Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R100

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A motorizált kétkerekűvel közlekedő ember megnevezése: MOTOROS. Ez a gyűjtőszó nagy szelete az emberiségnek, ki ezért, ki azért motorozik. Mindenki szeret tartozni valahová, és büszke is a választott irányzatra. Rengeteg különböző stílus van, mindenki másért rajong, teszek egy kísérletet…..
R100 2020.02.21 20:59:16
R100 2020.02.22 12:11:27
@Misi Mágus:
"Én szerény, jó fej GS tulajdonossal még nem találkoztam" írod, majd néven nevezed az egyetlen kivételt aki a szabályt erősíti. Oké Te így látod, én furcsállom, hogy egy nyomorult tárgy birtoklása automatikusan egy negatív kasztba helyez, de szíved joga, a Te blogod.
Én ismeretlenül is (ezek szerint egyoldalúan) jó fejnek tartalak, ezért olvasom írásaid, de nem fárasztalak tovább innen az alantas kasztomból.
Sokakkal ellentétben nem tartom ördögtől valónak, hogy a Miniszterelnökség és hazánk mindenkori kormányfője a budavári karmelita kolostorba költözik. E jelentőségteljes, önmagán messze túlmutató cselekedet révén nemcsak a hatalom forradalmi, jakobinus-bolsevik ihletésű egységének tanával szakít a…..
Egyszer beszélgettem egy informatikus sráccal, aki feldobta, hogy nem akarom-e valami profibb helyre költöztetni a blogot. Állítólag a profiság egyik eleme, hogy gyorsabb az oldal, a másik eleme, hogy több képpel boldogul mint a blog.hu. Nem léptem az ügyben, mert gondoltam, hogy úgysem használok…..
Igen, mégsem vagyok teljesen hülye, nem képzelgek letűnt korok gépeiről. Pár hónapja a sörözőben szóba kerültek a szörnyűséges kétütemű versenymotorok, akkor próbáltam elmagyarázni a srácoknak, hogy olvastam valami régi angol dögről, amit a világverő német versenymotorok…..
R100 2013.01.08 22:20:30
@EL-GO Tornado 426 Hemi Quattro:
Az, hogy '42 és '45 között "minden versenyt megnyert" nem sokat mond, egy apró világégés miatt nem voltak versenyek...Fő riválisa a kétütemű "éneklő fűrész", a DKW lett volna, de ők érthető okokból a fenti időszakban nem indultak angliai (sem más) versenyeken.
Komoly szakemberek megannyi folyamatábrát rajzoltak. Fogytak a flipchart oldalai. A hetvenöt oldalas prezentáció képe egyre fakult, ahogy a projektor közelített a végelgyengülés felé. Az exceltáblák kifogytak az oszlopokból. De mindez nem számít, itt kérem projektterv van! A…..
MV Agusta 175 A fordulatszámmal együtt emelkedik a pulzus, a forduló motorral együtt mozog az objektív: a Millenáris Velodrom betonteknője idén is izgalmas helyszíne volt az év egyik legjobb veterános rendezvényének. Jawa Perák 250 stéher vezeti a bicajost Az egykor aktívabban…..
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
Elkezdődött az OT Expo – mögöttem egy Lotus versenyautót túráztatnak az osztrákok, előttem pedig autók és öreg motorok kupacai. Nemrég nyíltak meg a kapuk, de már most másodpercenként változnak a fényviszonyok a folyamatosan villogó vakuktól; egyre érkeznek az emberek.…..
Néhány napig nem láttunk mást Csikósból, mint egy fülhallgatós fejet. Szeme még jobban kidülledt, sűrűn hullottak hajszálai. Monitorján szemcsés házi videók pörögtek és kék füst gomolygott – fülkagylója felől halk sivítás és ötjegyű fordulatszámra utaló neszek…..
R100 2010.02.22 20:48:30
@bervas:
Bécsben kb 6-7 éve volt egy kiállítás régi versenymotorok témakörben. Ott láttam egy '38-as évjáratú kompresszoros darabot vízhűtéssel! Valószínúleg a nyálamtól átázott a födém...
