Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Süni Papa

12 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sünit mindenki szereti, főleg a számtalan meseábrázolásnak köszönhetően. A tüskés kis emlősállat kivétel nélkül mindig kedves, szeretnivaló lényként jelenik meg, és ez a kép nem áll messze a valóságtól. Kertekben is szívesen látott vendég, ugyanis számtalan kerti…..
A BBC és a Musicmetric vállalat egy online eszköz segítségével kimutatta, hogy melyik 20 országban a legmagasabb az illegális letöltések száma, fél év alatt összesen mennyi torrent fájlt szedtek le a felhasználók és ki az az előadó, akinek a legtöbbször töltötték le a…..
Süni Papa 2012.09.17 16:37:12
@borisz: +1
@NH3CL: +1
@különvélemény: +1

a cikk írója nevében kérek elnézést és javaslom írás előtt magyar hatályos jogszabályokat olvasson ne reklámszövegeket
Süni Papa 2012.09.17 16:46:21
@pizzaboy: bizony :(

minden elismerésem az olaszoké!
Süni Papa 2012.09.17 16:58:56
@táltosmester: teljesen igazad van, ha a korlátlan megosztásod hiányos, amiből önállóan nem állítható vissza az eredeti anyag egy része sem, akkor nem jogszabálysértő a tevékenység.

@Lángoló Gitárok: ártatlanság vélelme alapján sejtésetekkel nem sokra megy senki sem :P
Manapság mindenből divat toplistát gyártani, még abból is, amiből nem lehet, ez a hóbort pedig minket se került el, így természetesen az alább elterülő, kizárólag a Viagra szerkesztőinek meglátásait tükröző lista relevanciája is igencsak megkérdőjelezhető, akár a rajta…..
A tavaly október után idén márciusra terveztük a turnét, ami úgy tűnik, meg is valósul, német, cseh, osztrák és szlovák állomásokkal, valamint egy budapesti kickoff-bulival, amiről sokkal többet még nem tudunk elárulni sajnos. A 12 napos túra előtt két másik koncertre is…..
Sünökről általában A sünöket vastag kesztyűvel szabad csak megfogni, a tüskéik megsérthetik a kezed és talán meg is harapnak. Ha megállapítottad, hogy egy süninek segítségre van szüksége, vedd fel és tedd egy újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba. Ezen…..
Süni Papa 2012.01.04 01:21:11
@dömi: ha szeretnéd pár hónapra befogadni, akkor pontosan az általad leírtakat kell végigcsinálni. Kitalálni hogy legyen, miben. Elvileg minél nagyobb hely lenne neki jó, de ott aztán mindent fel fog forgatni. (mi csináltunk fából egy kétszintes ládát) mivel oda fog kakilni és pisilni is ezért rendszeresen cserélni kell majd az alját ami lehet széna, vagy kisállat alom granulátum, ami a boltokban kapható és jól magába szívja átmenetileg a pisiket. vizet biztos rendszeresen fog inni, s süni kajával is fel kell készülni az etetésére, ahogy eddig is etetted (száraz és aszpikos süni eledel) és fokozatosan giliszta, tücsök, gyászbogárlárva, ritkán lisztkukac. Hogy mennyire fog nappal vagy éjszaka mozogni, azt nem lehet kiszámítani, majd kialakul, s tavasszal pedig vissza. Nagy élmény, de nehéz a búcsú tavasszal. Bár ha csak a kertbe rakod vissza, akkor majd visszajár.
Süni Papa 2012.01.04 01:23:33
@dömi: a bolhátlanítást a legelején legegyszerűbb állatdokival megcsináltatni, s esetleg kontrollra visszavinni, mert különben a házát is pucolhatod ki. Az első időszakban amíg az élősködőket ki nem írtjátok, egyszerű akár üvegakváriumba vagy átmeneti dobozba rakni, bár hangja így nagyobb lesz :)
Appleblog Az Apple titka 2011.08.10 07:50:00
Érdekes cikk jelent meg az Intomobile-on, ami arra keresi a választ, hogy mitől olyan sikeres az Apple. Hosszabb-rövidebb kitérők után arra jut a szerző, hogy azért, mert egyszerűen jobb termékeket gyárt konkurenseinél. Azért ki is fejti ezt bővebben a lap. A bevezetőben a 2007-ben…..
Süni Papa 2011.08.11 10:49:20
@Nzoltan: "Az apple tervezésben magasra teszi a mércét. Az iMac monitorostól, gépestől fele olyan vastag mint egy átlagos dell monitor. "

tervezés? hát ez nem műalkotás? hisz dísztárgy, iparművészeti: anyagminőség, színek, formák - hihetetlen, hogy mint tud ez az IT ipar ma már :P

csak az emberiség fő jellemzői nem változnak a többségben, s aki erre épít üzleti tervet, az sikerrel jár - aki viszont aztán a zárt világának falaiba ütközhet majd nagyot, mialatt a falon kívüli világot a jogszabályok fegyvereivel üldözi - ez a SIKER?
tényleg SIKERes az Apple?

