Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jzs

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
jzs 2013.09.27 10:13:21
szerintem a nyelvvizsga kényszerítése a jelen formában rossz... én mindig is extrém magánügy és piaci elméletet vallottam a nyelvvizsga + diploma kényszerben. aki felfogja, hogy ebből előnye lesz, az meg fogja tanulni azt ami kell neki... aki meg nem, annak teljesen mindegy... ráadásul tényleg vannak olyan szakmák, ahol NEM KELL.

és még vegyétek figyelembe, hogy más egy 24 évestől követelni két nyelvet, meg megint más egy 40 évestől, aki a kirúgás és teljes munkaerőpiaci értéktelenedését előzi meg egy 2. vagy 3. diplomával de sem ideje, sem módja nincs már nyelvet tanulni.... (vagy nekik most sem kell? hogy van ez, ezt nem tudom, de sokan panaszkodnak erre...)

tehát én teljesen a hallgatókra bíznám. ez az egész görcsös kaparás tönkre teszi a nyelvoktatást... teszt: hányan halljátok azt ismerőstől, idegentől hogy "tudok angolul"? alig. ellenben a van nyelvvizsgám mondat elég gyakran elhangzik. mi a kettő közt a különbség? egy egész világszemlélet.... teljesen eluralkodott a szóhasználat. ma nem jól beszél valaki angolul, hanem felsőfokon beszél :)

kellene egy jó nyelvoktatási rendszer a közép és felsőoktatásban is, + sok motiváció és békén hagyni az embereket, hogy válasszanak maguk stratégiát. azt kellene tudatosítani, hogy nyelvtudás nélkül nem fog jó állásokba jutni...

a jelenlegi vizsgakényszer csak a mutyis, hamisítós, hülye rendszert tartja életben, amiben a sok tehetségtelen nyelvtanár relatív biztos megélhetéshez jut, mert van piaca. (ez nem a nyelvtanárságot bíráló megjegyzés volt, magam is voltam az, hanem a felhígult szakmát....)

én multinál, kétnyelvű környezetben dolgozom és az élet úgy hozta, hogy 4 nyelven értek, fordítok és ténykedek... mégis azt gondolom, ami itt megírtam....
Hátborzongató felfedezést tettek az egyiptomi Avarisban ásató régészek. Kézfejeket találtak mindenütt.   Négy gödörben 16 emberi kézfejre bukkantak. A négyből két gödör az úgynevezett trónteremben volt és egy-egy kézfej feküdt bennük, a két másik gödörben, amely…..
jzs 2012.08.14 17:34:16
ábrázolások?! a hutu milicisták minden levágott tuszi kézért pénzt vagy sört kaptak. az a hátborzongató....

hu.wikipedia.org/wiki/Ruandai_n%C3%A9pirt%C3%A1s

azt én is olvastam már miszerint az egyiptomi katonák a csata után levágták a halott ellenség kezét... hogy megszámolják a halottakat vagy rituális célból.... ? ezt nem tudják azóta sem...
Kettős Mérce Romkocsmák népe 2012.06.26 07:52:00
„Túl sok a filozófus” (Horn Gyula) Orbán Viktor a parlamentben, egy LMP-s képviselőnek szánt válaszában nemrég beszélt a "romkocsmák félhomályában" üldögélő állástalan diplomásokról, akikkel „Dunát lehetne rekeszteni.”Nem is lenne ez jelentős dolog, ha nem a fideszes…..
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
jzs 2012.06.12 12:49:08
A poszt sajátos olvasata a történelemnek. Csak éppen kicsivel durvább, mint bármilyen historizáló fényes tekintetű gimnazista, aki megmondja a tutit. De nem bántani akarlak! Csak tényleg...

Ennyire nem egyszerű a történelem héééé!!!!! Nem hiszem és nem látom bizonyíottnak, hogy a mai Németország legalább ne annyira a németek műve, mint a mai Magyarország a magyaroké.

Igen, adtak bele az amerikaik rendesen. Pénzt, irányítást és Elvist is. De semmire nem mentek volna vele, ha a németek nem néznek szembe a múltjukkal a 60-as években. Ezt biztosan ők tették hozzá a mai országukhoz. Meg a hitüket, hogy egyszer újra egy ország lesznek. Minden népség csak azt fogadja be egy másiktól, aminek látja az értelmét, használni tudja és valamilyen szinten öröme van benne.

Gondolj bele, mit vettünk át mi a szovjet rendszerből? Pedig nagyon nyomták 40 évig. Aztán csak azt, ami édes volt belőle vagy ismerősen csenegett. (korrupció, alázás, zsarolás, nem folytatom, szomorú a leletár).

