Regisztráció Blogot indítok
Adatok
weiler.peter

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FOMO azaz fear of missing out. Ismerjük ezt az érzést. A social médiában mindenkinek olyan az élete, ahogy élni szeretne. Utazások, harsány színek, nagy mosolyok. A valóság tudjuk más, de az érzés, hogy valamiből kimaradunk az állandó. A művészeti körökben a nagy FOMO most az NFT. Mindenki erről…..
Az előző blog postban írtam az NFT eladási listák élén szereplő alkotásokról. A sajtóban mindenhol a rekordok jelennek meg, és senkit nem érdekel, hogy kik vannak a lista legvégén. Az nem főcím, hogy xy eladott 100 dollárért egy amúgy fantasztikus képet. Csak arról beszélünk, ami rekord, ami…..
Edward Snowden, amerikai számítógépes szakember, volt CIA alkalmazott, aki azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos NSA dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy az amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes…..
Érdemes visszatekinteni, hogy jutottunk el oda, hogy a művészvilág NFT lázban ég. Mindez nem olyan régen kezdődött: az egyik első projekt, ami már művészeti szempontból is érdekes 2017-ben indult CryptoPunks néven. Erről azért is érdemes most beszélni, mert a Christies aukciósház a történelmi…..
  Nem is tudom mikor volt olyan téma, ami ennyire megosztotta volna a művészeket, mint az NFT. Minden technológiai újdonsággal az ember persze lehet óvatos, de itt másról van szó. A feje tetejére állhat minden, amit a művészeti világ képvisel? Ahogy a decentralizált kripto valuták megrengették a…..
Nincsen nap, hogy a világsajtó ne foglalkozna a kripto művészettel kapcsolatos rekord eladásokkal. Az NFT definíciójával, működésével korábbi postokban foglalkoztam már, most inkább más oldaláról világítanám meg, hogy szerintem mi is zajlik a világban. Kérdőjelek: 1) Az Ethereum, ahogy más proof…..
A világ egyik legsikeresebb művésze, Damien Hirst elsők között gratulált Beeple-nek a 69 millió dolláros rekord eladása után. Hirst 15 éves fia hívta fel az árverésre a figyelmét, és nyilván azóta is a kripto művészeti piacon tartja a szemét.   Miért zseniális művész Damien Hirst? Mert…..
A kripto az egyik legújabb fejezet a művészettörténetben. Digitális műveket alkotók, legyen az videó, zene vagy kép, mindig is nehezebben tudták a műveik eredetiségét biztosítani, hiszen maga az alkotás egy sokszorosítható file. Az NFT-vel (non-fungible token) megérkezett az a blockchain…..
Nincs olyan nap, hogy ne lenne a hírek között valamilyen kripto művészeti újdonság. Most hadd osszak meg egy hírt a saját stúdiómból. Több éve ismerem és tisztelem drMáriást, akivel 2019-ben a Kieselbach galéria szervezésében közös kiállításunk is volt. Most elkészült az első közös alkotásunk,…..
A művészeti életet alaposan megrengető NFT (non-fungible token) rendszer a képzőművészeti alkotásokon kívül más digitális relikviák értékesítésére is alkalmas. Jack Dorsey a Twitter alapítója 2,9 millió dollárért (közel 900 millió forint) értékesítette az első tweet üzenetét, amit 2006 március…..
Az NFT piac a 2021-es év nagy képzőművészeti robbanása. A technológia engem még az internet hőskorára emlékeztet, valamikor a 2000-es évek elején járunk, de talán ezért figyelemre méltó, hogy a nehézségek ellenére ilyen gyorsan hozott áttörést. Ebben a postban szeretnék adni egy áttekintést, hogy…..
A Covid járvány alatt sok átalakító folyamat felgyorsult, és míg a galériák és múzeumok kényszerből zárva tartanak, a kortárs alkotók új, és közvetlen utakat keresnek a rajongókhoz. A blockchain alapú decentralizált rendszerek, amik közül a legismertebb a Bitcoin, az élet több területén is fontos…..