Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anita.B

66 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Minden oldalról szorongatnak, de nem törünk össze. Tanácstalanok vagyunk, de nem esünk kétségbe. Eltaposnak, de Isten sosem hagy el minket. Kiütnek, de nem pusztulunk el.” 2Kor 4,8-9 (NLT fordítás) A hit hatalmas erő. Elérhetővé teszi Isten ígéreteit. Megmutatja nekünk az Ő erejét. Valóra váltja…..
“Kiáltottam az Úrhoz nyomorúságomban, és Ő válaszolt nekem. Vizes sírom mélyéről segítségért kiáltottam, és te hallottad kiáltásomat.” Jónás 2,2 (GW fordítás) Amikor reménytelennek érzed magad, rá kell jönnöd, honnan ered ez az érzés — és akkor elkezdhetsz imádkozni kimondottan összpontosítva…..
“Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” Péld 3,5-6 Minden határozatlanság gyökere a félelem. Mindannyian más-más félelmekkel küzdünk. Félünk, hogy hibát követünk el és szégyenbe hozzuk magunkat. Félünk, hogy…..
Napi remény A sátán valóságos 2024.03.10 03:00:00
“Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” Efézus 6,12 Van egy ellenséged – és valószínűleg nem az, akire elsőre gondolsz. Nem az, akivel a munkahelyeden versenyzel. Nem a…..
“Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság.” (1János 1,8). Állandóan hazudunk magunknak: “Nem híztam semmit.” “Nem bántok senkit.” “Senki nem vette észre.” De egy hazugság veszélyesebb, mint a legtöbb: “Ez nem igazán probléma.” Azt mondjuk…..
  “Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” Zsid 4,16 Egy elromló bolygón lenni azt jelenti, hogy sosem fogsz kifogyni a kísértésekből. De azt fontos észben tartani, hogy nem bűn, ha megkísértve érzed…..
“Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” János 10,28 Amikor még kicsik voltak, elvittem a gyerekeimet a Grand Canyonba, a kép fiam különösen izgága volt. Fogtam a kezüket, ahogy a széle felé tartottunk. El akarták engedni— de eszemben…..
“Ha hit által belépünk abba, amit Isten mindig is meg akart tenni értünk – megigazít vele minket, alkalmassá tesz –, mindezt együtt kapjuk Istennel Jézus Mesterünknek köszönhetően.” Róma 5:1 (MSG fordítás) Nem véletlen, hogy ezt olvasod. Nem, Isten már születésed előtt tudta, hogy ebben a…..
“Nem tudtad? Nem hallottad? Az ÚR az örökkévaló Isten; ő alkotta az egész világot. Soha nem fáradt vagy kimerült.” (Ézs 40,28 GNT fordítás) Minél nagyobb változás következik be az életedben, annál több időt szükséges Istennel töltened. Ezt az időt Istennel csendes időnek hívják. Olvasod a…..
“[Isten] azt tervezte, hogy az egész történelmet célba juttatja Krisztusban. Végül Krisztus lesz a feje mindennek a Mennyben és a Földön.” Efézus 1,10 (GW fordítás) Célok kitűzése nem csak az üzleti életben jó ötlet. Ez része a spirituális nevelésnek, akárcsak az ima, a böjt, az adakozás és a…..
“Füves legelőkön pihenhetek.” (Zsoltárok 23,2 NIV) Mit kellene tenned, amikor érzelmileg kimerült vagy? Amikor Illés próféta érzelmi kimerültséggel szembesült, Isten három olyan dolog megtételére sarkallta, amelyek segítettek neki felépülni – és ezek olyan dolgok, amik a te felépülésedet is…..
 “A test edzése jó, de a krisztusi jellem kimunkálása sokkal jobb, mert ez hasznos ebben az életben is, és az elkövetkező életünkben is.” (1Tim 4,8 NIV fordítás) Korábban megnéztük, hogy milyen szokások kialakítására van szükség, hogy fizikailag, érzelmileg és szellemben regenerálódni tudjunk…..
“Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.” 1János 4,19 Mindig Isten az első mindenben. Ő kezdeményez. Az egyetlen ok, amiért szeretheted Istent vagy bárki mást, az, hogy Isten előbb szeretett téged. A Biblia azt mondja az 1 János 4,19-ben, “Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett…..
“Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk!” 2Kor 4,16-17 Nem vagy kudarc, amíg fel nem adod és mindig túl korai feladni.…..
“Mondd meg nekik, hogy a pénzüket jóra fordítsák. A jó cselekedetekben gazdagnak kell lenniük és boldogan kell adniuk a rászorulóknak, mindig készen állva arra, hogy megosszák másokkal, amit Isten nekik adott. Ezáltal valódi kincseket gyűjtenek maguknak a mennyben — ez az egyetlen biztonságos…..
“Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.” Kolossé 3,17 Isten okkal adott bizonyos embereket az életedbe. Isten képviselője vagy számukra! Ha nem beszélsz nekik Isten szeretetéről és üdvözítő ajándékáról, akkor ki fog? Isten…..
“Tehát nem azt nézzük, amit épp most látunk, a körülöttünk lévő gondokat, hanem a mennyei örömöket várjuk, amelyeket még nem láttunk. A gondok hamarosan véget érnek, de az elkövetkező örömök örökké tartanak.”  (2Kor 4,18 TLB) A 24 a valaha volt egyik legizgalmasabb tévéműsor. A főszereplő, Jack…..
“Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.” (Jakab 1,22) Ha valamit erőteljesnek nevezünk, akkor az energiával teli és eredményes. Olyan éltető erő van benne, ami változáshoz vezet. Tudtad, hogy a Biblia tanulmányozásra szánt idő is lehet erőteljes? De…..
“Nektek pedig, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket;  áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket!  Aki arcul üt téged, tartsd oda annak arcod másik felét is, és aki elveszi felsőruhádat,…..
“Szánj időt és energiát lelki erőnléted megőrzésére.” (1Tim 4,7 TLB fordítás) Ha azt akarod, hogy Isten használjon, akkor folyamatosan erősítened kell a hitedet. A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4,7-ben, “Szánj időt és energiát lelki erőnléted megőrzésére” (TLB fordítás). Kíváncsi lennék,…..
“Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” Mt 5,7 Jézus azt mondja a Máté 5,7-ben, “Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek”. Más szavakkal, azt kapod, amit adsz. Ha Isten áldását szeretnéd az életedre, akkor meg kell tanulnod az irgalom “szóvivőjének” lenni. De…..
“Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,18) Amikor egy olyan álmot követsz, amit Istentől kaptál, elkerülhetetlen, hogy eljuss egy pontra, ahol úgy tűnik, a dolgok kicsúsznak a kezedből és nincs kiút.…..
“Isten előre elhatározta hogy saját családjába fogad minket azáltal, hogy Jézus Krisztuson keresztül magához visz. Ez az, amit tenni akart és ez örömöt okozott neki.” (Efézus 1,5 NLT fordítás) Isten mindig munkálkodik a világban. De a legfontosabb dolog, amit tesz, az, hogy családot épít, és ezt…..
“A nyomorultat a nyomorúság által menti meg, és a sanyargatás által nyitja meg fülüket az Isten.” Jób 36,15 Még ha nem is vagy vele tisztában, akkor is Isten irányítja az életedet. A Példabeszédek 16. fejezetében a 9. vers azt mondja, “Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja…..
“Megtanultam, hogy minden körülmények között elégedett legyek.” (Filippi 4:11) Ha komolyan gondolod, hogy lassítani akarsz, ne az időbeosztásoddal kezdd, hanem a szíveddel. Pál ezt mondja a Filippi 4,11-ben: “Megtanultam, hogy minden körülmények között elégedett legyek” (NIV ford.). Figyeld meg,…..