Na ugye! A németek is azt vették át a fordizmusból meg a know howból ami kellett nekik.

Pl. jut eszembe a bajorok ki is rúgták a szcientológusokat az Alpok környékéről.

Amerika fejlődése semmilyen összevetésben nem jó. Tényleg! Itt fentebb sokan és okosan megfogalmazták miért. Mindig akkor kell abbahagyni egy politikus vagy egy elemző hallgatását, amikor elkezdi, hogy bezzeg amerika.... . Amikor mi benyomultunk ide a Kárpát-medencébe, ha lett volna itt komolyabb népség, akkor ma nem azok lennénk, akik.

Szerintem te a poszttal provokálni akartál. :))) ha nem, akkor tényleg gimis vagy, aki jól ír.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Schöpflin György európai parlamenti képviselő, a Londoni Egyetem és a Bolognai Egyetem tanárának írását olvashatják.   Mi a jobb? Az együgyű válasz: az, ami nem bal,…..
jzs 2012.05.22 12:27:34
Valóban, Schöpflin György itt nem tér ki rá mit is jelent neki a modernség. Pedig nekem (és feltételezem sok hozzám hasonló "középenállónak" )még midig az a bajom a jobboldallal, hogy nem látom benne a hatékonyság iránti elköteleződést, az elemzést, a jó gyakorlat megörzésének a szándékát. Ezek a fogalmak modernségnek részei, mégha nem is a kulcskérdései. A munka fogalmát jól elővezette a jobbos retorika, de amit ez jelent, ahhoz érkezése sincsen. Pontosság, tervezés, céltudatosság, visszacsatolás, kiválasztás, termék, rendszerszemlélet, stb. Nincs munka étosz, nincsenek olyan elgondolások, amelyek a "munkából" élőket támogatnák. Pl.: Az nagyon durva, hogy erre való hivatkozással a felsőokatást átszabják. De a sok mérnök hol fog dolgozni 10 év múlva? Itt nem, az hétszentség.

A jobb oldal jelenleg a kapcsolati megélhetési modelleket erősíti, a komcsi gyakorlathoz hasonlóan az állami (közösségi) pénzt lenyúlókat nevezi "magyar vállalkozónak". Nem hisz a versenyben, nem érdeke, hogy a használhatóbb elgondolások, munkaformák terjedjenek. Amit a mezőgazdasággal tervez, az lényegében a modernség elutasítása.

Ameddig ezek nem változnak meg, addig hiába. Annak idején mennyit vitatkoztunk arról, hogy ki lehet-e hagyni fejlődési szakaszokat. Lehet-e feudalizmusból szocializmusba lépni Kelet-Európában. A szocializmus megbukott, a kérdésre megvan a válasz. Az aktuális tudnivaló így hangzana: lehet szarul működtetni a piacgazdaságot? Úgy néz ki lehet...
    Nincs olyan közszolgáltatási terület ma Magyarországon, ahol a fülkeforradalmi hevület olyan radikális, a rendszer minden egyes elemére kiterjedő átalakítást generált volna, mint a közoktatásban. Oktatáskutató, oktatáspolitikai blogot író szerzőnk, Radó Péter…..
Ficó Róbert szlovák miniszterelnök ma egy maszatosra smárolt Orbán poszterrel alszik, az ziher. Lefekvés előtt elmormogott egy hálaimát, mert álma édes: dübörgő magyar talpak alatt rengő földről, pályaudvarokon csikorogva fékező pénzvonatokról, országának bankjai előtt…..
  Ha el akarjuk képzelni, milyen is lenne, ha a Jobbik lenne hatalmon az országban, kóstoljunk bele ebbe a pár percbe a parlamenti közvetítésből. Miután Balczó Zoltán megadja a szót, napirend utáni felszólalásában Baráth Zsolt, egy eddig kevéssé ismert jobbikos a hátsó…..
jzs 2012.04.04 22:54:22
@hamisnero: mondjuk ebben van igazság. már régóta gyanús nekem is, hogy a legjobban gyülölködők általában nagyon szégyellik a felmenőiket. nem tudományos minta, csak saját megfigyelés, de a tót (szláv) szármázásúak mintha kissé utálkozóbbak lennének a többi polgártársaknál. (seszták, lezsák, csurka...vics, vucs, szki... )

