Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roccia

2 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... perszehogy az újpesti babptistáknál volt: De tényleg, végignyálaztuk a youtube-ot és sehol semmi említésre méltó hazai csemege szilveszter/újév témában. Linkeljetek Béláim az úrban, különben becsukhatjuk a boltot...
Subba Az év fingós poénja 2008.01.11 15:25:00
Két napja esett be a postaládánkba ez a popipari spam, azóta röhögünk rajta: Az igazán patry hangulathoz, a totális műélvezethez mi a következőket javasoljuk: a Szelek ura című megasláger itt meghallgatható, letölthető (az edzettebbek a komplett kislemezt [Radio Edit, Airplay…..
Roccia 2008.01.11 20:27:31
Ez egy kihagyhatatlan link:http://pi.ytmnd.com/Kihagyhatatlan, mert a net egy tényleg eldugott zugában van, és van benne valami nagyon nem egyszerű. Ha valaki nem értené a lényegét, annak egy tanács: Hanggal nézd meg :P..
Eljött a kezdés pillanata, amikor elindul ez a blog. Röviden sem akarok bemutatkozni, és szerintem a barátom se, akivel együtt fogjuk ezt a blogot hegeszteni, szegény még nem tud róla, de ígérem, időben meg fogja tudni ő is :P Rólam csak annyit érdemes tudni, hogy jó ha megszokjátok…..
w Isten fasza 2006.12.27 01:24:00
Gyerekként sokat kuncogtam azon, hogy ezek a gonosz rómaiak, akik felszögelték szegény Jézust a keresztre, azért voltak olyan tapintatosak, hogy egy törölközőt a derekára csavarjanak. Karácsonykor kissé sajátos aktualitással került ki az Indexre, vezető anyagba ez az írás, mely…..
Roccia 2007.01.08 17:19:08
Shadow: (Kérlek ezt nyugodtan, ne átfutva olvasd el, amikor lesz rá időd)

Kezdem egy kicsit azt érezni, és javíts ki ha nem így lenne, hogy amit én fel teszek egy apró kérdést, általában kitérsz a válaszadástól és jön a konkrét tudományos "Cucc", bocsáss meg a szóhasználatom miatt.

Ezt a fent említett Cuccot pedig a Google bácsi segítségével is nagyrészt meg tudnám találni. Miért ezt nem teszem?
Mert én a te véleméynedre voltam eddig kíváncsi, meg arra hogy rájöjj amire már egyszer talán itt is utaltam, hogy a tudományban is hinni kell.
Te ebben hiszel és valószínüleg ebben is fogsz életed végéig. Én nem ebben hiszek, de érdekel és szeretek ezen gondolkodni. De amit te kutatsz azt én csodálom. Én pedig abban hiszek amit te te felfedezel.

Tény: Vagy te, vagy én tévedek! Ez biztos. Nincs arany közép út! Én nem azért beszélgettem veled, mert meg akarlak győzni, miről győzzelek meg tudományosan, hisz te mindent jobban tudsz és ez így is van jól.
Én csak elpróbáltam mondani, mivan akkor ha ez az egész tudomány tudomány nem feltalál és kitalál, hanem felfedez és feltár valamit, olyan értelemben, hogy Valakinek a világát.
Mert ez ugye olyan, mint a bűvésztrükkök. Egy lépést közel megyünk hozzájuk, még mindig hisszük, hogy bácsi egy galambot varázsolt pl. Lépünk még egyet, még akkor is. És amikor közel megyünk teljesen, meglátjuk, hogy az asztal alol szedi ki a bácsi és nem is ő varázsolta.

Azt az egy kérdést merem feltenni, mi van ha ez az egész csak így látszik és nem így van. Ezt csak akkor tudjuk meg, ha teljesen közel lépünk! De ugye akkor már nekünk késő, mert mi tuti halottak leszünk ...

Mondok egy konkrét példát amiről beszélek. Nincs olyan ember a földön aki betudná bizonyítani azt, hogy létezik az Univerzum! Persze mérjük, persze látjuk, persze mi még élünk.
De mi csak azt a csillágot látjuk ami elvileg millió éve volt, azt a hatást érezzük, ami millió éve volt.
Az is lehet, hogy már az egész összeesett vagy már kitágult és mondjuk összeesésben van már 900.000 éve. De mi még csak azt látjuk ami 1 millió éve volt. Soha nem jelent vizsgáljuk, hanem a múltat.

