Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szikjáró

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Péntek. 2022.05.13 22:42:15
Azt gondoltam, hogy örökre elbúcsúztam a Balatontól, ami nagyjából igaz is. Nem is hiányzott igazából, végülis vízen élek most is, de azért hogy 30 csodás évet eltöltöttem ott vitorlázással, nem múlt el nyomtalanul. Úgy három hete felhívott az Ádám Sanyi, régi kedves jóbarát, hogy nincs e kedvem…..
Sok internetes szolgáltató portálján elérhető a kommentelés, fórumozás lehetősége a portált olvasó, általában regisztrált felhasználók számára, hogy véleményüket kifejtsék akár a portállal, akár a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Bármilyen webáruház vagy online szolgáltató legyen is, az azon…..
TComment Utáljunk mindenkit! 2014.05.27 10:51:45
Az autósnak útban a biciklis, a biciklis ököllel üti az autót, de mindenek felett mindketten gyűlölik a motorosokat. És persze, a gyalogosok, hát azok baromira bosszantóak. Itt mindenki hülye? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szikjáró 2014.05.27 18:14:24
Izé.. vadbarom vagyok.
Örülök, hogy ezt elmondhattam.

Mert szeretek 90-nél gyorsabban menni, mert akkor megyek 90%-ban, amikor a többi ember 90%-ka már/még alszik, és majdnem üres úton miért ne, ha ezzel nem veszélyeztetek senkit?
No meg mert '97 óta vezetek, jellemzően 50000km/év környékén, volt több is, kevesebb is, eleddig balesetmentesen, bár voltak necces helyzetek. És jellemzően nem a gyorsabban közlekedők hibájából, sőt mégcsak nem is az enyémből, hanem a "vasárnapi" sofőrök, tökölők, bizonytalankodók, jelzéseket elmulasztó hibájából és mindenki máséból is aki szerint nekem ki kellene találnom az ő gondolatait, mert úgy vált sávot, kívánkozik ki a körforgalomból, országúti parkolóból csak balra figyelve kiáll, miközben én valami előzés közben meglátom balvállig kifordult fejjel elém kanyarodni. Csak nem húzom fel magam rajtuk. Ha majd nem megy a kikerülésük, nekik megyek. Ez nem logika, hanem törvényszerűség. Amennyire az ilyenkor cselekvésre korlátozottan rendelkezésre álló időm engedi, úgy teszem irányba a gépet, hogy akinek nem sara, lehetőleg ne legyen benne a várható balesetben. Eddig elmaradt a tűzijáték, csakhogy egyre többen vezetnek egyre rosszabbul. Az autóban telefonálás pl.: megérdemelné a helyszíni agyonlövést. Az indexmentesen közlekedők 99%-ka miatta nem jelez, tapasztalatom szerint. Városban, 8km-t mentem egyszer egy ilyen marha után, miközben egyszer sem jelzett (és mondjuk nem volt féklámpája sem). Engem meg heti szinten buzerálnak a régi D-rendszám miatt. Erre is legyintek, nem tudja behajtani a kvótája rám eső részét a zsernyák, hát genyózik. Csinálja, csak, meghallgatom, elköszönök, leszarom. Van akinek többet mértek az istenek, van akinek kevesebbet.
Az autópályákat utálom, mert unalmas vezetni rajtuk, nehéz manőverezni, amikor leesik az ember elé egy raklap egy marha kamionjáról (volt ilyen), és igaz, hogy gyorsabban közlekedem, mint lehetne, de az is igaz, hogy a település kezdetét jelző táblától a végét jelzőig soha nem hajtok gyorsan, lehet ez a bogaram, de a klasszikus kiguruló labda után sövény mögül kiszaladó gyerek eseténél, sok az ötven is (nagyon hasonló volt ilyen is, labda helyett valami patkánykutyával).

Ja, és a gyorshajtás nem jelenti a 200-at, mégcsak nem is 170, de főúton 120-130 közé "áll be a lábam", ha nem figyelek(<-óra szerint, ez nagyjából 113-125km/h lehet valójában).
Nem telefonálok vezetés közben, használom az irányjelzőt, jók a fékek és a féklámpák/fényszórók az autón (nem mai darab, csak szeretem, és többé nem tervezek autóvásárlást, a mai húgyokért pénzt nem adok, a más romja meg nem kell), lakott területen nincs gyorshajtás.