a legtöbb höbörgő paraszt - szintén csak megfigyelés nem tudományos minta - azt sem tudja a nagyszülei kik voltak...
Sokszor leírtuk már ezen a blogon, az érdemtelen és felelőtlen nácizás nem használ senkinek. Viszont azt is hozzátettük, van amikor ki kell mondanunk, hogy náci! Baráth Zsolt a Jobbik képviselője például egy náci! Egy olyan ember akinek semmi keresnivalója a magyar…..
  Voltak már megverve? - kérdezte udvariasan az őr, mikor a Tüskecsarnok előtt, kerítésen kívül, közterületen akartunk forgatni az RTL-lel — Urbanista (@urbanistablog) March 7, 2012   - nagy hirtelen csak ennyit twiteltem ki a múlt heti forgatásról, amikor az RTL…..
jzs 2012.03.14 08:53:40
@Kekeckokec: a motorokról is tudsz valami érdekes adatot, jellemzőt írni? engem mindig érdekeltek az ilyen böszme nagy hajómotorok. (dvigatyel - oroszul :)
a második képsorozatban van egy darab kép róla....
jzs 2012.03.14 10:55:16
@Csokis: forgalom és piaci alapon így is lehetne. de pl. az állandó kikötőt terheli áram meg csatorna díj meg egyébb ilyen dolgok. ne röhögj, adott esetben tényleg. (hajós emberek mesélték, nem én találom ki. ahogy azt sem, hogy a kerozin árában meg benne van az útalap). Így hát a ritkábban használt kikötőállást drágábban tudod igénybe venni az állandó költségek miat.

Kishazánkban minden, de minden a fejlődés ellen van.... logikát ne keress!!!!!
Elmentünk a hétvégén a kacifántos nevű Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvényre a Millenárisra. Szakértője nem, azonban fogyasztója nagyon is vagyok a magyar mezőgazdasági termékeknek, illetve a magyar konyhának.  A rendezvény minőségi, prémium kategóriás magyar…..
jzs 2012.03.12 11:20:50
@Mj: sétálgatunk, nézelődünk, megfigyelünk.... sokszor bóklászunk arra ha van vásár, ha nincs vásár...

mi bántott meg? bölény volvóval érkeztél, rajta nem nem soha matrica? :))))
jzs 2012.03.12 11:43:12
@igazi hős: akkor bocsánat.... de a jelenség ettől még jelenség marad, amit ki lehet persze kérni magunknak. de nem látom értelmét.

még egy gondolat: miért bukott meg az összes magyar termékeket forgalmazó kereskedelmi kezdeményezés? erről tud valaki valami tényszerűt mondani?

miért nem fogja össze a termelőket egy jó weboldal? ahol megismerném azokat, akik a közelemben vannak és rendelhetnék tőlük?
jzs 2012.03.12 12:06:46
@Plumper_: igazad van és a fogyasztói magatartás ilyen. ami itt tovább gondolható, hogy a tudás is eltűnik. ami már nem csak fogyasztói érdek, hanem nemzeti is. vagy kulturális, ahogy tetszik. (nemzeti szó más kontextusban való állandó ismételgetése miatt)

példa osztrákiából:

ott a falusi turizmusban ténykedő szobakiadó, olyan reggelit ad, amiben a környéken gyártott lekvár, kenyér, tej, stb. tartozik. és törekszik arra, hogy valami kis ajándéktárgyat is adjon a szoba mellé, hogy a helyi kézműves ipart is szinten tartsa. (szobaárban benne van... pár eurós cuccok).

ilyen árukapcsolásra nem höröghet senkisem, észre sem veszed, de megmarad a tudás, tovább él a lekvér főzés, helyi kaja-pia kultúra.

ilyen finomhangolásokat elvárnék a politikától, már amennyiben még tényleg a közügyek intézésének a színtere.

azt meg semmiképpen, hogy azért vegyek meg bármit is, mert az magyar. tekintet nélkül árra és minőségre....

köszi a jó leírását a webshoppolásnak... ezt már többen így jelezték.... :))))
Sipos kolléga megkérdezte, mit tudok a Harley Davidson és a Marlboro Man egykori napszemüveg-szponzoráról, melynek neve Soleis. Semmit. Ez még hagyján, hiszen nem kell nagy agnosztikusnak lennem, hogy megállapítsam, a világon sokkal több az olyasmi, amiről nem tudok semmit, mint…..
Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk. Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Már 4:10-nél is, ahol szovjet és magyar mérnökök egy egészen hajmeresztő metróhálózat-térkép fölé hajolnak értő szemmel, de 4:50-től még…..
ProgBlog Maurocordato igazsága 2012.02.02 22:35:00
„A múltakon ne tépelődjék, a jelenről gondoskodjék maga, a jövőt pedig bízza istenre.”Alessandro Maurocordato portai főtolmács válasza Thököly Imrének, mikor az a támogatását kérte – 1682. Van egy rossz magyar szokás: amikor cselekedni kellene a jelenben,…..