Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pángalaktikus-gégepukkasztó

0 bejegyzést írt és 384 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan félnek attól, hogy a világ újabb forradalmi ötletek és innovatív megoldások hiányában katalizátor nélkül marad, a közgazdász szerint ugyanakkor meg vagyunk mentve: eljött ugyanis a Digitális Kor.Korábbi posztunkban bemutattunk egy véleményt, mely szerint a világgazdaságra…..
1118-ban megalakult a Templomos Lovagrend, azért, hogy megvédje a Szentföld zarándokait. Idővel Európa legmeghatározóbb rendjévé vált, Magyarországon is jelen volt. 200 év elteltével azonban a francia uralkodó, IV. (Szép) Fülöp és V. Kelemen pápa megszüntette a rendet, mely…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2014.01.09 10:16:33
@BigPi: "Maradjunk annyiban, hogy az aranybullát nem kiadta, hanem kikényszerítették, és nem véletlenül."

Ezt hogy érted?
Azt ugye mindenki tudja, hogy Byealex, a tavalyi Eurovízión előkelő helyezést elért magyar popelőadó nagy metálos, sőt metálkritikát is írt, amiről itt beszélt nekünk és amire még a Hammer World is reagált pár keresetlen szóval, lévén szerintük Byealex nem a valóságot…..
Hogyan magyaráznád el a pénz jelentőségét egy földönkívülinek? Belegondoltál valaha abba, hogy számodra mit jelent a pénz? A pénz van érted vagy pedig te vagy a pénzért? A pénz megkönnyíti vagy megnehezíti az életed? Felszabadít vagy függővé tesz? Rengeteg megválaszolatlan…..
"Mindabban, amit Kelet-Európában a nacionalizmus csinált, van valami végzetszerű, s a megindult folyamat nem szűnhet meg, amíg e terület olyan eszmét nem vajúdik ki, amely a nemzeti eszmét a birodalmi gondolattal összhangba nem hozza." (Németh László, Kisebbségben) Gondolom, persze…..
Steven Skiena, a Stony Brook egyetem informatikaprofesszora, és Charles B. Ward, a Google szoftverfejlesztője arra vállalkoztak, hogy rangsorolják a történelem jelentősebb figuráit. A kutatásuk eredményeit a "Who's Bigger: Where Historical Figures Really Rank." című…..
Tegnap a kínai űrkutatás újabb fegyvertényt valósított meg. Az USA és a Szovjetunió után harmadikként sikeres landolást hajtott végre a Holdon. Ezzel majdnem 40 év szünetet követően ismét ember alkotta jármű rója az égitest felszínét. A Chang'e 3 névre hallgató szonda…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.12.15 19:39:46
@伊姆雷:
Pontosan, rakjuk is helyére a dolgokat.
A mai Kínának, semmi, ismétlem SEMMI köze ahhoz a több ezer éves, pontosabban ahhoz a fejlett, a világot sok területen megelőző fényes, ősi kultúrához, amire büszkék lehetnének. (Európa történelmét meg kb. ne is említsük példaként, mert alapjaiban van elhazudva)
Az a primitív, embertelen, rovarszerű társadalmuk, ami max. ötvözte a kommunizmus és a kapitalizmus összes mocskát, minden csak nem az amire büszkék lehetnek. Nem hoztak ők be semmit, legalábbis semmi értékeset.
Szép dolog technikailag az eredményük, de ennek ára is van...
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.12.15 21:18:53
@JohnHenry:
hol írtam ilyet?
Új klipet forgatott a budapesti Kozmosz punkrock zenekar az Az Okosak Földje című tavalyi EP-jük címadó dalához. "Ezt a szép videót október 23-ára készítettük, de inkább már ma feltöltöttük, nehogy valamelyik menet résztvevői lemaradjanak róla. Azt a lemezünk megjelenése…..
Tisztelt Rogán Antal képviselő úr! Nagy örömmel nyugtáztam, hogy Ön szerint is állampolgári jogunk, hogy az átlagjövedelem erejéig ne kelljen pénzt fizetni a készpénz felvételért, történjen az banki automatából vagy banki pultnál. Annak is határozottan örülök, hogy…..