Csak országúton, fő és mellékutakon nem tartom be.Illetve nem mindig. Vagyis csak ritkán.
Vadbarom vagyok.
Köszönöm.
Tisztelt munkahelyi terror!   A barátnőm nevében írom ezt a levelet. Aki 14 éve dolgozik egy étteremben, persze mindezek az évek bejelentés nélküliek.A kollegákkal nagyon jó a viszonya, segítik egymást lelkiekben is, mert azt kell naponta a főnökség miatt (férj, feleség, meg a…..
szikjáró 2014.04.20 08:02:46
@monddazigazatmar:

Kapcsolatban vagyok pár húsipari céggel, a gyrossütők pl azt a húst veszik mélyen nyomott áron, ami már volt zöld is, illetve lett volna, ha nincs ecet és fokhagyma. A hamburgerekben mi van? Én Magyarországon még húsból készült hamburgert nem láttam. Darált hús? Az körülbelül olyan, mint a kolbász. Ha benne van a kutya fasza, azt sem veszed észre, pláne, ha jó fűszeres. Ezért is nem eszem ilyen semmire sem való étel néven árult hulladékot. A pizza is egyszer-kétszer figyel be egy évben, és mindig ugyanonnan rendelem, mert az is ismerős, és voltam a konyhájukban, illetve az eladótérből is látják akik épp ott esznek, mi van a konyhán, amolyan látvány-dolog ez. Nem szarból csinálják, ára is van, de legalább 8/10-es a kajájuk, illetve mikor extra csípősen kértem online rendeléskor a pizzámat, felhívtak, hogy szerintem ez mit jelent. Mondtam, hogy csípjen-fájjon. Majdnem kiszaladtam a hajam alól az első harapás után, de az is finom volt :)

Mondanám, hogy húst pedig csak háznál és hentesnél érdemes venni, mert ez is bizalmi dolog. A hentes, akihez járok, elsorolta, hogy hétfőn miért van zárva, és hová tűnik az el nem adott hús (állatkertbe, amit szintén pont láttam), nagy forgalma van, nem fogja elbaszarintani a renoméját, szart nem árul, és a vágóhídon is személyesen üzletel, nem beszállíttat. Kicsi utánajárással megkímélheted magad az olyan paráktól, ami úgy látom vannak Neked, meg az ondós tzatzikitől és turhás pizzától, meg a 65% szója nevű hústól :)

Aki lusta utánajárni a kajájának, az meg így járt, tudja rá, hogy talán a következő vevőébe recskáztak bele.
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
szikjáró 2014.04.10 08:58:53
Ekkora baromságot, mint ez az örökös nyígást a holokauszt miatt, el kellene felejteni már. Egészen odáig nem volt bennem semmi ellenérzés a zsidósággal kapcsolatban, amíg el nem kezdték heti szinten ilyen-olyan megemlékezéssel, emlékműsorral, felelősségrevonás(szerűséggel) bombázni, a témára amúgy sem fogékony enmagamat.
Egy darabig csak nem érdekelt, aztán elkezdett idegesíteni, máramár egy utolsó, aljas, gusztustalan dolognak tartom. Hagyjanak vele békén, illetve hamár ez megy az egyik adón, akkor legyen bennük annyi gerinc, hogy a másikon azt mutatják be, mit is művelnek a palesztinokkal manapság.
Ugyanazt, esetleg sőt.

