Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peterman

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal John McCain térdepeltette meg alaposan kis hazánkat azzal, hogy a magyar miniszterelnököt egyszerűen leneofasisztázta. Bármennyire is szeretnénk máshogy látni, ezzel bizony az egész országot jellemezte, hiszen egy neofasiszta miniszterelnököt csak egy neofasiszta ország tud…..
peterman 2014.12.04 14:56:01
@Mindenki egyéni, én nem.: Teljesen egyetértek. Az EU-t az USA-nak mindenáron (aminek szomorú következményei lehetnek) karámon belül kell tartania, el kell távolítania az oroszoktól.

Nem egy olyan fontos ország ez, amelynek a belpolitikai helyzete miatt éjjel álmatlanul forgolódnak az amcsi politikusok. Csak az számít, hogy ellenvetés nélkül teljesítsék a helyi arcok az ő elvárásaikat. Ha csupán a viszonyrendszert nézzük, 1944 előtt a Harmadik Birodalom pontosan ugyanígy állt Magyarországhoz.

A ballerek nagyon örülnek, hogy Orbán-fóbiájukban találtak egy számukra megkérdőjelezhetetlen mércét: ha az USA, a mi hatalmas barátunk, mellesleg jelenleg a világ legnagyobb agresszora elítéli Orbánt/az országot, akkor nekik nyilván mindenben igazuk van, és itt bizony fasizmus van. Hát ebből a slamasztikából viszont Kovács Laci bácsi se nagyon vágná ki az országot, akárhány eléje tolt kompromisszumot írna alá mosolyogva.

Az EU pedig annyit ér, mint amennyi látható szerepet visz ebben az egész ügyben.
Párisi reggel Saint-Germain café vendégerdejében Tündököl sugaras faun-fejem,Nem ül mellém senki, fény, illat,Mi kell még? Semmi. Hozzák a tejem. Még be vagyok baszva. Hömpölyög,Zúg, a sugárúti Életbe mosott az Ér,Ahol lehánytan is Monsieur vagyok,És a reggeli: petit…..
Nehéz ma úgy Egyesült Államokban gyártott TV-műsort, filmet, sorozatot nézni, hogy lépten-nyomon ne lennénk kitéve burkolt vagy teljesen leplezetlen ideológiai (át)nevelési kísérletnek.  Ha minden előzetes várakozásommal ellentétben mégis bevezetik az internetadót, annak egy…..
"A szlovák himnusz zenéje egy magyar népdal" („Hogyha nékem, hogyha nékem száz forintom volna; Nemcsik Pál: Zenei köztudat és nemzetiségi politika, Zeneműkiadó, Bp. 1979, 76-77.) A népdal eredeti szövege: Hogyha nékem, hogyha nékem száz forintom volna, Kilincsem is,…..
peterman 2011.03.30 11:03:15
Angol s általában nyugati szemmel csak akkor foghatjuk fel igazán az írók szerepét a szabadságharcban, ha előbb körülnézünk, hogy hová nyúltak el száz esztendő óta a keleteurópai forradalmak gyújtózsinórjai. A zendülő földmunkások közé? Vagy a külvárosok földalatti…..
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
peterman 2009.12.30 16:20:41
Mandiner blog Cs. tükre 2009.12.26 19:01:00
  „Bűn-e, ha nem bízom a nemzet bölcsességében? Nincs időm felelni, a lelkiismeretem már az eszem előtt bevallja, hogy bűn. Az igazi szeretet összebékíti a végleteket. Egyszerre kellene hinni a nemzet lobbanékonyságában s bölcsességében, ez a valódi hazaszeretet. De…..
Szeretettel meghívjuk Matúz Gábor az "A legbátrabb város" c. filmjének vetítésére.Időpont: 2009. december 10. csütörtök, 19.00 óraHelyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)Akit érdekel  az 1919-es balassagyarmati események és…..
killtheradical Il presidente 2009.11.17 06:12:00
Kovács László? Mit tudunk róla? Kovács László ért az energiaügyhöz. Vagy az adóügyekhez. Valamelyikhez. Kovács László kitűnő példája az MSZP fiatalítási kísérletének. Kovács László tesz is a népességfogyás ellen. Kovács László Kovács Pisti barátja. A H1N1…..
Mandiner blog Értékteremtés 2009.10.19 08:01:00
 Nemigen szoktunk médiasztárokkal foglalkozni - kivéve a filmipar egy speciális ágának szereplőit, ha értik, mire gondolunk -, de mivel Havas Henrik politikaformáló tényező(nek hiszi magát), most mégis megtesszük. Történt, hogy Fábry Sándor, a fideszes mókamester beszólt az…..
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
peterman 2009.10.06 13:54:26
Remélem, ezt is olvastátok: tortenelemportal.hu/2009/08/a-maderspach-csalad-1849-es-kalvariaja/