Nem lehet elmenni amellett, ahogyan erőfölényükkel visszaéltek Egyre nagyobb társadalmi feszültséget szül a hitel-adósok megsegítésére szánt mentőcsomagok kialakítása. A bankok rendkívül nehezen viselik érdekeik sérelmét, vannak azonban még olyanok is, akik a…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.08.25 17:00:48
@Bank Killer:
Igen, és nem is téged fognak "megmenteni" aki eddig tisztességesen fizette a tartozását, hanem azt aki már komoly csúszásban van, ergó (nagy többségben) aki régóta szarik bele és él a kérójában, bízva h még nem holnap lakoltatják ki.
Más felöl: nem is kellene mindenkit megmenteni. Az aki saját anyagi lehetőségéhez képest irreális hiteleket vett fel, az nem is érdemel segítséget. Más kérdés nem is lett volna szabad a banknak pénzt adnia nekik. És itt merül fel az a kérdés, h mit követett el a bank: felelőtlen volt, v aljas számító....
Nem tudom melyik jobb, én inkább az utóbbira szavazok. De a lényeg, h a felelősség nem csak az adósé, hiába fröcsögnek a csőlátásban szenvedő honfitársaink.
Geekblog Elysium 2013.08.14 22:43:06
Neill Blomkamp ott rontotta el, hogy a District 9-t merészre, formabontóra, elgondolkodtatóra csinálta meg, és ezután nem csoda, ha egy közönséges akciófilm csalódásként verdesi a biztosítékot az író-rendező rajongóinál. Márpedig kár szépíteni, az Elysium egy közönséges…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.08.15 15:34:38
@Gyingizik:
Sajnos tényleg így van. És ez a tendencia valszeg további színvonalcsökkenést fog eredményezni, mivel az olcsón előállítható, hányos-fingós-szarós "vigjátékok" is simán lepipálhatják a költségesebb műfajokat, ahogy a sci-fit is, hát még ha mélyenszántó gondolatok is nehezítik megemésztésüket. A producerek meg...de kritizálni őket bárhogyan is, az bizony kőkemény rasszizmus, kérem.
Nagyon sok írás született már abban a témakörben, hogy milyen kérdéseket tesznek fel a felvételiztető, interjúztató HR-esek, fejvadászok, magas beosztásban lévő, és onnan a „tutit jól megmondó” vezetők. Nagyon sokszor adnak jó illetve kevésbé jó tippeket is a kedves…..
Budapesten a hatvanas-hetvenes években több helyen is épültek kísérleti lakóházak, kisebb kísérleti lakótelepek. Az óbudairól korábban már volt szó, most Budapest XXII. kerületébe látogatunk el, hogy megnézzük a fura kinézetű lakótornyokat. De mi is az a kísérleti…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.07.27 12:13:13
@nomad:
Pontosan. Fogták a számukra előnyösebb, egyszerűbb, kevesebb tudást, hozzáértést igénylő, színvonaltalanabb szovjet technológiát, ráerőltetve egy országra, aminek teljesen egyedi, saját, "ősi" építési hagyományai vannak.
És mindehhez asszisztáltak a tanult kollégák...
Vidék szétverése, felszámolása, mind szociálisan, mind kulturálisan.
Bravo!
Azt már korábban is tudtuk, hogy ByeAlex alapvetően kedveli a rockot és a metált, csak eddig a saját zenéjében kerülte a műfajt. Most azonban elkészítette a korábban akusztikus verzióban megjelent Messziről című szám rockos változatát. A dalszöveget a Petőfi Rádió…..
Rihanna tehetségében sosem kételkedtünk, mostanában viszont egyre gyakrabban kerülnek elő róla kompromittáló képek és videó felvételek, amelyeken viselkedése sokak számára sokkoló és megbotránkoztató. Ez a koncertjein sincsen másképp, a rajongói tweet-ek és…..
Miután ezekben a napokban ér véget az iskolaév Magyarországon úgy gondoltam, érdekes lenne egy oktatással kapcsolatos poszt. Szerencsére tőlem függetlenül így gondolta Tilmir is, aminek eredménye ez a nagyon érdekes írás a svájci iskolarendszerről, illetve a továbbtanulás…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.06.15 10:24:09
Tényleg nagyon jól összeszedett kis poszt, informatív, alapos, precíz munka, ezt nem lehet elvenni.