Szóval elmennek a búsba, ha kollektíven ítélnek meg, akkor legyen szabad nekem is kollektíven utálni őket, holott a világháborúkhoz fiatal vagyok, soha egy zsidó ember nekem (tudtommal) keresztbe nem tett és mégis, és mégis. Egyben mint "népességklaszter" az agyamra mennek a kétszínűségükkel, gyávaságukkal, felsőbbrendűség-hitükkel, felhánytorgatásaikkal. Schiffer eleddig az egyetlen (pedig ő sem szimpatikus, de lassan az lesz), aki szerintem a helyén tudja kezelni ezeket a dolgokat. Semmiben sem különbözik a holokauszt-nyígás teszem azt a Trianon-hisztitől, csak míg egyik szalonképes, sőt megbecsült téma, addig a másik szélsőjobbos, nemzetinacionalista, náci, pfuj! NINCSEN KÜLÖNBSÉG! Mindkettő égbekiáltó igazságtalanság volt, elmúlt, vagy rendezzük le egyszer és mindenkorra, vagy kuss, mert minden egyéb csak sárkenegetés és szardobálás, valódi súly nélkül.
szikjáró 2014.04.10 09:24:43
@FLAZZ: Esetleg Fletó beugratta Mesterházyt (aki sokminden, csak nem vezető alkat, inkább amolyan tejbetök, könnyen feledhető, semmilyen forma) a közös indulásba, helye lett a palamentben, ami amúgy nem lett volna, most a maradék MSZP-vel kirúgatja a főnököt (mert nem gondolta ő sem, hogy nyerhetnek, csak a bukta mértéke volt kérdéses, az tiszta sor, hogy nagy, de kérdés, hogy mennyire nagy, tehát a vezető lemond, vagy kipontozzák), és visszamászik a vezetésbe, esetleg beülteti a nagybőgőt, aki szintén esélytelen volt egyedül, de most szintén bent van a parlamentben. Ügyesek ezek, elképzelhetetlen magasságokba jutna ez az ország, ha ennyi energiát fektetnének a vezetésébe. :)
szikjáró 2014.04.10 12:04:59
@Berzengő:

Azért Trianon után is meghaltak jópáran, meg ugye beljebb telepítették őket az elfoglaló országokba, meg a kényszermunka során, etnikai alapú tisztogatások során, mai napig a normális létezéshez való jogaik csorbulnak körben az országon és a többi, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy talán olvasd újra az előzőt.
Nem veri rá senki, de akkor a holokausztra se verje senki. Aki akkor született, ma 70 éves, és tutira nem volt sértettje (mert aki az volt, az 80+, 90+ 100+ éves, olyan sokan nem lehetnek, akik máig élnek és ez a legfontosabb problémájuk, valamint annyian sem lehetnek, amely indokolná a médiafelületet, amit erre fordítanak), hiszen akkor született, ezzel szemben úgy nyavajognak, mintha a tegnap beállt vonattal jöttek volna vissza Dachauból. Förtelmes.

Arra próbáltam rávilágítani, hogy mindkettőt elfelejteni, vagy mindkettőt megoldani szükséges, de az állandó rinyálás azon túl, hogy sehová sem vezet, csak ellentéteket gerjeszt, és bármi más, értelmesebb és időszerűbb kérdésről elvonja a figyelmet, ahogyan a Tiédet is és még rengeteg más emberét is. Persze lehet ezen vergődni a kocsmákban, de ne csináljunk már belőle országos médiahisztit. Mennyi időnek kell még eltelni ahhoz, hogy az emberek rájöjjenek, hogy azzal foglalkozni kifizetődőbb ami van, és törődni meg azzal kellene, ami lesz?
Vasárnap választott az ország, igazából az eredmény előre borítékolható volt. A papírforma bejött, szinte mindenhol tarolt a narancs, Pest pedig részben újra vörös lett. Talán ez az egyetlen dolog, aminek örvendezhetnek az összegründolt baloldali együttműködés politikusai és…..
szikjáró 2014.04.10 10:09:21
@_most_:

"elimerem, de nem gratulálok"
-by tejbetök(M.A.)
Méltósággal veszíteni kell(ene) nem nyerni.

Másrészt a "csalás" 2 éve elfogadott rendeletekkel/törvényekkel jött létre, ami ellen senki nem tett semmit,magyarul a balodal önként ment a szopóágra. Mit vártak?
Tudom, hogy ezzel most nem leszek népszerű Mesterházy Attila körében.Meghallgattam, hogy reagált a "miniszterelnök-jelölt" a súlyos választási vereségre. Úgy tett, mintha valami elháríthatatlan természeti katasztrófa okozta volna ezt az eredményt. Vagy valami tőle teljesen…..
szikjáró 2014.04.07 10:37:37
@nu pagagyí: "Ebben a négy évben még agresszívebb lesz a kormányzás, mert feledtetni kell a legitimitási hiányt és csak saját elkúrt négy évükre mutogathatnának vissza."