Ajánlott könyv Maderspach Viktortól: Az oláhok vérnyomában a Fekete-tengerig
peterman 2009.10.06 14:42:47
@Titus Pullo Urbino: Nem láttam a filmet, ha érdekel, szerintem az egyetlen esély a Duna TV-től kikérni. Rendesek, valami minimális összegért bármit kiírnak DVD-re az archívumukból.
killtheradical Megesik az ilyesmi 2009.08.11 10:32:00
Az ember néha elfelejt dolgokat. Az apró részleteket, a jelentékteleneket, vagy amiket nem ért. Ha sok dolga van, pláne. Meg ahogy öregszik. Veled megesett már? Eleonórával megesett. Elfelejtette, hogy nyugdíjas. Megesik. Elfelejtette, hogy akkor nem jár neki a végkielégítés. Hát mi…..
  Lassan több időt töltünk antifasiszta rendezvényeken, mint nőinkkel, de hát ugye mindent a kedves olvasókért. Hétfőn a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és a Demokratikus Hálózat Ságvári Endre hivatásos forradalmár és csendőrgyilkosra emlékezett, bár ez…..
peterman 2009.07.28 13:17:58
@jotunder: Nem vágom Ságvári sztoriját, de jól értem, h 11 sorban igazoltál egy gyilkosságot? Bravó!
  Nem akarom úgy kezdeni, hogy a mieink/övéik (ezért a Morvaiék jelenését követő Fidesz-levelet nem kapcsolom ide), viszont tény, hogy Gigi Becali szélsőromán EP-képviselőre jelen pillanatban néhány erdélyi magyar tehén is sajátjaként tekint.   Becaliról érdekes…..
peterman 2009.07.28 09:45:46
  Draskovics Tibor és a Nemzeti Nyomozó Iroda újabb videót juttatott el a sajtónak a Magyarok Nyilai terrorszervezetről. Íme (csak 18 éven felülieknek!):  ..
Sokat gondolkoztam, hogy nyilvánosságra merjem-e hozni az itt következő információkat, elvégre mindenkinek a saját (és családja) élete és biztonsága a legfontosabb. Rengeteget vívódtam, de a genetikailag belém kódolt igazságérzet legyőzte a rettegést és az önfenntartó…..
Itt a koncertszezon, egymást érik a fesztiválok. Íme néhány embertípus, akikkel biztos, hogy minden koncerten össze fogsz futni: A Kerengő Dervis Biztos, hogy az ősei között volt néhány sámán, hiszen a vérében pezseg az esőtánc minden csínja-bínja. Sőt, ha jobban…..
Mandiner blog Men on the Moon 2009.07.20 19:01:00
 Neil Armstrong = MENŐ.  Armstrong, Aldrin és Collins lazítanak az indulás előtt. Negyven éve történt. És ma, gondolunk még a jövővel?   [Reakciós kampányüzenet: csapataink harcban állnak a GoldenBlog frontján, támogasd őket szavazatoddal! (Az első helyre…..
 A Heti Válasz és a Magyar Hírlap oknyomozása alapján megdöbbentő kép állt össze a már első pillanatban is messziről szagló Velencei tavi King's City óriás kaszinóberuházásról, ami miatt ma már a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az…..
Az Orange brit telekommunikációs multi összebútorozott az amerikai Kaleidoscope designcsapattal a Glastonbury Solar Concept Tent elnevezésű sátor kidolgozására. A napenergiát hasznosító sátor mindennel fel van szerelve, ami a társaság szolgáltatásainak zavartalan használatát…..
 Tegnap a békeszerető Kálmánnal, és a humanista Naményivel elfogadtuk a Demokratikus Hálózat invitálását és együtt búslakodtunk Galba-Deák Ádámmal, amiért „a politikai elit nagyobbik része nem vállalja fel az antifasiszta múltunk dicső történéseit.” Azt is…..
  Kedden a szlovák parlament elfogadta az új nyelvtörvényt, amelynek értelmében 5000 euróra is büntethető az, aki nyelvbűnt követ el. Ilyen például az, ha egy hivatalban a magyar ügyfél magyarul szól a magyar ügyintézőhöz. A jelen lévő 136 képviselőből 79 támogatta a…..
peterman 2009.07.02 11:11:28
@Karcolt lendület: Grat... Elképesztő, egyesek milyen könnyen idomíthatóak
Valahol a Csendes-óceánon: Lendvai kapitány: Mocskos, uram! Mocskos, Orbán úr! Még mindig mocskos! Nézze! Orbán első tiszt: Nem látok semmit, asszonyom, csak az ön ujját. Lendvai kapitány: Nem fogom hagyni, hogy hitvány viselkedésüket a hajóra is magukkal hozzák, uram!…..