Mindenki egyért!

"Neked kell 10 parancsolat, szólt a pásztor.
Irányít, és megóv attól, hogy kilógj a nyájból.
Gyónjál, áldozz, adakozz, ezt várja az egyház!
Bűnben fogansz, bűnben élsz, totális szellemi fegyház.

Neked kell egy nagy vezér, kit követhetsz vakon.
Hallj meg érte, ha arra kér, és hős leszel majom.
Ő megóv, és leveszi válladról a gondot.
Állj a sorba, fingj a porba, tedd azt, amit mondott!

A birkáknak egy hős kell, a hősnek jó sok birka,
nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva "

Prosectura
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Süni Papa 2011.07.12 21:08:17
@Crystah Mastah:
persze, hogy játék, a valóságban miért lövöldöznénk madarakat?
Süni Papa 2011.07.12 21:27:27
@Süni Papa: hopps elszámoltam magam egy :)

a 1/2*g*t-1/2*g*(2,5s-t)^2=2m ből következik, hogy t=1,33s ennyit megy fel
ezért 2,5s-1,33s a lefelel idő, azaz 1,17s
s ezért a függőleges induló sebesség 1,33s*g=kb 13m/s (és nem 6,65 :)

tehát a háromszög befogók 13,22
Süni Papa 2011.07.12 21:39:16
@hackbard.celine:
sztem egyszerűbb az általam javasolt megoldás, mert

12m-10m = 1/2*g*t_fel^2 - 1/2*g*(2,5s-t_fel)^2
kb.:
2m = 25*t_fel - 31,25
t_fel=1,33

nem is kell hozzá még másodfokú egyenletet sem megoldani :P
Roger Waters @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.06.22. Egyszer minden sikeres zenész életében eljön az a pillanat, amikor ki kell szállni a bizniszből. Persze a legstílusosabb az, ha valaki fiatalon, a népszerűsége csúcsán valami klasszikus rockandroll halált hal, de ezt…..
Süni Papa 2011.06.23 15:37:50
@Haroussen: 1987-ben egy egyész gimnáziumnak volt közelező, tanítási időben megnézendő film (ott voltam :D)

E kritika után úgy érzem nincs miért többet ezt az oldalt meglátogatnom (nem ízlés, hanem értelem, felfogás és önmagát minősítő feltételezések miatt, ja persze, a nyugdíjra kell, ahogy Lars von Trier meg náci :)

inkább ajánlom ezeket:

quart.hu/cikk.php?id=6374

rockstation.blog.hu/2011/06/23/a_tokeletesseg_szinonimaja_roger_waters_the_wall_budapest_sportarena_2011_06_22
Elvileg tegnap, 21-én volt a zene ünnepe, de nálam mégis másnap: Roger Watersék előadásában a Fal, 31 év után végre Magyarországon is látható volt. A zene ünnepe Roger Waters, Budapest Sportaréna, 2011 június 24. A nyolcvanas-kilencvenes években talán azt gondoltuk, hogy…..
So 90’s! Ezúttal a hazai doomszíntér (ha egyáltalán volt ilyen akkortájt) zászlóvivői égetik le a kombájnmotort, majd egy funkrock-alakulat emeli fel szavát az ízléstelenség ellen. Mood - The Engine Is Burning „Mi ez az ételhordós gerontorock? Ez olyan, mintha a…..
Süni Papa 2011.06.06 10:09:03
@shitgun2: egyetértek a Mood nem csak maradandót alkotott, hanem erőteljesen kiemelkedtek a zenei környezetből. A Stereochrist méltó utód mellett a Magma Rise-ban ismét Holdampf Gábor és Hegyi Kolos együtt zenél már legalább másfél éve.
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
Tartsanak velünk az egyik legextrémebb sportfajtába – az újautó-fenntartás izgalmas, bugyogó, zűrös poklába! Kommentelje az azonos című írásunkat!..
Süni Papa 2011.03.23 17:31:20
@APT: érdekes az autók korával csökkenő üzembiztonság kérdése, nyilván a statisztikák (ADAC) okosíthatnak a tényekről, de sem elméletben, sem pedig a személyes tapasztalatomban nem látok ilyen összefüggést.