Ilyenre emlékszem a másik oldalról is :)

Vicces mik meg nem ismétlődnek, legalábbis az eredmények mosdatásakor.
szikjáró 2014.04.07 11:04:57
"@bnyuszi: "Előzőhöz gondolva, ha már az Összefogás azt mondta: aki nem rájuk szavaz, az a Fideszre szavaz. "

Azért megvan ennek is a bája, gyakorlatilag annyi az üzenete: "a rosszindulatodra építünk, mert elképzelni sem tudunk mást, nem vagyunk alkalmasak, nem vagyunk jók, nincsenek érdemeink, nem vagyunk elismerésre méltóak (amiért esetleg ránk szavazhatnál), nem lesz Neked jobb általunk, csak a Fidesznek rosszabb, ami viszont NEKÜNK jó, Te le vagy szarva, csak add a voksodat, felmászunk a hátadon, mert letenni az asztalra nem tudunk semmit, ezért ilyen ultimátumszerűen megfenyegetünk most kissé".

Indítani kellene egy pártot "Kisebbik Rossz" néven, és az ilyen idétlen kampánymarhaságokat azonnal bezsebelni.
"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak,…..
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
szikjáró 2014.01.06 13:23:54
Az a barom biciklis, aki hajnali 3 körül, ősszel, ködben-esőben (amúgy Debrecenben történt novemberben) nem száll le a drótról a !-es főútat keresztező gyalogátkelő előtt. Majdnem elvágtam a hülyét, mert sávot nem látok, csak saccolok, annyira sáros-koszos a burkolat, ahol véletlenül nem, ott csillog, és felfagyott, szóval maximum 30-cas "tempóval" mentem, talán annyival sem (kettesben volt az autó és nem bömbölt a motor), a közlekedési lámpák villogó sárgán, ami nem mentség semmire, figyelek én, inkább megállok az utolsó tajtrészeg marhának is, csak ne támolyogjon elém, de a legnagyobb körültekintésem dacára látom a szemem sarkából egy villanásra, hogy már az autó "B" oszlopának vonalában integet egy biciklis a nyeregből. Tényleg szétnéztem, tényleg nem láttam, de nagyon megijedtem. Na ennek a suttyó baromnak üzenném, ha én kb. 30 Km/h-ról lassítva, két méteren, síkos burkolaton a majd' két tonnás gépet meg tudnám állítani, akkor a különböző autósmutatványokból és ralidíjakból felhalmozott vagyonomat számolgatnám valami déltengeri szigeten és nem az ő amúgy korlátolt felelősségű testét veszélyeztetném hajnali háromkor, Debrecenen átutazóban. Nem mentem neki, nem jött nekem, de ha bekövetkezik a baj, az biztos, hogy az ilyen hülyét a mentők kiérkezéséig verném módszeresen a keresztkulccsal. Szálljál le a biciklidről, mert az a ráutaló magatartás az úttesten való átkelésre, pláne főúton, pláne rossz időben, hidegben, vagy dögölj meg barátom.
szikjáró 2014.01.06 13:24:45
Az Együtt 2014 tegnap este közzétett a Facebook oldalán egy rejtett kamerás videót, amelyen egy férfi arról mesél, hogy a fideszes polgármester fejenként 5000 forintot ajánlott a közmunkásoknak, ha elmennek tüntetni Bajnai Gordon nyírbátori látogatása ellen. A…..
szikjáró 2013.12.15 07:17:55
@kovi1970: De ha ő meg látványosan nem megy oda, akkor éppen az is lehet (és szerintem mindennél gyanúsabb az a verzió), hogy a libás "atrocitásokat" pont Bajnai, vagy az ő saját "marketing"-csapata szervezi. Mert jó pont a híveknél (némáá, szegény Gorit megin' cikizik), esetleg szerez vele pár újat (szegény Gordon, mindig csak bántják, de micsoda jellem, még egy szarkaláb sem fűződik be a szeme sarkába, ez igen), esetleg saját maga nem is tudja (kétlem) mit művelnek vele a háta mögött (na figyeljetek, megfogjátok a libákat és itt fog jönni egy alacsony, szürke öltönyös, rövid hajú ipse olyan arccal, mint aki kiivott egy ipari akkumulátort, na az az, mikor meglátjátok, meglengetitek a jószágot, és mehet az üzlet) illetve-(Gordon, na most arról van szó, hogy a libapásztorok már a helyszínen várnak, de az Isten szerelmére, nehogy megszólítsd valamelyiket, mert az egy dolog, hogy egyik sem tud 10-ig számolni, de ha elkottyantja, hogy kitől kapta a pénzt, és miért, akkor leszünk csak szarban, szóval csináld a kettes számú arckifejezést és szó nélkül siess a mikrofonhoz.).

