Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Élményfalu Sarud

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvet írtunk.  Magunktól, önként, dalolva, kihasználva a COVID által ránk kényszerített bezártságot.   Egy új Útikönyvet a Tisza-tóról, aminek hiánya már rég fájt a térségbe látogatóknak. A legutóbbi kiadvány 2012- ben jelent meg erről a csodálatos vidékről. Hiányzott. Az ide látogatóknak.…..
Itt olvasható a #DiningGuide eredeti cikke Tél köszöntött a Tisza-tóra. Befagyott a tó vize. A jégen gyerekek korcsolyáznak, míg szüleik vigyázó szemekkel követik őket csúszkálva a jégen. Rég volt ilyen szerencsénk, amikor elég vastagra tudott hízni a jég, a havazás messze elkerül bennünket és…..
Csábítás... Meghívó az Élményfaluba, Sarudra. Furcsa helyzetet teremtett az életünkben a Covid. Immár második éve élünk sokkal zártabban, visszafogottabban, magányosabban. S a jelek szerint akárcsak a tavaly (ha valami akkor) a nyár hozhatja meg újra a szabadságunkat, s a nagy találkozások…..
Sulyom Tájétterem.   Egy igényes falusi bisztró, helyi termékekre épülő konyhával.   A Tisza-tó Új ÉtelStílusa.    Lényege kívülről csupán sejthető. Az értékét, egyediségét benn találod...     A Sulyom Tájétterem Sarud legjobb étterme. (Hiszen ma még csak ez az egy étterme van a…..
Nyaralóhajózás – a Tisza-tó legegyedibb szolgáltatása  Bízunk benne, hogy hamarosan sikerül legyőzni a vírust, ami teljes mértékben átalakította az életünket. Akár magánemberként kell értékelnünk az elmúlt 1 évet, akár idegenforgalmi szolgáltatóként, faluépítőként kell levonni a tanulságokat az…..
Sarud- a romjaiból feltámadó falu     Vannak helyek, amelyek méltók az újjászületésre... Sarud egy heves megyei község a Tisza-tó partján. Nincs itt múltunk, nem kötött korábban semmi ide semmi bennünket.  Az, hogy mégis ide sodort az élet lányomnak és a Dudás Tibi barátomnak köszönhető,…..
Úszó "Játszótér" a Tisza-tó vízén   Mi is az a Vízijátszótér? A környező országok tengereinél járva biztosan ti is sokan láttatok már hatalmas úszó ballonokat víz tetején, amelyeken emberek rohangáltak, estek- keltek, s harsányan nevettek egymás esésein. Talán néhányan ki is próbáltátok ezeket a…..
Élményfalu – egy sehol nincs település   Egyre többek számára cseng ismerősen az Élményfalu neve. Egyre többen jártatok már nálunk...   Találkozhattok vele a Tisza-tó partján, a Balatonon, az Aprópoliszban - a Playmobil Szerepjátszóházában, sajtótermékekben... Akkor is ismerheted ezt a nevet, ha…..
Sarud –  a Vitorlás falu    Amikor először mutatkozott be nekünk a Tisza-tó, amikor először tárult fel előttünk a Sarudi- medence végetlennek tűnő víztükre, éreztük, hogy egy csodahelyre vezetett bennünket a sors.   Egy igazi víziparadicsomba ….   A  Tisza-tó legnagyobb nyíltvízű medencéjében…..
Köszönjük, hogy beugrottál hozzánk!   Ez a blog, mint a neve is mutatja („Fedezd fel a Tisza-tavat!”) azzal a céllal jött létre, hogy figyelmedbe ajánlja a Tisza-tavat, Magyarország második legnagyobb tavát, s vendégségbe hívjon erre a csodás vidékre.   Igyekszünk majd kedvet csinálni neked…..
Vitathatlanul tavasz van a Tisza-tó partján   Zöldellnek a töltéskoronák, rügybe szökkennek a fák a tó partján, madarak hangos éneklése tölti be a teret. A tó partján horgászok ülnek a kapásra várva, a sekély meder gyorsabban felmelegedő vízében élelmet kereső halakra lesve. A nap melegen süt,…..
Egy csodálatos, folyamatosan fejlődő faluban élünk.   Körülvesz bennünket a természet, s ezen belül is egyedi ajándék a falu számára a mellette "lassan folydogáló állóvíz, a Tisza-tó". A település szinte egybeépült a tóval, s fejlődése során is igyekszik megőrizni a falusias hangulatát. Vályogból…..