Regisztráció Blogot indítok
Adatok
catchymelodiesblog

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pécsi KONOK zenekar 2022 őszén jelentette meg első EP-jét, mellyel amolyan mérföldkőként lezárta az elmúlt 20 évet. Az Építs hegyet című kislemez dalai több ráncfelvarráson is átestek az évek során, azonban hűen tükrözik, hol tart jelenleg a zenekar. A KONOK-kal első videóklipjük forgatása előtt…..
"A KONOK zenekar tinédzserkori örömzenélésből maradt becsípődésként kísért bennünket több mint húsz éve, és az elkészült kislemezünk ezt az időszakot öleli fel. Számunkra az együtt zenélés a barátságról és a kitartásról szól, egyszerűen jobban érezzük magunkat zenekarban, mint nélküle. A tavaly…..
Richard Henshall, a Haken gitárvirtuóza nem bízta a véletlenre első szólólemezét, egy percre sem hagyja unalomba fulladni a korongot. A lemez a gitároshoz hűen agyalós prog metal alapokon nyugszik, amit jazz, elektronikus, ambient és funk elemekkel színesít. A Haken az utóbbi évtized egyik…..
A svéd zene kincstára 2013-ban bővült a Normandie nevű formációval, akik igazi vérfrissítést hoztak a fiatal rockzenekarok színterére. A stockholmi trió legutóbbi, Dark & Beautiful Secrets (2021) című lemezén ügyesen vegyíti a dance elemekkel tűzdelt popot az alt rockkal, sőt, néhol még egy-egy…..
Egy óriási sikert aratott lemez, amellyel Roland Orzabal és Curt Smith örökre beírták magukat a könnyűzene történetébe, és ami egyszerre szállít le hatalmas arénarock himnuszokat, ugyanakkor megcsillogtatja a szerzők egyedi dalszerzési képességeit - ez a Songs from the Big Chair.    A brit Tears…..
Az amerikai Indianából származó progger The Contortionist kaméleonként viselkedve nem készített olyan lemezt pályája során, ami ne kelt volna önálló életre vagy ne állta volna ki az idő próbáját. A csapat legutóbb 2019-ben jelentkezett friss anyaggal, az Our Bones című négydalos szösszenet…..
Ahogy világszerte minden zenész, úgy a LÖV tagjai is rá lettek kényszerítve a bezárkózásra, ebből az élményből született a kurta, négydalos Letters of Isolation EP. A LÖV 2017-ben alakult, és amolyan supergroupként könyvelhető el. A trió tagjaiból ketten a norvég földön  a 2010-es évek egyik…..
Üdítő, amikor a progresszív metál vonalán tevékenykedő zenekarok a műfajmegjelölésnek megfelelően valóban az előrehaladás jeleit mutatják, és nem ugyanazt a lemezt készítik el többször egymás után, hanem a kísérletezés útjára lépnek - ráadásul mindezt úgy teszik, hogy közben önazonosak tudnak…..
Akár az előző bejegyzésben, most is egy kiemelkedő észak-európai előadó alkotását szemlézzük. Elias Sahlin (művésznevén egyszerűen csak Elias) svéd énekes 2015-ben tűnt fel első EP-jével: a hatszámos Warcry ötvözi az északiakra oly jellemző melankolikusságot a gyönyörűen kivitelezett hangszereléssel…..
A norvég indie pop utóbbi évtizedének egyik legékesebb gyémántja a Highasakite. A különböző műfajok stílusjegyeit saját zenéjébe ügyesen becsempésző és elsatírozó zenekar sokszor absztrakt dalszövegekkel megfűszerezett, Silent Treatment című második lemezével hívta fel magára a figyelmet.  A…..
Mi történik, ha egy világszerte sikert sikerre halmozó zenekar úgy dönt, szakít a korábban jól bevált alkotói formulával? A 80-as éveket követően ezt tette a U2, miután első kritikai bukásnak ítélt lemezük után úgy érezték vérfrissítésre van szükségük. Ekkor született meg a legendás Achtung Baby…..
Sebesen vagy épp elcsigázva pulzáló szinti alap, alternatív rockos minimál gitárriffek, sötét, szinte kísérteties, libabőrt okozó hangulat, amihez pontosan annyi popos beütés társul, ami táncolhatóvá teszi ezt a groteszknek tűnő egyveleget. A Depeche Mode hetedik, Violator című lemeze kiemelte a…..
43 évvel ezelőtt debütált Anglia beskatulyázhatatlan zenekara, a The Police. A banda már első lemezén olyan sajátos egyveleget teremtett meg hangzásával, ami a rock, punk, pop, jazz és reggae egyes elemeit is magába sűríti. Az Outlandos D'Amour olyan öndefiniáló alkotás, ami nem születik minden nap…..
Catchy Melodies INXS: Kick (1987) 2021.11.25 23:10:03
Michael Hutchence - művész, dalszerző, apa, emberszerető, előadó fenomén, rocksztár, csábító és még sokáig lehetne sorolni, azt talán egyszerűbb lenne, hogy mi nem volt. Az énekes érzelmi hullámhegyekkel és -völgyekkel teli élete, annak túlhajszolása a 80-as évek második felétől kezdett igazán…..
Bizony, bármennyire is hihetetlen, a brit zenekar Notorious című megkerülhetetlen lemeze ma 35 éve rengette meg a Duran rajongók életét. A Notorious nagy zenei irányváltás volt a zenekar életében, ugyanis a banda Nile Rogers producer hatására behozott egy nagyon erős funkos vonalat a pop…..