Na valahogy így.
...és Bajnai a legnépszerűbb politikus - legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint, vagyis úgy néz ki, ebben a körben én vagyok a nagyátlag :-)  Na kezdem elölről.  November második felében megjelent egy új alkalmazás az AppStore-ban, a következő…..
szikjáró 2013.12.14 18:23:47
@buday008: Ki az a marha, aki "Kezmert játszik Mekkában"? Annak is csak gratulálni lehet. Ez a hanuka-izébigyó egy alapvetően nem zsidóbarát országban körülbelül olyan, mint Nagymagyarországos pólóban sétálni Pozsonyban, vagy Kassán. Mindenképpen bátor, csak mérhetetlenül ostoba dolog. :)
szikjáró 2013.12.14 18:30:13
@Fedor: A legtöbb iPhone-tulaj ismerősöm olyan magas, amilyen széles, tarkopasz, nagy és sötét színű autóval jár, általában automatával, mert 5-6-7-ig nem megy az algebra neki. Te sem vagy szignifikáns statisztikai átlag az iphonnal rendelkező ismerőseid tekintetében, meg én sem. Magyarul a riposzt mellément :)
szikjáró 2013.12.14 18:34:05
@Kim Jong Un: Oké :) Mondjuk ismerek eléggé hóbabukott tanszékvezetőket is, de alapjában véve lehet igazságod :)
A Betyársereg nevű szélsőjobboldali szervezet saját honlapján elkezdte azoknak a nevét és profilképeit gyűjteni, akik visszajelölték, hogy elmennek a Budapest Pride valamelyik eseményére a Facebookon. Eddig több száz nevet és fényképet raktak fel a honlapjukra, de egy csomó…..
Kedves Szilárd, drága barátom és Harcostársam! Elérkezett a cselekvés ideje! Úgy értem neked, mert egy remek törvényjavaslatot írtál, amit Petikém a Házőrség portásánál már a nevedre leadott, ott átveheted. Remek munkát végeztél különben, időben felismerted a veszélyt,…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Még a járművezető sem tudhatja, de mindenesetre tény, hogy a hétvégén megdőlt a lakott területen belül novemberben eddig mért, legnagyobb sebességtúllépés rekordja Hajdú-Bihar megyében. Vasárnap egy autós Zsáka belterületén 50 km/h helyett 146 km/h sebességgel…..
Mármint nem a farkát, ne tessék már menten ilyesmire gondolni, hanem a balhét. Junior azért hamis, és énekel olyan szarul ahogy, mert a mentora, az egyébként vállalhatatlan viselkedésű Keresztes Ildikó szar nótákat választ neki. A Bors lelt rá az ominózus kijelentésre MiniJimmy…..
Azt már tudjuk, hogy a mobilszolgáltatók se nem javítják, se nem cserélik az iPhone-okat. Naiv ügyfél egy iPod Touch-ra szeretett volna egy új képernyőt az iphoneszerviz.hu-től, de sajnálatos módon szerelés közben eltört a képernyőlezáró gombja. Mivel ezt 3 hét alatt sem…..
Tegnap este a másik két mentorházban is volt sírás-rívás, meg némi éneklés is, már ha nagyon lazán értelmezzük a dolgot, és nem hasonlítgatjuk a tehetségkutatónak álcázott sztárgyár indulóit valódi énekesekhez. A csapatokat idén Feró kapta meg, ő került abba a nehéz…..