R100 2010.02.22 21:21:51
@Csikós Zsolt:
Elbizonytalanítottál?! A képek még filmes gépre készültek, most nem túrom elő, de lehet, hogy igazad van és a bervas által mutatott motor volt. Viszont az általad is jegyzett AMVeteránban is volt egy cíkk (sőt teszt Alan Cathart-al)a V3-as DKW-ról, igaz, az már a háború utáni változat volt.
A beavatottak tudják: a világ legnagyszerűbb motorkerékpárja a Vincent Black Lightning. Arányai tökéletesek, hangja semmivel sem téveszthető össze – az alkotmányos rendet is megdönteném, csak valaha birtokolhassak egyet. Kevés esélyem van rá, az ezres V2-esek már gyártásuk…..
A sebesség oltára Megy az Agusta! 2009.11.03 18:23:00
Nem az idei, hanem még a tavalyi imolai börzén MV Agusta-tulajdonos lettem. Ez, mint mindannyian tudjuk, Agostini óta a legmagasabb szintje a motortulajdonlásnak. Szétvetett a büszkeség, ezért még azon a börzén gyorsan vettem is magamnak egy agustás pólót és egy agustás kitűzőt.…..
Napjaink motorkerékpársportja a kifogásokról szól. Nincs pótmotor, béna a szerelő, nem tapad a gumi, rossz a beállítás vagy haragszik a gyár: a tehetség másodlagossá vált – babérkoszorú helyett kétes nemi identitást tükröző táskákkal és napszemüvegeben tündöklik az…..
A BMW fotópályázat segítségével keresi az inspiráló képeket a 2010-es naptárához. A téma „Utazás BMW motorkerékpáron”, a részvétel minden amatőr és profi fotós számára nyitott. A kiválasztott tizenhárom győztes (tizenkét hónap plusz a címlap) különleges…..
Előzmény: Kombit kendácsoló kontárok A minap kiírt Hacsiroku kombi virtuáltuning-pályázat első néhány jelöltje már befutott.   Ez volt az első. Ez nagyjából az a szintje a virtuáltuningnak, ami még nekem is menne. A művész simán elvágta az eredeti autót, és hátrahúzta…..
Hallottak már kiskölyköket rozsdás lábossal pléhhordót csapkodni? Pont olyan hangot adott a motor minden váltás után. „Kellett neked indiait venni” - mondta bajsza alatt vigyorogva Gyuribaá, a mester. „De tegnap még jó volt” - védekeztem, mire Gyuribaá…..
R100 2009.02.28 20:39:12
@ZON: Csak hiszed! Nekem volt SR 500-am, meg Norton ES2-m is (tiszta Enfield), nem ugyanaz. Az SR "puha",kényelmes, 50-nél gyorsítva csak a láncot csapkodja, bár kétségtelenül (sokkal) kevésbé csavarhúzós mint az angol. Berugni is sokkal egyszerűbb (segít a főtengely pozicióját jelölő ablak). Az ősi angol nagykalapácsok nem hasonlíthatók a maiakhoz! Persze az SR is lassan harminc éves lesz, igazi klasszikus, de más kategória.
Az év második felében kirobbanó gazdasági válság miatt hivatalos adatok szerint 11,4 % mínusszal zárt a magyar motorkerékpár piac. A negatív hatások ellenére a Suzuki méltó módon ünnepelte 100. születésnapját: közel két és félezer eladott motorkerékpárral 31,6%…..
Már semmi sem a régi, mondhatnánk, ha az új Royal Enfield Bulletre pillantunk. Az igazi retró külső ellenére ez már nem ugyanaz a több évtizedes konstrukció, a régi nyomórudas blokk helyett itt a teljesen újratervezett ötszázas. Azért ne ijedjünk meg, nem kell hipermodern…..
Sokan félre szokták érteni a félig blogposzt, félig cikk Autonániát. Pedig ez valójában csak egy álmodozós rovat, valahol ki kell ereszteni néha a gőzt, amikor már túl sokat néztük a hasznaltauto.hu-t, a mobile.de-t, az ebay.akármit, és fejben megvettünk már negyven ócskaságot…..