megfelelő szervizelés, azaz szó szerint TMK-tól függ szerintem

a fajlagos szervízköltség pedig az autó korával párhuzamosan csökken, szerintem jelentősen
A Galileowebcast csapatától kaptuk az infót, hogy élő, magyar szakkommentárral megtámogatott közvetítést szerveznek a mai asztrobiológiai bejelentéshez:A Földön kívüli élethez kapcsolódó rendkívüli bejelentésre készül a NASA, magyar idő szerint ma (dec. 2-án csütörtök)…..
Süni Papa 2010.12.03 10:09:20
@molnibalage:
bizony, pontosan így van, de bizonyítékot mesterségesen már lehetne csinálni

sztem ez inkább a természet egy fricskája , hogy itt a földön is tud (picit) másképpen is élő lenni az élő

akit érdekel egy régebbi elmélet, annak ajánlom:
www.chemoton.com/a_chemoton_elmelet.pdf
Süni Papa 2010.12.03 12:36:11
@knomi: az állításokhoz bátorság, a bizonyításhoz tény kell

aki az 'élet'-ről állít valamit, annak az 'élet' fogalmat is definiálnia kell - vagy hivatkozni meglévő definícióra, mert szerintem ez sokszor elfelejtődik, azt gondoljuk magától érthető, pedig a kémia és a biológia közötti határ is definíció kérdése, a tudomány eszközeivel
Süni Papa 2010.12.03 14:14:29
@knomi: Szerintem is mókás, de most végre kijózanodhat mindenki, s az 'élet' felfogás helyére kerülhet

innentől pedig - ha csak szimulációkban is - de jöhetnek a különböző módon élőnek nevezhető formák, méh ha nem is találjuk meg eredetiben, de mesterségesen elő is állíthatók többnyire
"Ez a süni hajnalban bemászott anyámék kertjébe. Másnap elvittük egy utcányit, de visszajött hajnalban. Betették a dobozba, hogy majd másnap messzebb viszik, de reggelre öt kis sünnel együtt találták a dobozban. Reggel puha kistüskék voltak csak, estére pedig teljesen…..
Azok, akik egy csöppet is belelátnak a versenyzés világába, tudják, hogy a Man-szigetén rendezett TT a világ egyik legnehezebb és legrangosabb versenye. Aki ott elindul, már nem lehet névtelen nímand: több, rangos versenyt kell ahhoz teljesíteni, hogy az utcai pályán körözhessen.…..
Most néztem meg az asszonnyal az "Egy lányról" (An Education) c. filmet, amelyben a latinnak is jutott némi - persze méltatlan - szerep. Hogy az is értse, aki még nem látta (spoilerveszély nulla): van egy londoni kamaszlány, akit szülei Oxfordba szánnak, angol irodalom szakra (ez ugye…..
Igen, kedves olvasó, most egy kis elmélkedést fognak olvasni, mert ez valahogy ki kívánkozik belőlem. Aki netalántán régóta olvassa szerény kis blogomat, annak feltűnhetett, hogy mostanában alig van olyan bejegyzés, hogy "DVD ajánló", ennek több oka van. Az egyik nyílván…..
Süni Papa 2010.02.11 16:42:18
@petya.bacsi:
1999. évi LXXVI. törvény
a szerzői jogról

35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére. Kotta reprográfiával [21. § (1) bek.] magáncélra és a (4) bekezdés b)-d) pontjában szabályozott esetekben sem többszörözhető.

Magáncélú másolás
A magáncélú másolás a szabad felhasználás legelterjedtebb formája. Egyes országok a szerzőket és szomszédos jogi jogosultakat a magáncélú másolás miatt elmaradt haszon kompenzálása céljából a szórakoztatóipar hardware (pl. videolejátszó, zenei berendezések stb.) előállítóit kötelezik jogdíjfizetésre. A magyar szabályozás az üres hang és képhordozók után állapít meg jogdíjfizetési kötelezettséget. Az eltérő jogtechnikáknak az előállítók szempontjából számottevő gyakorlati jelentőségük nincsen, mivel ezek a díjak a termékek árába beépülve, végül a fogyasztókra hárulnak.
A hang- és képhordozó magáncélú másolására tekintettel az ARTISJUS évenként, a Magyar Közlönyben megjelentetett jogdíjközleménye tartalmazza a jogdíjak mértékét:

folytassam vagy meggyőző ?
Süni Papa 2010.02.11 21:54:44
@petya.bacsi: teljesen aszittem, hogy valami attól lesz bűncselekmény, hogy egy jogszabályban ezt meghatározzák :D

nem dobálóztam, hanem idéztem, mert kérted, hogy olvassak utána :P

külföld egészen más, itthon a magyar jog hatályos.