Igen én hiszek Jézusban. Nevezhetsz gyengének vagy fanatikusnak, de én hiszek. Nem a múltamat bizonygatja, hanem a jővőmet ígéri. És azt mondja, hogy nem haragszik, azért mert elfordultam tőle, és megbocsát.
Sokan úgy kritizálják őt, hogy láttak egy filmet meg olvastak valamit neten, meg esetleg elolvasták 1Mózes 1,1 -et és tudják hogy hazugság. Számomra ez a hiteltelen. Isten megbocsát, ha csak feltételezzük, hogy létezik az Isten, és valaha megtermetett minket, akkor ilyen. Olyan, hogy van lehetőség a kiútra mindenkinek, és nem egy diktátor aki olyan mint Én a gyümölcsüzembe, hogy a kicsit rothattab barackot kivágom a kukába és nem mehet exportra.

Igazáából számomra sok választ és lehetőséget adtál egyes kérdésekre, de elfogadod e tőlem vagy se, de több kérdést is feltettél. És egy kicsit kezdem azt érezni, hogy te is érzel lyukakat, és azért beszélsz velünk, hogy megismerd azokat rajtunk keresztül netán, és értsed jól, megnyugtatod a lelkiismereted ha tudsz rá magyarázatot adni.
De nem mint fanatikus azt mondom, hogy ez akkor se változtat azon a tényen, hogy Te vagy Én nagyot tévedünk.
És ebben az is benne van, hogy én, hogy amit láttam csodát az véletlen volt, vagy amit összefüggést megláttam Isten beszédei között, az csak belemagyarázás, vagy amit átéltem szabdulsát az életemben, az csak egy beképzelt érzelmi kitörés volt, vagy az hogy még nem voltam lánnyal eggyütt még 21 éves koromban sem, mert elvileg hiszek Istennek, hogy így tisztább és boldogabb házasságom lesz, mert se a feleségemet se engem nem probált ki x ember, na ez meg már elvakult tévedés.
Lehet hogy én tévedek, de lehet hogy te.
És nem éri meg leélnie az embernek úgy az életét, hogy nem ismeri meg azt a Valakit akitől kapta és csak azért küzd, hogy a tankönyvekbe egy lábjegyzet legyen a hallhatatlanság reményével.

Az én hitemet, csak egy dologgal tudom bizonyítani, ami az életre mutat. Halállal, még pedig azzal, hogy Jézus feltámadt az volt a léyneg, hogy csak onnan lehet feltámadni, ami van is.
Vagy a tanítványok nagy része képes volt meghalni valamiért, amire mi azt mondjuk, hogy hazugság, csak kitalált dolog. Hányan képesek meghalni az igazságért, sé hányan a hazugságért?

Nekem csak ennyi bizonyítékom van. És itt 0-24 óráig monhdhatom az én felismeréseimet, te pedig a te magyarázataid azokra, de ha ennek nincs célj akkor mi értelme? Én nagyon szívesem teszem ha legalább pl. elgondolkozol azon amire az én hitem írányul,de ha nem akkor hagyjuk! Nincs értelme!
És tudod mire jöttem rá?! Arra, hogy a közhiedelemmel kapcsolatba, Isten nagyon is igazságos. Mert nem könnyebb és nem is nehezz hinni egy tudósnak, mint egy hétköznapi embernek. Mert az Istenben való hit az ami azt állítja, hogy a széknek nem csak egy oldala van, hanem van több is. Hogy nézhetjük mási oldalról is.
Ezért van az, hogy te meg én úgyanarróla világról beszélünk, de mégis más látunk.
És végülis én aki sokat szoktam gondolkodni egyes dolgokról, nem vagyok értékesebb annál az öregasszonynál, aki azt gondolja, hogy a környéki és a saját faluján kivül nincs is élet (ismerek ilyen nénit, látná New-Yorkot :) ), mert az én és az ő szájából is az a legnagyobb mondat, amit már neked is a könyöködön jön ki, de igaz: Isten szeret téged, még ha te nem is őt!

