetén a munkavállalót a munkaviszony megszüntetésekor megillető járandóságokért a jogelőd munkáltató kezesként felel.
(6) Az (5) bekezdésben előírt kezesi felelősség feltétele, hogy
a) a jogelőd munkáltató,
b) a jogelőd munkáltató többségi tulajdonában álló másik társaság,
c) a jogelőd munkáltató többségi tulajdonosa, vagy
d) a c) pontban megjelölt szervezet többségi tulajdonában álló másik társaság
a jogutód munkáltató legfőbb szervében a szavazatok több mint ötven százalékával rendelkezzen.
85/B. § (1) Jogutódlás esetén a jogelőd és jogutód munkáltató - legkésőbb a jogutódlást megelőzően tizenöt nappal - köteles tájékoztatni a munkáltatónál képviselettel rendelkező szakszervezetet, szakszervezet hiányában az üzemi tanácsot, üzemi tanács hiányában a nem szervezett munkavállalók képviselőiből létrehozott bizottságot a jogutódlás
a) időpontjáról vagy tervezett időpontjáról,
b) okáról,
c) a munkavállalókat érintő jogi, gazdasági és szociális következményeiről,
továbbá - a megállapodás érdekében - köteles konzultációt kezdeményezni a munkavállalókat érintő tervbe vett egyéb intézkedésekről.
(2) A konzultációnak ki kell terjednie az intézkedések elveire, a hátrányos következmények elkerülésének módjára, illetve eszközére, továbbá e következmények enyhítését célzó eszközökre.
(3) A jogelőd és a jogutód munkáltató akkor is köteles a tájékoztatási és konzultációs kötelezettségét teljesíteni, ha a jogutódlást megalapozó döntést a jogelőd munkáltatót ellenőrző szervezet vagy személy hozta meg. A jogelőd és a jogutód munkáltató nem hivatkozhat arra, hogy a konzultációs és tájékoztatási kötelezettséget azért nem teljesítette, mert az ellenőrző szervezet vagy személy a jogutódlásról szóló döntéséről a tájékoztatást elmulasztotta.
(4) A jogutódlásra vonatkozó rendelkezésekből eredő - e § szerinti - kötelezettségek a jogutód nélkül megszűnő munkáltató esetén a munkáltató felszámolóját, illetve végelszámolóját terhelik.
(5) Ha a munkáltató eljárása során megsérti az üzemi tanács vagy a szakszervezet jogait, az üzemi tanács, illetve a szakszervezet ennek megállapítása iránt bírósághoz fordulhat.