bármi találsz egy DVD borítón, gondolod, hogy nem a törvény ereje az erősebb?
Eden Lake  - Gyilkos kilátások (2008)   Rendezte: James Watkins Előre is elnézést a B-oldal blogtól, amiért kölcsön vettem tőlük az "evörözést", de ebben az esetben jogos, ha azt mondom, hogy ez minden idők egyik leglesújtóbb hangulatú filmje. Tegnap este néztem meg,…..
Alvás után, üres pocakkal 800g   ..
...elég bénán sikerült, de nekem úgy tetszik:)  ..
Süni Papa 2010.01.11 19:25:10
@süninagyi: küld emailen :)
Sünbarát, a blog Elkészült 2009.12.10 13:59:00
A hiper szuper süntisztikus sün-ház elkészült. Emeletes, az emeleten plexi hogy látszódjon:)   Rozika már éééééééééédesen elkezdte gyűjtögetni az emeleten lévő füvet a földszinti óljához:) ..
Süni Papa 2009.12.18 21:19:46
@AgNeS: Helyes:) Legyen nagy és kényelmes helye Tüskének is:o) Őt mikor engeditek szabadon?
Sünbarát, a blog Ismerős 2009.10.27 16:24:00
Úgy vélem kevesen vagyunk, mi sünrajongók, akik ne emlékeznénk már egy hasonló képre :) Ha valaki nem emlékezne itt megnézheti..
Süni Papa 2009.11.05 14:57:03
@szurtieperke: akkor tényleg jobb bent, a melegben, mert az semmiképpen nem árt neki
a billegős járás szerintem természetes, nem betegség, hanem tulajdonság a piciknél, pár hét és kinövi
Süni Papa 2009.11.09 09:38:01
@szurtieperke: Nagyon örülünk, hogy szépen gyarapszik, gyorsan növekszik Süti süni, nemsokára rohanni fog, de tényleg.
Kétféle hang lehet, az egyik pici csipogás, mint egy kicskacsa (vagy nem is tudom milyen állat) egyenletes magas hangon - ilyet a nagyon pici sünik szoktak adni a mamájuk hívására
vagy ha közepes, pici mélyebb, de nem egyenletes hang, mintha tüsszentene, vagy röfögne :)
Szerintünk sem iszik olyan sokat, bár néha percekig is tudnak lefetyelni, azért átlagosan kevesebbet isznak mint a többi emlős. Ha van mellette mindig víz, akkor biztos nem szomjazik, még ha nem is iszik.
Süni Papa 2009.11.09 09:40:20
@moncsikaa: szeretnek sétálni, amennyit csak tudod, engedd kérlek az előszobába
El sem tudom képzelni, milyen lehet a cicának sünivel sétálni :)
Várjuk a mázsálás eredményét!
Megrágtam Neked SüniMama papucsát, jó? Isten éltessen apuci, és nagyon köszönöm amit értem tettél!!  És előre is bocsi a kupiért amit még csinálni fogok:)..
Süni Papa 2009.10.20 12:21:35
Süni Papa 2009.10.26 14:50:18
@polikriszta: köszi szépen az érdeklődést

Rozika nagyon szépen nő, nagyon jól érzik magát és már nagyon fejlett az öntudata, kezd tini lenni.

Nincs már dédelgetés, kézbebújás, de minden tehetségével kergeti a tücsköket, izeg mozog, most már főleg éjjel, nappal már pihen.
A természetben kint borzasztó kíváncsi, mint egy süni, mindent megkóstol kipróbál, vadászik, ha tavasz lenne most már szabadon lenne!

Nemsokára befejezem Gombócnak készíteni kezdett otthont, mert már kezdi kinőni a gyerekágyat és vadászterület lesz mostani otthonából, ahol télen fog majd vadászni gilisztára, tücsökre, lárvára, amit csak tudunk neki adni.
Fültanúja voltam esküszöm! Ülök az autóban várakozom, Építőipari munkások beszélgetésére lettem figyelmes. Te Gázsi mit csinálsz, mit bolyongsz mint egy eszetlen? Másszá mán fel a létrára ,de izibe! A Gázsi lába látványosan zizeg. Nagy nehezen ráveszi magát felmászik.…..