Péter
Roccia 2007.01.08 21:51:45
Shadow82: Én is örülök, hogy egy oylan emberrel beszélgethetek, és tényleg okosodhatok, ezt teljesen jó értelembe, aki tiszteletbe tartja azt, amiben én hiszek. Ezt nem azért mondom, mert nekem is jól esett az, hogy nem neveztél erőszakos térítőnek, és most én is akrok valami jót mondani,hanem mert ez tényleg így van.
Látom azt, hogy te a tudásoddal az emberiségnek szeretnél jót, és kívánom is azt, hogy bármekkora csalódás után is megmaradj ebben.
Egyébként két dolgot tanultam meg Istentől amit nagyon fontosank érzek:

1) Miután én megtaláltam az általam is hitt Igazságot. Ne az lobogjon a szemem elött, hogy hány embernek mondom el ezt stb, és evvel magamnak szerezve dicsőséget, hanem azt tanította Isten nekem, hogyha te téynleg segíteni akasrsz az emebereknek, akkor tényleg segíts és ne arra figyelj mit tettél, hanem azt amit még meg tehetsz, más az ok és az okozat.
És ez nem az én dicsőségem, túl senki vagyok ahhoz, hanem Isten volt aki valakivé tett. Mint a megrendelt 3dl kóla, nem a pohár a lényeg, hanem a benne lévő üccsi, de része a dolognak a pohár és fontos része, és ez tök jó dolog.

2) A világ azt nyomja, hogy az ember statikus, nem változik. aki gyilkólt örökre az marad, aki tolvaj és egyéb bűnöző az is. Megtanultam, hogy ez nem igaz. Az emberek megváltozhatnak. És nem biztos, hogy nagyobb bűn megölni valakit, mint valakit gyerek korában kövér disznónak csúfolni így az egész életét megnyomorítva. Mert pl. valaki olyan helyen szület, ahol már 14 éves korába gyilkosságba szület, igazságos lenne ""kárhozatra"" küldeni? Nincs kis bűn és nagy bűn és nincs relatív Igazság. Csak Igazság van és csak bűn (céltévesztés).

Boccs ha egy kicsit elméleti volt. De ezt még fontosank éreztem valamiért beírni.

Tudom nem kellene mindent kommentálnom, de amit írtál, hogy lehet hogy mindkettőnknek igaza van érdekes volt.
És tudom nem erre utaltál, de azért ezt is beírom, ha érdekel, hátha nem untatlak vele. Nincsenek ember akik egy Isten nélküli helyre vannak előre elrendelve. "Vagy hogy a pokolba is kell menni valakinek". Vagy az én utam a megsemmisülés!
Egy idézet jutott eszembe erről a Terminátor2-ből van :) =
"Nincsen végzet, csak ha bevégzed"

Szóval ennyit még szerettem volna mondani.

Na térjünk vissza a fő témánkhoz:
Találtam még egy példát, a növények között: :D

Vadsóska védelme a fény ellen vagy a húsevő virágok taktikája a rovar fogásra.
Tudom említetted, hogy nem a legjobb példa az egérfogó, hogy nem hiányozhat egy darab se belőle. De ez az utobbihoz elég hasonló, az én következtetésem szerint.

A kézzel kapcs, pont azt szerettem volna mondani, hogy nini, egyformák, és nem különbözőek ... és véletlen hogy ez így van, vagy terrvezés. Egyáltalán az ember szimetriájáról, az emberi test és az aranymetszet kapcsolatáról.

Lineáris és párhuzamos EVO.
Röviden megpróbálom fogalmazni, az hogy egy dolog előnyös számunkra, ma az nem jelenti azt hogy holnap is az lesz. Ha lineárisan gondolkozunk, akkor logikus hogy pl. ahhoz, hogy a medve elkapja mondjuk a halat éles karmok szükségesek, és ez hosszú idő alatt kialakul. De párhuzamosan pl. kihalnak a halak. És megmarad neki az éles karom fejlődése fél úton. Na ez röviden, hogy ne csak egy körülmyént vegyünk fegyleembe. Ezt a dolgot felnagyítva = Az öszetett szervekre ... nagyon erős példa = nincs félbe hagyott új szervem (pl. egy kozmikus súgátzást érző cucc).
Pedig kellene hogy legyen, és ennyi idő alatt, a sok upgrade következtébe nem egynek hanem egy rakat cuccnak százezres nagyságrendbe vagy több. Most nem iylenre gondolok, hogy bölcsesség fog hogy az már nem kell, azt még nevezhetnénk egy alkalmazkodásnak, ott is egy kész dolognak a használata enyészik el, nem egy félkész.
Szóval egy szörnyszerűségeknek kellene lennünk, amiben hébe hóba van a múlt alkalmazkodott vagy fél alkalmazkodott dolgoknak, ehellyt egy funkció specializál lényt látunk a tükörbe.

nyugodtan mond ha még nem eléggé érthető!

péter