Viszont pár megjegyzés a sajátos gondolatokra:

"Ha az én mosógépszerelőm érdeklődik az irodalom iránt, iskolán kívül fogja elolvasni A walesi bárdokat."
Ahogy ezt írták többen is, ez nem így működik. A jó példa, az ismeretterjesztés nélkül a lemaradó, sutább gyerek még inkább le fog maradni, és ha nem erőltetik az agyát még műveletlenebb, még sutább lesz.

1. hely: "magam is HR-szakember lévén...arra nem, hogy a svájci állammal kapcsolatos kérdések lesznek a tesztben"
Bocsi, de a HR -itthon még inkább- a vicc kategóriába sorolható mint szakma, másrészt mégis mire kellett volna számítani? Kambodzsáról fognak érdeklődni??

2. hely: "letámadták néhány bicskanyitogató kérdéssel"
Tessék mondani konkrétumot mert ez így komolytalan!

"A második nap délben feladta. Annyira rosszul érezte magát, hogy nem lett volna értelme maradni."
Őőő, 2 nap után eldönteni, h nem ok, nem vall nagy kitartásra, és bölcsességre sem, főleg ráhagyni a gyerekre ezt...

4. hely: "Egynapos munka lett volna, de ide már nem ment el, mert az előző helyről szerződést kapott."
Egynapos próba simán megérte volna, és nem elfogadni egyből az elsőt ami szembejön...bocsesz, de ismételten, ez milyen HR-es szemlélet??

Ettől függetlenül maga az írás rendben van, jól tetted, h megírtad!
Na mi itt ennél a blognál természetesen nem hisszük azt az ostobaságot, hogy a pártkormány hivatalos és direkt antiszemita politikát folytatna (bár nem hivatalosat és indirektet persze folytat a Jobbik megtűrésével, módszerei és javaslatai egy részének átvételével, a híveire…..
Nem valószínű, hogy ezt így, ebben a formában látjuk majd a voltos Queens Of The Stone Age-koncerten, de az biztos, hogy mi is kapunk majd jó pár dalt a június 3-án megjelenő, ... Like Clockwork című új lemezről Sopronban. Az alább látható videón viszont az album szinte teljes…..
"Százas nagyságrendben vannak baloldaliak a trafiknyertesek között" - érvelt a miniszterelnök - meg korábban több fideszes korifeus is - a trafikmutyi mutyitlansága mellett. Hoppá! Gondoljunk csak bele alaposabban abba, hogy jelen esetben milyen súlyosak is Orbán Viktor szavai!…..
Nem tudom, van-e még olyan érv a vegán életmód mellett, amit a híres-hírhedt állatvédő szervezet, a Peta ne játszott volna már ki a kampányaiban. Az állatos pornó területe még viszonylag kihasználatlan volt, de szerencsére most ezt is jól körbejárták. Hogy kedvet csináljanak…..
Reckl Amál blogja Magán-ügy 2013.04.26 15:10:39
Az Anonymus hekkercsoport magyar ága feltörte az egyik jobbikos politikus privát honlapját. A nem különösebben ismert Jeszenszky Sándor azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy egyik szervezője a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menete mellé megálmodott motoros felvonulásnak,…..
Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.04.28 12:53:41
@Reckl_Amál:
Nagyjából értelek, de gátlástalanul vájkálni mások magánéletében, mert ők gátlástalanul vájkálnak mások magánéletében, vhogy akkor se jön össze.
Engem nem mulattat kicsit sem, de ok, nem vagyunk egyformák, nekem pl. a Jóbarátok sem vicces, millióknak meg mégis az, de vhogy feldolgozom:)
Ettől függetlenül, a Névtelenektől jóval többet várnék ennél!